Uusinta Zelda -peliä kerettiin ladata laittomasti yli miljoona kertaa ennen julkaisua – Nintendo on laittamassa tekijöitä vastuuseen Kommentit pois päältä artikkelissa Uusinta Zelda -peliä kerettiin ladata laittomasti yli miljoona kertaa ennen julkaisua – Nintendo on laittamassa tekijöitä vastuuseen


haastaa oikeuteen suositun Nintendo Switch -emulaattori Yuzun kehittäjät. Rhode Islandissa tehty oikeusjuttu syyttää Yuzua laajamittaisen -pelin laittomasta jakamisesta ennen sen virallista julkaisua.

Nintendon mukaan yli miljoona pelikopiota ladattiin laittomasti Yuzun kautta puolitoistaviikkoa ennen pelin virallista julkaisua toukokuussa 2023.

Nintendo vaatii lautamiehistöoikeudenkäyntiä ja heittää pöytään selaiset lunnasvaatimukset, että näillä tiedoilla Tropic Hazen on maksettava 150 000 dollaria jokaista loukattua tekijänoikeutta kohden, sekä kaikki todelliset vahingot ja voitot, jotka Yuzu on saanut väitetyistä rikkomuksistaan.

Lisäksi oikeusjuttu väittää, että Yuzun verkkosivusto tarjosi ohjeita luvattomien pelikopioiden purkamiseen tarvittavien avainten hankkimiseen ja edisti Tears of the Kingdom -pelin ennakkovuotoja.

Lähde: IGN

Legendaarinen NES-peli Duck Hunt täyttää tänään 40 vuotta Kommentit pois päältä artikkelissa Legendaarinen NES-peli Duck Hunt täyttää tänään 40 vuotta

Vuonna 1984 ilmestynyt -klassikko saavuttaa tänään kunnioitettavan 40 vuoden iän, kun se näki päivänvalonsa Japanissa 21.4.1984. Tuolloin sen ensimmäisenä alustana oli -pelikonsoli.

Valopistoolipeli, joka hurmasi pelaajat innovatiivisella pelattavuudellaan ja suloisen retrohenkisellä grafiikallaan, on edelleen yksi tunnetuimmista ja rakastetuimmista NES-peleistä. Vaikka pelin konsepti on yksinkertainen, osoittautui se aikanaan ja osoittautuu edelleen todella koukuttavaksi.

Pelaajat tarttuivat ikoniseen NES Zapperiin, asetta muistuttavaan ohjaimeen, ja tähtäilivät ruudulla lenteleviä sorsia. Onnistuneesta osumasta sai pisteitä, mutta ohi ammuttua seurasi pelin legendaarisin piirre – metsästyskoiran ilkikurinen nauru. Peli tarjosi myös erilaisia ​​tiloja, mukaan lukien savikiekkoammuntaa muistuttavan haasteen.

Duck Huntin suosio ei rajoittunut vain innovatiiviseen ohjaimeen. Peli pursui kevytmielistä tunnelmaa. Aiemmin mainittu naurava koira sekä hauskat taustatekijät, kuten ohi lentävät varikset, toivat peliin aavistuksen humoristista sävyä. Mukana oli myös bonuskierros, jossa pelaajat ampuivat pensaiden taakse piilotettuja maalita – yksinkertainen mutta koukuttava haaste.

Legendaarisen pelin historia

Duck Huntin kehityshistoria on yhtä kiehtova kuin itse peli. NES-järjestelmän suunnittelija Gunpei Yokoi tunnetaan luovuudestaan ja innovatiivisista ideoistaan. Hän oli keskeinen hahmo Game & Watch -käsikonsolien luomisessa, ja kerrotaan hänen saaneen inspiraation Duck Huntiin nähtyään huvipuistossa pelaajien ampuvan valopistoolilla. Yokoi halusi tuoda samanlaisen kokemuksen kotioloihin ja kehitti NES-Zapperin.

Pelin kehitystyössä oli mukana myös toinen pelimaailman legendoista – Shigeru Miyamoto, joka tunnetaan myös Super Mario Brosin ja The Legend of Zelda -pelien luojana. Miyamoto vastasi pelin ohjelmoinnista ja lisäsi siihen useita ominaisuuksia, kuten bonuskierroksen ja vaikeustason säädön.

Duck Huntin julkaisu vuonna 1984 oli valtava menestys. NES-paketti, joka sisälsi sekä konsolin että Duck Huntin, auttoi myymään miljoonia NES-laitteita maailmanlaajuisesti. Pelistä tuli nopeasti yksi NES-järjestelmän myydyimmistä peleistä, ja se nosti valopistooliohjaimen suosioon.

Nintendo jättää väliin Gamescomin – huhut Switch 2:sta kiihtyvät Kommentit pois päältä artikkelissa Nintendo jättää väliin Gamescomin – huhut Switch 2:sta kiihtyvät

Nintendo Switch

on ilmoittanut jättävänsä väliin 2024-tapahtuman, joka on merkittävä eurooppalainen pelitilaisuus. Poisjäänti ruokkii huhuja viivästyneestä Switch 2 -julkaisusta ja vuoden 2024 loppupuoliskon vaisusta pelivalikoimasta.

”Gamescom on meille tärkeä tapahtuma, mutta tänä vuonna päätimme olla osallistumatta,” kertoi Nintendon edustaja GamesIndustry.bizille. Yhtiö aikoo tarjota Switch-pelejä kokeiltavaksi muissa saksalaisissa tapahtumissa.

Vaikka Nintendo ei ole vahvistannut julkaisuaikatauluaan vuoden 2024 jälkimmäiselle puoliskolle, Gamescomista poisjäänti vahvistaa huhuja, joiden mukaan Switch 2:n julkaisua on lykätty vuoteen 2025. Tällä hetkellä Nintendon suurin tuleva julkaisu vaikuttaa olevan vuonna 2017 julkistettu Metroid Prime 4.