Tuca & Bertie on elämänmakuista aikuisten lintujen kipuilua Kommentit pois päältä artikkelissa Tuca & Bertie on elämänmakuista aikuisten lintujen kipuilua

Tuca & Bertie (Netflix)

9.7 / 10
Hyvää Tämän aidommaksi sarja ei helposti pääse. Surrealismin ja samaistuttavuuden ristiriita on yksi hauskimmista sarjan piirteistä. Huonoa Ensimmäistä kertaa on hankalaa löytää mitään pahaa sanottavaa. Draaman kaari olisi voinut olla vähän vähemmän perinteinen. Lyhyesti Tuca & Bertie on hämmästyttävän samaistuttava animaatiosarja surrealististen eläinten maailmasta.

on esitellyt viime aikoina liudan aikuisten animaatiosarjoja Bojack Horsemanin menestyksen jälkeen. Bojackia osaltaan työstänyt tuo Netflixille ensimmäisen oman sarjansa, kahden 30-vuotiaan naislinnun elämään sukeltavan Tuca & Bertien. Sarjassa tuottajina ovat Hanawaltin lisäksi Bojackin luoja ja sarjan pää-ääninäyttelijät ja Ali Wong. Tuca & Bertie sijoittuu eriskummalliseen maailmaan, jossa kahdella jalalla astelevat eläinten ohella myös huonekasvit ja joissain tapauksissa myös esineet, josta esimerkkinä introssa näkyvä kerrostalon paljas rintavarustus.

Tuca ja Bertie ovat kaksi toistaan täydentävää persoonallisuutta, joista kullakin on omat ongelmansa. Tuca on itsevarma, mutta elämänhallintataidot ovat vähän hakusessa. Bertien elämä on kunnossa, mutta muutos ja oman äänen saaminen kuuluviin ahdistaa. Persoonat osuvat toisinaan törmäyskurssille ja kaverusten ystävyys on koetuksella, joka ei ole vastaavanlaista hahmodynamiikkaa hyödyntävissä sarjoissa harvinaista. Se, mikä on harvinaista on hahmojen inhimillisyys ja samaistuttavat heikkoudet. Tuca & Bertie eivät ole pelkästään huijarisyndrooman kaksi ilmenemistapaa – liika itsevarmuus puutteellisilla taidoilla ja pelko siitä että on huijari vaikka taidot riittävät paremmin kuin hyvin. Tuca on välillä hyvin epävarma ja Bertie saa taas itsetuntonsa kohotettua niin, että mikään ei ole esteenä.

Vaikka ensimmäinen kausi seuraakin hyvin perinteistä draaman kaarta, jättää se kummankin päähahmon traumoja vähän avoimiksi. Kaikkea ei käsitellä loppuun, eikä kaikkea myöskään tarvitse käsitellä loppuun. Traumojen lisäksi Tuca & Bertie käsittelee sitä minkälaista elämä naisena on miesten ottaessa sekä fyysistä että henkistä yliotetta, mutta ei tee sitä kuitenkaan julistaakseen sotaa sukupuolten välillä – myös todella hyviä miehiä on, kuten Bertien arkkitehtipoikaystävä Speckles ja Tucaa yllättäen auttamaan tuleva internet-hevonen. Raskaiden aiheiden kanssa painiminen on kuitenkin luontevaa hahmojen inhimillisyyden vuoksi. Inhimillisyyden, joka saa unohtamaan että ne ovat lintuja, eläimiä ja huonekasveja.

Kommentoi

Cyberpunk: Edgerunners -sarjasta saatiin ensimmäinen traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk: Edgerunners -sarjasta saatiin ensimmäinen traileri

Cyberpunk: Edgerunners

Netflixin tuleva 2077 -aiheinen animesarja on saanut ensimmäisen trailerinsa. Voit katsoa sen alta.

saatiin osana Netflixin Geeked Week 2022 -tapahtumaa, joka vietetään kesäkuun 6.-10. päivä.

Sarjan tuotannosta vastaa suositun Kill la Kill -animesta tunnettu Studio Trigger. Kymmenosainen sarja sijoittuu pelistä tuttuun Cyberpunkin maailmaan.

Edgerunners kertoo kadulla elävästä lapsesta, joka yrittää selvitä kaikin keinoin Cyberpunkin teknologiakeskeisessä maailmassa ryhtymällä lainsuojattomaksi. Sarjan ohjaajana toimii Hiroyuki Imaishi (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare) ja apulaisohjaajana Masahiko Otsuka (Gurren Lagann, Promare).

saapuu Netflix -suoratoistopalveluun syyskuussa 2022.

Kommentoi

Netflixin tulevasta Resident Evil -sarjasta saatiin uusi traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Netflixin tulevasta Resident Evil -sarjasta saatiin uusi traileri

Resident Evil / Netflix

on julkaissut uuden trailerin tulevasta Resident Evil -kauhusarjasta. Sarja saapuu palveluun heinäkuun 14. päivä. Voit katsoa trailerin alta.

Uudella trailerilla perehdytään enemmän sarjan kahteen aikalinjaan: ennen maailmanlaajuista epidemiaa ja sen puhkeamisen jälkeen.

Sarja sijoittuu vuoteen 2036 ja 14 vuotta maailmanlaajuisen epidemian aiheuttaman tuhon jälkeen. Jade Wesker taistelee selviytyäkseen maailmassa, jonka verenhimoiset tartunnan saaneet ja muut hirviöt ovat vallanneet. Jadea askarruttaa isänsä arveluttavat yhteydet Umbrella Corporationiin sekä mitä tapahtui tämän siskolle Billielle.

Sarjan pääosissa nähdnää Lance Reddick (Albert Wesker), Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Nuñez, Ahad Raza Mir, Connor Gossatti sekä Turlough Convery.

Sarjan on käsikirjoittajana ja tuottajana toimii Mary Leah Sutton, sekä avustavina tuottajina Robert Kulzer, Oliver Berben ja Martin Moszkowicz.

on aiemmin julkaissut CGI-animaatiosarjan nimeltään Resident Evil: Infinite. Neljäjaksoinen sarja ilmestyi palveluun viime vuonna.

Netflixin Resident Evil -sarja saapuu palveluun heinäkuun 14. päivä.

Kommentoi