Twin Mirror ei onnistu ylläpitämään Life’s Strangelle tyypillistä mielenkiintoa Kommentit pois päältä artikkelissa Twin Mirror ei onnistu ylläpitämään Life’s Strangelle tyypillistä mielenkiintoa

Twin Mirror (PS4)

3 / 10
Hyvää + Paikoitellen näyttävä teos Huonoa - Henkilökemiat, ääninäyttely, tekninen osaaminen Yleisesti Twin Mirror omaa runsaasti potentiaalia, jota ei valitettavasti osata hyödyntää tehokkaasti.

Dontnodin ja Bandai Namcon tuorein luomus on aluksi kankea ja peli lähtee käyntiin hitaasti. Niinkuin yleensä asiaan kuuluu pelaaja tutustutetaan hahmoihin, juoneen, miljööseen… ja tähän pelin mielenkiinto oikeastaan päättyykin.

Katkerat kaivostyöläiset

Olet Sam, tutkiva journalisti, joka palaa kahden vuoden jälkeen takaisin entiseen kotikaupunkiinsa basswoodiin hänen parhaan ystävänsä hautajaisiin. Pelaaja tutustutetaan paremmin muutamaan tarinan kannalta tärkeään henkilöön, mutta suurin osa sivuhenkilöistä jää täysin pimentoon. Hahmojen väliset kemiat jättävät liikaa sijaa mielikuvitukselle kun pelaaja joutuu itse arvailemaan, mistä kenenkin kenkä puristaa. Yleisin syy hahmojen väliseen kipinöintiin on kaksi vuotta sitten Samin toimesta suljettu kaivos, joka jätti monta kyläläistä työttömäksi. Hahmojen välisiä kemioita ja historioita olisi tästä huolimatta voitu tuoda enemmän esille ja näin rikastaa muuten vaisua juonta.

Hahmojen väliset kemiat jäävät hyvin usein vaisuksi

Voihan tekniikka

Tekniseltä puolelta Twin Mirror on varsin kankea, ottaen huomioon mitä muuta unreal enginellä ollaan saatu puristettua ulos. Hahmojen kasvojen animoinnit ovat varsin elottomat; silmät ja suut eivät meinaa synkata keskenään ja tämä jättää varsin gringen fiiliksen kerta toisensa jälkeen. Pelissä käydään toisinaan päähahmon henkilökohtaisessa ”mind palacessa”, jossa päähahmo kertaa kaupungin tapahtumia muiden henkilöiden kanssa. Mind palace on paperilla varsin mielenkiintoinen konsepti, joka kuitenkin kaatuu valitettavasti teknisiin ongelmiin. Mind palacesta palattaessa takaisin nykyhetkeen tapahtuu yleensä kummia; hahmo saattaa tököttää hetkellisesti talon katolla, takapihan ruusupensaassa, keskellä autotietä tai missä milloinkin. Aluksi tämä nosti hymyn huulille, mutta toistuessaan uudelleen ja uudelleen, rikkoi tämä immersion täysin.

Mind palaceen on hyvä vetäytyä hetkeksi mietiskelemään

Ääninäyttelijätkään eivät ole suoriutuneet työstään kiitettävästi vaan suurimman osan ajasta kuulostaa, kuin kaikki repliikit luettaisiin suoraan paperilta. Tästä johtuen moni tarinan kannalta merkittävä tapahtuma ei herättänyt läheskään niin vahvoja tuntemuksia kuin niiden olisi ollut tarkoitus aiheuttaa.

Tarjoaa Twin Mirror onneksi jotain hyvääkin: peli näyttää paikoin erittäin hyvältä, silloin kun pelimoottori vain sille päälle sattuu.

Twin Mirror on toisinaan myös näyttävä teos

Lopuksi

Twin Mirror omaa erittäin paljon potentiaalia, jota ei olla tällä kertaa valitettavasti osattu hyödyntää. Vahvempien henkilösuhteiden, paremman ääninäyttelyn ja teknisen hiomisen myötä tästä olisi voinut kehkeytyä varsin loistava teos.

Kommentoi

Knockout City -polttopallomoninpelin beta-versiota ladattiin miljoona kertaa Kommentit pois päältä artikkelissa Knockout City -polttopallomoninpelin beta-versiota ladattiin miljoona kertaa

Knockout City

EA:n ja Velan Studiosin tulevan Knockout City -polttopallomoninpelin beta-kokeilu järjestettiin viime viikonloppuna. Peliä ladattiin yhteensä miljoona kertaa.

Lisäksi peliä pelattiin yli 116 miljoonaa minuuttia ja sitä katsottiin Twitch -palvelussa yli 93,7 miljoonaa minuuttia.

Knockout City on vauhdikas moninpeli, jossa pelaajat tarvitsevat polttopallosta tuttuja heittämisen, kiinniottamisen ja väistämisen taitoja pärjätäkseen kilpailuhenkisissä otteluissa.

Aluksi pelissä tulee olemaan viisi moninpelikarttaa erityisine esteineen ja ominaisuuksineen. Saatavilla on myös harjoitusalue, jossa voit treenata joukkueesi kanssa. Pelivälineitä on valittavana kuusi erilaista aina räjähtävästä Bomb Ball -pallosta painovoimaa vastustavaan Moon Ball -palloon.

Pelata voi joko 3 vastaan 3, 4 vastaan 4 tai kaikki kaikkia vastaan -pelitiloissa. Yhteensä joukkueessasi voi olla pelaajia 32 kappaletta. Pelihahmoja voi luonnollisesti tuunata makunsa mukaan erilaisten vaatteiden ja varusteiden avulla.

Knockout City ilmestyy , Xbox One ja Nintendo Switch -konsoleille sekä PC:lle toukokuun 21. päivä. Pelin beta-versio on pelattavissa huhtikuun 2.-4. päivä. Peli on takaisinpäin yhteensopiva myös Playstation 5 ja Xbox Series X sekä S -konsoleilla. Voit tutustua peliin tarkemmin täällä.

Kommentoi

Huhu: The Last of Us -uusinto tuloillaan – Days Gone jatko-osa kuopattu Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: The Last of Us -uusinto tuloillaan – Days Gone jatko-osa kuopattu

The Last of Us

Huhujen mukaan suosittu toimintaseikkailu The Last of Us olisi saamassa uusinnon PlayStation 5 -konsolille. Huhut ovat peräisin Bloombergin artikkelista.

Projekti alkoi alunperin Sonyn toimesta pienen kehitystiimin voimin, mutta sittemmin sen kehityksestä on vastannut alkuperäinen kehittäjä Naughty Dog. The Last of Us ilmestyi alunperin vuonna 2013 PlayStation 3 -konsolille ja sai uusinnon :lle seuraavana vuonna.

HBO on julkaisemassa The Last of Us -aiheista tv-sarjaa, jonka pääosassa nähdään Game of Thrones näyttelijät Pedro Pascal ja Bella Ramsey.

Samaisen artikkelin mukaan myös Days Gone olisi saanut jatkoa, mutta Sony on hylännyt projektin. Pelin kehittäjänä toiminut Sony Bend siirrettiin sittemmin työstämään uutta Uncharted -peliä, mutta pelot fuusiosta Naughty Dogin kanssa sai kehittäjät vetäytymään projektista. Days Gone ilmestyi PlayStation 4 -konsolille vuonna 2019.

Kommentoi