Uusi videoihin erikoistunut tekoälytyökalu herättää huolta tekijänoikeuksien loukkaamisesta Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi videoihin erikoistunut tekoälytyökalu herättää huolta tekijänoikeuksien loukkaamisesta

Startup-yritys Luman kehittämä uusi tekoälyvideo työkalu Dream Machine on herättänyt polemiikkaa kopioidulla sisällöllään.

Dream Machine mahdollistaa videoiden luomisen kirjoittamalla yksinkertaisesti haluamansa kuvauksen. Kuitenkin fiktioelokuvan ”Monster Camp” luotu traileri sisältää hahmon, joka muistuttaa erehdyttävästi Disneyn Monsters Inc. -elokuvan Mike Wazowskia. Lisäksi elokuvan yleisilme muistuttaa vahvasti Disneyn animaatioita.

Tämä herättää huolta siitä, millä datalla Dream Machine on koulutettu. Vastaavanlaista kritiikkiä ovat saaneet myös muut tekoälyvideotyökalut, kuten OpenAI:n Sora ja Googlen VideoPoet.

mainostaa Dream Machineä elokuvanteon tulevaisuutena, mutta kriitikot osoittavat huolensa tekijänoikeuksien rikkomisesta. Yhtiö tarjoaa ilmaisen peruskäyttötason, maksulliset vaihtoehdot tuovat enemmän ominaisuuksia.

Vaikka Disney ei ole vielä kommentoinut asiaa, ”Monster Camp” -tapaus korostaa plagiaatin mahdollisuutta tekoälyvideoiden luomisessa. Huoli näitä työkaluja pyörittävistä dataosista korostaa tarvetta suuremmalle läpinäkyvyydelle oikeudellisten ongelmien ja eettisten harmaiden alueiden välttämiseksi.

”Hasta la vista, baby” – tutkijat tekivät onnistuneen ihosolukon humanoidirobotin kasvopinnalle Kommentit pois päältä artikkelissa ”Hasta la vista, baby” – tutkijat tekivät onnistuneen ihosolukon humanoidirobotin kasvopinnalle

Tokion yliopiston tutkijaryhmä on julkaissut tutkimuksen, jossa on onnistuttu kiinnittämään laboratorio-olosuhteissa kasvatettua ihosolukkoa humanoidirobotin kasvopinnoille. Tutkimus edustaa merkittävää edistystä realistisen ja itsekorjaavan keinotekoisen ihon kehitystyössä, joka mahdollistaisi roboteille parempaa ympäristön havaitsemista.

Tutkimuksessa hyödynnettiin uutta menetelmää, jossa robotin kasvopintaan luodaan mikroskooppisia V-muotoisia perforaatioita. Näihin perforaatioihin solukko kiinnitetään kollageenigeelin avulla plasmakäsittelyn tuella. Jos haluat nähdä järkyttävää kuvamateriaalia niin kurkkaa lyhyt video tästä ja kuva täältä.

Vaikka menetelmä osoittautui teknisesti toimivaksi, aiheuttivat alustavat testikappaleet kuitenkin esteettisiä haasteita. Elävän ihosolukon ja robotin elottomien silmien yhdistelmää on kuvailtu jopa ”painajaismaiseksi”. Tutkijaryhmä on tietoinen tästä haasteesta ja uskoo tulevaisuuden iteraatioiden, joihin integroidaan esimerkiksi ihohuokosia ja hermojen kaltaisia rakenteita, parantavan robotin ulkonäöllistä toteutusta.

Kuva lähde: ©2024 Takeuchi et al. CC-BY-ND

Tutkimuksella on sovellusmahdollisuuksia myös robotiikan ulkopuolella. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi kirurgisten toimenpiteiden simuloinnissa, kosmetiikkatuotteiden testauksessa sekä materiaalitieteen tutkimuksessa

Lähde: IGN Nordic

Seuraavan sukupolven Galaxy AI PC on täällä – tällainen on uusi Galaxy Book 4 Kommentit pois päältä artikkelissa Seuraavan sukupolven Galaxy AI PC on täällä – tällainen on uusi Galaxy Book 4

Galaxy Book4 Edge

Yhdessä alan johtavien kumppanien kanssa Electronics kiihdyttää tekoälyn kehitystä ja tuo saataville seuraavan sukupolven tekoälytietokoneen: Galaxy Book4 Edgen. 45:n TOPS:n NPU -suorituskyvyn sekä huipputason hybridi-AI-integraatioiden avulla tehostaa -käyttökokemusta ja auttaa luomaan tiiviin mobiili-AI-ekosysteemin.

“Galaxy Book4 Edge laajentaa näkemystämme tekoälyllä tehostetusta liitettävyydestä. Se tuo mobiililaitteet ja PC-tietokoneet lähemmäs toisiaan sekä muokkaa AI-käyttökokemuksen kautta sitä, miten laitteiden kanssa toimitaan. Nämä uuden sukupolven AI PC:t tuovat mukanaan seuraavan tason suorituskyvyn, jonka mahdollistavat Samsung Galaxy -käyttöliittymämme sekä ohjelmisto- ja laitteistoyhteistyömme alan johtavien toimijoiden kanssa”, Samsung Suomen maajohtaja Mika Engblom sanoo.
Galaxy Book4 Edge

Galaxy Book4 Edgen Galaxy AI-ominaisuudet mahdollistavat kattavat, Wi-Fi 7-yhteyksillä tuetut laitteiden väliset yhteydet sekä tuovat laitteen sisäisen ja pilvipohjaisen prosessoinnin yhteen. Tämän hybridi-lähestymistavan myötä käyttäjät voivat hyödyntää tekoälyominaisuuksia myös offline-tilassa ilman, että tietoturva kärsii. Laitteensisäisen tekoälyn myötä älykäs Snapdragon-alusta oppii käyttäjiltä, parantaa tuottavuutta ja optimoi AI-kokemuksia.

Galaxy Book4 Edgen myötä Galaxy-laitteiden kattavien tekoälyparannusten hyödyntäminen on helpompaa kuin koskaan. Edge on + PC, joka sallii käyttäjien olla tuottavampia ja luovempia käyttämällä yksinkertaista arkikieltä, joka muuttaa laitteen käyttötapoja. Yhdistä mobiililaitteesi Galaxy Book4 Edgeen ja koe -ominaisuudet entistäkin suurempina immersiiviseltä näytöltä Link to Windows -sovelluksen avulla. Peilaa Circle to Search with Google-haun tulokset tietokoneen näytölle ja liitä ne suoraan tiedostoihin nopeasti ja saumattomasti. Galaxy Book4 Edge tuo myös tietokoneelle käyttäjien suosikkitoiminnot: Chat Assist ja Live Translate.

Galaxy Book4 Edge

Samsung tuo yhteistyössä Microsoftin kanssa Copilot in Windows -ohjelmiston Galaxy Book -sarjaan, luoden täydellisen yhdistelmän laitteensisäistä ja pilvipohjaista ä. Käyttäjät voivat hyödyntää mobiililaitettaan Copilotin äänikomentojen kautta ja esimerkiksi asettaa hälytyksiä, hakea yhteystietoja ja lähettää viestejä. Copilot tukee myös älykkäitä toimintaehdotuksia tuottavuuden lisäämiseksi.

Uusimmat kannettavat tietokoneet ovat saatavilla Suomessa valituilla jälleenmyyjillä 18. kesäkuuta alkaen.