Uusi Paranormal Activity -elokuva saapuu Paramount -suoratoistopalveluun sopivasti Halloweenina Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi Paranormal Activity -elokuva saapuu Paramount -suoratoistopalveluun sopivasti Halloweenina

juhlistaa Halloweenia julkistamalla Paranormal Activity: Next of Kin -elokuvan, jonka on tuottanut -palkittu Jason Blum (Get Out, BlacKkKlansman, Halloween). Elokuvasarjan uudella osalla on tähän mennessä 850 miljoonan dollarin kansainväliset lipputulot ja se on nähtävillä 29. lokakuuta alkaen yksinoikeudella -suoratoistopalvelussa Pohjoismaissa.

Paranormal Activity: Next of Kin -elokuvassa dokumenttielokuvan tekijä seuraa Margotin (Emily Bader) matkaa suljettuun Amish-yhteisöön, jossa hänen toiveenaan on tutustua kauan kadoksissa olleeseen äitiinsä ja muuhun sukuun. Kummallisten tapahtumien ja löydösten jälkeen hän huomaa pian, että yhteisö, joka toivotti heidät tervetulleeksi kotiinsa, taitaakin piilotella jotain synkkää.

Paranormal Activity: Next of Kin -elokuvan on ohjannut William Eubank ja käsikirjoittanut Christopher Landon. Rooleissa nähdään Emily Bader, Roland Buck III, Dan Lippert ja Henry Ayers-Brown. Elokuvan ovat tuottaneet Jason Blum sekä Oren Peli ja vastaavina tuottajina ovat toimineet Christopher Landon, Steven Schneider ja Jenny Hinkey.

Kommentoi

Beavis & Butt-head Do the Universe on hauska yllätys suoratoistopalvelu Paramount+:n tarjontaan Kommentit pois päältä artikkelissa Beavis & Butt-head Do the Universe on hauska yllätys suoratoistopalvelu Paramount+:n tarjontaan

Beavis & Butt-head Do the Universe (Paramount+)

8 / 10
Hyvää Mike Judgen huumori toimii edelleen varsin osuvasti. Ei tarjoa pelkkää nostalgiakierrätystä, vaan yrittää luoda myös jotain uutta. Huonoa Jää elokuvamaisuudessaan edeltäjänsä varjoon monella eri osa-alueella ja täten tuntuu enempi halvalta tv-elokuvaratkaisulta. Soundtrack on vaisumpi mitä Beavisin & Butt-headin maailmassa on totuttu.

Kulttisuosiota nauttiva pölhöläiskaksikko onnistuu tekemään yllättävän paluun aina kun kansa osaa sitä vähiten odottaa. Ysärillä suurta suosiota nauttinut sarja palasi yllättäin eetteriin uusilla jaksoillaan viimeksi hieman reilu kymmenisen vuotta sitten, eikä tuolloinkaan kyseessä ollut mikään hutiloitu uudelleenlämmittely. Saihan sarja faneiltaan runsaasti kiitettävää palautettakin, mutta valitettavasti paluu jäi vain yhden tuotantokauden mittaiseksi kokeiluksi. Aikoinaan sarja sai myös filmatisoinnin, kun vuonna 1996 julkaistiin elokuva nimeltään ”Beavis & Butt-head Do America”. Elokuvassa vieraili ääninäyttelijöinä mm. Bruce Willis- sekä Demi Moore. Tämä elokuva toimi tuolloin eräänlaisena päätöksenä alkuperäiselle sarjalle.

26 vuotta myöhemmin Paramount +:saan on saapunut kaikessa hiljaisuudessaan jatkoa idioottikaksikon seikkailuille tittelillä ” Do the Universe”, jossa sekoilut eivät rajoitukaan enää pelkästään Ameriikan mantereille, vaan tällä kertaa, kuten jo tittelistäkin arvata saattaa, sekoillaan avaruuden laitamilla.

Elokuvan juonihan lyhykikäisyydessään : Ehkä typerimmässä koskaan tehdyssä avaruuselokuvassa Beavis ja Butt-head tuomitaan avaruusleirille ”luovan” tuomarin toimesta vuonna 1998. Heidän pakkomielteensä telakoimissimulaattorista johtaa matkaan avaruussukkulalla, ennustettavasti tuhoisilla seurauksilla. Käveltyään mustan aukon läpi matkustavat ajan läpi nykyaikaan, jossa he etsivät rakkautta, käyttävät väärin iPhonea ja joutuvat poliisin jahtaamiksi. Juonipaljastus: He eivät tee tälläkään kertaa ”maaleja”.

Ja itse meininkihän ei ole pojilla muuttunut vuosikymmenien saatossa miksikään, päinvastoin! Ja miksikäs näin olisikaan, elokuvassahan siis edelleenkin eletään vuotta 1998. Hupaisan sattumuksen vuoksi käräjillä tuomitut päräyttävät avaruuksien halki matkustaen ajassa läpi mustien aukkojen, luullakseen, että kaikki tämä lopulta johtaisi härskeihin akteihin erään NASA:n naispuoleisen astronautin kanssa. Vaikka elämmekin vuonna 2022 varsin erilaisia aikoja, turha korrektius ei kuitenkaan ole ottanut Mike Judgen luomistyössä juurikaan valtaa. Päinvastoin, Beavisin & Butt-Headin uuden tulemisen huumori on yhtä mautonta, ellei jopa mauttomampaakin, kuin ennen. Elokuvan pääohjaajana toiminut John Rice osaa eri ampiaispesiin sohimisen vallan mainiosti siinä missä itse Mike Judgekin.

Elokuvan vitsit ovat toimivia, ja ainakin vanhalle koulukunnalle vanhojenkin juttujen uudelleenkierrättäminen etenkin nostalgiamielessä ovat takuulla napakymppi. Onneksi pelkkään nostalgiaan ei ole turvauduttu, vaan mukana on kuitenkin aimo annos uusiakin jippoja, ja tämä oli huojentava huomata, sillä ilmeisesti Paramountilla on tarkoitus tuoda idioottikaksikko takaisin täysipäiväisesti uusien jaksojen myötä.

Elokuvan animaatio on toimivaa laatua, mutta siitä kieltämättä paistaa jollain kierolla tapaa tietty ”halpamaisuus” mikä tekeekin elokuvasta enempi TV-elokuvamaisen kokemuksen. Tältä kantilta elokuvaa tulee verrattua liikaa vuoden 96 täsmäiskuun ”Do Americaan”, jossa eron tv-sarjan ja elokuvaversion välillä huomasi selvästi. Sama tulee myös elokuvan äänimaisemiin, sekä näyttelijöihin. Tällä kertaa mukana ei ole mahtipontista soundtrackia täsmähitteineen, mutta myöskään suurempia staroja ei ääninäyttelijöiden joukossa juurikaan esiinny. Tällä kertaa studiossa höpöttely on täysin Mike Judgen- sekä hieman tuntemattomampien näyttelijöiden harteilla.

Eniten Beavisin & Butt-headin uudessa tulemisessa ihmetyttää sen vähäinen markkinointi. Monelle ahkerasti alaakin seuranneelle sen ilmestyminen on ollut täysi yllätys. Satunnaisia uutisia aiheesta on kyllä julkaistu, mutta hyvin pienellä voluumilla on kyllä elokuvaa lähtenyt puskemaan markkinoille. Siinä mielessä yllätys on kuitenkin positiivinen, että yhtäkkiä meille pusketaan tarjottimella upouusi ääliöseikkailu, eikä se edes ole täysi susi! Sen törkeä poluläärikulttuuria ja nykyajan ilmiöitä pilkkaava huumori oli täydellistä katseltavaa nollausta vaativaan viikonloppuun.

Kaksikon luoja Mike Judge ei näytä olevan ruosteessa (kuin ehkä hieman ääninäyttelyn ohella), mutta toimiiko huumori uudelle sukupolvelle? Sitä on todella vaikea sanoa. Do American useampaan kertaan ratsanneelle ”vanhan koulukunnan” edustajalle Do the Universe oli kuitenkin kaikessa idioottimaisuudessaan varsin positiivinen kokemus, ja sitä uskaltaa helposti suositella etenkin Beavisin & Butt-headin aiemmasta pöljäilyistä pitäneille henkilöille.

Kommentoi

Heinäkuussa Paramountilla nähdään mm. Jättiläiskoira Clifford sekä Yo! MTV Raps Kommentit pois päältä artikkelissa Heinäkuussa Paramountilla nähdään mm. Jättiläiskoira Clifford sekä Yo! MTV Raps

Clifford The Big Red Dog

Heinäkuussa Paramount+-palvelussa ensi-iltansa saavat muun muassa klassiseen lastenkirjasarjaan perustuva Jättiläiskoira Clifford, legendaarinen hip hop -sarja Yo! Raps sekä komediallinen sarja I Love That For You.

Jättiläiskoira Clifford (Clifford the Big Red Dog)

11. heinäkuuta

Heinäkuun 11. päivä ensi-iltansa saava Jättiläiskoira Clifford on Norman Bridwellin klassisen lastenkirjasarjan ensimmäinen filmatisointi. Elokuvan on ohjannut Walt Becker ja se perustuu Cliffordin alkuperäistarinaan, jossa yläasteikäinen Emily Elizabeth tapaa maagisen eläinpelastajan, joka lahjoittaa hänelle pienen punaisen koiranpennun. Eräänä aamuna Emily löytää pennun aivan odottamatta jättikokoisena koirana pienestä New Yorkin asunnostaan. Koko perheen elokuva nähdään yksinoikeudella Paramount+-palvelussa.

Yo! Raps

13. heinäkuuta

Yo! Raps on kattava syväsukellus hip hopin nykytilaan ja sen juontajina toimivat DJ Diamond Kuts ja räppäri Conceited. Kuten ennenkin, 13. heinäkuuta ensi-iltansa saava sarja sisältää erilaisia osioita ja haastatteluja artistien kanssa sekä nauhoitettuja esityksiä ja live-esiintymisiä.

22. heinäkuuta

Tositapahtumien inspiroima komediallinen seuraa lapsena leukemiasta selvinnyttä Joanna Goldia, kun hän jahtaa elinikäistä haavettaan tulla ostoskanavan juontajaksi. Karistaakseen syöpäpotilaan leiman, hän muuttaa etäälle vanhemmistaan, aloittaa orastavan romanssin ensimmäistä kertaa aikuisiällään ja ystävystyy oman idolinsa, karismaattisen tähden kanssa. Mutta kun pieni valkoinen valhe pomolle äityykin kokonaiseksi lumivyöryksi, Joanna huomaa, että unelmilla on kallis hintalappu. Sarjan rooleissa nähdään muun muassa Vanessa Bayer, Molly Shannon ja Paul James. Ensimmäinen kausi alkaa yksinoikeudella Paramount+-palvelussa 22. heinäkuuta.

Eksklusiivisia sisältöjä, klassikoita ja vanhoja aarteita

Heinäkuun uusien julkaisujen lisäksi Paramount+-palvelusta löytyy myös runsaasti eksklusiivisia sisältöjä, muun muassa Beavis and Butt-Head Do the Universe, South Park: Post Covid, South Park: Post Covid: The Return of Covid, South Park: The Wars, Scream 5, Ryhmä Hau -elokuva, Ray Donovan: The Movie, Infinite, Madame X ja Oscar-ehdokas Ascension.

Elokuvien ystävät löytävät palvelusta muun muassa runsaasti klassikoita, kuten Kummisetä, Grease, There Will Be Blood, Rosemaryn painajainen, Shutter Island, Mean Girls, Punaisen lokakuun metsästys, Menetetty maa, Firma ja Beverly Hills kyttä. Toiminnan nälkäiset saavat nauttia muun muassa Liam Neesonin, Nicolas Cagen ja Bruce Willisin tähdittämistä action-pläjäyksistä, kuten Honest Thief, Breach, 24 Hours to Live ja Jack Reacher.

Kommentoi