Twitch alkaa rankaisemaan palvelun ulkopuolisesta arveluttavasta käytöksestä Kommentit pois päältä artikkelissa Twitch alkaa rankaisemaan palvelun ulkopuolisesta arveluttavasta käytöksestä

Twitch

Yhtiön uudet sivuston ulkopuoliset linjaukset toteavat, että yhtiö on valmis lakkauttamaan käyttäjien tilejä, jotka lietsovat internetissä esimerkiksi väkivaltaista ääriajattelua, seksuaalista ahdistelua tai tiettyyn ryhmään kohdistuvaa vihapuhetta. Käytös ei siis tarkoita pelkästään -sivustoa, vaan se koskee myös sivuston ulkopuolista toimintaa.

Yhtiö on painoittanut, että se haluaa rakentaa Twitch -sivustosta turvallisen ja kaikki mukaan hyväksyvän alustan. Twitch aikoo turvautua myös ulkopuolisiin viranomaisiin vakavien käytösrikkeiden tutkinnassa. ”Meillä on käytössämme vähemmän luotettavia todisteita Twitchin ulkopuolisesta toiminnasta, joten tarvitsemme varmistusta toimitetuille tiedolle ennen suoritettavia toimenpiteitä”, yhtiö perustelee päätöstään.

Todisteena yhtiölle arveluttavasta käytöksestä ja häirinnästä käyvät esimerkiksi linkit julkisiin päivityksiin sekä kuvankaappaukset, jotka varmistetaan kolmansien osapuolien taholta. Henkilöt, jotka haluavat jatkossa raportoida käyttäjien arveluttavaa toimintaa internetissä voivat ottaa yhteyttä tutkintaan osoitteessa OSIT@twitch.tv

Striimauspalvelu joutui puuttumaan käytökseen, kun viime vuoden puolella useita käyttäjiä syytettiin seksuaalisesta väkivallasta ja pahoinpitelyistä. Useissa tapauksissa näkyvyys ja seuraajat Twitch -kanavalla ovat edesauttaneet kyseisiin tekoihin syyllistyneitä. Twitch päivitti sivuston häirintään liittyvät käytännöt joulukuussa tarkentaakseen minkälainen käytös sivustolla on kiellettyä.

Viime kuussa yhtiö valaisi tilannetta raportissaan, jonka mukaan se on ryhtynyt toimiin vain 2,5% kohdalla raportoiduista vihapuhetta , seksuaalista häirintää, uhkailuja ja yleistä häirintää koskevissa tapauksissa. Nyt asialle pyritään tekemään kattavaa muutosta.

Kommentoi

Battle of Boomers vetää Suomen kovimmat esports-tiimit, vaikuttajat ja amatöörit vastakkain Kommentit pois päältä artikkelissa Battle of Boomers vetää Suomen kovimmat esports-tiimit, vaikuttajat ja amatöörit vastakkain

Battle of Boomers

Teknologia- ja pelialaan keskittynyt viestintätoimisto Visionist on luonut maailman ensimmäisen viihteellisen Battle of Boomers -kilpapelikonseptin, joka on suunnattu aikuisyleisölle.

Battle of Boomers -turnauskonsepti tarjoaa pelaajalegendoille mahdollisuuden pidentää peliuraansa mielekkäällä tavalla. Konseptin peliturnaukset ovat rennompia, mutta silti niissä on merkittävät rahapalkinnot. Samalla turnaukset tarjoavat taktisinta ja taitavinta kilpapelaamista entistä viihteellisemmässä muodossa.

Statista-tutkimusyhtiön tietojen mukaan 65 prosenttia kilpapelaamisen seuraajista on yli 25-vuotiaita. Visionistin marraskuussa 2020 tekemä oma kuluttajakysely osoitti samankaltaisia tuloksia. Lisäksi haastattelujen perusteella havaittiin, että kilpapelaajien eläköitymisikä on varsin alhainen – usein alle 30 vuotta. Tähän tärkeimpänä syynä mainittiin kilpapelaamisen stressaavuus.

”Olemme olleet mukana esportsissa eli kilpapelaamisessa asiakkaidemme kautta jo pari vuosikymmentä – itse asiassa jo ennen kuin esports-termiä edes yleisesti käytettiin”, kommentoi Visionistin perustaja Jiri Koivuniemi. ”Olemme jo pidemmän aikaa huolestuneena seuranneet kuinka nuoressa iässä monet kilpapelaajat lopettavat uransa. Lisäksi viime vuonna korona iski myös kilpapelaamiseen eikä aiemmin suosittuja liveturnauksia voitu järjestää. Päätimme tarttua tilaisuuteen ja luoda kokonaan uuden kilpapelikonseptin. Sen ansiosta vanhempien pelaajien kilpaurat voivat pidentyä ja amatööripelaajat saavat mahdollisuuden kokeilla kilpapelaamista. Lisäksi aikuisyleisö pääsee kokemaan viihteellisempää pelaamista ja mainostajat tavoittavat ostovoimaisempaa yleisöä.”

Battle of Boomers tarjoaa mahdollisuuden myös amatööripelaajille, jotka eivät välttämättä ole koskaan pelanneet turnauksissa. Näin syntyy esimerkiksi suosittuun Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) -peliin sekajoukkue, jossa yhdistyvät pelilegendojen osaaminen ja amatööripelaajien innokkuus.

“Battle of Boomersin konsepti on mielenkiintoinen, koska se voi tarjota kilpapelaajien vaihtuvuuteen uudenlaisia ratkaisuja”, kommentoi ENCE-pelitiimin Joona “natu” Leppänen. “Jos pelaaja väsyy tiiviiseen pelitahtiin, hän voi ottaa rennommin, mutta silti jatkaa peliuraansa tiimissä. Eikä koskaan tiedä, jos amatööripelaajista joku nousee jossain vaiheessa varsinaiseen edustustiimiin asti.”

Ensimmäinen pilottiturnaus pääsiäisenä

Pääsiäislauantaina pelattavassa Autolle.com: Battle of Boomers -pilottiturnauksessa kolme Suomen tunnetuinta CS:GO-organisaatiota eli ENCE, hREDS ja HAVU pelaavat toisiaan vastaan kolmen hengen sekajoukkueilla. Huomattavasta 5 000 euron palkintopotista kisaavat tiimit, joissa pelaa yksi tiimin itsensä valitsema pelaajalegenda, yksi amatööripelaaja ja yksi tunnettu somevaikuttaja.

ENCEn pelaajalegendana pelaa Joona “Natu” Leppänen. hREDsiltä pelissä on mukana Mikko “xartE” Välimaa. HAVUa puolestaan edustaa Niklas ”lotibroS” Pehkonen.

Somevaikuttajista ovat mukana Eetu “Eeddspeaks” Pesonen sekä Justimusfilmsin Sami Harmaala ja Joose Kääriäinen.

Amatööripelaajat valitaan karsintakilpailulla ja arvonnalla. Karsinnat tapahtuvat sosiaalisessa mediassa, jonne voi jakaa videon pistoolifutiskuljetuksesta. Aikarajan alittaneiden kesken arvotaan kolmelle tiimipaikka turnaukseen. Lisätietoja karsinnoista löytyy pelitiimien somekanavista ja Battle of Boomersin -sivustolta.

Kilpapelitapahtumien pioneerijärjestäjä Grail Group vastaa pilottiturnauksen varsinaisesta toteutuksesta yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Pilottiturnaus striimataan ainakin -, ISTV- ja Ruutu -palvelujen kautta 3. huhtikuuta kello 12 alkaen.

Kommentoi

NBA pelaaja päästi antisemitistisen kirosanan Call of Duty: Warzone -striimissä Kommentit pois päältä artikkelissa NBA pelaaja päästi antisemitistisen kirosanan Call of Duty: Warzone -striimissä

Call of Duty: Warzone

Miami Heatissa pelaava FaZe Clanin jäsen Meyers Leonard päästi juutalaisvastaisen kike-kirosanan suustaan -striimissään maanantai-iltana.

Meyersin Twitch-kanavalta kyseinen lähetys on poistettu, joten uteliaimmat eivät voi suoraan sieltä nähdä missä tilanteessa rumat sanat pääsivät suusta.

FaZe Clan on ottanut kantaa tilanteeseen alla näkyvällä Twitter-julkaisulla. Siinä he ilmaisevat olevansa pettyneitä Meyersin käytökseen ja tekevät selväksi ettei FaZe-järjestönä salli minkäänlaista syrjivää kielenkäyttöä tai vihapuhetta.

Meyers Leonard on myös antanut lausuntonsa samaisella alustalla. Meyers kertoo siinä olevansa hyvin pahoillaan siitä, että käytti tietämättään antisemitististä kirosanaa.

Asiasta raportoi Kotaku.

Kommentoi