Uusi taittuvanäyttöisten kuningas on saapunut – testissä OnePlus Open Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi taittuvanäyttöisten kuningas on saapunut – testissä OnePlus Open

Open on uudenlainen taittuvanäyttöinen puhelin, joka yhdistelee teollista minimalismia eleganttiin tyyliin. Se on yhtiön ensimmäinen lanseeraus taittuvanäyttöisten älypuhelinten maailmaan, ja se vannoo pistävänsä taittuvanäyttöisten skenen heti kerralla uusiksi, tarjoamalla sulavan ja nopean käyttökokemuksen.

OnePlus Openin ensivaikutelma on erinomainen. Se on yllättävän kevyt ja kompakti, mikä tekee siitä helposti käsiteltävän. Vaikka sen saranat saattavat aluksi vaikuttaa jäykiltä, saranat ottavat yllättävänkin nopeaan ”öljyä” itseensä ja turha jäykkyys on muistoja vain. Puhelin on elegantti ja tyylikäs, ja se kerää huomiota ympärillään, erityisesti kun sen päänäyttö avataan ihmisten ilmoilla täyteen loistoonsa.

Vilkaise alkuun, miltä näyttää uunituoreena laatikosta, ja mitä sen myyntipakkaus sisältää:

Puhelin on hämmästyttävän kevyt, painaen ainoastaan 245 grammaa. Kun se on kokoontaitettuna, sen paksuus on vielä maltilliset 11.7mm ja avattuna sen paksuus on 5.8mm. Tämä kompakti koko tekee OnePlus Openista käytännöllisen, ja se mahtuu yllättävänkin helposti vielä housujen taskuun.

Puhelimessa on kaksi upeaa näyttöä. Kansi näytössä on 6,31 tuuman 2K 120 Hz Fluid AMOLED -näyttö, joka tarjoaa erinomaisen kontrastin ja väririkkauden. Sen huippuvalovoimakkuus on 2800 nittiä, ja se takaa kirkkaan ja sulavan kuvan kaikissa tilanteissa. Se itsessään on jo sen verta laadukas, että aina ei välttämättä tarpeelliseksi näe, itse päänäytön aukaisua. Tuo avautuva näyttöhän on vieläkin suurempi, 7,82 tuumaa, ja tukee myös 2K-resoluutiota ja 120 Hz virkistystaajuutta. Sen 89,6 % näyttö-kotelosuhde tekee siitä yhden suurimmista markkinoilla olevista sisänäytöistä. Tämä tekee puhelimesta tavallaan Pro-tason tabletin, mutta mitä käyttöä sille keksii, ja missä, on tietenkin aina hyvä kysymys.

OnePlus Openin päänäyttö hyötykäytössä Ylivieskalaisella kuntosalilla. Puhelin toimii erinomaisesti Pro-tason tablettina, jolloin sen käyttöä voi miettiä viihteen parissa, tai vaikkapa työelämässä tarvittavissa projekteissa tabletin sijaisena.

OnePlus Open on myös ensimmäinen taittuva älypuhelin, joka tukee LTPO 3.0:aa kahdella näytöllä. LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) 3.0 -teknologia voi älykkäästi vähentää virrankulutusta tarjoamalla silti silkinsileän visuaalisen laadun, jota tarvitaan kaikenlaisten viihteen täysimääräiseen nauttimiseen.

OnePlus Open tarjoaa tehokkaan suorituskyvyn, joka riittää päivittäisiin tehtäviin ja vaativiin sovelluksiin. Se tukee monia sovelluksia yhtä aikaa ja mahdollistaa monia tehtäviä samanaikaisesti. Puhelimen sydämessä sykkii Snapdragon® 8 Gen 2, jota tukee 16 Gt RAM ja 512 Gt tallennustilaa.

OnePlus Open käyttää OxygenOS 13.2 -käyttöjärjestelmää, joka on suunniteltu erityisesti taittuvan näytön hyödyntämiseen. Käyttöjärjestelmä toimii saumattomasti ja tarjoaa sujuvan käyttökokemuksen, joten sen puolesta ei valittamista juurikaan ole.

OnePlus Open käyttää OxygenOS 13.2 -käyttöjärjestelmää, joka on suunniteltu erityisesti taittuvan näytön hyödyntämiseen.

Valmistaja on myös ratkaissut akun latausongelman nopealla 67 watin pikalaturilla, joka lataa puhelimen nopeasti, eli noin kolmessa vartissa. Akun kestävyys testattiin aktiivisessa käytössä olevan noin 14-15 tuntia, mikä on varsin hyvä luku tällaiselta puhelimelta.

Valitettavasi OnePlus Openiin ei ole saatavilla langatonta latausta, joka saattaa jollekin käyttäjäryhmälle olla suuri miinus, etenkin, kun ajatellaan noin 1800 euron hintaluokkaa, jossa puhelin tällä hetkellä puhaltelee.

Ei herkkua mahan täydeltä

OnePlus Openin kameraominaisuudet ovat vaikuttavat ja monipuoliset, mutta priimasta sen kohdalla on kuitenkin jouduttu tinkimään. Älkää siis suotta odottako täyttä lippulaivakokemusta kameroiden kuvanlaadun kohdalla.

Pääkamerassa hyödynnetään laadukasta 48 megapikselin Sony LYT-T808 -sensoria, joka mahdollistaa suhteellisen tarkat ja yksityiskohtaiset kuvat. Kyseisen sensorin on väitetty täsmäävän esimerkiksi Samsungin Galaxy S23 Ultrassa käytettävää Sonyn IMX989-mallia.

Lisäksi puhelimessa on 64 megapikselin periskooppiteleobjektiivi, joka tarjoaa mahdollisuuden zoomata lähemmäksi kuvattavaa kohdetta säilyttäen silti kuvanlaadun siedettävällä tasolla. Ja se yllättää laadullaan varsin positiivisesti.

Ultralaajakulmakamera laajentaa kuvakulmaa, mikä mahdollistaa laajojen maisemien ja ryhmäkuvien tallentamisen vaivattomasti. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda vaikuttavia ja visuaalisesti kiehtovia kuvien ottamisen. Ja taittuvanäyttöisenä puhelimella Openilla on se etu, että sitä voi oman uskalluksen mukaan käyttää myös ns. kolmijalkana, esimerkiksi tähtitaivasta tai maisemaa kuvatessaan, kun tarvitaan pitkää valotusaikaa.

Hasselblad Portrait Mode puolestaan on ominaisuus, joka tuo ammattimaisen potrettitilan tavallisten käyttäjien ulottuville. Se mahdollistaa taidokkaan taustan sumennuksen ja tuo esiin kohteen kauneuden ja yksityiskohdat, tarjoten ammattimaisen potrettitunnelman kuviin. Tämä lisää luovuuttasi ja mahdollistaa upeiden potrettikuvien ottamisen ilman ammattilaistason kameroita tai muokkausohjelmia.

Ota tästä haltuun pieni testigalleria, mihin Openin kamera oikein taittuukaan.

OnePlus Openilla onnistuu myös laadukkaiden 4K-tasoisten videoiden kuvaus 30 FPS:n nopeudella. Testasimme kameraa lyhyesti Timelapse-käytössä.

Voit ottaa testivideon haltuun alta:

Hankkiako taittuvanäyttöisen puhelimen?

Tällä hetkellä OnePlus Open on myynnissä noin 1800 euron hinnalla, joka on kieltämättä kova hinta puhelimesta. Mutta puolustukseksi sanottakoon, että puhelimen laadukkuuden vuoksi, se ainakin osittain on tällä hetkellä perusteltu hintalappunen. Kyseessä ei kuitenkaan ole kieltäminen, etteikö kyseessä olisi tällä hetkellä uusi taittuvanäyttöisten kuningas.

Se, mihin taittuvanäyttöistä puhelinta tulet tällä hetkellä itse tarvitsemaan, on takuulla jokaisen oman mieltymyksen mukaan. Jos olet taittuvanäyttöisen puhelimen perään, ja olet valmis sijoittamaan siihen suuren määrän rahaa, on OnePlus Open tällä hetkellä yksi parhaimmista vaihtoehdoista markkinoilla.

OnePlus Open

8.5 / 10
Hyvää Kompakti. Upeat näytöt. Tehokkuus. Monipuolinen käyttötarkoitus. IPX4-vedenpitävyys. Mainio akunkesto ja nopea lataus. Kohtuulliset kamerat. Huonoa Hinta. Myyntipakkaukseen kaipaisi kunnon suojakoteloa näinkin arvokkaan puhelimen ylläpitämiseen. Yhteenveto OnePlus Openin ensivaikutelma on erinomainen. Se on yllättävän kevyt ja kompakti, mikä tekee siitä helposti käsiteltävän. Se, mihin taittuvanäyttöistä puhelinta tulet tällä hetkellä itse tarvitsemaan, on takuulla jokaisen oman mieltymyksen mukaan. Jos olet taittuvanäyttöisen puhelimen perään, ja olet valmis sijoittamaan siihen suuren määrän rahaa, on OnePlus Open tällä hetkellä yksi parhaimmista vaihtoehdoista markkinoilla.

OnePlus tekee vakuuttavan harppauksen älykellojen maailmassa, mutta riittääkö se vielä? – testissä OnePlus Watch 2 Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus tekee vakuuttavan harppauksen älykellojen maailmassa, mutta riittääkö se vielä? – testissä OnePlus Watch 2

OnePlussan paluu älykellojen maailmaan kolmen vuoden tauon jälkeen, hieman epäonnistuneen ensimmäisen yrityksen jälkeen luo hyvän perustan, jolla se yrittää päästä painimaan samassa sarjassa, kuin markkinoilla jo pidempään dominoineet kilpailijansa. Vertauskuvia viljellen, ja painitermejä lainatakseni: Niskalenkkiote on vahva, mutta lähteekö liike kuitenkaan vielä täysin puhtaasti?

Mitä myyntipakkaus sisältääkään? Mitä teknisiä ominaisuuksia kello kantaa syvällä sisimmissään? Otahan unboxausvideo haltuun alta, niin valotellaan asioita sinulle hieman tältä kantilta ensin:

Heti alkuun mainittakoon, että :n suurimmista valttikorteista on kiistatta sen akunkesto, joka hätäiselle miehelle on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista älykelloissa, ja tämän saman syyn vuoksi on aikoinaan tullut laitettua muuten ihan päteviäkin kelloja rajusti vaihtoon. Akku kesti helpostikin 3-4 päivää kovalla käytöllä, johon kuului melko aktiivistakin kellon kyykytystä pitkistä GPS:sääkin kuluttavista maastopyörälenkeistä aina salilla juoksumatolla tallustamiseen. Ja aplodit ansaitsee myöskin se tosiasia, että kellon lataaminen täyteen tehoonsa vielä vaivattoman tunteroisen verran.

Muotoilultaan Watch 2 noudattaa klassista linjaa. Premium-luokan ruostumattomasta teräksestä valmistettu kello on kieltämättä esteettisesti, ainakin omaan makuuni sellainen, että sitä kehtaa esitellä pitkin kyliä ja vieläpä melko ylpeästi. Lisäksi kellotaulu on valmistettu safiirikristallista, joka lupaa tiukan iskunkestävyyden ja naarmuuntumattomuuden. IP68-kestävyysluokitus sekä 5ATM vesitiiviysluokitus takaavat puolestaan erinomaisen suorituskyvyn myös rannalla tai uimassa.

”Onko tukkani hyvin, entä näkyykö OnePlussan kelloni?”

Kellossa on melko suuri ja tarkka AMOLED-näyttöä. Kello tuntuu laadukkaalta ja sopii monenlaisiin tyyleihin, vaikkakin olen huomannut ympärilläni, että kellon koko on aiheuttanut paljon eriäviä mielipiteitä. Puolustaudutaan tässä nyt kuitenkin sillä vanhalla totuudella, että meitä on moneen junaan, ja minä kuulun siihen, jonka käsivarteen hieman jykevämpi tapaus istuu, kuin nappi silmään.

Luotettavaa dataa

OHealth-sovellus, joka on saatavilla OnePlus Watch 2:lla, tarjoaa yli 100 eri urheilulajin seurantaa, kuten juoksua, pyöräilyä, sulkapalloa, tennistä ja laskettelua. Esimerkiksi sulkapallon pelaajat voivat hyödyntää OHealth-sovellusta saadakseen tarkkoja tietoja lyöntien voimasta ja nopeudesta. Edellä mainittua ominaisuutta testattiin myös ja se tekikin jopa yllättävän tarkkaa analyysia omasta lyöntinopeudesta ja liikehdinnästä kentällä.

Muiden lajien harrastajat voivat puolestaa mitata askeltiheyttä, maksimaalista hapenottokykyä (VO2 max) ja maakosketusaikaa. Lisäksi OnePlus Watch 2:ssa on tarkka kaksoistaajuus GPS, joka voi vastaanottaa sekä yleisesti käytettyjä L1-signaaleja että tarkempia L5-GPS-signaaleja. Kahden erillisen antennin käyttö molemmille GPS-signaaleille parantaa entisestään paikannuksen tarkkuutta ja luotettavuutta.

Alla kevyttä havainnointia OHealth-sovelluksesta, joka näyttää tuloksia ERITTÄIN raskaasta lumihankien siivittämästä maastopyöräilyretkestä ja seuraavan päivän uniseurannasta:

OHealth-sovelluksen avulla OnePlus Watch 2 tarjoaa myös yksityiskohtaista unenseurantaa, joka seuraa syvää-, kevyttä- ja REM-unta, hereilläoloaikoja sekä hengitystiheyttä. Lisäksi kello voi arvioida käyttäjän kuorsausriskiä ja mitata stressitasoa sykevaihtelun (HRV) avulla.

Tositarina: Näitä ominaisuuksia kokeilin samoihin aikoihin, kun oma kelloni antoi aihetta jälleen kerran epäillä lievää uniapneaa. Eikä OnePlus Watch 2 myöskään valehdellut, että allekirjoittaneella sellainen todella lievänä onkin, kun jo kuukausia venyneet lääkärin testitulokset vihdoin saapuivat ja varmistivat tämän epämiellyttävän tosiasian.

OnePlus Watch 2:sta puuttuu kuitenkin valitettavasti sellaisia ominaisuuksia, jotka ovat nykyään standardi alkuun mainittujen kilpailijoiden keskuudessa ja mihin itse olen tottunut. Esimerkiksi päivittäisen ”Body batteryn”, eli paljonko esimerkiksi kello arvioi sinun energiatasojesi olevan juuri kyseisenä päivänä, on sellainen, mitä itse jo kaipailee automaattisesti niin urheilu- kuin tavan premium-luokan älykelloissa tänä päivänä.

EKG-seuranta ja muut terveyttä seuraavat hienoudet puuttuvat myöskin, mikä takuulla aiheuttaa monissa käyttäjissä kyseiseen hintalappuun nähden närää (joka on tällä hetkellä 329€), sillä nämäkin ominaisuudet alkavat olemaan jo ihan vakiokamaa ainakin näissä ”kärkikastin” kelloissa.

Lisäksi OnePlus Watchin toimimattomuus esimerkiksi Applen IOS:n kanssa on yksi merkittävä miinus, miksi se osalla tulemaan jäämään kauppojen hyllyille. Puhumattakaan vain kahden vuoden ohjelmistotuesta, joka varmastikin tulee vielä kuitenkin myöhemmässä vaiheessa kasvamaan. Ainakin toivottavasti näin!

Väkevää kehitystyötä todella kovalla nousujohteella, mutta riittääkö se vielä?

OnePlus Watch 2 tarjoaa houkuttelevan paketin pitkän akunkeston, erittäin päheän muotoilun ja kohtalaisen hintalapun ansiosta. Kuitenkin sen puuttuvat ominaisuudet ja rajoitettu ohjelmistotuki saattavat jättää jotkut käyttäjät kaipaamaan enemmän. Jos arvostat pitkäkestoisia älykelloja klassisella ilmeellä, OnePlus Watch 2 on loistava valinta. Mutta jos haluat viimeisimmät terveyden seurantaominaisuudet ja vankemman ohjelmistoekosysteemin, saatat tarvita sellaista tuotetta, jota valmistavat muut tahot.

Yhteenvetona voidaan todeta, että OnePlus Watch 2 on erittäin väkevä nousu heikosta ensimmäisestä OnePlus-kellosta. Jos nousu on näin väkevää yhtiön mahdolliseen seuraavaan kelloon, siitä tulee takuulla täydellinen ”monsteri!”.

Se alussa esitetty kysymys siitä niskalenkistä voidaankin kiteyttää näin: Ote on vahva, mutta kun sitä treenataan vielä vähä aikaa lisää, tullaan takuulla painimaan finaaleita kohti!

OnePlus Watch 2

8 / 10
Hyvää Ulkonäkö on sellainen, että tätä kelloa todellakin kehtaa esitellä. Akunkesto. Nopea lataus. Ohjelmisto. Tarjoaa monipuolista- ja luotettavaa dataa urheilun- ja unenseurannan saralla. Huonoa Ei toimi IOS:n kanssa. Monia kilpailijoilla jo pitkään olleita ominaisuuksia kuten "body battery" puuttuu. Käyttöjärjestelmän tuki rajoittuu vain kahteen vuoteen.

Kuten 90-luvulla tavattiin lauleskella ”Erittäin hyvä, ellei täydellinen” – testissä OnePlus 12 -lippulaivapuhelin Kommentit pois päältä artikkelissa Kuten 90-luvulla tavattiin lauleskella ”Erittäin hyvä, ellei täydellinen” – testissä OnePlus 12 -lippulaivapuhelin

OnePlus 12

9 / 10
Hyvää Erinomainen näyttö. Huippuluokan kamerat. Tehoa löytyy vaikka muille jakaa. Upea muotoilu. Pikalataus. Hintaluokassa kohtaa haastajansa erinomaisesti. Huonoa IP-65 tason vedenkestävyys ei ole tässä maailmassa riittävä. Tekoälyn puute, mikä onneksi kyllä luvattu julkaistavan myöhemmin. Laajakulmakameran pienet ongelmat, sekä valkotasapainon ongelmat zoomin kanssa. Yhteenveto Tässä kohtaa tekisi mieli lainata pientä palasta kultaista 90-lukua ja lauleskella osuvasti itse puhelimesta näin: ”Erittäin hyvä, ellei täydelinen”. Mutta koska en osaa laulaa, joudutte kuuntelemaan tuomioni artikkelin lopussa esiintyvän upotuksen kautta.

edustaa OnePlussan vuosikymmenen mittaisen huippuosaamisen ja innovaatioiden huipentumaa: puhelimessa on Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform -piiri, patentoitu Trinity Engine -teknologia, 4. sukupolven Hasselblad-Camera for Mobile -järjestelmä, 2K 120 Hz ProXDR -näyttö, 100W SUPERVOOC pikalataus sekä langaton 50W AIRVOOC -pikalataus. Nämä ominaisuudet tarjoavat yhdessä OnePlussan tunnusomaisen nopean ja sulavan lippulaivakokemuksen.

Näin kertoo itse omassa tiedotteessaan. Mitenkä lupaukset sitten lunastunee? Otahan tästä alta selvää!

Ensituntuma

OnePlus 12, eli seuraaja kovasti hehkutetulle OnePlus 11 -lippulaivapuhelimelle. Jos tämä edeltäjä on kätösissäsi viettänyt pidempiä hetkiä, et juuri saa kiksejä rungon muutoksista. Etupuoli on niin kuin ennenkin, täynnä näyttöä, ja takapuoli on yksinkertaisesti sanottuna hillitty, paitsi totta kai se massiivinen kamerakavalkaadi, joka on kyllä varsin tyylikkäästi sijoitettuna puhelimen takaosaan.

Alumiinirunko ja Gorilla-lasipinta takana ovat ihan kestävänoloista laatua, eikä siihen muutaman viikon testiajalla helpolla tuntunut naarmuja syntyvän, ei puolelle eikä toiselle.

Videon laitteen unboxauksesta voit ottaa haltuun viralliselta Instagram-tililtämme tai tästä alta:

IP65-luokitus voi kuulostaa taviksen korvaan mellevältä asialta, mutta tässä maailmassa, jossa roiskuu jatkuvasti ympäri nurkkia, se jättää OnePlusin vähän jälkeenpäin. Ei siis kannata pudottaa tätä puhelinta lammikkoon ja odottaa, että siitä selviäisi, kuin ”koira veräjästä”. Vesipetoilu ei nimittäin ole tämän luurin juttu, ja se onkin yksi puhelimen merkittävimpiä miinuspuolia.

Näyttö

OnePlus 12 -puhelimessa on sulava 6,82 tuumainen, 120 hertsin 2K ProXDR-näyttö, jonka virkistystaajuus tarjoaa polun silkkisen sileille visuaaleille, eloisat värit ja erinomaiset katselukulmat Näytön resoluutio on 3168×1440 . Olit sitten suoratoistamassa videoita, pelaamassa tai selaamassa verkkoa, näyttö tarjoaa todella immersiivisen kokemuksen melkeinpä suoraan jo pakasta vedettynä. HDR-sisältö loistaa tällä näytöllä, ja mahdollisuus säätää värintoistoa lisää henkilökohtaisuuden tunnetta.

Näytön kirkkaus voi olla toisille käyttäjille liiankin yliampuva, mutta esimerkiksi valokuvauksen perässä OnePlussan hankkineet tulevat takuulla olemaan tyytyväisestä päästä puhelimen kanssa. Niin minäkin!

Kuva: Errori.net

Suorituskyky


OnePlus 12:n tehonlähteenä toimii Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform -piiri yhdessä patentoitun Trinity Engine -teknologian kanssa. Tämä takaa äärimmäisen nopean suorituskyvyn, joka ei ole pelkkää sanahelinää – OnePlus 12 pysyy vauhdissa ja suoriutuu vaativista tehtävistä helposti.

Tämä älykäs piiri tarjoaa huippuluokan tehokkuutta jopa 30 % paremmalla suorituskyvyllä ja 25 % parannetulla grafiikkateholla. Trinity Engine -teknologia yhdistettynä jopa 16 Gt:n LPDDR5X RAM-muistiin ja 512 Gt:n UFS 4.0 ROM-muistiin mahdollistaa sen, että OnePlus 12 pitää sovellukset käynnissä taustalla jopa 72 tuntia.

Moniajo sujuu vaivattomasti, ja erityisesti pelaajat arvostavat sulavia kuvataajuuksia ja pientä viivettä.

Kuva: Errori.net

Akunkesto

5400 milliampeeritunnin akku tarjoaa kunnioitettavan pitkän keston, kestäen helposti täyden päivän useimmille kohtuukäyttäjille. Mukana toimitettu 100 watin laturi ylpeilee uskomattoman nopeista latausnopeuksista, täyttäen puhelimen nollasta sataan prosenttiin alle 30 minuutissa. Tarkka kellotettu aika taisi olla noin 25 minuuttia, kuten mainosmiehetkin lupailevat, ja tämä jos mikä on erinomainen tulos meille hätäisille käyttäjille!

Ja kyllähän se akku muuten kestää, kuten Juha Mieto aikoinaan laduilla. Raskaan käytönkin jälkeen akku on vielä täynnä tehoa, näytön ollessa kirkkaana ja puhelin testattuna ääriolosuhteissa – jopa keskellä kylmintä Pohjanmaan metsikköä. Kuvaushommissa tämä on erityisen hyvä ominaisuus. Kylmästä metsästä palattuaan puhelin säilytti illaksi kohtuullisen 35 %:n varauksen, joten käyttäjällä oli vielä varaa viettää aikaa sosiaalisen median parissa ilman huolta akun loppumisesta, ennen kuin latausta tarvittiin jälleen.

Mainittakoon myös, että OnePlussan langaton lataus on tehnyt paluunsa tähän puhelinmalliin, vaikka valitettavasti sitä ei päässyt tässä kohtaa itse kokeilemaan käytännössä. Harmi!

Kamerat

OnePlus 12 vakuuttaa kamerateknologiallaan. Merkittävää roolia näyttelee pääkameran Sony LYT-808-sensori. Kamerassa on suuri ƒ/1,6-aukko ja 1/1,4 tuuman kennokoko, mikä takaa suuren syvyysterävyyden ja tuottaa kirkkaita kuvia elävillä mutta luonnollisilla väreillä sekä tarkoilla yksityiskohdilla jopa hämärässä. Tämä kävi hyvin ilmi erilaisten metsämökkitestien aikana.

Puhelimessa on myös 64 MP:n 3x periskooppitelekamera, joka mahdollistaa 3x–120x zoomauksen, antaen käyttäjille mahdollisuuden ikuistaa spontaaneja hetkiä ja muotokuvia myös etäisyydeltä. Korkealaatuinen periskooppiteleobjektiivi toistaa valot ja varjot tarkasti ja luonnollisesti. Kamera suoriutui testistä kohtuullisesti. Mainittakoon, että se mikä näyttää puhelimen näytöllä kohtuulliselta, onkin tietokoneen näytöllä sitten jotain aivan eri luokkaa. Kamera täten valitettavasti hukkaa joskus valkotasapainonsa, eikä se myöskään aina säilytä tarkkuuttansa, kuten ehkä toivoa sopisi.

Kuva: Errori.net

OnePlus 12:n 114° ultralaajakulmakamera 48 MP:n resoluutiolla mahdollistaa käyttäjille laajan kuvakulman tallentamisen yksityiskohtaisesti. Kamera toimi hyvin tiloja kuvatessa, tuoden esiin todella laadukasta yksityiskohtaa, jopa hämärässä ympäristössä, mutta käsivaralta laadulta ei kannata ihmeitä odotella, vaan tuolloin avuksi kyllä tarvitsee hyvän kolmijalan tai tukevan ”alustan”.

Videopuolella 4K:lla kuvattu materiaali näyttää erittäin vakaalta ja värit ovat eloisat. Videon dynaaminen alue on lähes erinomaisuutta hipova, samoin kuin bittinopeus. Laatu kärsii hieman hämärässä, mutta kohina pysyy minimissä. Värit ovat tasapainossa, ja vakautus toimii myös hyvin.

Esimerkkigalleria

Yhteenveto

OnePlus 12 suoriutuu hyvin kaikilla osa-alueilla ja on perusteltu harppaus edeltäjästään. Siksi sitä on helppo suositella päivitykseksi jopa niille, jotka omistavat edellisen mallin ja haluavat päästä edeltäjästään kohtuuhinnalla eroon, jolle takuulle tänä päivänä löytyy ostajia hyvällä hinnalla vielä. Ja mikä tärkeintä on se, että OnePlus 12 -puhelinta ei ole edelleenkään pilattu hinnalla, vaan sen saa ”marketista” matkaan noin 949€.n hintalapulla. Toki markkinoille on saapunut juuri tällä hetkellä myös sellaisia luureja lähes samaan hintaluokkaan, joissa tekoäly jylläilee apurina jo mukana. Mutta mitäpä tuota hätäilemään, sillä OnePlus on luvannut korjata tämän puutteen lähitulevaisuudessa lippulaivojensa kohdalla, eritoten OnePlus 12 -puhelimen kohdalla.

Tässä kohtaa tekisi mieli lainata pientä palasta kultaista 90-lukua ja lauleskella osuvasti itse puhelimesta näin:

”Erittäin hyvä, ellei täydelinen”

Mutta koska en osaa laulaa, joudutte kuuntelemaan tuomioni alla olevan linkin kautta: