Ubisoftin Ghostwriter voi auttaa luomaan uskottavampia pelimaailmoja Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoftin Ghostwriter voi auttaa luomaan uskottavampia pelimaailmoja

Ubisoft Forward

LA Forge esittelee heidän sisäisesti kehittämäänsä koneoppimiseen perustuvaa työkalua, nimeltään , jonka tarkoituksena on helpottaa hahmojen dialogin kirjoittamista. Työkalun avulla kirjoittaja voi luoda nopeasti useita variaatioita dialogista. Sitä kutsutaan sopivasti haamukirjoittajaksi. Työkalua voidaan käyttää hahmojen lausumien, kuten ”Hei, miten menee?” tai ”Toinen uudisasutus tarvitsee apuasi. Merkitsen sen karttasi.” vaihtoehtoisien versioiden generoimiseen eri tunnetilojen ja motivaatioiden pohjalta. Ennen tämän kirjoitustyön teki käsikirjoittajatiimi.

Jättämällä näiden kirjoittamisen koneen tehtäväksi voivat käsikirjoittajat keskittyä mielenkiintoisempaan sisältöön. Avoimen maailman peleissä, joissa on satoja uniikkeja hahmoja, nämä lausahdukset voivat kasvattaa pelin käsikirjoituksen kokoa, ja nyt Ubisoft LA Forgen uusi teknologia aikoo siirtää tämän tehtävän tekoälylle. Ubisoft julkaisi 21. maaliskuuta julkistusvideon Ubisoft Ghostwriterista.

Generoivien mallien käyttäminen pelien sisällön luomiseen ei ole uutta. Esimerkiksi vuonna 2019 julkaistu Dungeon oli tekstiä viime aikoina paljon julkisuutta saaneen GPT-mallin aikaisemman generoivan mallin päälle rakennettu tekstipohjainen seikkailu, jossa tarinan kertojana toimi tekoäly. Pelaajat pystyivät tekstisyötteellä reagoimaan ja muokkaamaan generoidun tarinan kulkua.

Ubisoftin Ghostwriterin soveltaminen on kiehtova tulevaisuudennäkymä, kun käsikirjoitustiimit voivat keskittyä pelin tarinan kiehtovampiin puoliin. Ghostwriterin rooli Ubisoftin ja koko peliteollisuuden tulevaisuudessa on epävarma, mutta sen lupaus immersion lisäämisestä lupaa hyvää kaikkien genrejen faneille.

Ubisoftin alaisuudessa toimivien studioiden tähän mennessä suunnittelemien kahdeksan julkaisun myötä vuodesta 2023 on tulossa merkittävä vuosi julkaisijalle. Assassin's Creed Mirage ilmestyy joskus vuoden jälkipuoliskolla, ja sen julkistamisen yhteydessä paljastettiin kaksi muuta sarjan peliä, joista toinen sijoittuu fanien pitkään toivomiin puitteisiin, feodaaliseen Japaniin. Pitkään odotettu ilmaispelattava moninpeliräiskintäpeli The Division Heartland ilmestyy myös jossain vaiheessa vuonna 2023, ja se tarjoaa PvE- ja PvEvP-sisältöä paljon maaseutumaisemmassa ympäristössä kuin edeltäjänsä.

Kommentoi

Rainbow Six Siege -verkkopeliturnaus alkaa tänään Tanskassa Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -verkkopeliturnaus alkaa tänään Tanskassa

Rainbow Six Siege Blast R6 Major

Ubisoftin luotsaama BLAST R6 Major -kisatapahtuma tuo -tiimit maailman huipulta kisaamaan voitosta. Voit katsoa tapahtuman trailerin alta.

Tänään Kööpenhaminassa alkava ja 7. toukokuuta päättyvä peliturnaus järjestetään yhteistyössä Ubisoftin ja BLASTin kesken. Tapahtuma on uuden pelivuoden ensimmäinen R6 Major -tapahtuma, jossa nähdään maailman huipputiimit ottamassa mittaa toisistaan. Parhaiden joukkueiden kesken jaettava palkintopotti on peräti 750 000 dollaria.

Kolmeen eri vaiheeseen jaettu turnaus sisältää 24 esikarsintojen kautta valittua joukkuetta ympäri maailmaa. Uudella kaavalla pelattavan turnauksen kaksi ensimmäistä vaihetta pelataan suljettujen ovien takana, jolloin karsitaan lopputurnaukseen joukkueista parhaat. Viimeinen vaihe järjestetään 5.–7. toukokuuta Forum Copenhagen -tapahtumakeskuksessa Kööpenhaminassa, joten myös kisayleisön on helppo saapua paikan päälle.

Turnausotteluiden lisäksi tapahtumapaikalla on ilmaista pelattavaa, vanhoja pelejä tarjoava retropelialue, tapaamismahdollisuus ammattilaisjoukkueiden kanssa ja myyntikojuja.

Ensimmäisen vaiheen esikarsinnoissa 24.–27. huhtikuuta pelaa 16 joukkuetta, jotka ovat MNM Gaming ja Wolves Esports Euroopasta, Spacestation Gaming ja Soniqs Pohjois-Amerikasta, w7m esports ja Ninjas in Pyjamas Brasiliasta, Northeption ja Varrel Japanista, SANDBOX Gaming ja Lavega Etelä-Koreasta, Six Karma ja REVEN ECLUB latinalaisesta Amerikasta, FURY ja Elevate Aasiasta, Team Bliss Oseaniasta sekä Team Falcons Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan alueelta.

Näiltä yhdeksältä pelialueelta tulevat joukkueet nähdään kiehtovissa ja ainutlaatuisissa yhteenotoissa. Näistä kahdeksan parhaiten menestyvää joukkuetta edistyvät toiseen pelivaiheeseen.

Toisen vaiheen pudotuspelit kisataan 29. huhtikuuta ja 3. toukokuuta välisenä aikana. Mukana ovat ensimmäisen vaiheen parhaat tiimit sekä kahdeksan aiemmin mukaan päässyttä joukkuetta, joita ovat M80 ja DarkZero Esports Pohjois-Amerikasta, Virtus.pro ja G2 Esports Euroopasta, FaZe Clan ja Team Liquid Brasiliasta, Dplus KIA Etelä-Koreasta sekä SCARZ Japanista.

Lopulta toisen vaiheen kahdeksan parasta joukkuetta kisaavat mestaruudesta 5.–7. toukokuuta, jolloin nähdään otteluista jännittävimmät ja taatusti merkittävimmät. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Rainbow Six Siege on saatavilla , , Xbox Series X ja S sekä -konsoleille, että :lle. Lisäksi peli on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelusta.

Kommentoi

The Division -pelisarjan tulevaisuutta avattiin Division Day -lähetyksessä Kommentit pois päältä artikkelissa The Division -pelisarjan tulevaisuutta avattiin Division Day -lähetyksessä

The Division Heartland

Suositun -pelisarjan jatkosuunnitelmat julkistettiin viime yönä Ubisoftin järjestämässä Division Day -lähetyksessä, jossa julkaistiin tukkukaupalla tietoa pelisarjan tulevista julkistuksista.

Lähetyksessä juhlistettiin moninpelivetoisen The Division -pelisarjan seitsemättä pelivuotta. Syntymäpäivätapahtuman humussa julkistettiin -pelin viidennen pelivuoden ensimmäisen kauden sisältö ja tulevan Tom Clancy's -pelin testivaiheet sekä annettiin lisätietoja -mobiilipelistä.

Lähitulevaisuuden kuvitteellisen pandemian jälkitapahtumin sijoittuva The Division -peliuniversumi on muodostunut yhdeksi Ubisoftin merkittävimmistä ja arvostetuimmista pelisarjoista. Tämän ansiosta pelisarja laajenee uusille vesille ja tarjoaa kiehtovaa lisäpelattavaa monella eri alueella.

The Division 2

The Division 2 -pelin viides pelivuosi alkaa kesäkuussa Broken Wings -kaudella ja tuo mukanaan muun muassa uuden Descent-pelimuodon. Sen testiversio on nyt koepelattavissa -alustan julkisilla testipalvelimilla, joissa kyseistä pelimuotoa ja sen toimivuutta testataan pelaajien kanssa. Peliin sisään 25. huhtikuuta ja 9. toukokuuta välisenä aikana kirjautuneet pelaajat saavat käyttöönsä Resident Evil -pelisarjasta tutun Leon Kennedy RPD -asusteen hahmolleen.

Neljään kauteen jaettu viides pelivuosi tuo ensimmäisenä mukanaan roguelite-pelimuodon, joka tarjoaa erilaisia haasteita sekä pelin konkareille että uusille pelaajille. Manhunt-tehtäviin on tarjolla uusia käänteitä, jonka lisäksi jatkoa tarjotaan myös Castle Settlementin uudisrakennukselle. Premium-kausikortin omistajille on luvassa Splinter Cell -teemainen asu Washingtonin ja New Yorkin läpi taisteluun.

Viidennen pelivuoden muut osat eli Puppeteers, Vanguard ja Black Diamond tarjoavat kohtaamisia muun muassa Cleaners-jengin kanssa, uusia juonenkäänteitä Rogues-liittoumaan nivoutuen sekä lopulta uuden tarinalinjan uusine tapahtumapaikkoineen. Lisäksi jokaisella pelikaudella on luvassa uusia Manhunt-tehtäviä, liigapäivityksiä ja erilaisia tapahtumia. Tarinalliseen sisältöön vaaditaan pelaajalta Warlords of New York -lisäosa.

The Division Heartland

The Division Heartland -moninpeli vie pelaajansa Yhdysvaltojen keskilänteen pois suurkaupungeista. Pandemia on tehnyt tuhojaan ympäri maata eikä keskilännen alue ole poikkeus. Keskiössä on Division-agenttien tukikohta, jossa pelaajahahmoa varustellaan, muokataan ja aseistetaan tehtävistä saaduilla tarvikkeilla ja alati kasvavalla arsenaalilla. Koska tehtävät ja niiden luonne vaihtelevat, myös pelaajien pitää sopeutua erilaisiin haasteisiin eri tarvikkein ja taktiikoin. Valittavana on eri hahmoluokkia, joiden taidot ja pelityylit vaihtelevat toisistaan.

Kiehtovaksi pelin tekee pelaajien keskinäinen pelimuoto, jossa myös tekoälyn ohjaamat ympäristöuhat ja viholliset ovat keskeisessä osassa yhteenottoa ja taisteluita. Peliä hiotaan alati ja pelaajat voivat jo nyt rekisteröityä sen tuleviin testivaiheisiin kokeilemaan pelin toimivuutta ja näin edesauttamaan sen kehitystä paremmaksi pelikokemukseksi.

The Division Heartlandin näyttävän elokuvamaisen esittelyvideon voi katsoa alta.

Pidemmän kehittäjävideon voi katsoa alta.

The Division Resurgence

Lisää The Division -herkkua on luvassa kesällä julkaistavan The Division Resurgence -mobiilipelin myötä. Se tarjoaa iOS- ja Android-pelaajille mahdollisuuden kokea The Division -pelimaailmasta tutut tahot, liittoumat ja pelityylin uudenlaisella tavalla. Peliin voi rekisteröityä ennakkoon täällä. Sen myötä saa lisätietoa pelin tulevista vaiheista sekä mahdollisuuden osallistua pelin pelaamiseen sen avautuessa.

Lisäksi suoratoistolähetyksessä kerrottiin myöhemmin tänä vuonna julkaistavista Caleb Dunne- ja Brian Johnson -keräilyfiguureista. Näiden ohella ensi vuonna on luvassa verkkosarjakuva, joka laajentaa peliuniversumin tarinaa teksasilaisen opettajan kuvakulmasta koettuna.

Tom Clancy's The Division 2 -toimintapeli on saatavana sekä , , ja S sekä -konsoleille että PC:lle. Lisäksi peli on saatavilla +-palvelussa.

Kommentoi