Vähän uutta, paljon tuttua – Arvostelussa uusi NHL 21 Kommentit pois päältä artikkelissa Vähän uutta, paljon tuttua – Arvostelussa uusi NHL 21

NHL 21 (PS4/PS5)

7.8 / 10
Hyvää Uudistetut pelimuodot tekevät toivottua mielenkiintoa itseään toistavaan pelisarjaan. Huonoa Seuraavan sukupolven konsoliversioiden puuttuminen jättää toivomisen varaa ja loppujen lopuksi peli tuntuu lähes samalta kuin edeltäjänsä.

Kun ensimmäistä kertaa avasin :n olin innoissani. Yleistuntuma on tuttu ja turvallinen. Pelaajat reagoivat ohjaimeen hieman aiempaa sulavammin, mutta mistään mullistavasta muutoksesta ei voida puhua. Pelimekaniikka on sama, johon on totuttu jo useampana vuotena. Tekoäly ja tiimikaverit sen sijaan pysyvät mukana selkeästi paremmin. Uudistuksia on pyritty tuomaan myös uusien harhautusten muodossa, joka ei ainakaan itselleni tarjoa yhtään mitään. Vastustaja tekee kassin edelleen pääasiassa poikittaissyötöllä. Jos kiinnostusta neppailuun ja näppäinkomentojen opetteluun kuitenkin on, harhautukset ovat hienoja ja vastaavat nyt enemmän nykyaikaista jääkiekkoa.

NHL 21

Be A Pro 2.0

Suurimmat muutokset ovat Be A Pro -pelimuodossa. Siinä pelaaja rakentaa uraa nousemalla valitsemastaan liigasta aina NHL:n huipulle asti. Nyt mukaan on tuotu urakehitykseen vaikuttavia valintoja, joilla pelaaja voi rakentaa brändiään ja vaikuttaa suosioonsa joukkuueensa, tai faniensa keskuudessa. Molempia ei voi saada, joten valinnoilla on myös negatiivisia vaikutuksia. Jos käyttäydyt kuin stara, myös peleissä asetetut odotukset ovat sillä tasolla. Uudistus tekee pelimuodosta huomattavasti mielenkiintoisemman, mutta jättää vielä hieman toivomisen varaa. Itse pelitapahtumissa pelattavaa on kuitenkin suhteellisen vähän ja pelimuoto saisi keskittyä vielä monipuolisemmin hahmon luomiseen ja tarinaan. Toivoisin jatkossa näkeväni myös mahdollisuuden aloittaa ulkojäiltä ja junnuliigasta asti. Suunta on hyvä ja uskon pelimuodon tuovan vielä enemmän lisäarvoa tulevissa sarjan julkaisuissa.

HUT Rush

Monien suosima HUT (Hockey Ultimate Team) on saanut seuraaksen HUT Rush -pelimuodon, jossa tarkoituksena on pelata tyylikkäästi. Tässä uudet harhautukset saavat enemmän käyttöä. Mitä hienompi maali, sitä korkeammat pisteet. Erittäin miellyttävää touhuamista, jossa ei tarvitse pitää otsaa jatkuvasti niin rypyssä.

Kokonaisuudessaan NHL 21 on onnistunut jatko-osa klassiselle sarjalle. Vuosittain uudistuvalta peliltä on suuria muutoksia turha odottaa, eikä niille ole tarvettakaan. Jääkiekko on jääkiekkoa ja pelimuotojen kehitys on oiva tapa tuoda uutta mielenkiintoa muuten hieman itseään toistavaan pelisarjaan. Tulevaisuudessa toivoisin Be A Pro:hon enemmän samankaltaista elokuvamaisuutta, kuin NBA peleissä on totuttu näkemään. Kuten sanottu, PS5 -version puuttuminen on suuri miinus. Urheilupelit räiskintäpelien rinnalla tulevat hyötymään merkittävästi seuraavan sukupolven fps:n noususta. NHL fanit eivät silti tule pettymään. Peli tuntuu tutulta ja edeltäjäänsä taas kerran pykälän verran paremmalta.

Kommentoi

Billebeinon tuotteet löysivät tiensä NHL 21 -peliin Kommentit pois päältä artikkelissa Billebeinon tuotteet löysivät tiensä NHL 21 -peliin

BILLEBEINO X EA SPORTS

Ville Leinon lifestyle- ja muotibrändi Billebeino saapuu virtuaalisiin kaukaloihin uudella, yksinopikeudella EA SPORTSille suunnitellulla mallistolla. Jo kulttimaineeseen noussut Billebeinon tiiliskivilogo saa vierelleen ex-pelaajan itsensä käsinmaalaaman designin.

Billebeino x EA SPORTS malliston huppari, pipo ja muita omalle pelihahmolle puettavia virtuaalisia Billebeino-tuotteita on saatavilla digitaalisesti EA SPORTS ™ -pelin World of Chel -pelimuodossa 3.12.2020 klo 20.00 alkaen. Lisäksi rajoitettu erä fyysisiä tuotteita tulee myyntiin Billebeinon virallisessa verkkokaupassa perjantaina 4.12.2020 klo 12.00 alkaen.

BILLEBEINO X EA SPORTS

Kaikki pelaajat, jotka kirjautuvat EA SPORTS NHL 21™ -peliin 3.12.-31.12.2020 välisenä aikana, saavat ilmaiseksi pelinsisäisen EA SPORTS x BILLEBEINO World of Chel -lahjalätkäkassin. Lisäksi EASHL-joukkueilla on mahdollisuus lisätä Billebeinon tiilisymboli osaksi joukkueidensa pelipaitaa.

”Tämä projekti on minulle henkilökohtaisesti ja koko Billebeino-tiimille erittäin tärkeä. EA SPORTSin ja Billebeinon yhteistyössä yhdistyvät kaikki isot intohimoni – urheilu, taide ja muoti. Uskon, että jos unelmoit, teet intohimoisesti asioita kovalla työmoraalilla ja uskallat tehdä asioita rohkeasti, voit saavuttaa mitä vaan”, kertoo Billebeinon perustaja ja luova johtaja Ville Leino.

Idea Billebeinosta syntyi änärin äärellä

NHL 21 -pelissä nähtävässä uudessa Billebeino-tuotteessa EA SPORTS -tekstiä ympäröi tiiliskivilogon lisäksi neljä tähteä, joiden alalaidasta tarkkasilmäinen löytää numerot 2, 9, 11 ja 99. Niitä ei ole valittu sattumanvaraisesti, vaan kyseessä on viittaus klassikko-änäriin.

”Uusien tuotteiden design liittyy suoraan Billebeinon alkuvaiheisiin. Asuessani Pohjois-Amerikassa pelasimme Billebeinon toisen perustajan Juhani Putkosen kanssa usein NHL 94:ää vanhalla Super Nintendolla ja suunnittelimme samalla Billebeinon tulevaisuutta. Voi sanoa, että ajatus Billebeinon luomisesta lähti NHL 94:n äärestä”, Leino kertoo.

”Pelasin itse aina NY Rangersillä, jonka mestaruuskauden pelaajista parhaiten mieleen jäivät Mark Messier, Brian Leetch ja Adam Graves. Heidän pelinumeronsa löytyvät NHL 94 -pelistä muistuttavien tähtien vierestä. Mukana on myös Wayne Gretzkyn numero 99. Swingers-komediassa oli urbaani legenda, jonka mukaan jos Gretzkyä taklaa pelissä kunnolla, pelaajan pää vuotaa verta. Tätä ei päästy ikinä todistaman vaikka yritys oli kova, mutta ikuistin senkin tähän teokseen”, Leino paljastaa.

”2000-luvun alussa Liigassa nähdyistä valkoisista luistimista lähtien Ville Leino on näyttänyt, että urheilumaailmassa voi menestyä tekemällä asioita omalla, muista erottuvalla tyylillä. On ilo tehdä yhteistyötä Villen ja hänen tiiminsä kanssa, sillä tekemisestä näkyy kovan työmoraalin lisäksi aito intohimo urheilua, muotia ja taidetta kohtaan. Billebeino on sementoinut paikkansa osana suomalaista populaarikulttuuria, mutta samalla kasvattanut oman kulttimaineensa myös Pohjois-Amerikan jääkiekkopiireissä. Onkin hienoa, että jääkiekkofanit ympäri maailmaa pääsevät nyt pukemaan oman pelihahmonsa Billebeino-vaatteisiin virtuaalisessa kaukalossa”, kertoo EA SPORTSin Senior Marketing & Communications Manager Jason Nikkinen.

Kommentoi

Klassikkopeli NHL 94 on saatavilla NHL 21 -pelin ennakkoon tilanneille Kommentit pois päältä artikkelissa Klassikkopeli NHL 94 on saatavilla NHL 21 -pelin ennakkoon tilanneille

NHL 94 Rewind

EA Sports tarjoaa nyt -pelin ennakkoon tilaaville klassikkopeli NHL 94:n uusintoversion NHL 94 Rewind. Saadaksesi klassikkopelin täytyy sinun ennakkotilata NHL 21 viimestään lokakuun 16. päivään mennessä.

Peli sisältää kaikki tämän hetken joukkueet ja pelaajat, mutta grafiikat ovat vuodelta 1994. Alunperin NHL 94 ilmestyi vuonna 1993 ja se oli pelisarjan kolmas osa.

NHL 21 ilmestyy lokakuun 16. päivä Playstation 4 ja Xbox One -konsoleille. NHL 94 Rewind tulee pelattavaksi lokakuun 30. päivä.

Kommentoi