Tuca & Bertie on elämänmakuista aikuisten lintujen kipuilua Kommentit pois päältä artikkelissa Tuca & Bertie on elämänmakuista aikuisten lintujen kipuilua

Tuca & Bertie (Netflix)

9.7 / 10
Hyvää Tämän aidommaksi sarja ei helposti pääse. Surrealismin ja samaistuttavuuden ristiriita on yksi hauskimmista sarjan piirteistä. Huonoa Ensimmäistä kertaa on hankalaa löytää mitään pahaa sanottavaa. Draaman kaari olisi voinut olla vähän vähemmän perinteinen. Lyhyesti Tuca & Bertie on hämmästyttävän samaistuttava animaatiosarja surrealististen eläinten maailmasta.

on esitellyt viime aikoina liudan aikuisten animaatiosarjoja Bojack Horsemanin menestyksen jälkeen. Bojackia osaltaan työstänyt tuo Netflixille ensimmäisen oman sarjansa, kahden 30-vuotiaan naislinnun elämään sukeltavan Tuca & Bertien. Sarjassa tuottajina ovat Hanawaltin lisäksi Bojackin luoja ja sarjan pää-ääninäyttelijät ja . Tuca & Bertie sijoittuu eriskummalliseen maailmaan, jossa kahdella jalalla astelevat eläinten ohella myös huonekasvit ja joissain tapauksissa myös esineet, josta esimerkkinä introssa näkyvä kerrostalon paljas rintavarustus.

Tuca ja Bertie ovat kaksi toistaan täydentävää persoonallisuutta, joista kullakin on omat ongelmansa. Tuca on itsevarma, mutta elämänhallintataidot ovat vähän hakusessa. Bertien elämä on kunnossa, mutta muutos ja oman äänen saaminen kuuluviin ahdistaa. Persoonat osuvat toisinaan törmäyskurssille ja kaverusten ystävyys on koetuksella, joka ei ole vastaavanlaista hahmodynamiikkaa hyödyntävissä sarjoissa harvinaista. Se, mikä on harvinaista on hahmojen inhimillisyys ja samaistuttavat heikkoudet. Tuca & Bertie eivät ole pelkästään huijarisyndrooman kaksi ilmenemistapaa – liika itsevarmuus puutteellisilla taidoilla ja pelko siitä että on huijari vaikka taidot riittävät paremmin kuin hyvin. Tuca on välillä hyvin epävarma ja Bertie saa taas itsetuntonsa kohotettua niin, että mikään ei ole esteenä.

Vaikka ensimmäinen kausi seuraakin hyvin perinteistä draaman kaarta, jättää se kummankin päähahmon traumoja vähän avoimiksi. Kaikkea ei käsitellä loppuun, eikä kaikkea myöskään tarvitse käsitellä loppuun. Traumojen lisäksi Tuca & Bertie käsittelee sitä minkälaista elämä naisena on miesten ottaessa sekä fyysistä että henkistä yliotetta, mutta ei tee sitä kuitenkaan julistaakseen sotaa sukupuolten välillä – myös todella hyviä miehiä on, kuten Bertien arkkitehtipoikaystävä Speckles ja Tucaa yllättäen auttamaan tuleva internet-hevonen. Raskaiden aiheiden kanssa painiminen on kuitenkin luontevaa hahmojen inhimillisyyden vuoksi. Inhimillisyyden, joka saa unohtamaan että ne ovat lintuja, eläimiä ja huonekasveja.

Stream & Chill – nämä maaliskuun suoratoistolisäykset kannattaa ottaa haltuun Kommentit pois päältä artikkelissa Stream & Chill – nämä maaliskuun suoratoistolisäykset kannattaa ottaa haltuun

Maaliskuun sarjasuositukset sinulle, jolla on valinnan vaikeutta

Binge-watchaus (binge-watching), eli putkikatselu, on nykypäivänä yhtä arkipäiväistä kuin oman kissan etsintäkuuluttaminen sosiaalisen median paikkakuntafoorumeilla, mutta mistä tietää, mikä sarja on seuraavaksi katsottava mestariteos sarjojen saralla? Alta voit katsoa potentiaaliset ideat, mitä kelpaa kevään lähestyessä kotisohvallasi katsella.

The Regime (HBO Max)

Julkaisu 4.3.2024

Kate Winslet tähdittää uudessa poliittisessa satiirisarjassa ”The Regime” (suomeksi ”Regimi”), joka saapuu HBO Maxille 3. maaliskuuta 2024. Sarja tarjoaa terävän ja satiirisen kuvan hajoavan valtion sisäisestä pelistä.

”The Regime” sijoittuu tuntemattoman Keski-Euroopan maan palatsiin ja kuvaa yhden vuoden tapahtumia valtion romahtaessa. Sarjan keskiössä on itsevaltainen kansleri Elena Vernham (Winslet), joka harhauttaa itseään olevan kansan sankari, vaikka maa ajautuu yhä syvemmälle kaaokseen. Paranoidinen Elena turvaa hiljattain vankilasta vapautuneeseen sotilaaseen, Herbert Zubakiin (Matthias Schoenaerts), luottaen tämän lojaalisuuteen epävarmassa tilanteessa.

The Signal (Netflix)

Julkaisu 5.3.2024

tarjoaa uuden jännitysdraaman ”The Signal” (suomeksi ”Signaali”), joka yhdistää mysteerin ja avaruusmatkailun. Sarja kiehtoo salaliittoteorioilla ja epäilyttävillä tapahtumilla.

Kun kokenut astronautti Paula Stern (Peri Baumeister) katoaa avaruuslennolla, hänen perheensä ja ystävänsä joutuvat epätoivoiseen etsintään. Pian he huomaavat, että Paulan katoamisen takana onkin jotain paljon salaperäisempää kuin virallinen selitys.

Young Royals – Kausi 3 (Netflix)

Julkaisu 11.3.2024

Netflixin ruotsalainen teinidraama ”Young Royals” palaa kolmannelle kaudelle, joka vie prinssi Wilhelmin (Edvin Ryding) ja Simonin (Omar Rudberg) tarinan jännittävään käänteeseen.

Wilhelmin ja Simonin suhde on koetuksella, kun heidän on sopeuduttava julkisuuteen ja kuninkaallisiin velvollisuuksiin. Uudet haasteet ja vanhat salaisuudet uhkaavat repiä heidät erilleen.

3 Body Problem (Netflix)

Julkaisu 21.3.2024

Cixin Liun palkitun tieteisromaanin ”Kolmen ruumiin ongelma” pohjalta tehty Netflix-sarja ”3 Body Problem” on vihdoin täällä. Tämä eeppinen tarina vie katsojat huikealle matkalle avaruuden halki ja tutkii ihmiskunnan tulevaisuutta kiehtovalla tavalla.

Sarjaa ovat luoneet David Benioff, D. B. Weiss ja Alexander Woo, jotka tunnetaan parhaiten ”Game of Thrones” -sarjan tekijöinä. Pääosissa nähdään Eiza González, Benedict Wong, John Bradley, Liam Cunningham ja Tsai Chin.

Extraordinary – Kausi 2 (Disney+)

Julkaisu 6.3.2024

Ensimmäisen kauden paljastusten jälkeen kaverukset yrittävät parhaansa mukaan olla kunnon aikuisia. Carrien ja Kashin platoninen suhde herää uudelleen henkiin, ja samalla he löytävät omat polkunsa. Mälliherra etsii oikeaa kotiaan. Jen haluaa kehittää itseään, vaikkei se ole helppoa, koska hänellä on
taipumusta sabotoida itseään.

Renegade Nell (Disney+)

Julkaisu 29.3.2024

Englanti vuonna 1705: Murhasta lavastettu ja siskojensa kanssa pakosalla oleva Nell Jackson ryhtyy maantierosvoksi selvitäkseen. Mukanaan hänellä on supervoimainen apuri, sisukas pieni henki nimeltä Billy Blind. Pian Nell tajuaa, että kohtalo vei hänet lain nurjalle puolelle hyvästä syystä: jotta hän voisi estää maagisen juonen Englannin kuningatarta vastaan.

The Gentlemen (Netflix)

Julkaisu 7.3.2024

Guy Ritchien ikoninen rikoselokuva ”The Gentlemen” saa jatkoa uudessa samannimisessä Netflix-sarjassa, joka julkaistaan 7. maaliskuuta 2024. Sarja vie meidät takaisin Lontoon alamaailmaan ja seuraa uusia hahmoja heidän kamppaillessaan vallasta ja rahasta.

Maaliskuun elokuvasuositukset

Jos taasen sarjojen haltuun ottaminen ei nappaa, alta voit katsastaa suosituksemme syyskuun elokuvatarjonnastakin. Alla muutama mielenkiintoinen listaus, jotka tulevat digitaalisesti myyntiin, vuokrattavaksi tai suoratoistettavaksi syyskuun sateiden aikana.

Spaceman (Netflix)

Julkaisu 1.3.2024

Adam Sandler tähdittää uudessa tieteisdraamassa ”Spaceman”, joka saapuu Netflixille 1. maaliskuuta 2024. Elokuva yhdistää avaruusmatkailun jännityksen ja sisäisen pohdiskelun koskettavaksi tarinaksi.

Taylor Swift | The Eras Tour (Disney+)

Julkaisu 15.3.2024

Konserttielokuva Taylor Swiftin ennätyksiä rikkoneelta maailmankiertueelta on saatavana ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan, mukaan lukien kappale “cardigan” ja neljä akustista lisäkappaletta. 14-kertaisen Grammy®-voittajan historiaa tekevä elokuvakokemus, Sam Wrenchin ohjaama Taylor Swift | The Eras Tour, keräsi maailmanlaajuisina lipputuloina yli 260 miljoonaa dollaria, mikä tekee siitä kaikkien aikojen myydyimmän konserttielokuvan.

X-Men ‘97 (Disney+)

Julkaisu 20.3.2024

Marvel Studiosin X-Men '97 on jatkoa rakastetulle ysäriklassikolle X-Men: The Animated Series. Luvassa on täysin uusia tarinoita suosikki-mutanttiemme seurassa. Beau DeMayo toimii vastaavana tuottajana ja pääkäsikirjoittajana.

Wonka (HBO Max)

Julkaisu 8.3.2024

Uusi elokuva ”Wonka” vie meidät suklaan ja mielikuvituksen maagilliseen maailmaan. Elokuva perustuu Roald Dahlin klassikkoteokseen ”Kaarle ja suklaatehdas” ja kertoo nuoren Willy Wonkan tarinan. Elokuvan pääosassa nähdään Timothée Chalamet.

Damsel (Netflix)

Julkaisu 8.3.2024

Elokuva ”Damsel” tuo valkokankaalle uudenlaisen tarinan prinsessasta ja lohikäärmeestä. Elokuvan pääosissa nähdään Millie Bobby Brown ja Angela Bassett.

Elokuva kertoo prinsessa Elodiesta (Brown), joka on luvattu vaimoksi prinssi Henrylle (Henry Cavill). Matkalla häihinsä Elodie kidnapataan ja joutuu lohikäärmeen vangiksi. Lohikäärmeen, nimeltään Penelope (Bassett), osoittautuu kuitenkin olevan ystävällinen ja viisas olento. Elodie ja Penelope ystävystyvät ja ryhtyvät yhdessä seikkailuun pelastaakseen Elodien kuningaskunnan.

Netflix päätti, ettei Apple Pay ole enää käypää valuuttaa heidän palvelussaan Kommentit pois päältä artikkelissa Netflix päätti, ettei Apple Pay ole enää käypää valuuttaa heidän palvelussaan

Multimiljardiluokan suoratoistopalvelu Netflix aikoo uusimpien huhujen mukaan korottaa tilaustensa hintaa.

lopettaa pitkään jatkuneen käytäntönsä, jossa käyttäjät saivat maksaa tilauksistaan -alustan kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjien, jotka aiemmin nauttivat alennetuista hinnoista iTunesin kautta, tulee nyt maksaa Netflixille suoraan heidän nykyisten hintojensa mukaan.

Muutos koskee olemassa olevia tilaajia, jotka ovat rekisteröityneet Netflixin käyttäjiksi iTunesin kautta ennen vuotta 2018. Nämä käyttäjät siirretään suoraan laskutukseen Netflixin kanssa ja he saattavat kohdata korkeampia hintoja riippuen heidän tilaussuunnitelmastaan. Vaikka tarkkaa vaikutettujen käyttäjien lukumäärää ei tiedetä, ainakin yksi käyttäjä kertoi menettäneensä $10 kuukausittaisen tilauksensa.

Tämä muutos seuraa Netflixin päätöstä vuonna 2018 lopettaa uusien käyttäjien tilaaminen iTunesin kautta välttääkseen sovelluskaupan maksuja. Vaikka olemassa oleville käyttäjille alun perin sallittiin pitää iTunes-laskutus, yritys on nyt vaiheittain poistamassa tämän vaihtoehdon kokonaan.

Lähde: The Verge