Tutkimus osoittaa: Super Marion pelaaminen voi auttaa masennusoireiden hoidossa Kommentit pois päältä artikkelissa Tutkimus osoittaa: Super Marion pelaaminen voi auttaa masennusoireiden hoidossa

Super Mario

Uuden tutkimuksen mukaan Nintendo Switchin Odyssey -pelin pelaaminen voi auttaa vähentämään masennushäiriön oireita.

Frontiers of Psychology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että MDD:tä sairastavat henkilöt, jotka pelasivat -peliä kuuden viikon ajan, kokivat masennusoireidensa vähenevän merkittävästi verrattuna niihin, jotka eivät pelanneet peliä.

Tutkimuksessa havaittiin myös, että Super Mario Odyssey -ryhmä raportoi muita ryhmiä korkeammasta motivaatiosta jatkaa hoitoa. Tutkijat uskovat, että pelin mukaansatempaava ja haastava pelattavuus voi auttaa parantamaan mielialaa ja kognitiivisia toimintoja MDD:tä sairastavilla henkilöillä.

”Tuloksemme viittaavat siihen, että videopeliharjoittelu voi olla kustannustehokas ja toteuttamiskelpoinen interventio MDD-potilaille, jota voidaan käyttää yhdessä säännöllisen hoidon ja terapian kanssa”, tutkimuksen tekijät kirjoittivat.

Tämä ei ole ensimmäinen tutkimus, joka viittaa siihen, että videopeleistä voi olla hyötyä mielenterveyspotilaille. Journal of Neuroscience -lehdessä vuonna 2015 julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että 3D-videopelit paransivat muistisuorituskykyä 12 prosenttia verrattuna 2D-vertailuihin, ja vuonna 2017 julkaistussa Nature-tutkimuksessa todettiin, että 3D-alustapelit auttoivat lisäämään hippokampuksen harmaata ainetta.

Hippokampus on aivojen osa, joka liittyy oppimiseen ja muistiin, ja se on myös yksi niistä aivoalueista, joihin MDD vaikuttaa. Tutkijat uskovat, että hippokampuksen lisääntynyt aktiivisuus voi olla vastuussa muistin paranemisesta, jota on havaittu 3D-videopelejä pelaavilla ihmisillä.

Näiden havaintojen vahvistamiseksi tarvitaan tietenkin lisätutkimuksia. Tämän tutkimuksen tulokset ovat kuitenkin rohkaisevia ja viittaavat siihen, että videopelit voisivat olla lupaava uusi MDD:n hoitomuoto.

Uuden Nintendo Switch-konsolin saapumista ei kannata hätäillä vielä vuodelle 2024 Kommentit pois päältä artikkelissa Uuden Nintendo Switch-konsolin saapumista ei kannata hätäillä vielä vuodelle 2024

Nintendo Switch

Pelaajat, jotka odottivat uutta Switchia tälle vuodelle, saattavat joutua muuttamaan suunnitelmiaan. Raporttien mukaan kovasti odotettu Switch 2 on siirretty ”varhaiseen 2025” asti, ja lähteiden mukaan Nintendo on ilmoittanut tästä siirrosta pelinjulkaisijoille.

Alun perin myöhään vuonna 2024 julkaistuksi suunniteltu Switch 2:n viivästys jättää kysymyksen siitä, mitä vuosi 2024 tuo tullessaan alkuperäiselle Switchille, joka on äskettäin ylittänyt 139 miljoonan myydyn yksikön rajan. Nintendon nykyinen ensimmäisen osapuolen valikoima koostuu pääasiassa uudelleenversioista kuten ja Luigi's Mansion 2 HD, mikä johtaa siihen, että jotkut analyytikot ennustavat vuotta, joka on hallittu uudelleenkäynneistä.

”Vuonna 2024 saatetaan nähdä enemmän vanhojen Nintendo-hittien uudelleenversioita”, sanoo analyytikko Serkan Toto. ”Tämä voi olla vaikeampi vuosi Nintendolle ilman uutta laitetta.”

Fanit, jotka toivoivat uusintaversioita ja Twilight Princess Switchista, saattavat lohduttautua tässä tilanteessa, mutta monet jäävät kaipaamaan uusia kokemuksia.

Kuitenkin Nintendo tunnetaan joustavista suunnitelmistaan. Huhujen mukaan helmikuun suora lähetys voisi valaista yhtiön uudelleenlaaditun julkaisuaikataulun. Muista, että mikään ei ole virallista, ennen kuin Nintendo itse puhuu.

Lähde: Bloomberg

Mario Kart 8 Deluxe rysäytti tiskiin ennätyslukemat myynnissään Kommentit pois päältä artikkelissa Mario Kart 8 Deluxe rysäytti tiskiin ennätyslukemat myynnissään

Mario Kart 8 Deluxe

, rakastettu karting-peli Switchille, on saavuttanut monumentaalisen virstanpylvään: 60,58 miljoonaa myytyä kappaletta maailmanlaajuisesti!

Tämä vaikuttava saavutus vahvistaa sen aseman yhtenä parhaiten myyvistä Switch-peleistä ja yhtenä suosituimmista -peleistä, jotka koskaan on tehty. Vuonna 2017 julkaistu Mario Kart 8 Deluxe on parannettu versio -pelikonsolin pelistä, ja se on lumonnut pelaajat värikkäillä radoillaan, monipuolisilla hahmoillaan ja koukuttavalla pelattavuudellaan.

Pelin menestys voidaan liittää sen helposti lähestyttäviin, mutta syvällisiin mekaniikkoihin, jotka palvelevat sekä satunnaisia että kilpailullisia pelaajia. Lisäksi jatkuva uuden sisällön virta Booster Course Pass -lisäsisällön kautta on pitänyt pelaajat sitoutuneina ja palaamassa lisää. Tämä virstanpylväs ylittää aiemman ennätyksen, 50 miljoonaa myytyä kappaletta, joka raportoitiin helmikuussa 2023.

Lähde: Nintendolife