Uusi tutkimus paljastaa maailman parhaiden pelaajien tulevan Suomesta Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi tutkimus paljastaa maailman parhaiden pelaajien tulevan Suomesta

Metro.co.uk uutisoi Kwalee-yhtiön tutkimuksesta, joka analysoi speedrun.comista saatua dataa yli 16 000 eri pelistä. Metodi oli kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraava: järjestä maat peleissä avattujen saavutusten mukaan jaettuna maan asukasmäärällä. Tällä kaavalla laskettuna Suomi saavutti kokonaisvertailussa ykköstilan ja toiseksi sijoittui Ruotsi ja kolmanneksi Kanada.

Halo 5: Guardians

Tarkemmalla tarkastelulla huomattiin, että vaikka Suomi oli kokonaisuutena paras maa, niin kärkipaikka saavutettiin vain Halo -pelisarjan peleissä. Muita hauskoja poimintoja kärkipaikoilta olivat mm. Japani taistelupeleissä, Norja Tetriksessä, Kroatia FIFA-pelisarjassa ja Yhdysvallat ensimmäisen persoonan räiskintäpeleissä.

Ihan kaiken kattavasta tai tieteellisen tason tutkimuksesta ei siis voida puhua, mutta kyllähän tämä oikeaan suuntaan ohjaa vai mitä?