OnePlus Open on uudenlainen taittuvanäyttöinen puhelin, joka yhdistelee teollista minimalismia eleganttiin tyyliin. Se on yhtiön ensimmäinen lanseeraus taittuvanäyttöisten älypuhelinten maailmaan, ja se vannoo pistävänsä taittuvanäyttöisten skenen heti kerralla uusiksi, tarjoamalla sulavan ja nopean käyttökokemuksen.
OnePlus Openin ensivaikutelma on erinomainen. Se on yllättävän kevyt ja kompakti, mikä tekee siitä helposti käsiteltävän. Vaikka sen saranat saattavat aluksi vaikuttaa jäykiltä, saranat ottavat yllättävänkin nopeaan ”öljyä” itseensä ja turha jäykkyys on muistoja vain. Puhelin on elegantti ja tyylikäs, ja se kerää huomiota ympärillään, erityisesti kun sen päänäyttö avataan ihmisten ilmoilla täyteen loistoonsa.
Vilkaise alkuun, miltä OnePlus Open näyttää uunituoreena laatikosta, ja mitä sen myyntipakkaus sisältää:
Puhelin on hämmästyttävän kevyt, painaen ainoastaan 245 grammaa. Kun se on kokoontaitettuna, sen paksuus on vielä maltilliset 11.7mm ja avattuna sen paksuus on 5.8mm. Tämä kompakti koko tekee OnePlus Openista käytännöllisen, ja se mahtuu yllättävänkin helposti vielä housujen taskuun.
Puhelimessa on kaksi upeaa näyttöä. Kansi näytössä on 6,31 tuuman 2K 120 Hz Fluid AMOLED -näyttö, joka tarjoaa erinomaisen kontrastin ja väririkkauden. Sen huippuvalovoimakkuus on 2800 nittiä, ja se takaa kirkkaan ja sulavan kuvan kaikissa tilanteissa. Se itsessään on jo sen verta laadukas, että aina ei välttämättä tarpeelliseksi näe, itse päänäytön aukaisua. Tuo avautuva näyttöhän on vieläkin suurempi, 7,82 tuumaa, ja tukee myös 2K-resoluutiota ja 120 Hz virkistystaajuutta. Sen 89,6 % näyttö-kotelosuhde tekee siitä yhden suurimmista markkinoilla olevista sisänäytöistä. Tämä tekee puhelimesta tavallaan Pro-tason tabletin, mutta mitä käyttöä sille keksii, ja missä, on tietenkin aina hyvä kysymys.
OnePlus Open on myös ensimmäinen taittuva älypuhelin, joka tukee LTPO 3.0:aa kahdella näytöllä. LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) 3.0 -teknologia voi älykkäästi vähentää virrankulutusta tarjoamalla silti silkinsileän visuaalisen laadun, jota tarvitaan kaikenlaisten viihteen täysimääräiseen nauttimiseen.
OnePlus Open tarjoaa tehokkaan suorituskyvyn, joka riittää päivittäisiin tehtäviin ja vaativiin sovelluksiin. Se tukee monia sovelluksia yhtä aikaa ja mahdollistaa monia tehtäviä samanaikaisesti. Puhelimen sydämessä sykkii Snapdragon® 8 Gen 2, jota tukee 16 Gt RAM ja 512 Gt tallennustilaa.
OnePlus Open käyttää OxygenOS 13.2 -käyttöjärjestelmää, joka on suunniteltu erityisesti taittuvan näytön hyödyntämiseen. Käyttöjärjestelmä toimii saumattomasti ja tarjoaa sujuvan käyttökokemuksen, joten sen puolesta ei valittamista juurikaan ole.
Valmistaja on myös ratkaissut akun latausongelman nopealla 67 watin pikalaturilla, joka lataa puhelimen nopeasti, eli noin kolmessa vartissa. Akun kestävyys testattiin aktiivisessa käytössä olevan noin 14-15 tuntia, mikä on varsin hyvä luku tällaiselta puhelimelta.
Valitettavasi OnePlus Openiin ei ole saatavilla langatonta latausta, joka saattaa jollekin käyttäjäryhmälle olla suuri miinus, etenkin, kun ajatellaan noin 1800 euron hintaluokkaa, jossa puhelin tällä hetkellä puhaltelee.
Ei herkkua mahan täydeltä
OnePlus Openin kameraominaisuudet ovat vaikuttavat ja monipuoliset, mutta priimasta sen kohdalla on kuitenkin jouduttu tinkimään. Älkää siis suotta odottako täyttä lippulaivakokemusta kameroiden kuvanlaadun kohdalla.
Pääkamerassa hyödynnetään laadukasta 48 megapikselin Sony LYT-T808 -sensoria, joka mahdollistaa suhteellisen tarkat ja yksityiskohtaiset kuvat. Kyseisen sensorin on väitetty täsmäävän esimerkiksi Samsungin Galaxy S23 Ultrassa käytettävää Sonyn IMX989-mallia.
Lisäksi puhelimessa on 64 megapikselin periskooppiteleobjektiivi, joka tarjoaa mahdollisuuden zoomata lähemmäksi kuvattavaa kohdetta säilyttäen silti kuvanlaadun siedettävällä tasolla. Ja se yllättää laadullaan varsin positiivisesti.
Ultralaajakulmakamera laajentaa kuvakulmaa, mikä mahdollistaa laajojen maisemien ja ryhmäkuvien tallentamisen vaivattomasti. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda vaikuttavia ja visuaalisesti kiehtovia kuvien ottamisen. Ja taittuvanäyttöisenä puhelimella Openilla on se etu, että sitä voi oman uskalluksen mukaan käyttää myös ns. kolmijalkana, esimerkiksi tähtitaivasta tai maisemaa kuvatessaan, kun tarvitaan pitkää valotusaikaa.
Hasselblad Portrait Mode puolestaan on ominaisuus, joka tuo ammattimaisen potrettitilan tavallisten käyttäjien ulottuville. Se mahdollistaa taidokkaan taustan sumennuksen ja tuo esiin kohteen kauneuden ja yksityiskohdat, tarjoten ammattimaisen potrettitunnelman kuviin. Tämä lisää luovuuttasi ja mahdollistaa upeiden potrettikuvien ottamisen ilman ammattilaistason kameroita tai muokkausohjelmia.
Ota tästä haltuun pieni testigalleria, mihin Openin kamera oikein taittuukaan.
OnePlus Openilla onnistuu myös laadukkaiden 4K-tasoisten videoiden kuvaus 30 FPS:n nopeudella. Testasimme kameraa lyhyesti Timelapse-käytössä.
Voit ottaa testivideon haltuun alta:
Hankkiako taittuvanäyttöisen puhelimen?
Tällä hetkellä OnePlus Open on myynnissä noin 1800 euron hinnalla, joka on kieltämättä kova hinta puhelimesta. Mutta puolustukseksi sanottakoon, että puhelimen laadukkuuden vuoksi, se ainakin osittain on tällä hetkellä perusteltu hintalappunen. Kyseessä ei kuitenkaan ole kieltäminen, etteikö kyseessä olisi tällä hetkellä uusi taittuvanäyttöisten kuningas.
Se, mihin taittuvanäyttöistä puhelinta tulet tällä hetkellä itse tarvitsemaan, on takuulla jokaisen oman mieltymyksen mukaan. Jos olet taittuvanäyttöisen puhelimen perään, ja olet valmis sijoittamaan siihen suuren määrän rahaa, on OnePlus Open tällä hetkellä yksi parhaimmista vaihtoehdoista markkinoilla.