Tulevaan Apple Watchiin kaavaillaan korkealaatuista kameraa Kommentit pois päältä artikkelissa Tulevaan Apple Watchiin kaavaillaan korkealaatuista kameraa

Tulevassa Watchissa voi olla kamera, mutta tätä ei todennäköisesti nähdä vielä Series 9:ssä. Uutinen perustuu löydettyyn patenttiin, joka paljastaa Applen jo kehittävän teknologiaa, joka mahdollistaisi iPhone 14:sta muistuttavan kameran sijoittamisen Apple Watchiin kertoo Appleinsider

Kyseinen patentti viittaa siihen, että Apple suunnittelee luovansa älykellon, johon olisi erityinen paikka kameran sijoittamiselle. Kamera ei vaikuta olevan osa kellon pääkamerakoteloa, vaan jokin kellon lisäosa, joka ulottuisi kellon rannekkeen yläpuolelle.

Patentin mukaan Apple harkitsee korkealaatuisen kameran käyttämistä, joka kykenee kuvaamaan videota jopa 4K-resoluutiolla ja 60 fps:n nopeudella, mikä muistuttaa iPhone 14:n ominaisuuksia. Patentissa ehdotetaan myös, että kameraa voitaisiin käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, kuten QR-koodien skannaamiseen, kasvojentunnistukseen ja muihin vastaaviin toimintoihin. Face ID:n käyttö voisi tehdä Apple Watchin kamerasta erityisen mielenkiintoisen niille, jotka haluavat tunnistautua liikkeellä ollessaan.

Apple rajaa uuden tekoälyn vain huippupuhelimiinsa ja M-sarjan laitteisiin Kommentit pois päältä artikkelissa Apple rajaa uuden tekoälyn vain huippupuhelimiinsa ja M-sarjan laitteisiin

esitteli viime viikolla WWDC-konferenssissa uuden tekoälyjärjestelmänsä, Apple Intelligencen. Se toimii toistaiseksi vain 15 Pro -puhelimissa sekä M-piirillä varustetuissa iPadeissa ja Maceissa. Apple selittää nyt, miksi tekoäly on rajattu vain uusimpiin laitteisiin.

Apple kertoo laitteiden tehon olevan ratkaiseva tekijä järjestelmän toiminnassa. Tekoälymallin pyörittäminen vaatii paljon laskentatehoa, joten laitteessa on oltava riittävästi suorituskykyä.

Applen tekoälyosaston johtaja John Giannandrea toteaa vanhojen laitteiden ky incapable (kykenemätön) to handle (käsittelemään) tekoälymalleja hyödyllisellä nopeudella. Applen markkinointijohtaja Greg Joswiak kuitenkin kiistää pyrkimyksen myydä vain uusia laitteita.

Apple Intelligence tuo mukanaan useita tekoälytoimintoja. Näitä ovat muun muassa Writing Tools, joka auttaa kirjoitustyössä tekoälyn avulla, sekä Genmoji, joka luo uusia emojeita käyttäjän tekstikuvausten pohjalta. Lisäksi Siri saa merkittävän päivityksen.

iPhone 15 Pro on asemoitu entistä selvemmin huippupuhelimeksi. Se on ensimmäinen iPhone, jossa on Apple Intelligence, laitteistotuki säteenseurannan (ray tracing) tekniikalle sekä natiivit pelikonsolien tasoiset pelit.

Lähde: IGN

Tässä asiassa Apple on jäänyt nyt Androidin jalkoihin Kommentit pois päältä artikkelissa Tässä asiassa Apple on jäänyt nyt Androidin jalkoihin

on ilmoittanut tarjoavansa iPhoneille vähintään viiden vuoden tietoturvapäivitykset Yhdistyneen kuningaskunnan asetusten mukaisesti. Tämä jää jälkeen seitsemästä vuodesta, jonka huipputason -kilpailijat, kuten Google ja Samsung, ovat luvanneet.

Vuodesta toiseen iPhonet tunnettiin siitä, että ne saivat pidempää ohjelmistotukea verrattuna Android-laitteisiin. Tämän uuden käytännön myötä Apple jää jälkeen sekä tietoturvapäivitysten sitoumuksessa että koko ohjelmistopäivitysten kestossa.

Vaikka jotkut väittävät, että koko käyttöjärjestelmän päivityskokemus saattaa poiketa vanhemmilla laitteilla, tämä muutos merkitsee merkittävää muutosta ohjelmistotuen maisemassa.