Ubisoft julkaisi kaikessa hiljaisuudessa uuden NFT-pelin Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft julkaisi kaikessa hiljaisuudessa uuden NFT-pelin

on julkaissut hiljaisuudessa täysin uuden NFT- ja blockchain-pohjaisen pelin :lle. Kyseessä on taktinen PVP-roolipeli, jossa pelaajat kokoavat Grimorian fantasiamaailman sotureista kolmen hahmon tiimejä ja taistelevat toisiaan vastaan vuoropohjaisessa taistelussa. Pelissä hahmojen kerääminen tapahtuu NFT avulla: pelaajat voivat ostaa hahmoja muilta käyttäjiltä kryptovaluutalla tai pelinsisäisellä kullalla, tai luoda niitä itse ”Forge”-järjestelmän kautta.

Champions Tactics on ladattavissa ilmaiseksi, mutta pelaaminen vaatii Ubisoft-tilin ja blockchain-lompakon. Vaikka pelaaminen on periaatteessa mahdollista ilmaiseksi, NFT-hahmojen korkea hinta ja PVP-asetelma voivat asettaa ilmaispelaajat merkittävään etulyöntiasemaan nähden niihin, jotka investoivat pelinsisäisiin ostoksiin. Markkinapaikalla hahmojen hinnat vaihtelevat, ja korkeimmillaan jotkin NFT-hahmot on hinnoiteltu jopa kymmeniin tuhansiin dollareihin.

Ubisoft on pitänyt pelin markkinoinnin hyvin hillittynä, eikä sitä ole suunnattu laajasti pääyleisölle. Yhtiö on kohdannut NFT-tekniikan käyttöönotossa vastustusta, sillä monet pelaajat ovat skeptisiä teknologian todellisesta hyödystä peleissä. Ubisoft pyrkii kuitenkin tarjoamaan pelaajille kokemuksen, jossa NFT-hahmot tuovat omistajuuden tunnetta ja erottuvat uniikeilla tilastollisilla ominaisuuksilla.

Ubisoftin viime vuosien vaikeudet näkyvät myös tässä julkaisussa. Yhtiö on kärsinyt suurten peliprojektien viivästyksistä, AAA-pelien heikoista myynneistä ja henkilöstövähennyksistä. Viimeisimpänä yhtiö on purkanut -projektin kehitystiimin ja siirtänyt sen Beyond Good and Evil 2pariin, joka on ollut kehityksessä jo vuodesta 2008. Ubisoftin tulevaisuus blockchain-teknologian parissa on toistaiseksi avoin.

Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen

25 on päivittynyt versioon 1.6, joka tuo peliin ilmaista lisäsisältöä ja useita parannuksia. Päivitys sisältää uusia työkoneita ja traktoreita sekä lukuisia optimointeja ja pelattavuusuudistuksia.

Uusia laitteita päivityksessä ovat:

  • Albutt f155A -paalinostin
  • CLAAS FL 140 -etukuormain
  • John Deere 683R -etukuormain
  • CLAAS ARION (550 – 530) -traktori
  • John Deere 6R -sarjan traktori

Päivitys parantaa pelin suorituskykyä ja vakautta sekä tuo mukanaan useita muutoksia ja parannuksia. Näihin kuuluvat muun muassa ModHub-päivityspainike, parannukset tekoälyn toimintaan ja eläinten tuottavuuslaskelmiin sekä lukuisat korjaukset ja optimoinnit.

on myynyt jo yli kolme miljoonaa kappaletta. Peli on saatavilla :lle, |S:lle, :lle ja Macille. jatkaa pelin kehittämistä ja tukemista säännöllisillä päivityksillä ja sisältölisäyksillä.

†

Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen Kommentit pois päältä artikkelissa Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen

on uusi suomalainen videopeli, joka sijoittuu vuoteen 1994 kuvitteelliseen Nykylän kaupunkiin. Peli yhdistää avoimen maailman toimintaa, RPG-elementtejä ja synkkää huumoria. Tarina perustuu tosielämän kokemuksiin ja käsittelee teemoja kuten ystävyys, riippuvuus ja lunastus.

Peli erottuu joukosta ainutlaatuisella sekoituksella synkkää huumoria, ronskia tarinankerrontaa ja unohtumattomia hahmoja, kuten Rahikainen, Kuikka ja Seppo (Zeze).

Pelin on kehittänyt ja sen toimitusjohtaja Henri Koskinen kuvaa peliä ”vanhaksi kunnon 1990-luvuksi”. Peli on rakennettu Unreal Engine 5:llä ja siinä on ammattimainen ääninäyttely.

Last Dropin kehityksessä on ollut mukana yli 90 harjoittelijaa ja opinnäytetyöntekijää suomalaisista ammattikorkeakouluista. Projekti on saanut 25 000 euron apurahan Digidemo Avek -rahastosta vuonna 2021.

Peli jatkaa suomalaisen peliteollisuuden perinnettä, joka alkoi 1980-luvulla harrastelijoiden toimesta ja kehittyi 1990-luvulla demoskenen kautta ammattimaisemmaksi. Last Drop edustaa uutta sukupolvea suomalaisessa pelinkehityksessä, yhdistäen paikallista kulttuuria ja kansainvälistä pelattavuutta.