Uusin PS4 päivitys mahdollistaa etäpelaamisen iOS-laitteilla Kommentit pois päältä artikkelissa Uusin PS4 päivitys mahdollistaa etäpelaamisen iOS-laitteilla

Uusin softapäivitys tuo odotetun etäpelaamisen mahdolliseksi laitteilla. Eli pystyt siis pelaamaan suosikkipelejäsi iPhonella tai iPadillä. Pelaamisen mahdollistaa Apple Storeen julkaistu PS4 Remote Play -applikaatio.

PS4 Remote Play -ohjelma mahdollistaa PS4-konsolin hallinnan ruudulla olevien näppäinten avulla. Ohjelma ei kuitenkaan ole yhteensopiva Sonyn oman DualShock 4 -ohjaimen kanssa. Erilliset iOS:lle tarkoitetut ohjaimet kuitenkin toimivat.

Etäpelaaminen on aiemmin ollut mahdollista , , ja PS Vita -laitteilla, sekä iOS-laitteilla kolmannenosapuolen applikaatioilla.

Sony pyrkii tuomaan PSVR2:lle virallisen PC-tuen vuonna 2024 – syynä konsolin oma heikko pelivalikoima? Kommentit pois päältä artikkelissa Sony pyrkii tuomaan PSVR2:lle virallisen PC-tuen vuonna 2024 – syynä konsolin oma heikko pelivalikoima?

PSVR 2

Kerrassaan mahtavia uutisia -virtuaalitodellisuuden faneille! ilmoitti kehittävänsä virallista PC-tukea PlayStation VR2 -laitteelleen, tavoitteenaan julkaisu vuonna 2024.

Blogikirjoituksessaan juhlistaessaan PSVR 2:n yhden vuoden juhlapäivää Sony korosti tulevaa sisältöä, joka pian on saapuva kyseisille laseille. Mutta tuossa kirjoituksessa oli myös lausunto, joka kieltämättä herätti mielenkiinnon:

”Olemme iloisia voidessamme kertoa, että testaamme parhaillaan PSVR 2 -pelaajien kykyä käyttää lisää pelejä PC:llä tarjotaksemme vielä enemmän pelivalikoimaa PS5:llä saatavilla olevien PSVR 2 -otsikoiden lisäksi. Toivomme tämän tuen olevan saatavilla vuonna 2024, joten pysykää kuulolla lisäpäivityksistä,” yritys sanoi.

Vaikuttaa erittäin vahvasti siltä, että Sony tunnustaa monien tunteen siitä, että PSVR 2:lla ei juuri nyt ole erityisen jännittävää pelikatalogia. Suurin osa PSVR 2 -sisältökirjastosta on jo saatavilla muilla laseilla (ja monissa tapauksissa jo jonkin aikaa), kun taas suurin osa alustan yksinoikeussisällöstä koostuu -porteista ei-VR-otsikoihin, jotka eivät ole yhtä houkuttelevia kuin VR:lle suunnitellut sisällöt. PSVR 2:sta puuttuu myös paljon 'ei-pelipohjaista' VR-sisältöä – kuten taidevälineitä, immersiivisiä videoita ja 'opetusviihdettä'.

Rentoudu digitaalisessa puutarhassa – Garden Life peli ilmestyi tänään Kommentit pois päältä artikkelissa Rentoudu digitaalisessa puutarhassa – Garden Life peli ilmestyi tänään

Garden Life

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema tarjoaa mindfulness-henkistä virtuaalipuuhastelua ja rentouttavaa pelaamista.

Virtuaalisen puutarhan ja kasvihuoneen kanssa puuhastelu voi olla yhtäältä sekä rentouttavaa näpertämistä että tarinavetoista kevytseikkailua ilman suuria ja vaikeita haasteita. Suorituskeskeisen pelaamisen vastapainoksi luotu Garden Life: A Cozy Simulator on lämminhenkinen kokemus täynnä kevyttä tekemistä ja vaivatonta pelattavaa kasvimaan, puutarhan ja lähiympäristön sekä erilaisten puutarhatarvikkeiden parissa.

Värikkäässä ja hyväntuulisessa pelimaailmassa on kaksi erilaista pelimuotoa. Näitä ovat tarinavetoinen kevytseikkailu pienen kaupungin yhteisössä ja omassa rauhassa edistyvä puuhailupuoli ilman suuria tavoitteita tai varsinaisia haasteita. Jälkimmäinen näistä keskittyy enemmän rentouttavaan mindfulness-henkiseen puuhailuun, jossa aivot saavat lepoa ja mieli rentoutumista, kun pelaaja voi keskittyä harmittomiin askareisiin omaa virtuaaliympäristöään kunnostaen. Tarinavetoisessa pelitilassa pelaajalla on selkeitä toisiinsa liittyviä tapahtumia ja tehtäviä, jotka vievät peliä eteenpäin omalla painollaan.

Olipa pelitilana kumpi tahansa, molemmat keskittyvät puutarhanhoitoon, kasveihin ja elinvoimaisen ympäristön kanssa pakertamiseen. Etenemisen myötä pelaajaa palkitaan uusin työkaluin, kasvein ja tarvikkein, jotka tuovat lisää mahdollisuuksia pelissä etenemiselle.

Mukana on yli 120 erilaista kasvia eri väriversioineen ja peräti 245 erilaista koriste-esinettä ympäristöä kaunistamaan. Näiden monipuolisella yhdistämisellä jokainen voi löytää oman virtuaalisisustajansa pienellä vaivalla.

Garden Life on nyt saatavilla , , ja S -pelikonsoleille sekä :lle. Pelin Nintendo -versio julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Pelin ikäraja on PEGI 3.