Uuden Nintendo Switch-konsolin saapumista ei kannata hätäillä vielä vuodelle 2024 Kommentit pois päältä artikkelissa Uuden Nintendo Switch-konsolin saapumista ei kannata hätäillä vielä vuodelle 2024

Nintendo Switch

Pelaajat, jotka odottivat uutta Switchia tälle vuodelle, saattavat joutua muuttamaan suunnitelmiaan. Raporttien mukaan kovasti odotettu Switch 2 on siirretty ”varhaiseen 2025” asti, ja lähteiden mukaan Nintendo on ilmoittanut tästä siirrosta pelinjulkaisijoille.

Alun perin myöhään vuonna 2024 julkaistuksi suunniteltu Switch 2:n viivästys jättää kysymyksen siitä, mitä vuosi 2024 tuo tullessaan alkuperäiselle Switchille, joka on äskettäin ylittänyt 139 miljoonan myydyn yksikön rajan. Nintendon nykyinen ensimmäisen osapuolen valikoima koostuu pääasiassa uudelleenversioista kuten ja Luigi's Mansion 2 HD, mikä johtaa siihen, että jotkut analyytikot ennustavat vuotta, joka on hallittu uudelleenkäynneistä.

”Vuonna 2024 saatetaan nähdä enemmän vanhojen Nintendo-hittien uudelleenversioita”, sanoo analyytikko Serkan Toto. ”Tämä voi olla vaikeampi vuosi Nintendolle ilman uutta laitetta.”

Fanit, jotka toivoivat uusintaversioita ja Twilight Princess Switchista, saattavat lohduttautua tässä tilanteessa, mutta monet jäävät kaipaamaan uusia kokemuksia.

Kuitenkin Nintendo tunnetaan joustavista suunnitelmistaan. Huhujen mukaan helmikuun suora lähetys voisi valaista yhtiön uudelleenlaaditun julkaisuaikataulun. Muista, että mikään ei ole virallista, ennen kuin Nintendo itse puhuu.

Lähde: Bloomberg

Legendaarinen NES-peli Duck Hunt täyttää tänään 40 vuotta Kommentit pois päältä artikkelissa Legendaarinen NES-peli Duck Hunt täyttää tänään 40 vuotta

Vuonna 1984 ilmestynyt -klassikko saavuttaa tänään kunnioitettavan 40 vuoden iän, kun se näki päivänvalonsa Japanissa 21.4.1984. Tuolloin sen ensimmäisenä alustana oli -pelikonsoli.

Valopistoolipeli, joka hurmasi pelaajat innovatiivisella pelattavuudellaan ja suloisen retrohenkisellä grafiikallaan, on edelleen yksi tunnetuimmista ja rakastetuimmista NES-peleistä. Vaikka pelin konsepti on yksinkertainen, osoittautui se aikanaan ja osoittautuu edelleen todella koukuttavaksi.

Pelaajat tarttuivat ikoniseen NES Zapperiin, asetta muistuttavaan ohjaimeen, ja tähtäilivät ruudulla lenteleviä sorsia. Onnistuneesta osumasta sai pisteitä, mutta ohi ammuttua seurasi pelin legendaarisin piirre – metsästyskoiran ilkikurinen nauru. Peli tarjosi myös erilaisia ​​tiloja, mukaan lukien savikiekkoammuntaa muistuttavan haasteen.

Duck Huntin suosio ei rajoittunut vain innovatiiviseen ohjaimeen. Peli pursui kevytmielistä tunnelmaa. Aiemmin mainittu naurava koira sekä hauskat taustatekijät, kuten ohi lentävät varikset, toivat peliin aavistuksen humoristista sävyä. Mukana oli myös bonuskierros, jossa pelaajat ampuivat pensaiden taakse piilotettuja maalita – yksinkertainen mutta koukuttava haaste.

Legendaarisen pelin historia

Duck Huntin kehityshistoria on yhtä kiehtova kuin itse peli. NES-järjestelmän suunnittelija Gunpei Yokoi tunnetaan luovuudestaan ja innovatiivisista ideoistaan. Hän oli keskeinen hahmo Game & Watch -käsikonsolien luomisessa, ja kerrotaan hänen saaneen inspiraation Duck Huntiin nähtyään huvipuistossa pelaajien ampuvan valopistoolilla. Yokoi halusi tuoda samanlaisen kokemuksen kotioloihin ja kehitti NES-Zapperin.

Pelin kehitystyössä oli mukana myös toinen pelimaailman legendoista – Shigeru Miyamoto, joka tunnetaan myös Super Mario Brosin ja The Legend of Zelda -pelien luojana. Miyamoto vastasi pelin ohjelmoinnista ja lisäsi siihen useita ominaisuuksia, kuten bonuskierroksen ja vaikeustason säädön.

Duck Huntin julkaisu vuonna 1984 oli valtava menestys. NES-paketti, joka sisälsi sekä konsolin että Duck Huntin, auttoi myymään miljoonia NES-laitteita maailmanlaajuisesti. Pelistä tuli nopeasti yksi NES-järjestelmän myydyimmistä peleistä, ja se nosti valopistooliohjaimen suosioon.

Nintendo jättää väliin Gamescomin – huhut Switch 2:sta kiihtyvät Kommentit pois päältä artikkelissa Nintendo jättää väliin Gamescomin – huhut Switch 2:sta kiihtyvät

Nintendo Switch

on ilmoittanut jättävänsä väliin 2024-tapahtuman, joka on merkittävä eurooppalainen pelitilaisuus. Poisjäänti ruokkii huhuja viivästyneestä Switch 2 -julkaisusta ja vuoden 2024 loppupuoliskon vaisusta pelivalikoimasta.

”Gamescom on meille tärkeä tapahtuma, mutta tänä vuonna päätimme olla osallistumatta,” kertoi Nintendon edustaja GamesIndustry.bizille. Yhtiö aikoo tarjota Switch-pelejä kokeiltavaksi muissa saksalaisissa tapahtumissa.

Vaikka Nintendo ei ole vahvistannut julkaisuaikatauluaan vuoden 2024 jälkimmäiselle puoliskolle, Gamescomista poisjäänti vahvistaa huhuja, joiden mukaan Switch 2:n julkaisua on lykätty vuoteen 2025. Tällä hetkellä Nintendon suurin tuleva julkaisu vaikuttaa olevan vuonna 2017 julkistettu Metroid Prime 4.