Ubisoftin tuleva merirosvopeli Skull & Bones myöhästyy jälleen Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoftin tuleva merirosvopeli Skull & Bones myöhästyy jälleen

Skull & Bones

Ubisoftin tuleva avoimen maailman merirosvopeli Skull & Bones on myöhästymässä jälleen. Pelin piti alunperin ilmestyä jo viime vuonna, mutta julkaisua lykättiin tälle vuodelle. Näillä näkymin peli ilmestyy aikaisintaan vasta maaliskuussa 2020.

Peli lanseerattiin E3 -messuilla vuonna 2017 ja sen kehityksestä vastaa , joka on tunnettu lähinnä Assasin's Creed pelisarjast. Pelin juuret juontavatkin Assassin's Creed IV: Black Flag -pelistä, jossa niin ikään pääsi ohjaamaan laivoja.

Syyksi viivästymiselle kertoi haluavansa antaa pelin kehittäjätiimille aikaa viimeistellä peli rauhassa. Skull & Bones julkaistaan PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleille sekä PC:lle.

Tulevasta Avatar -aiheisesta avoimen maailman pelistä saatiin uusi tarinatraileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tulevasta Avatar -aiheisesta avoimen maailman pelistä saatiin uusi tarinatraileri

Avatar: Frontiers of Pandora

on julkaisemassa joulukuussa odotettua -aiheista peliä . Nyt avoimen maailman toimintapelistä on saatu sen tarinaa valottava traileri, jonka voit katsoa alta.

Huippuohjaaja James Cameronin ohjaamissa sekä näyttelijäkaksikko Sam Worthingtonin ja Zoe Saldanan tunnetuksi tekemissä Avatar-tieteiselokuvissa tutustuttiin upeaan ja värikylläiseen muukalaismaailmaan jännittävien ja dramaattisten tarinoiden kautta. Näiden ohella keskiöön nousivat sini-ihoiset Na'vi-muukalaiset, joita häikäilemättömät ihmiset käyttivät omien etujensa ajamiseen. Tästä taustatarinasta ammentaa myös odotettu Avatar: Frontiers of Pandora -toimintapeli, jossa pelaaja ohjastaa lapsena kaapattua Na'vi-soturia.

Sademetsien kaltaisen kasvuston peittämä Pandoran planeetta on näyttävä ja eksoottinen tapahtumaympäristö. Se on myös koti lapsena kaapatulle Na'vi-hahmolle, jota ihmisvetoinen RDA on kouluttanut omia tarkoitusperiään ajatellen. Syväunesta 15 vuotta myöhemmin herännyt Na'vi-nuorukainen ei tunne sen enempää kotimaailmaansa kuin sukulaisiaankaan. Tästä alkaakin kiehtova ja jännittävä seikkailu, jossa nuorukainen voi tutustua Na'vi-klaaneihin ja oppia tuntemaan omaa kulttuuriaan. Matkansa varrella tutustutaan useisiin eri klaaneihin sekä paikalliseen eläimistöön, jolla on oma merkittävä rooli Na'vi-heimojen elämäntavoissa ja perinteissä.

Tämä kuitenkin johtaa suoraan konfliktiin ahneen RDAn kanssa, joten edessä on ihmisten maailmasta irtautuminen ja sen myötä aseellisiin yhteenottoihin eskaloituminen. Eläväinen Pandora sekä kulttuurilliset ristiriidat luovat kiehtovan ja monisyisen tarinan kahden tyystin erilaisen älyllisen lajin välille. Siinä missä RDA haluaa käyttää hyväksi Pandoran luonnonvaroja ja rikkauksia, Pandoran alkuperäiskansa Na'vi haluaa suojella omaa elämäntapaansa ja ympäröivää luontoa.

Tämä ajaa Na'vi-nuorukaisen kohtaamaan paitsi oman historiansa ja perimänsä, myös taistelemaan RDA-joukkoja ja sotakoneita vastaan. Luvassa on polveileva tarina, nopeatempoista taistelua, kuvankaunista seikkailua ja runsain mitoin dramaattisia tapahtumia häikäisevän upeassa pelimaailmassa vailla vertaa.

Peli tulee myyntiin useana erikoisversiona perusversion ohella. Näitä ovat kausikortin sisältävä Gold Edition, kausikortin, Ultimate Pack -lisäosan ja digitaalisen taidekirjan sisältävä Ultimate Edition sekä massiivinen keräilijänversio eli Collector's Edition. Se sisältää pelin Ultimate Edition -version lisäksi 35 senttimetriä korkean pienoispatsaan, taidekirjan, metallisen SteelBook-kotelon, muistivihon, kolme litografiakokonaisuutta ja AMP-puvun piirustukset. Lisäksi pelin ennakkotilaajat palkitaan Child of Two Worlds -lisukkeella, joka sisältää pelin kosmeettisia lisäyksiä.

Pelin erikoisversioiden sisältämä kausikortti kattaa muun muassa kaksi myöhemmin julkaistavaa täysmittaista lisäosaa, yhden lisätehtävän ja ainutlaatuisen banshee-kumppanin. Ubisoft+-pelipalvelun kautta pelaavat saavat kokea Ultimate Edition -version sisällön heti julkaisupäivästä lähtien. Ubisoft+ on saatavilla sekä -tietokoneille että Xbox-pelikonsoleille.

Avatar: Frontiers of Pandora julkaistaan 7. joulukuuta ja -pelikonsoleille että PC:lle. PC-versio on saatavana myös Ubisoft+ -pelipalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Avoimen maailman ajopeli The Crew Motorfest ilmestyi tänään – kokeile ilmaiseksi Kommentit pois päältä artikkelissa Avoimen maailman ajopeli The Crew Motorfest ilmestyi tänään – kokeile ilmaiseksi

The Crew Motorfest

on julkaissut avoimen maailman -ajopelin tänään ja se on parhaillaan kokeiltavissa ilmaiseksi 17. syyskuuta asti. Katso julkaisuvideo alta.

Ubisoft Ivory Tower -pelistudion luoma The Crew Motorfest on suositun ajopelisarjan uusin, monipuolisin ja kattavin kokemus. Se vie pelaajan Havaijin saariryhmään kuuluvalle O'ahu-saarelle, jota pelaaja pääsee tutkimaan peräti 600 eri ajoneuvon voimin. Alkuun käytössä on toki vain osa kilpa-autoista ja muista menopeleistä, mutta kisasuoritusten ja erikoishaasteiden myötä valikoima laajenee.

Motorfest-kisafestivaalin ydin on jaettu 15 eri Playlist-kampanjaan, joista jokainen tuo oman lisänsä autoilukulttuuriin. Jokaisella kampanjalla on oma yksilöllinen ilmapiirinsä, musikaalinen teemansa, tehtävätavoitteensa, palkintonsa ja eroavaisuutensa pelattavuudessa. Näin myös käytettävät autot ja ajotyylit tulevat kisaajille tutuksi. Esimerkkejä ovat esimerkiksi japanilaiseen autohistoriaan pelaajan tutustuttava Made in Japan tai amerikkalaisiin muskeliautoihin perehtyvä kampanjansa.

Muita kampanjoita ovat esimerkiksi driftaus- ja maastokisat. Lisäksi superautoilla ja klassikkoautoilla on omat erikoisteemansa, joissa päästään tutustumaan sekä huipputehokkaisiin nykyautoihin että menneiden vuosikymmenten autovanhuksiin. Klassikkoautot eroavat paitsi tehoiltaan, myös ajettavuudeltaan, sillä näissä ei ole mukana navigointia tai nykyaikaisia ajoavusteita.

The Crew Motorfest -ajopelissä on autoilun ja autojen ohella kyse myös ihmisistä. Pelin tekemiseen ovatkin osallistuneet monenlaiset autokulttuurin harrastajat aina tuunaajista ja ammattilaiskuljettajista erilaisiin sisällöntuottajiin. Näiden omia Playlist-kampanjoita ovat muun muassa James Pumphreyn Rule the Streets, Supercar Blondien eli Alexandra Hirschin kuratoima konseptiautojen Dream Cars -valikoima ja japanilaisen Liberty Walk -autokaupan perustajan, Wataru Katon, LBWK-kampanja täynnä viritettyjä autoja.

Eikä pelikattaus lopu tähän, sillä erilaisia pelikampanjoita on luvassa lisää. Viikoittain vaihtuvat teemat sekä uudet ajokisat tuovat mukanaan aimo valikoiman erilaisia autoja Yhdysvalloista, Euroopasta ja Japanista. Syyskuussa alkanutta ensimmäistä pelikautta seuraa joulukuussa starttaava toinen pelikausi, joka tuo mukanaan Hoonigan-erikoisautot.

Peli on myös koepelattavissa ilmaiseksi 17. syyskuuta alkaen ja siihen osallistuneet pelaajat palkitaan Liberty Walk -paketilla, joka sisältää muun muassa Toyota GR Supra 2021 LBWK Edition -erikoisauton. Myös aiempaa The Crew 2 -ajopeliä pelanneet pelaajat palkitaan mahdollisuudella tuoda valtaosa omistetuista autoista ja niiden koristeista mukanaan The Crew Motorfest -pelin valikoimaan. Näin vaivalla kerätyt kulkuneuvot eivät mene hukkaan, vaan saavat uuden elämän entistä upeammassa jatko-osassa.

Pelistä on saatavana perusversio sekä kaksi erikoisversiota eli Gold Edition ja Ultimate Edition. Molemmat erikoisversiot sisältävät pelin ohella sen ensimmäisen kausikortin. Siihen kuuluvat ensimmäisen pelivuoden päivitykset, kuten 25 lisäautoa, joita tulee tarjolle kahden auton kuukausitahdilla. Lisäksi pelin Ultimate Edition sisältää monipuolisen valikoiman tuunaus- ja räätälöintiosia pelaajan autoille ja pelihahmolle.

The Crew Motorfest on nyt saatavana , , ja -konsoleille sekä :lle. PC-versio on saatavana myös Ubisoft+ -pelipalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Pelin vauhdikkaan soundtrackin voi kuunnella alta: