Uudet raportit vahvistavat huhut: Nintendo on esitellyt seuraavan sukupolven konsoliaan Gamescom 2023 -messuilla Kommentit pois päältä artikkelissa Uudet raportit vahvistavat huhut: Nintendo on esitellyt seuraavan sukupolven konsoliaan Gamescom 2023 -messuilla

Nintendo Switch

Uusimmat tiedot tukevat aiempia huhuja siitä, että on esitellyt seuraavan sukupolven konsoliaan, jota fanit kutsuvat nimellä ””, suljettujen ovien takana äskettäisillä peliteollisuuden messuilla. Raporttien mukaan konsoli sisälsi teknisiä demoja, jotka korostivat ominaisuuksia kuten Nvidia DLSS -tukea ja säteenseurantaa.

Gamescom 2023 järjestettiin Kölnissä, Saksassa, 23.–27. elokuuta. Nintendo osallistui eurooppalaiseen peliteollisuuden tapahtumaan, ja pian sen jälkeen alkoivat huhut, että yhtiö olisi esitellyt uutta konsoliaan tietyille taholle suljettujen ovien takana. Nyt Eurogamerin ja VGC:n uudet raportit vahvistavat näitä väitteitä.

Molemmat lähteet kertovat, että Nintendo esitteli teknisiä demoja seuraavasta pelikonsolistaan yksityisissä tapaamisissa Gamescomissa. Molemmat lähteet vahvistivat, että paranneltu versio pelistä The Legend of Zelda: Breath of the Wild näytettiin tällä Switch 2 -laitteistolla.

VGC:llä oli myös lähde, joka väitti, että vaikuttava The Matrix Awakens Unreal Engine 5 -tekninen demo – jota käytettiin aiemmin markkinoimaan Epic Gamesin uutta moottoria sekä PS5:n ja Xbox Series X:n tehoa vuonna 2021 – näytettiin kehittäjille. Demosta kävi ilmeisesti ilmi, että Nintendon uusi järjestelmä tukee Nvidia DLSS -teknologiaa sekä säteenseurantaa.

Nintendo ei ole kommentoinut näitä huhuja, eikä todennäköisesti tee niin ennen virallista konsolin julkistusta. Uuden Nintendon konsolin lähestyvä julkaisu on kuitenkin jännittävä uutinen yhtiön pitkäaikaisten pelaajien keskuudessa.

Famicomille myönnettiin arvostettu tunnustus – ”Asetti perustan maailman peliteollisuudelle” Kommentit pois päältä artikkelissa Famicomille myönnettiin arvostettu tunnustus – ”Asetti perustan maailman peliteollisuudelle”

Tänä vuonna Tokion vuotuisissa pelipalkinnoissa, jotka pidetään Tokion pelinäytöksessä, eli voitti Ministeriön talous-, kauppa- ja teollisuuspalkinnon. Kyseessä on palkinto, joka tunnustaa henkilön tai asian, joka on merkittävästi edistänyt Japanin peliteollisuuden kasvua. Virallisen verkkosivuston mukaan Famicom ”asetti perustan maailman peliteollisuudelle, joka on kehittynyt 40 vuotta tähän päivään saakka”. Ilman Famicomia, peliteollisuus ei olisi siellä, missä se on tänään.

Takashi Tezuka, pelisuunnittelija ja alkuperäisen Brosin avustava ohjaaja, joka on pitkäaikainen Nintendon työntekijä ,ja joka myös tuottaa tämän vuoden Super Mario Bros. Wonderia, otti palkinnon vastaan Nintendon puolesta. VGC:n mukaan pelisuunnittelija sanoi, että tämä palkinto tulisi jakaa kaikkien kehittäjien kanssa, jotka loivat pelejä Famicomille.

Nintendon ensimmäinen pelikonsoli ei ollut ainoa palkinnonsaaja. Monster Hunter Rise: Sunbreak voitti Vuoden Pelin Pääpalkinnon, joka kattaa pelit, jotka julkaistiin huhtikuussa 2022 – maaliskuussa 2023 Japanissa. Monster Hunter Risen suosittu laajennus julkaistiin kesäkuussa 2022 Switchille ja PC:lle, PlayStationin ja Xboxin versiot seurasivat vuonna 2023.

Nintendo haluaa laajentua videopelien ulkopuolelle – yhtiön amerikkalaisjohtaja Doug Bowser vahvistaa Kommentit pois päältä artikkelissa Nintendo haluaa laajentua videopelien ulkopuolelle – yhtiön amerikkalaisjohtaja Doug Bowser vahvistaa

Super Nintendo World

on viime vuosina useaan otteeseen vihjannut halustaan laajentua pelimaailman ulkopuolelle. Yhtiön Amerikan johtaja Doug Bowser korosti hiljattain Washington Postin haastattelussa, kuinka Nintendo kehittyy viihdeyritykseksi, jossa pelit ovat liiketoiminnan ytimessä. Vaikka Nintendo on aikaisemmin kokeillut eri liiketoiminta-alueita kuten rakkaushotelleja ja pelikortteja, viimeaikaiset panostukset esimerkiksi teemapuistoihin ja elokuva-alalle ovat olleet merkittäviä. Yhtiö on myös tehnyt yhteistyötä ikonisten lelubrändien, kuten LEGOn, kanssa ja tuonut markkinoille useita mobiilipelejä.

Bowser painotti, kuinka Nintendo kilpailee ihmisten vapaa-ajasta ja miten yhtiön IP:n tunnettuvuuden lisääminen on aina etusijalla uusia laitteita ja alustoja esiteltäessä.

Yhtiön presidentti Shuntaro Furukawa ja Mario-pelin luoja Shigeru Miyamoto ovat molemmat ilmaisseet halunsa laajentaa Nintendoa pelialan ulkopuolelle ja tehdä yhteistyötä muiden yhtiöiden kanssa.

Mario-elokuva keräsi arviolta 168 miljoonaa katsojaa, nousten korkeimmaksi tuloiksi tuottavaksi videopeliadaptaatioksi ja yhdeksi kaikkien aikojen suosituimmista animaatioelokuvista. Nintendo vaikuttaa innostuneen elokuva-alasta entistä enemmän.