Uusin Indiana Jones -elokuva on nyt katsottavissa Disney+ -palvelussa Kommentit pois päältä artikkelissa Uusin Indiana Jones -elokuva on nyt katsottavissa Disney+ -palvelussa

Disneyn julkaisema & the Dial Of Destiny on saapunut tänään15.12 Disney+ -palvelun valikoimaan. Elokuvan pääosassa nähdään Harrison Ford, joka esittää viimeistä kertaa arkeologi Indiana Jonesia.

Elokuvan ensi-ilta oli kesäkuussa 2023, ja se keräsi yli 380 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Vaikka elokuva ei menestynyt kriitikoiden keskuudessa, eikä myöskään ollut mikään taloudellinen menestys, on se kuitenkin saanut alleen enemmän positiivisempaa palautetta, entä edeltäjänsä Indiana Jones & and the Kingdom of the Crystal Skull.

Elokuvan lisäksi Disney+ julkaisee dokumentin Timeless Heroes: Indiana Jones and Harrison Ford, joka kertoo Harrison Fordin urasta ja hänen roolistaan Indiana Jonesina. Dokumentti sisältää haastatteluja Fordin, Steven Spielbergin, George Lucasin, Kathleen Kennedyn, Frank Marshallin ja James Goldin kanssa. Indiana Jones & the Dial Of Destiny saapuu Disney+:lle 15. joulukuuta 2023

Harrison Ford palaa legendaarisen sankariarkeologin rooliin ikonisen elokuvasarjan viidennessä osassa. Fordin rinnalla elokuvan pääosissa nähdään Phoebe Waller-Bridge (“Fleabag”), Antonio Banderas (Kärsimys ja kunnia), John Rhys-Davies (Kadonneen aarteen metsästäjät), Shaunette Renee Wilson (Black Panther), Thomas Kretschmann (Das Boot), Toby Jones (Jurassic World: kaatunut valtakunta), Boyd Holbrook (Logan), Oliver Richters (Black Widow), Ethann Isidore (Mortel) ja Mads Mikkelsen (Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet).

Elokuvan on ohjannut James Mangold (Le Mans 66 – Täydellä teholla, Logan), ja sen ovat tuottaneet Kathleen Kennedy, Frank Marshall ja Simon Emanuel, Steven Spielbergin ja George Lucasin toimiessa vastaavina tuottajina. John Williams, joka on tehnyt scoremusiikin jokaiseen Indy-seikkailuun aina ensimmäisestä, vuoden 1981 Kadonneen aarteen metsästäjät -elokuvasta lähtien, vastaa jälleen elokuvan scoresta.

Kulttimainetta nauttivan Indiana Jones -pelin kehittäjän mielestä natseja käytetään aivan liikaa kyseisessä franchisessa Kommentit pois päältä artikkelissa Kulttimainetta nauttivan Indiana Jones -pelin kehittäjän mielestä natseja käytetään aivan liikaa kyseisessä franchisessa

Vuonna 1992 julkaistun ja The -pelin luoja Hal Barwood on ilmaissut mielipiteensä natsien liiallisesta käytöstä Indiana Jones -franchisessa.

Time Extensionin haastattelussa Barwood kutsui natsien sisällyttämistä Indiana Jones & The Dial Of Destinyssa ”valtavaksi virheeksi” ja ilmaisi pettymyksensä niiden toistuvaan läsnäoloon.

Vaikka The Fate of Atlantis itse sisältää natsit, Barwood uskoo LucasArtsin jatkaneen harhaanjohtavaa polkua, todeten:

”He eivät vain voineet keksiä jotain, joka ei sisältäisi natseja… He vain ajattelivat, että heidän tulisi tehdä mitä oli jo tehty.”

Indiana Jones on ollut pitkään hiljainen videopelimaailmasta, mutta tekee paluun -nimisen pelin myötä, jonka julkaisee . Se on ensimmäisen persoonan peli, jossa Indyä näyttelee Troy Baker, ja tapahtuu vuonna 1937, ”Kadonneen aarteen metsästäjän” ja ”Indiana Jones ja Viimeisen ristiretken” välissä.

”P*skaa se ketään täällä kiinnostaa” – 40 vuotta täyttävästä Indiana Jones -elokuvasta löytyi juuri merkittävä virhe Kommentit pois päältä artikkelissa ”P*skaa se ketään täällä kiinnostaa” – 40 vuotta täyttävästä Indiana Jones -elokuvasta löytyi juuri merkittävä virhe

-elokuvasarja on kiehtonut yleisöä vuosikymmeniä jännittävillä seikkailuillaan ja ikonisilla hahmoillaan. Näissäkin rakastetuissa elokuvissa on siltikin puutteensa! Tuore analyysi on paljastanut merkittävän virheen Indiana Jones ja tuomion temppeli -elokuvan klassisessa kohtauksessa, jossa Indy, Short Round ja Willie Scott joutuvat Mola Ramin ja hänen kätyriensä jahtaamiksi.

Kohtauksessa ryhmä joutuu ahtaalle köysisillalle, ja Indy katkaisee sillan tyypillisellä uhmakkuudellaan, jolloin hänen takaa-ajajansa putoavat alla oleviin vesiin. Lähempi tarkastelu kuitenkin paljastaa, että onnettomia kätyreitä ahmivat otukset eivät olekaan krokotiileja, vaan kaimaneja.

Tämä virhe on merkittävä, koska kohtaus sijoittuu Intiaan, jossa kaimaani ei ole kotoperäinen laji. Sen sijaan oikeat krokotiilit, joita Intiassa tavataan, ovat joko intialainen gharial tai suolaisen veden krokotiili.

”Tämän pitäisi olla Intiassa, ja he näyttävät amerikkalaisia alligaattoreita Intiassa”, krokotiili- ja alligaattoriasiantuntija Frank Robb selittää Insiderin videolla. ”Kyseessä olisi intialainen gharial tai suolaisen veden krokotiili, jota esiintyy myös joissakin paikoissa Intiassa. He siis erehtyivät lajista.”

täyttää tänä vuonna kokonaiset 40 vuotta.