Tunnetko olosi vanhaksi? Nämä pelilegendat täyttävät tänä vuonna 30 vuotta Kommentit pois päältä artikkelissa Tunnetko olosi vanhaksi? Nämä pelilegendat täyttävät tänä vuonna 30 vuotta


Vuosi 1994 oli kultaista aikaa musiikin, elokuvien, mutta ennen kaikkea myös videopelien maailmassa, kun monet nyt ikonisiksi muodostuneet pelit näkivät päivänvalon. Tässä artikkelissa sukellamme nostalgiaan ja juhlistamme tiettyjä pelilegendoja, jotka täyttävät kunnioitettavat 30 vuotta vuonna 2024. Ota aikamatka menneisyyteen kanssamme, kun muistelemme näiden pelien vaikutusta ja niiden jättämää perintöä pelaajien sydämissä.

Ehkä jokunen listaamistamme peleistä lieneekin sinulle varsin tuttuja?

Doom II

Doom II: Hell on Earth on id Softwaren kehittämä ja julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka julkaistiin MS-DOS:lle vuonna 1994. Se on Doom-pelisarjan toinen osa ja jatkaa edeltäjänsä tarinaa, jossa pelaajahahmo, Doomguy, taistelee helvetin joukkoja vastaan Maan pelastamiseksi.

Donkey Kong Country

Donkey Kong Country on Raren kehittämä ja Nintendon julkaisema tasohyppelypeli, joka julkaistiin Super Nintendo Entertainment Systemille vuonna 1994. Se on ensimmäinen Donkey Kong -peli, jonka kehityksessä Shigeru Miyamoto ei ollut mukana. Peli sai kaksi jatko-osaa SNES- ja Game Boy -konsoleille. Myöhemmin kaikki osat julkaistiin myös Game Boy Advancelle.

Sonic the Hedgehog 3

Sonic the Hedgehog 3 on Segan kehittämä ja julkaisema tasohyppelypeli, joka julkaistiin Sega Mega Drivelle vuonna 1994. Se on Sonic the Hedgehog -pelisarjan kolmas osa ja jatkaa edeltäjänsä, Sonic the Hedgehog 2:n, tarinaa.

Tekken

Tekken on Namco Bandai Gamesin kehittämä ja julkaisema taistelupelisarja. Tekken on alun perin tehty pelihalleihin, mutta siitä on tehty eri versioita useille eri pelikonsoleille. Pelin ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1994. Tekken on yksi maailman suosituimmista taistelupelisarjoista, ja se on voittanut useita palkintoja.

Final Fantasy VI

Final Fantasy VI on Squaren kehittämä ja julkaisema roolipeli, joka julkaistiin alun perin Super Nintendo Entertainment Systemille vuonna 1994. Se on kuudes osa Final Fantasy -pelisarjassa ja ensimmäinen muun kuin sarjan luoneen Hironobu Sakaguchin ohjaama osa.

Super Star Wars Return of the Jedi

Super Star Wars: Return of the Jedi on LucasArtsin kehittämä ja JVC:n julkaisema toimintaseikkailupeli, joka julkaistiin Super Nintendo Entertainment Systemille vuonna 1994. Se on kolmas osa Super Star Wars -pelisarjassa ja perustuu Tähtien sodan elokuvaan Jedin paluu. Pelin tarina seuraa elokuvan juonta. Pelaaja ohjaa Luke Skywalkeria, Han Soloa, Chewbaccaa, Leia Organaa, C-3PO:ta ja R2-D2:ta läpi pelin 15 kentän. Kentät ovat täynnä vihollisia, esteitä ja salaisuuksia. Pelaaja voi kerätä erilaisia aseita ja esineitä, jotka auttavat häntä matkallaan.

Alien VS Predator Arcade

Alien vs. Predator on Capcomin kehittämä ja julkaisema beat ’em up -videopeli, joka julkaistiin arcade-halleille vuonna 1994. Se perustuu Alien- ja Predator-elokuvasarjoihin.Peli sai julkaisunsa jälkeen yleisesti hyvän vastaanoton. Se oli yksi vuoden myydyimmistä arcade-peleistä, ja sitä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista beat ’em up -peleistä.

X-Men: Children of the Atom

X-Men: Children of the Atom on Capcomin kehittämä ja julkaisema taistelupeli, joka julkaistiin kolikkopelinä vuonna 1994. Se perustuu Marvel Comicsin X-Men -sarjakuvaan. Peli on ensimmäinen X-Men -aiheinen videopeli, joka käyttää 3D-grafiikkaa. Pelissä on mukana 10 erilaista hahmoa, joista jokaisella on omat ainutlaatuiset liikkeensä ja kykynsä.

Earthworm Jim

Earthworm Jim on Shiny Entertainmentin kehittämä ja Interplay Entertainmentin julkaisema tasohyppelypeli, joka julkaistiin Sega Mega Drivelle vuonna 1994. Se on ensimmäinen osa Earthworm Jim -pelisarjassa. Pelin päähenkilö on Jim, joka on tavallinen mato, joka saa haltuunsa superpuvun. Superpuku antaa Jimille supervoimat, kuten kyvyn lentää, ampua lasersäteitä ja hypätä korkealle.

Ace Driver

Ace Driver on Namcon kehittämä ja julkaisema ajopeli, joka julkaistiin arcade-halleille vuonna 1994. Peli on ensimmäinen 3D-grafiikkaa käyttävä Formula 1 -aiheinen arcade-peli. Pelissä pelaaja ohjaa Formula 1 -kilpa-autoa tavoitteenaan suorittaa kolme kierrosta kilparadalla ja välttää törmäys vastustajien ja muiden esteiden kanssa.

Suunnittele itse peliaiheinen suojakuori Kommentit pois päältä artikkelissa Suunnittele itse peliaiheinen suojakuori

Mikä olisikaan parempi tapa ilmaista omaa innostusta pelaamista kohtaan kuin peliaiheinen suojakuori puhelimeen? Omakuori.fi tarjoaa mahdollisuuden suunnitella yksilöllisiä suojakuoria peliteemaisilla kuvilla ja teksteillä.

Omakuoressa voit muokata omista kuvistasi täysin uniikin suojakuoren. Tämä on täydellinen tapa tuoda persoonallisuutta puhelimeen. Samanlaista suojakuorta ei varmasti löydy keneltäkään toiselta.

Suojakuoria on saatavana todella monille eri puhelinmalleille eri valmistajilta. Omistatpa Samsungin, Applen, OnePlussan tai jonkin muun tunnetun valmistajan puhelimen, voit löytää siihen sopivat mallikohtaiset kuoret Omakuoresta. Tutustu myös Luurinetin laajaan valikoimaan, josta löydät valmiita suojakuoria sekä uusille että vanhemmille puhelinmalleille.

Valinnanvapaus – luo uniikit suojakuoret

Valmiita peliaiheisia suojakuoria ei löydy kaupoista kovin paljon. Suunnittele sellaiset siis itse! Omakuoressa sinä päätät, millainen suojakuorestasi tulee. Voit valita erilaisista materiaaleista ja tyyleistä omien mieltymystesi mukaisen kuoren. Valitsetko kestävän kovapintaisen kuoren, taipuisan TPU-suojan vai käytännöllisellä hihnalla varustetun suojakuoren?

Oman designin suunnittelu on helppoa ja hauskaa. Voit suunnitella painatuksen omista kuvistasi sekä lisätä siihen myös tekstejä. Suojakuoresta tulee juuri sellainen kuin haluat. Painata kuoreen esimerkiksi joukkueesi logo tai ottamasi kuva.

Voit lisätä kuoreen myös tekstejä, esimerkiksi oman joukkueesi nimen tai iskulauseita. Yksilöllinen suojakuori kuvastaa persoonallisuuttasi ja kertoo muille, mikä on sinun juttusi.

Suojakuoren materiaali ja malli

Kovapintaisia Tough Case -suojakoteloita on saatavana suosituimmille puhelinmalleille. Kestävä kuori tarjoaa erinomaista suojaa puhelimellesi suojaten sitä naarmuilta ja kolhuilta. Kuoren ulkopinta on kovamuovinen, joten se tarjoaa hyvän pohjan kuvan painamiselle.

TPU-suojakuori on taipuisa ja kestävä. Se antaa hyvän pidon ja suojaa puhelintasi. TPU-suoja on läpinäkyvä. Halutessasi voit peittää kuoren kuvalla vain osittain, jolloin muu osa jää läpinäkyväksi. Valitse silloin sellainen kuva, joka sopii hyvin puhelimesi omaan väriin, niin saat tyylikkään lopputuloksen.

Hihnalla varustettu suojakuori taas mahdollistaa puhelimen kätevän kantamisen. Voit kieputtaa hihnan ranteeseen, jolloin puhelin pysyy helposti matkassa, eikä putoa maahan. Hihnalla varustetun suojakuoren takaosa on -muovia ja reunat joustavaa TPU-muovia.

Näin helppoa suojakuoren suunnittelu on

Suojakuoren tai -laukun suunnittelu on helppoa ja nopeaa Omakuoren suunnitteluohjelmalla. Käytä helppokäyttöistä editoria ja valitse haluamasi kuva, logo, teksti tai näiden yhdistelmä.

Lisää kuvat tai tekstit kuoreen haluamaasi kohtaan. Muokkaa niiden kokoa tai kierrä niitä eri asentoon. Voit myös siirrellä erillisiä elementtejä toistensa taakse tai eteen. Editorilla tehdyt muutokset näkyvät heti, jotta voit nähdä suunnitelmasi reaaliajassa. Toteuta ideasi vaivattomasti ja nopeasti.

Kaikki tuotteet valmistetaan asiakkaan tilauksesta, ja toimitusaika on kaksi viikkoa. Anna suojakuorellesi persoonallinen ilme, joka erottuu massasta ja kertoo tarinaa sinusta.

Merirosvoseikkailu Blackwake ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Merirosvoseikkailu Blackwake ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Blackwake

Steamissä on parhaillaan jaossa ilmaiseksi merirosvoaiheinen FPS-peli .

Pelissä tiimityö ja yhdessä tekeminen on avainasemassa. Taistele ystäviesi kanssa jännittävissä merisodissa yli 50 hengen pelaajakunnassa.

Ohjaa pientä tai suurta laivaa jopa 13 hengen miehistöllä. Pidä huolta laivasta tekemällä korjauksia, lataamalla tykkejä ja täydentämällä ammuksia. Valitse aseesi laajasta valikoimasta ja taistele muita merirosvoja vastaan. Kapteenina johdat laivaasi ja annat käskyjä miehistöllesi taktisen meritaistelun tiimellyksessä.

Voit ladata Blackwake -pelin ilmaiseksi :lle täältä.