Turtle Beachin suositut Recon -kuulokkeet saivat uusia värivaihtoehtoja Kommentit pois päältä artikkelissa Turtle Beachin suositut Recon -kuulokkeet saivat uusia värivaihtoehtoja

Turtle Beach Recon 70 Lavender

Pelitarvikkeiden valmistaja on julkaissut uusia värejä suosituista Recon 70- ja Recon 50 -kuulokkeista.

Recon 70 Laventeli liittyy arvostettuun kohtuuhintaisten langallisten pelikuulokkeiden perheeseen sarjan uusimpana värivaihtoehtona pelaajille. Kun taas Recon 50 Punainen/Sininen loistaa Nintendo Switchin klassisissa ja tunnusomaisissa väreissä.

Molemmissa malleissa on laadukkaat 40 mm:n yli korvien ulottuvat kaiuttimet ja erittäin herkkä mikrofoni, jotka takaavat erinomaisen peliäänen ja selkeän keskustelun. Niissä on myös kevyt ja mukava muotoilu, sekä keinonahkaan käärityt pehmusteet, jotka lisäävät äänieristystä ja parantavat bassotoistoa.

Laventelin värisessä Recon 70:ssä on kätevä mykistettävä mikrofoni ja äänenvoimakkuuden säätimet korvissa, kun taas sinipunainen Recon 50 käyttää Turtle Beachin irrotettavaa puomimikrofonia ja linjassa olevia äänenvoimakkuuden säätimiä. Molemmat mallit ovat monialustayhteensopivia pelaamiseen kaikilla laitteilla, joissa on 3,5 mm:n langallinen liitäntä.

”Recon 70- ja Recon 50 -sarjan pelikuulokkeemme ovat olleet jo vuosia hintahaarukoissaan markkinajohtajia, koska ne tarjoavat Turtle Beachille ominaisen laadukkaan pelikuulokekokemuksen erittäin edulliseen hintaan. Recon 70- ja 50-mallit ovat perustason pelikuulokkeet, ja ne asettavat standardit sille, mitä pelaajat voivat odottaa tähän hintaan. Olemme iloisia voidessamme jatkaa portfoliomme laajentamista uusilla väreillä, jotta pelaajilla on entistä enemmän valinnanvaraa, kun he etsivät Turtle Beachin tunnettua tehokasta ääntä, selkeää keskustelua ja monialustaista yhteensopivuutta.”

sanoo Jürgen Stark, Turtle Beach Corporationin toimitusjohtaja

Turtle Beachin laventeli Recon 70 ja sinipunainen Recon 50 ovat saatavilla valmistajan verkkosivuilta ja osallistuvilta jälleenmyyjiltä 35,99 € ja 25,99 € hintaan.

Kommentoi

Turtle Beachin pelikuulokkeiden lippulaivamalli Stealth Pro on nyt saatavilla Kommentit pois päältä artikkelissa Turtle Beachin pelikuulokkeiden lippulaivamalli Stealth Pro on nyt saatavilla

Turtle Beach Stealth Pro

Turtle Beachin uusin langattomattomien pelikuulokkeiden lippulaivamalli Stealth Pro on nyt saatavilla maailmanlaajuisesti.

Pelikuulokkeiden uuden kuninkaan kruunajaiset ovat alkaneet, ja kriitikot ovat jo ylistäneet Stealth Pron huippuluokan äänenlaatua, luokkansa parasta aktiivista melunvaimennusta ja lukuisia erittäin korkealuokkaisia ominaisuuksia pelaamiseen Xboxilla, PlayStationilla, Windows :llä, Macilla, Nintendo Switchillä ja mobiililaitteilla.

Kuulokkeet tarjoavat parhaan mahdollisen äänielämyksen suurilla, käsin sovitetuilla 50 mm:n Nanoclear-ajureilla, jotka tuottavat laajan äänimaailman, sekä luokkansa parhaan aktiivisen melunvaimennuksen.

“Stealth Pro on kruunattu ultrapremium-pelikuulokkeiden uudeksi kuninkaaksi. Se tarjoaa huippuluokan peliäänikokemuksen, sillä sen äänenlaatu, melunvaimennus, rakennelaatu ja käyttömukavuus ovat yksinkertaisesti vertaansa vailla. on ollut pelikuulokkeiden markkinajohtaja jo 13 vuoden ajan, mikä perustuu korkealaatuiseen ääneen ja pelien voittamiseen tähtääviin ominaisuuksiin, joita tarjoamme kaikissa hintaluokissa.

Stealth Pron myötä olemme tuoneet tämän asiantuntemuksen ja johtoaseman esiin, ja toimittaneet ylivoimaisen ultrapremium-pelikuulokkeen. Tunnusomaiset 50 mm:n Nanoclear-ajurimme ovat suuremmat ja tehokkaammat parempaa ääntä varten; Stealth Pron säädettävä aktiivinen melunvaimennus poistaa enemmän ulkoista melua kuin kilpailijat; ja TruSpeak-puomimikrofonimme vähentää enemmän taustamelua, jotta äänesi kuuluu selvästi.”

sanoo Jürgen Stark, Turtle Beach Corporationin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

Stealth Pron Designed for Xbox- ja PlayStation-versiot ovat saatavilla valmistajan verkkosivuilta ja osallistuvilta jälleenmyyjiltä Suomessa 345,99 € hintaan.

Kommentoi

Positiivinen yllätys! – arvostelussa Turtle Beachin Stealth Max 600 Gen2 Max-pelikuulokkeet Kommentit pois päältä artikkelissa Positiivinen yllätys! – arvostelussa Turtle Beachin Stealth Max 600 Gen2 Max-pelikuulokkeet

Turtle Beach Stealth Max 600 Gen2 Max

7.8 / 10
Hyvää Kelvollinen äänenlaatu niin kuulokkeissa kuin mikrofonissa, säätövara, soundstage, lähettimen kantama Huonoa Voi kiristää ajan mittaan päätä, eivät toimi ilman USB-lähintä, sivuäänet poimiva mikrofoni, ulkonäkö on halvan oloinen Yhteenveto Kelpo langaton kuulokemikrofoni yhdistelmä pitkällä kantamalla. Ääni sekä kuulokkeissa ja mikrofonissa on varsin kelvollista mutta mukavuudessa olisi paranneltavaa.

on pelaamiseen suunnattujen äänituotteiden pitkäikäinen valmistaja. Yrityksen ensimmäinen , X51, julkaistiin vuonna 2005. Nyt on arvostelussa nimihirviö: Turtle Beach® Stealth™ 600 Gen 2 MAX, jotka ovat yleisimpiä konsoleita tukevat langattomat pelikuulokkeet mikrofonilla.

Kuulokkeiden mukana tulee ohjekirjanen, lähetin USB porttiin ja lyhyt USB kaapeli A ja C liittimillä joka on tarkoitettu kuulokkeiden lataukseen. Samaisella kaapelilla hoidetaan myös kuulokkeiden ohjelmiston päivitys.

ulkonäkö ja ensituntumat

Kuulokkeiden ulkonäkö ei kerännyt ensituntumalta kiitoksia, sillä niistä tuli mieleen lähinnä hiekkalaatikolla käytettävät muoviset lelut. Näiden kuulokkeiden kanssa ei välttämättä halua liikkua ihmisten ilmoilla. Tämä on mielestäni valitun värin ansiota, sillä kuulokkeiden aikaisemmat mallit täysmustina tai -valkoisena ovat tyylikkäämmät. Tästä huolimatta tuntuma käsissä oli yllättävän jämäkkä ja kuulokkeen kiitettävän laaja säätövara tuli positiivisena yllätyksenä. Ne eivät nitise väännellessä. Sen lisäksi muutama pieni yksityiskohta, kuten kuminen välikappale joka estää sankaa ja kuppi kolisemasta keskenään ei välttämättä saa muissa saman tai isomman hintaluokan laitteissa.

Kuulokkeita voidaan säätää istumaan päähän tyypillisen sankasäädön kanssa, jossa on tarpeeksi säätövaraa. Kuulokkeiden korvakupit ovat mielestäni hieman liian pienet ja korvalehdet koskevatkin aina välillä joko reunaan tai pölysuojaan. Kuulokkeiden tulisi istua hyvin päähän sillä raon jättäminen vaikuttaa alataajuuksien toistoon negatiivisesti. Kuulokkeet istuvat tiukasti päähän, eivätkä pahemmin liiku päätä heiluttaessa ja pysyvät päässä myös lattialle kurottaessa. Näistä hyvistä ominaisuuksista huolimatta kuppien mukavuudessa olisi vielä parantamisen varaa. Pannan pehmuste on hyvä enkä havainnut sen aiheuttavan päälaen ”hotspot” ongelmaa, jossa panta painaa epämiellyttävästi päätä.

Ominaisuudet ja käyttöönotto

Käyttöönotto tapahtui ongelmitta. Kuulokkeisiin kytketään virrat ja laitetaan USB-lähetin kiinni koneeseen. Jos laite kytketään Xbox-konsoliin, niin tulee lähetin napsauttaa Xbox-tilaan mutta muuten tulee käyttää USB-tilaa. Kun molemmat laitteet ovat päällä, ne muodostavat yhteyden automaattisesti. Mukavan helppoa. Kuulokkeissa on erilliset fyysiset äänenvoimakkuuden säätö rullat äänille ja mikrofonin takaisinsyötölle, virtakytkin ja tilan valitsin. Mikrofoni voidaan kääntää ylöspäin, jolloin se asettuu kuppia vasten ja samalla mykistyy äänimerkin kera. Kuulokkeiden äänenvoimakkuuden säätö ei vaikuta äänimerkin tasoon, joka on vielä turhan kovalla. Toivoisinkin että tämä korjataan ohjelmistopäivityksellä.

Ulos taitettuna mikrofoni ei tuo itseään käyttäjän näkökenttään, vaikka sen voi sivusilmällä nähdäkin. Jos kuulokkeita ei käytetä Xbox-tilassa niin mikrofonin säätö rulla kontrolloi ”monitoroinnin” tasoa missä mikrofonin poimimaa ääntä ohjataan kuulokkeisiin, tarkoituksena helpottaa puheen tason hallintaa. Itse en nähnyt tälle mitään käytännön hyötyä, sillä kuulin kyllä oman ääneni ilman sitä. Suurin ero tällä ominaisuudella taisi olla että seinäkellon tikitys erottui voimakkaammin. Valmistajan mukaan Xbox-tilassa tällä voidaan hallita erikseen puheyhteyden tasoa ja pääsäädin säätäisi pelin omia ääniä, mikä kuulostaa käytännölliseltä. Valmistajan mukaan kuulokkeet kestävät 48h tuntia, joka on hyvä lukema vaikka sitä ei tämän arvostelun pohjilta voida testata. Kuulokkeissa riittää äänenpainevaroja ja ne saa halutessaan hyvin kovalle.

Oletusasetuksilla kuulokkeiden ääntä voidaan kuvailla esimerkiksi hieman tummiksi ja keskialuetta vetäytyneeksi. Erot verrokkina käytettyyn hieman kalliimpaan Beyerdynamic DT900 Pro X:ään kuitenkin olivat sen verran pienet että eroja joutuu jossain määrin hakemaan. Viulujen ja muiden jousi-instrumenttien osalta kuulostaa nostavansa enemmän pieniä yksityiskohtia, kuten myös triangelin erotin selvemmin DT900:llä. Tykkäsin kuunnella Frostpunk:in ääniraitaa enemmän DT900:llä. Sen sijaan kuunnellessa Warhammer 40: Darktide ääriraitaa kuulokkeiden korostettu alapää toi omanlaista energiaa musiikkiin ja esimerkiksi Immortal Imperium:in pohjalla oleva tumma biitti piti tahtia päällä, olemallaan hyvin energinen kuitenkaan hukuttamatta muita elementtejä. Kuulokkeiden ääni on kuitenkin sen verran tumma että jos tästä vielä nostetaan basson tasoa niin se on ylikäyvä. Lukijan on tässä vaiheessa hyvä tiedostaa että nämä on subjektiivisia kokemuksia. Mutta voidaan sanoa että kuulokkeet yllättivät arvostelijan positiivisesti. Taajuuspyyhkäisyn pohjata arvioin että ilmoitettu 20 – 20kHz taajuusvaste pitää aika hyvin paikkansa.

Huomien arvoisena seikkana olin havaitsevani vasemman ja oikein puolen välillä taajuudesta riippuvaa kanavien välistä epätasapainoa. Vaikka kuulokkeet ovat rakenteeltaan suljetut, ne eivät vaimenna kovinkaan paljoa ympäristöstä lähteviä ääniä. Esimerkiksi puheen sorina, näppäimistön äänet ja muut kolahdukset kyllä kuuluvat läpi. Kuulokkeiden oma ääni kyllä kuuluu ympäristöön mutta selkeästi vaimennettuna verrattuna avoimen rakenteen kuulokkeisiin. Vastamelua hakevien kannattaa siis jatkaa etsimistä. Kuulokkeessa on sisäänrakennettuna kolme kappaletta taajuuskorjainprofiileita, omia profiileita ei voi luoda.

Ensimmäinen profiili korostaa bassoja, toinen bassoja ja yläpäätä, sekä kolmas keskialuetta. Musiikin kanssa basson korotus oli jo liikaa ja muutti äänen hieman kumisevaksi. Perustila on mielestäni tarpeeksi hyvä melkein kaikkeen eikä muille tiloille ole juuri käyttöä. Sen lisäksi siinä on askelia korostava ”supermies kuuloasti”-tila joka käytännössä mankeloi äänen tarkoituksena korostaa askelia. Käytännössä siitä oli vain haittaa Valorantissa. Muuten hahmojen äänikuvassa ei ole moitittavaa ja ääni tuntuu tulevan kuulokkeesta eikä esimerkiksi pään sisältä kuten joilla kuulokkeilla. Orkesterin soittimet on näillä helpompi sijoittaa lavalle kuin verrokeilla.

Äänenlaatu ja mikrofoni

Mikrofoni oli aivan liian hiljainen paketista ottaessa. Ongelma ratkesi käyttämällä USB-lähetintä Xbox-tilassa, jolloin kuulokkeiden toinen rulla nosti mikrofonin äänenvoimakkuutta ja vaihtamalla lähetin takaisin USB-tilaan mikrofonin voitiin samasta rullasta viimein tiputtaa monitorointi nollaan, mikrofonin äänenvoimakkuuden pysyessä korkealla. Tämä prosessi oli hieman sekava ja ensin tulikin mieleen tätä kuulokkeet olisivat rikki. Tietokoneeseen kytkettynä ja lähetin laitettuna Xbox-tilaan, kuulokkeet tunnistetaan ohjaimena eikä mikrofonia voi tällöin käyttää. Toivoisin tähän ehdottomasti parannusta vaikka dokumentaation osalta. Kun mikrofonin taso on säädetty siten että ääni kuuluu selkeästi niin mikrofoni poimii puheen lisäksi kaiken ympäristöstä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että joka kannettavan tietokoneen näppäimistön kirjoitusäänet kuuluivat selvästi nauhoitteessa. Mikä on harmillista sillä mikrofonin äänenlaatu oli hyvä.

Lopputulema

Langattomien kuulokkeiden kantama yllätti arvostelijan täysin. Kuulokkeiden kantama kattaa usean huoneen ja kestää usean seinän. Koska valmistaja käyttää 2.4GHz taajuutta ja omaa protokolaansa niin näyttää siltä että kantama vastaa suurin piirtein WLAN-verkon kantamaa. Valitettavasti kuulokkeita ei voi käyttää langallisesti, joten USB-lähettimestä kannattaa pitää huolta. Ja sitten se hinta, kuulokkeita saa halvimmillaan kirjoitushetkellä 102€ ja yleisesti noin 130€. Yleisesti ottaen nämä eivät ole huono valinta, jos langallisuuden puute, herkkä mikrofoni eivät haittaa ja että kuulokkeiden ei tarvitse olla huomaamattomat (näöllisesti ja tuntumaltaan).

Kommentoi