Uusi mobiilipeli kuvaa ADHD-kokemusta tieteen ja tarinan keinoin Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi mobiilipeli kuvaa ADHD-kokemusta tieteen ja tarinan keinoin

FULL ADHD

ADHD-oirekuvaan liittyy edelleen monia myyttejä ja väärinkäsityksiä. Miltä ADHD tuntuu? -terveystiedotuskampanja on luotu rikkomaan näitä myyttejä sekä oikomaan väärinkäsityksiä aikuisen ADHD:sta. Osana kampanjaa julkaistaan Psyon Gamesin kehittämä tarinankerronnallinen mobiilipeli, mikä vie pelaajan ADHD:n kanssa elävän henkilön kokemusmaailmaan. Peli on luotu yhteistyössä Takedan, ADHD-liiton, kokemustoimijoiden sekä asiantuntijapsykiatrin kanssa.

Useasti palkittu suomalainen peli-startup on kehittänyt uuden mobiilipelin, – Täyttä elämää, osaksi Takedan aikuisen ADHD:ta käsittelevää terveystiedotuskampanjaa. Tämä pelaajavalintoihin perustuva visuaalinen novelli avaa ADHD-arkea tarinan keinoin. Tavoitteena on auttaa pelaajaa ymmärtämään millaiselta arki ADHD:n kanssa voi tuntua ja miten ADHD voi arjessa näyttäytyä.

Peli sijoittuu nuoren aikuisen, Eetun, tapahtumarikkaaseen elämään. Pelissä Eetu kohtaa arkipäiväisiä haasteita, joista selviytyäkseen hän käyttää toiminnanohjauksen resursseja. Pelissä toiminnanohjauksen resurssit saattavat loppua kesken ja tarina jatkua ennalta-arvaamattomaan suuntaan. Pelaaja ohjaa valinnoillaan, miten Eetun seuraavaksi käy.

Pelin resurssipankki on mallinnettu lääketieteellisen tutkimustiedon pohjalta yhteistyössä asiantuntijapsykiatri Asko Niemelän kanssa. Se rakentuu toiminnanohjauksen kuudesta osasta: aktivaatio, keskittyminen, ponnistelu, tunteet, muisti ja toiminta.

Pelillistämisestä apua tietoisuuden levittämisessä

FULL ADHD – Täyttä elämää -peli yhdistää tarinan, tieteen ja kokemuksellisen oppimisen. Pelin ja koko kampanjan kehittäminen on koonnut yhteen Psyon Gamesin, Takedan, ADHD-liiton ja kokemustoimijat sekä psykiatrian erikoislääkärin Asko Niemelän.

– Parhaimmillaan tämän kaltainen tietoisuuspeli voi herätellä tunnistamaan kyseisen oireyhtymän piirteitä itsessä tai läheisessä. Tiedon lisääntyminen pelin kautta voi auttaa ymmärtämään oirekuvasta johtuvia haasteita elämässä. Pelin tavoitteena ei ole vain tiedon jakaminen, vaan tarjota pelaamisen kautta mahdollisuus syvempään, kokemukselliseen oppimiseen, kuvailee Asko Niemelä.

– Olemme ajatelleet alusta asti, että Psyon Games on niin kutsuttu impaktibisnes eli toimintamme suunnittelussa ratkaisevaa on tekojemme ja tuotteidemme yhteiskunnalliset hyödyt. FULL ADHD – Täyttä elämää -peli on tuotanto, jolla tavoittelemme positiivisia vaikutuksia sekä ADHD-yhteisölle, että koko ajan inklusiivisemmaksi kehittyvälle yhteiskunnalle, kertoo Psyon Gamesin operatiivinen johtaja Valtteri Lahti.

FULL ADHD

Peli julkaistaan osana laajempaa tietoisuuskampanjaa

Miltä ADHD tuntuu? -terveystiedotuskampanja avartaa aikuisen ADHD-oirekuvaan liittyviä myyttejä ja tuo lisää tietoa ADHD:n monimuotoisuudesta. Kampanjassa pureudutaan etenkin siihen, miltä ADHD tuntuu arjessa. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä aikuisen ADHD:sta, rohkaista keskustelemaan aiheesta sekä hakemaan apua tarvittaessa.

– Takedalla toimintamme perustuu terveyden ja potilaiden elämänlaadun parantamiseen niin uusilla lääkeinnovaatioilla kuin hoitoa tukevilla ratkaisuilla. Potilaiden ja hoidon tukemisessa olennaisena osana on tietoisuuden ja ymmärryksen lisääminen kyseessä olevasta sairaudesta tai sen oireista. Tästä syystä tahdomme olla aktiivinen kumppani myös tietoisuustyössä, kertoo liiketoimintayksikön johtaja Laura Aulanko.

– On erittäin tärkeää, että tietoisuus oirekuvasta saavuttaa kaikki, jotka sitä tarvitsevat niin työssään kuin muissakin yhteyksissä. Tiedolla vaikuttaminen onkin ADHD-liitto ry:n toiminnan punainen lanka. Diagnoosin saaminen ei saa olla sattumaa tai siitä kiinni, että kohtaa asialle vihkiytyneen henkilön. Tavoitteena on lisätä oikeaa tietoa ADHD:sta ja sen avulla vaikuttaa oireisten ja heidän läheistensä hyvinvointiin ja mahdollisuuteen toimia tasavertaisina yhteiskunnassa, kertoo ADHD-liiton toiminnanjohtaja Nina Hovén-Korpela.

FULL ADHD

Kolme faktaa ADHD:sta

  1. ADHD eli aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö on kehityksellinen neuropsykiatrinen häiriö, jota esiintyy lapsista aikuisiin. Perimällä ja ympäristötekijöillä ajatellaan olevan merkittävä yhteisvaikutus ADHD:n oirekuvan kehittymisessä. ADHD:n ydinoireita ovat tarkkaamattomuus, ylivilkkaus ja impulsiivisuus. Nämä oireet ovat pitkäkestoisia ja toimintakykyä haittaavia.
  2. ADHD ei ole käytöshäiriö, huonon kasvatuksen tulos, välinpitämättömyyttä tai laiskuutta. Parhaimmillaan ADHD voi olla voimavara; ADHD-oireiset ovat monesti luovia ja innovatiivisia. He pystyvät usein keskittymään mielenkiinnon kohteisiinsa hyvin intensiivisesti.
  3. On hyvä muistaa, että meillä kaikilla voi esiintyä ADHD-tyyppisiä oireita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että meillä on ADHD. ADHD:n diagnostiset kriteerit täyttyvät vasta, kun ydinoireet ovat pitkäkestoisia, jo lapsuudessa havaittavia ja haittaavat jokapäiväistä toimintakykyä. Aikuiselle tehtävä ADHD-diagnoosi edellyttää kattavaa psykiatrista tutkimusta.

FULL ADHD – Täyttä elämää -mobiilipeli on kehitetty yhteistyössä Takedan, ADHD-liiton ja kokemustoimijoiden sekä psykiatri Asko Niemelän kanssa. Peli on ladattavissa ilmaiseksi ja -laitteille AppStore– ja Google Play -kaupoista. Peliin voi tutustua tarkemmin täältä.

Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia ilmestyy PC:lle ja Switchille maaliskuun alussa – katso uusi traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia ilmestyy PC:lle ja Switchille maaliskuun alussa – katso uusi traileri

Snufkin: Melody of Moominvalley

Ruotsalainen julkaisija ja norjalainen studio ovat julkaisemassa musiikillista seikkailupeliä :lle ja Nintendo Switchille maaliskuun 7. päivä.

Tämä kauniisti luotu peli loihtii kirjailija Tove Janssonin rakastetun Muumimaailman eloon kutsuen pelaajat ihmetystä herättävälle matkalle täynnä syvällisiä tarinoita ja koskettavan tunteikkaita hetkiä.

”Miljoonat kaikenikäiset lukijat ovat rakastuneet Muumi-tarinoihin. Heille tämä peli tarjoaa uuden tavan tutustua tuttuihin hahmoihin tilanteissa, jotka olisivat voineet tapahtua alkuperäisissä tarinoissa, mutta jotka heräävät nyt eloon uudessa ja upeassa ympäristössä. Peli esittelee samalla hahmot upeasti sellaiselle yleisölle, jolle muumit eivät ole tuttuja ja jotka löytävät varmasti suosikkinsa sen hahmokatraan joukosta.” 

toteaa Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström.

Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia on tarinoiden täyttämä musiikkiseikkailu, jossa Nuuskamuikkunen entisöi laaksoa ja auttaa sitä kodikseen kutsuvia veikeitä ja unohtumattomia hahmoja ja otuksia. Muumilaaksoon on ilmestynyt joukko kammottavia puistoja, jotka häiritsevät sen maisemaa ja luonnonharmoniaa. Pääset Nuuskamuikkusena harhauttamaan konstaapeleita, irrottamaan kylttejä ja kaatamaan väärin asetettuja patsaita, kun yrität palauttaa luonnon ja asukkien kodit entiselleen ja estää samalla uutteran puistonvartijan suunnitelmat.

  • Hyppää lämminhenkiseen ja tarinoiden täyttämään seikkailupeliin, joka on luotu satukirjojen tyyliin.
  • Aja niuho puistonvartija ja hänen kamalat puistonsa pois Muumilaaksosta luotettavan huuliharppusi, hiiviskelyn ja matkalla tapaamiesi ystävien avulla.
  • Tapaa yli 50 ihastuttavaa hahmoa ja olentoa, jotka kutsuvat Muumilaaksoa kodikseen.
  • Koe kertomuksellinen peli ja ihastuttavia tarinoita ja tehtäviä, joiden keskiössä ovat Tove Janssonin rakastetut hahmot.
  • Tutki Muumilaakson avointa maailmaa ja ratkaise matkan varrella musiikki- ja ympäristöpulmia selvittääksesi mitä laaksolle on tapahtumassa.
  • Sukella kauniiseen äänimaailmaan, jonka musiikki ja melodiat on sävelletty yhteistyössä Sigur Rósin kanssa.

Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia ilmestyy PC:lle ja Nintendo Switchille maaliskuun 7. päivä. Pelin voi ennakkotilata jo tänään. - ja -versiot julkaistaan myöhemmin.

[Steam item=”1808680″]

Turtle Beachin uusi lippulaivaohjain Stealth Ultra on nyt saatavilla Suomessa Kommentit pois päältä artikkelissa Turtle Beachin uusi lippulaivaohjain Stealth Ultra on nyt saatavilla Suomessa

Turtle Beach Stealth Ultra Wireless Smart Game Controller

on julkaissut odotetun Stealth Ultra -langattoman ohjaimen Xbox -konsoleille Suomessa.

Ohjain on saanut kiitosta kriitikoilta ja tarjoaa pelaajille monipuolista hallintaa ja mukautettavuutta eri alustoilla. Se käyttää Turtle Beachin omaa langatonta teknologiaa Xbox- ja Windows-laitteiden kanssa ja tukee Bluetoothia Smart TV:issä sekä -laitteissa.

Muihin ominaisuuksiin kuuluu myös magneettiset hallitehosteiset sauvat, tarkat mikrokytkinpainikkeet ja erikoinen Connected Command Display -näyttö.

“Kun Stealth Ultra on saanut paljon kiitosta kriitikoilta ja siitä on tullut Turtle Beachin historian nopeimmin myydyin ohjain, siitä on selvästi tullut ehdottomasti haluttu ohjain. Tiimimme on jälleen kerran toimittanut asiantuntevasti ensiluokkaiset komponentit, rakenteen laadun ja ominaisuudet, jotka nostavat Stealth Ultra -ohjaimen markkinoiden muiden ohjainten yläpuolelle ja kohottavat koko tuoteryhmän rimaa. Tämä virstanpylväs korostaa sitoutumistamme siihen, että tarjoamme pelaajille huipputeknologiaa ja vertaansa vailla olevan pelikokemuksen.”

toteaa Cris Keirn, Turtle Beach Corporationin väliaikainen toimitusjohtaja ja globaalista myynnistä vastaava vanhempi varajohtaja.

Turtle Beachin Designed for Xbox Stealth Ultra Wireless Smart Controller on saatavilla 199,99 euron hintaan valmistajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä Suomessa.