Ubisoftin tuleva Scalar-teknologia mahdollistaa entistä suuremmat pelimaailmat Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoftin tuleva Scalar-teknologia mahdollistaa entistä suuremmat pelimaailmat

Ubisoft Scalar

on julkistanut juuri ennen Games Developers Conference (GDC) -tapahtuman alkamista uuden pilvipohjaisen Ubisoft Scalar -pelinkehityspalvelun. Se valjastaa pilvilaskennan tehon ja joustavuuden Ubisoftin pelimoottoreille, jotka ovat keskeisessä asemassa pelinkehityksessä. Näin voidaan vähentää pelien riippuvuutta pelaajien laitteistoista ja tuoda uusia mahdollisuuksia sekä pelinkehitykselle että pelaamiskokemukselle.

Ubisoftin useat pelistudiot muodostavat Scalar -kehitystiimin. Yhteistyötä johtaa Ubisoftin Tukholmassa sijaitseva studio ja sitä täydentävät Malmössä (Ubisoft Massive), Helsingissä (Ubisoft Redlynx), Bukarestissa ja Kiovassa sijaitsevat studiot. Ubisoft Scalar -tiimi pyrkii luomaan uudenlaisen pelinkehitysmallin, jolla tähdätään ihanteelliseen pelisuunnitteluun perinteisen ja varsin kahlitsevan kehitysmallin sijaan.

Huipputason alustariippumaton Scalar -teknologia tuo kehittäjille ja pelaajille pilvipohjaisen teknologian tarjoamaa ennennäkemätöntä vapautta ja hyötyä tulevaisuuden peleille.

Ennennäkemätöntä skaalattavuutta, joustavuutta ja luovaa vapautta pelinkehittäjille

Mikropalveluarkkitehtuurin pohjalta rakennettu Scalar tuo pelimoottorin yksittäiset osat ja järjestelmän pilveen. Näitä ovat muun muassa pelin tekoäly, äänet ja fysiikkamoottori. Pilvessä nämä eri osa-alueet voivat hyödyntää yksittäisen suoritintehon sijasta lukemattomien eri tietokoneiden laskentatehoja. Tämän ansiosta Scalar-teknologiaa hyödyntävät pelit voivat teoriassa käyttää hyväkseen äärettömän määrän laskentatehoa luodessaan pelien virtuaalimaailmoja ja näiden yksityiskohtia. Näin pelaajille voidaan rakentaa mitä uskomattomampia simulaatioita ja peliympäristöjä, joiden luominen ei ole ollut aiemmin mahdollista.

Koska skaalattavuus on Scalarin keskeisiä ominaisuuksia, tekniikan määrittäviin tekijöihin kuuluu sen kyky käyttää laskentatehoa tarpeen mukaan. Näin Ubisoft Scalar sekä käynnistää että pysäyttää yksittäisiä palveluja tarpeen mukaan reaaliaikaisesti. Se takaa pelaajille ja kehittäjille saumattoman ja joustavan pelikokemuksen. Järjestelmän optimointi ulottuu vaativiin laskentarutiineihin, joita puskuroidaan ja jaellaan maailmanlaajuisesti eikä näin ole tarvetta paikalliseen uudelleenlaskentaan.

Pilvilaskennan joustavuus lisää kehittäjien mahdollisuuksia päivittää ja parantaa yksittäisiä palveluita järjestelmän muihin osa-alueisiin vaikuttamatta. Näin peliin voidaan lisätä uusia ominaisuuksia pelihetkiä keskeyttämättä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pelien päivityksiä ei tarvitse enää erikseen ladata, jotta niiden tuomaa lisäsisältöä saadaan pelissä käyttöön.

”Tämä on merkittävä hetki urallamme pelintekijöinä. Tämä teknologia tarjoaa meille samanlaista vapautta ja intoa kuin aloittaessamme tietokoneen käytön teini-iässä. Sen tuntemuksen, että voit todellakin tehdä mitä tahansa hyödyntäen pilvipohjaista laskentatehoa ensimmäistä kertaa pelien parissa.”

kommentoi Ubisoftin Tukhoman-studion tekninen johtaja Christian Holmqvist

Rajoittamattomia, dynaamisia ja yhtenäisiä pelimaailmoja pelaajille

Scalar hävittää luomistyön ja teknologian välisen kitkan, mahdollistaen pelintekijöille keskittymisen vain pelisuunnitteluun sekä antaen vapauden tarjota pelaajille ennennäkemättömiä pelikokemuksia. Ubisoft Scalar tukee pelialustojen välistä ristiinpelaamista natiivisti ja on vapaasti skaalautuva. Se mahdollistaa yhtenäisten virtuaaliympäristöjen ja sosiaalisten pelikokemusten rakentamisen miljoonille pelaajille. Pilvilaskennan tehostumisen myötä nämä peliympäristöt ovat yhtenäisiä ja pysyvän tilan maailmoja, joten pelaajien teot näkyvät pelimaailmoissa välittömin ja kauaskantoisin seurauksin. Tämä osaltaan mahdollistaa täysin uudenlaisia pelaajalähtöisiä muuttuvan tarinankerronnan mahdollisuuksia.

Scalar tuodaan vaiheittain saataville eri Ubisoft-pelistudioille, joiden tulevat peliprojektit hyödyntävät pilviteknologian mahdollisuuksia. Mullistavan teknologian kotina tunnettu Ubisoftin studio Tukholmassa työskentelee uuden pelinimikkeen parissa, jonka luvataan tarjoavan ennennäkemättömän kokoisen pelikokemuksen. Lisätietoa tästä projektista julkistetaan myöhempänä ajankohtana.

Scalar on saanut alkunsa hiljattain perustetussa tuotantoteknologian osastossa. Siellä yli 500 teknistä asiantuntijaa työskentelee parhaiden työkalujen ja teknologioiden parissa. Näillä pyritään tuomaan Ubisoftin pelinkehittäjille parhaat mahdollisuudet uusien pelien luomiseen.

jatkaa 35-vuotista kehitystyötään omien teknologioiden parissa, sillä teknologinen riippumattomuus on äärimmäisen tärkeässä roolissa pelinkehityksessä. Ubisoft Scalar on linjassa tämän hengen kanssa, parantaen sekä luovuuttamme että ainutlaatuista yhteistyöhön perustuvaa kehitystyötämme. Se tarjoaa uuden ja saumattoman tavan tehdä yhteistyötä maailmanlaajuisesti. Se on merkittävä askel eteenpäin ja kiehtova virstanpylväs koko pelialalle.”

kommentoi Ubisoftin tuotantoteknologian johtaja Guillemette Picard

Kommentoi

Far Cry 6 -toimintapeli pelattavissa ilmaiseksi tänä viikonloppuna Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry 6 -toimintapeli pelattavissa ilmaiseksi tänä viikonloppuna

Far Cry 6

Tänä viikonloppuna elokuun 4.-7. päivä ilmaiseksi pelattavissa oleva 6 -toimintapeli on kasvanut julkaisustaan lähtien kiehtovilla päivityksillä ja lisäyksillä. Näitä ovat muun muassa Stranger Things- ja Danny Trejo -teemaiset tehtävät omine minitarinoineen.

Ilmaisviikonlopun ajan pelin maailmaa ja sen tarinoita voi kokea omalla tavallaan, sillä Yaran eksoottinen saari tarjoaa paljon tekemistä, tutkittavaa ja löydettävää. Ilmaisviikonloppu alkaa jo torstaina 4. elokuuta ja päättyy sunnuntaina 7. elokuuta.

6 on pelattavissa ilmaiseksi tänä viikonloppuna elokuun 4.-7. päivä. Peli on saatavilla sekä PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille että :lle Storen ja Storen kautta. Lisäksi peli on saatavilla Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluista.

Kommentoi

Assassin’s Creed Valhalla sai uuden ilmaisen pelimuodon Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed Valhalla sai uuden ilmaisen pelimuodon

Assassin's Creed Valhalla

Toimintaseikkailua, roolipelaamista ja aarteenetsintää toisiinsa yhdistävä Assassin’s Creed Valhalla on laajentunut uudella ilmaiseksi ladattavalla lisäosalla. Forgotten Saga -pelimuoto vie pelaajansa Nifelheimiin, viikinkitarinoiden kuolleiden valtakuntaan, jossa pelaajaa odottaa roguelite-pelityylin seikkailu. Se huipentuu itsensä Hel-jumalattaren kohtaamiseen.

Kuten roguelite-pelityyliin kuuluu, matka on tehtävä kuolematta eli yhdellä yrityksellä. Pelihahmon kuoleman myötä seikkailu alkaa uudestaan aloitusalueelta. Tämä onkin osa roguelite-pelien viehätystä, sillä jokainen pelikerta avaa pelimaailmaa ja sen salaisuuksia yhä enemmän. Näin tulevat pelikerrat helpottuvat, kun yllätyksiin ja haasteisiin osaa varautua aiempien pelikertojen perusteella.

Nifelheim on täynnä haarautuvia reittejä, jotka tekevät manalassa matkaamisen arvaamattomaksi ja vaaralliseksi. Polun valitsemisen jälkeen taakse jäänyt silta luhistuu eikä paluuta aiempaan voi tehdä. Nifelheimissa on kuitenkin muitakin kuin pelkkiä vihollisia, kuten aseita, riimuja ja erikoiskykyjä myyviä kauppiaita. Näille onkin hyvä kiikuttaa matkan varrella noukittuja kolikoita, joiden avulla voidaan tehostaa Odin-jumalan voimia. Osa näistä on kuitenkin vihollisten vartioimia tai vaativat jonkinlaisen tehtävän suorittamista. Myös aseita löytyy matkan varrelta, mutta uuden aseen poimiminen tuhoaa automaattisesti aiemman aseen.

Kuoleman myötä pelaajahahmo palaa eloon Forgotten Sagan keskusalueella, jossa voi myös vaihtaa ja kohentaa varusteita. Muutaman kuoleman jälkeen Odin tulee kohtaamaan myös muita asgardilaisia, jotka eivät ole ilahtuneita Odinin sodanjulkistuksesta.

Forgotten Saga on aloitettavissa niillä hahmoilla, jotka ovat saavuttaneet Asgardin itse Assassin’s Creed Valhallan tarinassa.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4 Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille sekä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta PC:llä. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Google Stadia -pelipalveluista.

Kommentoi