Tulevasta Avatar -aiheisesta avoimen maailman pelistä saatiin uusi tarinatraileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tulevasta Avatar -aiheisesta avoimen maailman pelistä saatiin uusi tarinatraileri

Avatar: Frontiers of Pandora

on julkaisemassa joulukuussa odotettua -aiheista peliä . Nyt avoimen maailman toimintapelistä on saatu sen tarinaa valottava traileri, jonka voit katsoa alta.

Huippuohjaaja James Cameronin ohjaamissa sekä näyttelijäkaksikko Sam Worthingtonin ja Zoe Saldanan tunnetuksi tekemissä Avatar-tieteiselokuvissa tutustuttiin upeaan ja värikylläiseen muukalaismaailmaan jännittävien ja dramaattisten tarinoiden kautta. Näiden ohella keskiöön nousivat sini-ihoiset Na'vi-muukalaiset, joita häikäilemättömät ihmiset käyttivät omien etujensa ajamiseen. Tästä taustatarinasta ammentaa myös odotettu Avatar: Frontiers of Pandora -toimintapeli, jossa pelaaja ohjastaa lapsena kaapattua Na'vi-soturia.

Sademetsien kaltaisen kasvuston peittämä Pandoran planeetta on näyttävä ja eksoottinen tapahtumaympäristö. Se on myös koti lapsena kaapatulle Na'vi-hahmolle, jota ihmisvetoinen RDA on kouluttanut omia tarkoitusperiään ajatellen. Syväunesta 15 vuotta myöhemmin herännyt Na'vi-nuorukainen ei tunne sen enempää kotimaailmaansa kuin sukulaisiaankaan. Tästä alkaakin kiehtova ja jännittävä seikkailu, jossa nuorukainen voi tutustua Na'vi-klaaneihin ja oppia tuntemaan omaa kulttuuriaan. Matkansa varrella tutustutaan useisiin eri klaaneihin sekä paikalliseen eläimistöön, jolla on oma merkittävä rooli Na'vi-heimojen elämäntavoissa ja perinteissä.

Tämä kuitenkin johtaa suoraan konfliktiin ahneen RDAn kanssa, joten edessä on ihmisten maailmasta irtautuminen ja sen myötä aseellisiin yhteenottoihin eskaloituminen. Eläväinen Pandora sekä kulttuurilliset ristiriidat luovat kiehtovan ja monisyisen tarinan kahden tyystin erilaisen älyllisen lajin välille. Siinä missä RDA haluaa käyttää hyväksi Pandoran luonnonvaroja ja rikkauksia, Pandoran alkuperäiskansa Na'vi haluaa suojella omaa elämäntapaansa ja ympäröivää luontoa.

Tämä ajaa Na'vi-nuorukaisen kohtaamaan paitsi oman historiansa ja perimänsä, myös taistelemaan RDA-joukkoja ja sotakoneita vastaan. Luvassa on polveileva tarina, nopeatempoista taistelua, kuvankaunista seikkailua ja runsain mitoin dramaattisia tapahtumia häikäisevän upeassa pelimaailmassa vailla vertaa.

Peli tulee myyntiin useana erikoisversiona perusversion ohella. Näitä ovat kausikortin sisältävä Gold Edition, kausikortin, Ultimate Pack -lisäosan ja digitaalisen taidekirjan sisältävä Ultimate Edition sekä massiivinen keräilijänversio eli Collector's Edition. Se sisältää pelin Ultimate Edition -version lisäksi 35 senttimetriä korkean pienoispatsaan, taidekirjan, metallisen SteelBook-kotelon, muistivihon, kolme litografiakokonaisuutta ja AMP-puvun piirustukset. Lisäksi pelin ennakkotilaajat palkitaan Child of Two Worlds -lisukkeella, joka sisältää pelin kosmeettisia lisäyksiä.

Pelin erikoisversioiden sisältämä kausikortti kattaa muun muassa kaksi myöhemmin julkaistavaa täysmittaista lisäosaa, yhden lisätehtävän ja ainutlaatuisen banshee-kumppanin. Ubisoft+-pelipalvelun kautta pelaavat saavat kokea Ultimate Edition -version sisällön heti julkaisupäivästä lähtien. Ubisoft+ on saatavilla sekä -tietokoneille että Xbox-pelikonsoleille.

Avatar: Frontiers of Pandora julkaistaan 7. joulukuuta ja -pelikonsoleille että PC:lle. PC-versio on saatavana myös Ubisoft+ -pelipalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Vauhtia löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii – arvostelussa The Crew Motorfest Kommentit pois päältä artikkelissa Vauhtia löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii – arvostelussa The Crew Motorfest

The Crew Motorfest

The Crew Motorfest (Xbox Series X)

6 / 10
Hyvää Realistiset grafiikat. Audio. Monta eri alustaa. Crossplay Huonoa Toistaa itseään liian nopeaa. Ei splitscreeniä, Autot tuhoutumattomia. Freedrivessä ei pysty kommunikoimaan, vaikka moninpeli pakko. Oma persoona puuttuu. Yhteenveto The Crew Motorfestistä Vauhtia kyllä löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii. Ehkä nekin ongelmat ovat jo selätettynä seuraavassa versioinnissa?

Ubisoftin julkaisema kantaa mukanaan monenlaista painolastia. Se on nimittäin sarjan kolmas osa, joka on jatkoa aiemmalle The Crew 2 -pelille, ja se tuo mukanaan sekä sarjan perinteitä että uusia tuulia.

Ubisoft Ivory Tower -pelistudio on tällä kertaa siirtänyt pelaajat vehreälle O'ahu-saarelle, osana Havaijin saariryhmää, jossa he voivat kokea ajamisen hurman peräti 600 eri ajoneuvolla – tietenkin pelin edetessä ja saavutusten karttuessa.

Pelikokemuksen alkumetreillä pelaajaa tervehdittiin uudenlaisella ohjaustuntumalla. Auton hallinta vaati totuttelua, sillä perinteisistä autopelikokemuksista poiketen ohjaus ei ollutkaan niin suoraviivaista touhua, kuin äkkiä voisi olettaa. . Tämän realistisen lähestymistavan voi nähdä sekä plussana että miinuksena, riippuen pelaajan henkilökohtaisista preferensseistä. Ensivaikutelmiin liittyi myös huoli pelin mahdollisesti toistuvasta luonteesta, joka ilmeni kilpailuiden samankaltaisuutena ja voittokriteerien mustavalkoisuutena.

Vaikka The Crew Motorfest tarjoilee silmäkarkkia huipputason grafiikan myötä, herää kysymys. voiko liiallinen realismi ja visuaalinen varovaisuus olla rasite? Pelin värimaailma ja tyyli olisivat saattaneet hyötyä rohkeammista valinnoista ja kenties jopa surrealistisemmista elementeistä, joilla se olisi voinut erottua edukseen tämän genren muista teoksista. Nyt läpi paistaa, ehkä jo hieman liiallinenkin vaikutteiden ottaminen ”isoveljiltään”. Persoona jää jotenkin varjoon.

Moninpelielementit tuovat mukaan oman vivahteensa, mutta herättävät samalla kritiikkiä. Vaikka pelaajaa kannustetaan osallistumaan moninpeliin, tuntuu pelin kommunikaatio-ominaisuudet kovin rajoitetuilta ja vuorovaikutus muiden pelaajien kanssa melko etäältä. Moninpeli ja yhteisöllisyys jäävät siis tavoittamattaan, mikä on varsin ironista tällaisessa laajasti moninpeliä korostavassa ympäristössä.

Myönteisiä huomioita The Crew Motorfest saa alustatuestaan (lukuun ottamatta Nintendo Switchiä), crossplay-ominaisuudestaan ja audiototeutuksestaan, joka sopii peliin kuin nenä päähän. Kootusti voisi todeta, että peli jää keskinkertaisuuden ja potentiaalin välimaastoon. Paperilla kun niin moni asia näyttää hyvältä.

The Crew Motorfest ei ole peli, jonka voi suositella ostettavaksi täyteen hintaan, mutta kun se kuuluisa ”Anttilan alelaari” saa kyseisen autopelin sopuhintaan, niin mikäpäs siinä sitten, ajanvietteeksi perjantai-iltaan vaan. Vauhtia kyllä löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii. Ehkä nekin ongelmat ovat jo selätettynä seuraavassa versioinnissa?

Arvostelu: M.Säily

Värikkäät Turtle Beach REACT-R -peliohjaimet ovat nyt saatavilla Kommentit pois päältä artikkelissa Värikkäät Turtle Beach REACT-R -peliohjaimet ovat nyt saatavilla

Turtle Beach REACT-R

Turtle Beachin uudet värikkäät REACT-R -peliohjaimet ovat nyt saatavilla. Alkuperäisten mustat ja valko/laventeliset ohjaimet saavat siis rinnalleen uudet punaisen, violetin sekä vihreän mallin. Värien lisäksi ohjaimissa on kaksi uutta värinämoottoria, jotka parantavat immersiota.

REACT-R-ohjain on saavuttanut kiitosta niin pelaajilta kuin asiantuntijoilta, kuten GamesRadar+, joka kuvaili sitä ”erinomaiseksi hinta-laatusuhteeltaan” ja The Verge, joka suositteli sitä helppona valintana. Lisäksi alkuperäistä ohjainta on päivitetty ulkoisesti ja takaliipaisimia on parannettu, mikä takaa sekä houkuttelevan ulkonäön että erinomaisen suorituskyvyn.

”REACT-R tarjoaa pelaajille yhden parhaista ja edullisimmista Xboxin ja :n ohjaimista, jonka ääniominaisuudet ovat hintaansa nähden vertaansa vailla. Olemme innoissamme, että voimme päivittää REACT-R-ohjainta parannetuilla takaliipaisinmoottoreilla ja laajentaa valikoimaa näillä jännittävillä uusilla väreillä.”

sanoo Cris Keirn, Corporationin väliaikainen toimitusjohtaja ja globaalin myynnin johtaja

Ohjaimessa on myös ääniominaisuuksia parantavia pikanäppäimiä, alla kaksi lisäpainiketta sekä ergonomiset gripit.

Uudet Red, Nebula ja Pixel Green REACT-R Controller -ohjaimet ovat nyt saatavilla hintaan 49,99 euroa.