Tuhoamisen iloa – arvostelussa Instruments of Destruction (Steam Deck-arvio) Kommentit pois päältä artikkelissa Tuhoamisen iloa – arvostelussa Instruments of Destruction (Steam Deck-arvio)

Instruments of Destruction -pelikuvaa

Instruments of Destruction (Steam/Steam Deck)

7.2 / 10
Hyvää Tuhoaminen on hauskaa ja niin on myös koneiden rakentelu. Huonoa Vaikka kontrollien jakaminen eri toimintoihin on hyvä idea, sen olisi silti voinut tehdä yhteensopivammin esimerkiksi ohjaimelle. Does it Deck? Käynnistyy ja tavallaan toimii, mutta ei.

Toki arvosteleminen Steam Deck -näkökulmasta ei korvaa sitä vihreää checkmarkia, minkä kukin peli saa tai jättää saamatta Valvelta, tuntui konsepti kuitenkin tarpeelliselta. Pidänkö Steam Deckiä vallankumouksellisena laitteena? Ehdottomasti. Nintendo Switch olisi jäänyt keräämään pölyä, elleivät lapset pelaisi sillä ja olen myös lopettanut läppärillä pelaamisen. Pelitunteja sen sijaan on tullut reippaasti lisää.

on yhden ihmisen tiimin, Radiangamesin tuotos, ja melkoinen saavutus. Lyhyesti siinä rakennetaan itse koneita, joilla laitetaan aika lailla kaikki mäsäksi. Koneiden rakentelu on intuitiivista ja tuo mieleen Banjo Kazooie Nuts n' Boltsin, joka ei aikanaan saanut ansaitsemaansa arvostusta. Ohjaaminen on näppärää niin kauan kuin sen tekee näppäimistöllä ja hiirellä, eli seuraavaksi pääsemme siihen, miten Steam Deckillä pelaaminen onnistuu.

Se ei oikein onnistu. Se on toki mahdollista, mutta esimerkiksi koneiden rakentelu pienellä ruudulla on miltei mahdotonta ja myös ohjaaminen ilman näppäimistöä on parhaimmillaankin 'janky'. Pelikokemus muuttuu merkittävästi kun Deckin laittaa näyttöön, näppäimistöön ja hiireen kiinni, mutta peli itsessään on varsin raskas ja tämän vuoksi grafiikka-asetuksia täytyy laittaa reippaasti alas. Tämä on toki ymmärrettävää, sillä tuhoutuvat ympäristöt ja jokaisen partikkelin fysiikan ja kollision mallinnus vievät tehoja.

Vaikka ei voida puhua Deck-yhteensopivasta pelistä, on kyseessä hiton hauska tuhoamisen ja rakentelun hiekkalaatikko joka saattaa miellyttää erityisesti kodin pikkuinsinöörejä. Uskallan silti suositella.