Valmiiksi terävä miekka teroitettiin uudelleen liian aikaisin? – arvostelussa The Last Of Us Part 2 Kommentit pois päältä artikkelissa Valmiiksi terävä miekka teroitettiin uudelleen liian aikaisin? – arvostelussa The Last Of Us Part 2

The Last Of Us Part 2 remastered (PS5)

8 / 10
Hyvää Visuaalisesti upea. Tarina on loistava. Ensikertalaiselle ja köykäiselle ampujalle tarjolla erittäin hyvä AIM assist. Huikea äänimaailma. Huonoa Tutoriaaliin olisi voinu panostaa vielä enemmän. Oliko kuitenkin liian aikaista julkaista remaster pelille, joka on alunperin julkaistu vuonna 2020?

, joka jakoi yleisönsä vuonna 2020 armottomalla brutaalisuudellaan, on palannut PS5:lle remasteroituna versiona. Mutta onko se vain jonninjoutava kiillotus jo valmiiksi voimakkaalle kokemukselle?

Pelin remasterointi vie uskollisuutta pidemmälle korkeammilla resoluutiotekstuurilla ja parannetulla valaistuksella. Suurin harppaus kuitenkin tapahtuu suorituskyvyssä. Valinta sulavien 60 ruudun sekuntinopeuden ja terävän 4K:n välillä suorituskykytilassa tai uskollisuustilassa 30 ruudun sekuntinopeudella on tervetullut lisä, joka palvelee erilaisia mieltymyksiä. Vaikka visuaalinen päivitys ei välttämättä ole mullistava, se viimeistelee jo valmiiksi melko vaikuttavan esityksen.

Ydinpelaaminen pysyy muuttumattomana, mutta on ripotellut mukaan muutamia uusia ominaisuuksia. Haptinen palaute lisää hienovaraista mutta vaikuttavaa uppoutumista, ja DualSense-ohjaimen adaptiiviset liipaisimet parantavat ampumista. ”Grounded+” -vaikeustila lisää haastetta veteraaneille, kun taas uusi ”Director's Cut” tarjoaa kulissien takaisia näkemyksiä ja poistettuja kohtauksia. Nämä ovat pieniä kosketuksia, mutta ne osoittavat sitoutumista kokemuksen rikastamiseen sekä uusille tulokkaille että paluupelaajille.

The Last of Us Part II:n kertomus pysyy edelleen jakavimpana osana. Sen synkät teemat, moraalisesti monitulkintaiset hahmot ja armoton väkivalta jatkavat keskustelun herättämistä. Kuitenkin remasterointi mahdollistaa pelaajien arvostaa mestarillista kerrontaa, moniulotteisia hahmoja ja emotionaalista syvyyttä ilman teknisiä rajoituksia. Olitpa sitten rakastanut tai vihannut tarinaa aiemmin, sen uudelleenkokeileminen PS5:llä tarjoaa uuden näkökulman.

Jos olet uusi The Last of Us Part II:ssa, tämä on ehdottomasti paras tapa kokea se. PS5:lle remasterointi tarjoaa parannettua suorituskykyä, hienovaraisia pelialan parannuksia ja viimeisteltyä esitystä, säilyttäen samalla pelin ydinvahvuudet. Kuitenkin niille, jotka jo omistavat PS4-version, päätös on hankalampi. Päivitys on havaittavissa, mutta ei mullistava. Loppujen lopuksi se riippuu siitä, arvostatko sulavampaa pelikokemusta ja visuaalista kiiltoa tarpeeksi perustellaksesi hinnan.

Arvostelu: Jarna Jaatinen

Skull and Bones -merirosvopelin ensimmäinen kausi Raging Tides on alkanut – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Skull and Bones -merirosvopelin ensimmäinen kausi Raging Tides on alkanut – katso traileri

Skull and Bones

on paljastanut tietoa massiivisen merirosvosimulaationsa Skull and Bonesin ensimmäisen kauden sisällöstä. Peli kehittyy ja laajenee jatkuvasti,ensimmäisen pelivuoden aikana. Luvassa on neljä eri tapahtumakauden sisältöä. Ensimmäinen kausi kestää maaliskuun 8. päivään asti.

Ensimmäisen kauden päävastus on Philippe La Peste eli ruttokuningas ja hänen pelottava ”kulkutautien laivastonsa”. Kauden aikana pelaajat kohtaavat uusia vihollisia, kuten rutonkantajalaivoja ja merihirviöitä.

Pelaajien etenemistä mitataan Smuggler Pass -keräilykortilla, joka palkitsee tehtävien ja haasteiden suorittamisesta uusin asein, varustein ja koristein. Smuggler Pass on saatavilla ilmaiseksi, ja erikseen voi ostaa Premium-tason, joka tarjoaa ainutlaatuisia kosmeettisia lisäpalkintoja.

Kauden aikana pelaajat voivat ansaita hahmoilleen ja aluksilleen uusia ominaisuuksia ja lisätarvikkeita. Aiempien kausien tarvikkeita voi hankkia myös myöhemmillä kausilla arvoesineitä valuuttana käyttäen.

on saatavilla sekä - ja /S -pelikonsoleille että -tietokoneille. Tietokoneversiot ovat myynnissä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikoissa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Street Fighter 6 -taistelupelin turnauksessa miljoonan dollarin pääpalkinto – uusi hahmo pelattavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Street Fighter 6 -taistelupelin turnauksessa miljoonan dollarin pääpalkinto – uusi hahmo pelattavissa

Street Fighter 6

Suositun -taistelupelin Pro Tour 2024 -turnauksessa on jaossa miljoonan dollarin pääpalkinto.

Turnauksessa jatketaan vuonna 2014 alkanutta perinnettä ja mestaruus ratkaistaan Capcom Cup XI -finaalitapahtumassa. Miljoonan dollarin voittopottia on tavoittelemassa maailman huippupelaajat.

Peli on saanut samalla myös uuden pelattavan hahmon, psykoottisen Ed-nyrkkeilijän. Ed on valittavissa kaikissa pelitiloissa sekä Fighting Ground -haasteissa. Hahmolla on myös omat päätehtävät ja tarinalinja.

Street Fighter 6 on saatavilla sekä , ja sekä S -konsoleille, että :lle. Pelin ikäraja on PEGI 12.