Tuca & Bertie on elämänmakuista aikuisten lintujen kipuilua Kommentit pois päältä artikkelissa Tuca & Bertie on elämänmakuista aikuisten lintujen kipuilua

Tuca & Bertie (Netflix)

9.7 / 10
Hyvää Tämän aidommaksi sarja ei helposti pääse. Surrealismin ja samaistuttavuuden ristiriita on yksi hauskimmista sarjan piirteistä. Huonoa Ensimmäistä kertaa on hankalaa löytää mitään pahaa sanottavaa. Draaman kaari olisi voinut olla vähän vähemmän perinteinen. Lyhyesti Tuca & Bertie on hämmästyttävän samaistuttava animaatiosarja surrealististen eläinten maailmasta.

on esitellyt viime aikoina liudan aikuisten animaatiosarjoja Bojack Horsemanin menestyksen jälkeen. Bojackia osaltaan työstänyt Lisa Hanawalt tuo Netflixille ensimmäisen oman sarjansa, kahden 30-vuotiaan naislinnun elämään sukeltavan Tuca & Bertien. Sarjassa tuottajina ovat Hanawaltin lisäksi Bojackin luoja ja sarjan pää-ääninäyttelijät Tiffany Haddish ja Ali Wong. Tuca & Bertie sijoittuu eriskummalliseen maailmaan, jossa kahdella jalalla astelevat eläinten ohella myös huonekasvit ja joissain tapauksissa myös esineet, josta esimerkkinä introssa näkyvä kerrostalon paljas rintavarustus.

Tuca ja Bertie ovat kaksi toistaan täydentävää persoonallisuutta, joista kullakin on omat ongelmansa. Tuca on itsevarma, mutta elämänhallintataidot ovat vähän hakusessa. Bertien elämä on kunnossa, mutta muutos ja oman äänen saaminen kuuluviin ahdistaa. Persoonat osuvat toisinaan törmäyskurssille ja kaverusten ystävyys on koetuksella, joka ei ole vastaavanlaista hahmodynamiikkaa hyödyntävissä sarjoissa harvinaista. Se, mikä on harvinaista on hahmojen inhimillisyys ja samaistuttavat heikkoudet. Tuca & Bertie eivät ole pelkästään huijarisyndrooman kaksi ilmenemistapaa – liika itsevarmuus puutteellisilla taidoilla ja pelko siitä että on huijari vaikka taidot riittävät paremmin kuin hyvin. Tuca on välillä hyvin epävarma ja Bertie saa taas itsetuntonsa kohotettua niin, että mikään ei ole esteenä.

Vaikka ensimmäinen kausi seuraakin hyvin perinteistä draaman kaarta, jättää se kummankin päähahmon traumoja vähän avoimiksi. Kaikkea ei käsitellä loppuun, eikä kaikkea myöskään tarvitse käsitellä loppuun. Traumojen lisäksi Tuca & Bertie käsittelee sitä minkälaista elämä naisena on miesten ottaessa sekä fyysistä että henkistä yliotetta, mutta ei tee sitä kuitenkaan julistaakseen sotaa sukupuolten välillä – myös todella hyviä miehiä on, kuten Bertien arkkitehtipoikaystävä Speckles ja Tucaa yllättäen auttamaan tuleva internet-hevonen. Raskaiden aiheiden kanssa painiminen on kuitenkin luontevaa hahmojen inhimillisyyden vuoksi. Inhimillisyyden, joka saa unohtamaan että ne ovat lintuja, eläimiä ja huonekasveja.

Kommentoi

Witcher -pääroolin näyttelijä vaihtuu sarjan neljännelle kaudella Kommentit pois päältä artikkelissa Witcher -pääroolin näyttelijä vaihtuu sarjan neljännelle kaudella

The Witcher

Suositun Netflix -sarjan The pääroolin aikoo jättää roolinsa of Riviana sarjan neljännellä kaudella.

Cavillin tilalle päärooliin on värvätty australialainen näyttelijä Liam Hemsworth, joka tunnetaan mm. The Hunger Games -elokuvista.

Cavill tullaan näkemään vielä sarjan tulevalla kolmannella kaudella, joka on jo kuvattu. Kolmannen kauden odotetaan alkavan kesällä 2023.

aikoo julkaista myös toisen The Witcher -aiheisen sarjan nimeltään The Witcher: Origin, jossa päästään näkemään Witcherien syntytarina. Sarja alkaa joulukuun 25. päivä.

Kommentoi

Cyberpunk 2077 saa uusia tehtäviä Edgerunners -sarjan henkeen Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk 2077 saa uusia tehtäviä Edgerunners -sarjan henkeen

Cyberpunk 2077 -peli on saamassa uusia tehtäviä samalla kun uusi Cyberpunk: Edgerunners -tv-sarja ilmestyy.

Uudet tehtävät tulevat olemaan osa pelin 1.6 päivitystä, josta saadaan lisätietoja tänään tapahtuvassa Twitch -striimissä.

Tehtävissä tullaan siis todennäköisesti näkemään tulevasta sarjasta tuttuja hahmoja. Edgerunners -sarja alkaa Netflix palvelussa ensi viikon tiistain syyskuun 13. päivä.

Cyberpunk 2077 -peli on saatavilla Playstation 5, Playstation 4, ja S sekä Xbox One -konsoleille, :lle ja Stadia -pelipalvelussa.

Kommentoi