Uudet iPad Pro ja Air mallit saavat akun terveystiedot ja optimoidun latauksen Kommentit pois päältä artikkelissa Uudet iPad Pro ja Air mallit saavat akun terveystiedot ja optimoidun latauksen

Hyviä uutisia uusille -malleille! Applen uusin päivitys, iPadOS 17.5, tuo mukanaan pitkään odotetun ominaisuuden: oman akun terveysvalikon. Tämä valikko tarjoaa arvokasta tietoa iPadin akusta, mukaan lukien latauskertakohdan, valmistuspäivän ja ensimmäisen latauspäivän.

Toistaiseksi tämä ominaisuus on valitettavasti saatavilla vain uusimmissa - ja Air-malleissa. Vanhemmissa iPadeissa ei ole pääsyä tähän ominaisuuteen tai siihen liittyvään optimoituun latausvaihtoehtoon.

Optimoitu lataus sallii käyttäjien rajoittamaan akun maksimilatauskapasiteetin 80 prosenttiin, mikä voi pidentää akun käyttöikää. Tämä ominaisuus on jo olemassa iPhone 15:ssä, ja se muistuttaa MacBookeissa jo vuosia käytössä ollutta akun terveydenhallintajärjestelmää.

Etätyön yleistyessä ja iPadin yhä suuremmin muistuttaessa MacBookia, tämä päivitys tuo iPadia lähemmäs läppärivastineitaan akun hallinnan suhteen. Toisaalta se jättää vanhempien iPadien omistajat ilman näitä etuja.

Lähde: TheVerge

Älykellojen suosion ennustetaan laskevan – futuristisemmat vaihtoehdot kiinnostavat kuluttajia nyt enemmän Kommentit pois päältä artikkelissa Älykellojen suosion ennustetaan laskevan – futuristisemmat vaihtoehdot kiinnostavat kuluttajia nyt enemmän

Älykellojen tulevaisuus näyttää synkältä Andy Boxallin artikkelin valossa -sivustolla. Innovaation hiipuminen on ajanut alan umpikujaan. Uudet mallit, kuten , ovat lähinnä uudelleenlämmitettyjä versioita aiemmista malleista. Tämä pätee myös muihin tunnettuihin valmistajiin, eikä edes teknologiajätti ole onnistunut välttämään tätä kehityksen hidastumista. Series 9 muistuttaa vahvasti edeltäjäänsä Series 8:aa.

Vaikka nykyiset älykellot toimivat moitteettomasti ja niiden akunkesto on erinomainen, ei uusia ominaisuuksia juurikaan tunnu tulevan. Artikkelin mukaan yksi keskeinen syy on se, että markkinoilta puuttuu vallankumouksellinen uusi siru, joka sysäisi kehitystä vauhtiin. Tämän lisäksi valmistajat eivät ole vastanneet käyttäjien toiveisiin laajentaa mallistojaan useammilla kokoluokilla.

Kaikesta huolimatta älykellomarkkinoilla on myös valoisa puolensa. Kuluttajille on tarjolla luotettavia ja hiottuja älykelloja, jotka tarjoavat hyvää vastinetta rahalle. Tällä hetkellä älykellojen vahvuuksia ovatkin luotettavuus ja pitkä käyttöikä eikä niinkään mullistava uutuudenviehätys.

Artikkelin mukaan älypuettavien tulevaisuus saattaa kuitenkin löytyä aivan muualta. Sormustimet ja älylasit ovat nousemassa haastajiksi älykelloille mielenkiintoisella tekniikallaan. Sormukset, kuten suosittu Ring, tarjoavat mahdollisuuksia terveyden seuraamiseen huomaamattomalla tavalla. Älylasit taas avaavat ovet lisätyn todellisuuden maailmaan, jossa virtuaalielementit sulautuvat todellisuuteen. Samsungin tulossa oleva on uhka Oura Ringin markkina-asemalle, mikä voi entisestään heikentää älykellojen myyntiä.

Älykellojen on siis syytä herätä, sillä älysormukset ja älylasit ovat teknologisesti kiinnostavampi vaihtoehto. Koska emme välttämättä tarvitse lainkaan rannekkeeseen kiinnitettävää laitetta, on houkuttelevaa valita kaikkein innovatiivisin ja futuristisin vaihtoehto. Älykellot eivät tällä hetkellä onnistu tässä kilpailussa, ja artikkelissa jää auki kysymykseen, milloin tai tuleeko älykelloala koskaan uudistumaan ja herättämään uudelleen käyttäjien innostuksen.

Lähde: Digital Trends

Apple esittelee toukokuussa tekoälypainotteisen iPad Pron M4-sirun kera Kommentit pois päältä artikkelissa Apple esittelee toukokuussa tekoälypainotteisen iPad Pron M4-sirun kera

Raporttien mukaan julkistaa seuraavan sukupolven Pron 7. toukokuuta. Tämä odotettu tabletti saa todennäköisesti merkittävän päivityksen – tehokkaan -sirun integroidulla Neural Enginellä. Bloomberg's Mark Gurmanin mukaan tästä voisi tulla Applen ensimmäinen aidosti tekoälykäyttöinen laite.

Gurman spekuloi Power On -uutiskirjeessään, että Apple saattaisi hyödyntää toukokuun tapahtumaa esitelläkseen tekoälystrategiaansa itsenäisesti. Tämä antaisi heille mahdollisuuden paneutua syvemmin siihen, miten M4-käyttöinen ja muut laitteet hyödyntävät tekoälyominaisuuksia :ssa. Nämä toiminnallisuudet voisivat käsittää sekä Applen kehittämiä laitekohtaisia ominaisuuksia että tiiviisti integroituja chatbotteja mahdollisesti Googlelta tai :lta.

Tekoälykehityksen lisäksi uuden iPad Pron huhutuille kuuluu myös merkittävä visuaalinen päivitys -näytöllä. Tämä päivitys odotetaan tulevan saataville uuden lisävarustepaketin rinnalla, johon kuuluu muun muassa seuraava . Tämän Apple Penselin sanotaan sisältävän haptisen palautejärjestelmän, mikä saattaisi mahdollistaa innovatiivisia sovelluksia, kuten piirtämisen aikana tunnettavaksi tulevat tekstuurit – kuvittele paperin karheuden tunteminen Photoshopissa!

Akkuvirran riittävyys Apple Pencilistä saattaa kuitenkin olla huolenaihe jatkuvan haptisen palautejärjestelmän moottorin takia. Tämä voisi mahdollisesti liittyä huhuihin Apple Pencilien yhteensopivuudesta Vision Pron kanssa, missä haptiikka parantaisi yhteyden tunnetta virtuaaliympäristöissä. Muita Apple Penciliä koskevia huhuja ovat uusi puristusliike ja magneettiset kärjet, jotka mahdollistavat nopean tyylinvaihdon.

Vaikka Gurman korostaa tämän olevan merkittävin iPad Pron uudelleensuunnittelu vuodesta 2018, useimmat käyttäjät eivät välttämättä huomaa sisäisiä muutoksia. Gurman nostaa esiin OLED-näytön toisena merkittävänä uudistuksena. Vaikka jotkut, kuten kirjoittaja itse, saattaisivat innostua jo pelkästään OLED-näytöstä, toiset saattaisivat pitää hieman ohuempia, pyöristettyjä reunoja (iPhone 15 Pron kaltaisia) vähäpätöisenä muotoilumuutoksena.

Applen tekoälypainotus iPad Prossa saattaisi selventää sen kohderyhmää. Todennäköisesti niiden, jotka ovat kiinnostuneita tekoälystä, ja tehokasta tablettia etsivien käyttäjien välillä on merkittävä päällekkäisyys. Kuitenkin mahdollinen hinnanero iPad Pron ja suuremman, edullisemman iPad Airin välillä saattaisi karkottaa jotkut käyttäjät tekoälykeskeisestä Pro-mallista.

iPad Pron tekoälyominaisuuksien todellinen vaikutus lienee selkeämpi vasta, kun Apple kertoo lisää laitekohtaisista tekoälytoiminnoistaan tai kun iPadOS 18 julkaistaan syksyllä.

Lähde: TheVerge