Tutkimus paljastaa: Suomalaiset käyttävät pohjoismaalaisista eniten aikaa älypuhelimellaan Kommentit pois päältä artikkelissa Tutkimus paljastaa: Suomalaiset käyttävät pohjoismaalaisista eniten aikaa älypuhelimellaan

Globaali mobiiliteknologiayhtiö selvitti pohjoismaalaisten toiveita ja käyttötottumuksia älypuhelimiin liittyen. Tutkimus oli osa hiljattain lanseeratun 5G -älypuhelimen kampanjaa, ja se tehtiin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Kyselyn vastauksista selvisi, että suomalaiset käyttävät pohjoismaalaisista keskimäärin eniten aikaa älypuhelimellaan ja rikkinäinen puhelin tai sen näyttö on Suomessa yleisempi ongelma kuin naapurimaissa. Eroja löytyi myös miesten ja naisten väliltä: naiset viettävät miehiä selkeästi enemmän aikaa puhelimella ja kysyvät lähipiiriltään enemmän neuvoja uuden puhelimen hankintaan, kun taas miehet luottavat naisia enemmän YouTubeen tiedonhankinnassa.


Suomalaisilla on pohjoismaiden korkein ruutuaika


on yhä useammalla kovassa päivittäisessä käytössä, sekä töissä että vapaa-ajalla ja ruutuaika voi nousta yllättävän korkeaksi. Kaksi kolmasosaa (66 %) suomalaisista kertoikin käyttävänsä älypuhelinta yli 2 tuntia päivässä. Keskimäärin suomalaiset viettävät n.153 minuuttia päivässä älypuhelimella, ja luku on pohjoismaiden korkein. Norjassa ja Ruotsissa käyttö on lähellä
Suomen lukemia, mutta Tanskassa älypuhelinta käytetään vain noin 130 minuuttia päivässä. Eroja löytyy myös sukupuolten väliltä: suomalaiset naiset käyttävät älypuhelinta päivittäin keskimäärin 162 minuuttia, ja miehet 137 minuuttia. Ero naisten ja miesten välillä oli samankaltainen myös muissa Pohjoismaissa.
Naisten keskuudessa sosiaalisten median sovellukset olivat selkeimmin suosiossa, kun taas miehillä video-/suoratoistopalvelut kuten Netflix nousi suosituimpiin sovelluksiin joka kolmannella. Naisista videopalveluita älypuhelimella sanoi käyttävänsä noin neljäsosa vastaajista.


”Suomalaiset tunnetusti kovia älypuhelimen käyttäjiä. Meillä on hyvät ja nopeat nettiyhteydet ympäri maata ja edullisetkin älypuhelimet ovat nykyään tehokkaita. Liiallista ruutuaikaa tulee kuitenkin välttää. Nykyään älypuhelimissa pystyy esimerkiksi rajoittamaan tiettyjen sovellusten päivittäistä käyttöaikaa. Kannattaa myös asettaa puhelimen näytön kirkkautta matalammalle ja ottaa käyttöön silmäystävällisen tila, joka vähentää sinistä valoa ja on miellyttävämpi silmille” neuvoo Tuomas Lampén, OnePlussan Euroopan strategiajohtaja.


Suomalaiset toivovat parempia kuvia ja ehjää näyttöä


Kysyttäessä toiveista älypuhelinten suhteen, yli puolet suomalaisista (58 %) toivoo että heidän älypuhelimellaan saisi otettua parempia kuvia. Tanskassa ja Ruotsissa vain noin kolmasosa toivoo tätä. Kuvanlaatu on erityisesti naisille tärkeä, sillä Suomessa 64 % naisista mainitsi paremmat kuvat, miehistä taas 47 %. Miesten toiveissa korostui muu puhelimen monipuolinen käytettävyys, esimeriksi yleiskaukosäätimenä toimiminen oli lähes kolmasosan toiveena, kun taas naisilla vain joka viides toivoi tätä.


Oman puhelimen selkeästi ärsyttävin ominaisuus oli heikentynyt akunkesto kaikissa Pohjoismaissa noin puolella vastaajista. Hitaasti toimivat sovellukset olivat toiseksi ärsyttävin ominaisuus pohjoismaalaisten kesken, mutta Suomessa listalla toisena oli naarmuuntunut puhelin/puhelimen näyttö. Naarmut korostuivat selkeästi suomalaisilla vastaajilla (21 %), kun esimeriksi Norjassa vain 12 % mainitsi naarmut, ja tanskassa ja ruotsissakin luku oli Suomea matalampi. Epätarkat kuvat olivat kolmantena listalla (19 % suomalaisista).


Neuvoja kysytään netistä ja lähipiiriltä


Uutta puhelinta hankittaessa noin 43 % suomalaisista kertoo kysyvänsä neuvoja lähipiiriltään. Tämä luku on pohjoismaiden korkein. Naisista puolet kertoo kysyvän neuvoja ystäviltä ja perheenjäseniltään, kun taas miehistä vain kolmannes. Netin vertailusivustot ja arvostelut ovat suosittuja molemmilla sukupuolilla, mutta miehet käyttävät niitä hieman enemmän ja 26 % sanoo etsivänsä YouTubesta tietoa uuden puhelimen hankintaan, naisista vain 12 %.


Tietoja tutkimuksesta:
Kyselytutkimuksen suoritti OnePoll OnePlussan puolesta heinäkuussa 2023. Kyselyyn osallistui 1000 aikuista (18-65v.) jokaisesta neljästä Pohjoismaasta vastaten erilaisiin älypuhelimen käyttöä koskeviin kysymyksiin.

Näillä napeilla ei humpat kesken kaiken lopu! – OnePlus julkisti uudet Buds Pro 2R -kuulokkeet Kommentit pois päältä artikkelissa Näillä napeilla ei humpat kesken kaiken lopu! – OnePlus julkisti uudet Buds Pro 2R -kuulokkeet

on astunut jälleen saappaillaan kuulokemarkkinoille, esitellen uuden ja edullisemman version huippuluokan langattomista kuulokkeistaan – . Tämä uusin lisäys kuuloketuotevalikoimaan yhdistää premium-ominaisuudet ja kohtuullisen hinnan, tehden siitä houkuttelevan valinnan, niin hifisteille, kuin myös tavan tallaajillekin.

Vaikka Buds Pro 2R on edullisempi versio aiemmin julkaistusta OnePlussan Buds Pro 2 – lippulaivakuulokkeet , se ei edelleenkään tingi laadusta. Kuulokkeet ovat varustettu 11 mm ja 6 mm elementeillä, ja ne sisältävät vaikuttavan 48 dB vastameluominaisuuden. IP55-tason veden- ja pölynkestävyys, Bluetooth 5.3 ja LHDC 4.0 -tuki ovat vain joitakin niistä huomattavista ominaisuuksista, jotka tekevät näistä kuulokkeista erinomaisen valinnan niin kotona kuin liikkeelläkin. Ja uskomaton 36 tunnin akunkesto takaa, ettei humpat takuullakaan lopu kesken kovin äkkiä lenkkipoluilla.

Tyylikäs ”Misty White” väri tekee kuulokkeista tyylikkään lisän OnePlus-laitteiden valikoimaan. Ja mikä parasta? Ennakkotilaajille on tarjolla rajoitettu ajan erikoistarjous. OnePlus Buds Pro 2R -kuulokkeet ovat saatavilla ennakkotilaushintaan vain 129 euroa, mikä on 20 euroa alle normaalin hinnan. Tarjoushaukatkin sen tietävät, että tämä jos mikä, on selvää säästöä.

Ennakkomyynti on nyt käynnissä OnePlus.comissa, ja toimitukset aloitetaan 25. syyskuuta.

OnePlus asettaa uudet standardit Android-kokemukselle lanseeraamalla OxygenOS 14-käyttöjärjestelmän Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus asettaa uudet standardit Android-kokemukselle lanseeraamalla OxygenOS 14-käyttöjärjestelmän

Globaali teknologiayritys teknologiabrändi ilmoitti tänään että sen uusin käyttöjärjestelmäversio , julkaistaan maailmanlaajuisesti 25. syyskuuta. OxygenOS 14 on yksi ensimmäisistä 14:ään perustuvista käyttöjärjestelmistä, ja se tulee tarjoamaan joukon uusia jännittäviä ominaisuuksia sekä entistä paremman käyttökokemuksen.

”OnePlus on sitoutunut tarjoamaan nopean, sulavan ja vakaan OxygenOS:n käyttäjillemme. OnePlussan uusimpiin innovaatioihin pohjautuva OxygenOS 14 tulee olemaan OnePlussan historian älykkäin ja intuitiivisin ohjelmistotuote.”

sanoo Kinder Liu, OnePlussan operatiivinen johtaja (COO)

Trinity Engine: Nopean ja sulavan kokemuksen salaisuus

OnePlus on aina asettanut nopean ja sulavan kokemuksen etusijalle – ja nyt OxygenOS 14:n myötä kokemus on kehittynyt entistä vaistonvaraisemmaksi ja helpommin hallittavaksi.

Elävöittääkseen tämän kokemuksen OnePlus esittelee OxygenOS 14:lle upouuden suorituskykyalustasa, Trinity Enginen. Saavuttamalla suuremman synergian laitteiston ja ohjelmiston välillä, Trinity Engine vapauttaa OnePlus-laitteiden täyden potentiaalin vastaamaan alan haasteisiin tavoittelemalla korkeampaa virransäästöä, parempaa moniajoa ja kestävämpää nopeaa ja sulavaa käyttökokemusta. CPU Vitalization, RAM Vitalization, ROM Vitalization, HyperBoost, HyperTouch ja HyperRendering ovat Trinity Enginen kuusi innovatiivista teknologiaa, jotka yhdistettynä takaavat monipuolisen, nopean ja sulavan kokemuksen esimerkiksi sovellusten moniajossa, intensiivisessä mobiilipelaamisessa ja yleisesti puhelimen pitkäkestoisessa käytössä.

OxygenOS 14:n julkaisun myötä OnePlus jatkaa rajojen rikkomista, alan muutoksen omaksumista ja ainutlaatuisen ohjelmistokokemuksen tarjoamista yhteisölleen.