Valovoimaisen hyvä pelihiiri – arvostelussa Roccatin Kone XP Kommentit pois päältä artikkelissa Valovoimaisen hyvä pelihiiri – arvostelussa Roccatin Kone XP

Roccat Kone XP

8.5 / 10
Hyvää Sulavaliikkeinen. Ohjelmoitavat napit. Tarjoaa komeaa loistetta pimeään atk-nurkkaukseen. Kevyt Phantom Flex-kaapeli on lähes huomaamaton. Tarjoaa hyvän käsituntuman. Hinta-laatu kohtaa. Huonoa Ei sovellu vasenkätisille. Ulkonäkö ilman valoja ehkä vähän liian aikansa jättänyt.

Turtle Beachin palkittu PC-pelien oheislaitemerkki Roccat esitteli taannoin täysin uuden Kone XP -pelihiiren. 

Valmistajan kaikkien aikojen ensimmäinen tuote, alkuperäinen Kone, julkaistiin vuonna 2007 ja siitä tuli myydyin PC-pelihiiri sen erinomaisen ergonomian ansiosta. Uusi on 15 vuoden tutkimus- ja kehitystyön huipentuma, jonka tavoitteena on tuottaa alan johtava monikäyttöinen pelihiiri. Kone XP parantaa edeltäjiään kaikin tavoin, sillä sen ergonomia on viimeistelty huolellisesti, ja siinä on uraauurtava 3D RGB -valaistus sekä Roccatin Owl-Eye 19K DPI -optinen sensori ja naurettavan nopeat Titan Optical Switches -kytkimet.

Roccat myös määrittelee jälleen kerran RGB-valaistuksen uudelleen :n vaikuttavien 19 LED-valon ja läpinäkyvän kuoren sekä vallankumouksellisen 4D Krystal Wheel -pyörän avulla, joka hajottaa RGB-valaistuksen läpinäkyvän muotoilun läpi luoden 3D-valotehosteen. Pyörä lisää myös vasemman- ja oikeanpuoleiset sivusyötöt tavalliseen pystysuuntaiseen klikkaus- ja vieritystoimintoon, ja kaikki nämä toiminnot on toteutettu Roccatille tyypillisellä tuntumalla.

Alkuperäispakkauksesta paljastui itse hiiren lisäksi kattava ohjekirja, mutta myöskin hiiren alle sijoitettavat varatassut Kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Karksin ulkonäön alta paljastuu valovoimainen kokonaisuus

Alkuperäispakkauksesta paljastuu ensivaikutelmaltaan jokseenkin karskin- sekä halvan näköinen kokonaisuus. Kuitenkin heti koneeseen kytkettyä, hiiren komea 3D-värimaailma alkoi paljastamaan hiiren kauneutta karskin ulkokuoren alta, sisälle sijoitetun 19 -ledin- sekä 8:san valojohtimen voimin. Pimeässä huoneessa värien saattelemana pelatessaan, hiiren ehkä jopa hieman ”ysärimäinen” ulkonäkö hautautuu mielestä, jolloin voi keskittyä pelkästään vain olennaiseen. Tässä tapauksessa siis hiiren ominaisuuksiin, sekä yleensäkin toimivuuteen. Kevyen käytöstä tekee myös lähes huomaamaton ja kevyt Phantom flex-kaapeli.

Valoa ja tunnelmaa pimeisiin pelihetkiin. Kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Mikäli valaistus häiritsee pelaajaa liikaa, voidaan sen tyyliä muokata hiirelle asennettava Swarm-ohjelmiston kautta, tai riisua jopa täysin nolliin. Tämän lisäksi jokaiselle käyttäjäprofiilille voidaan määrittää myös täysin oma värimaailmansa.

:n Swarm-ohjelmistolla hoituu myös hiiren ajureiden ajantasainen päivitys

Sulavaa liikkumista – monipuolisia ominaisuuksia

on ketterä- sekä sulavaliikkeinen pelihiiri, joka tarjoaa pelikäytössä pätevää suoritustasoa. Se sisältää 29 eri painiketoimintoa ja 15 täysin itse ohjelmoitavissa olevaa painiketta, joita voi säätää Swarm-ohjelmiston kautta. Joku hiiri kädessään saataisi äkkiseltään laskeskella, että eihän tästä millään ilveellä saada irti 29:ää eri toimintoa. Kiitos siitä kuuluu kuitenkin Roccatin Easy-Shift [+]™ tekniikalle, jonka ansiosta painikkeiden toimintoja kertyy yhteensä sen maagiset 29 kappaletta. Tämä takaa pelikäytössä nopeita reaktioita sitä tarvitseville pelaajille. Hiiren 4D-rulla on myös kumpaankin suuntaan klikattavissa, joka lisää ”piiloon” jäävien näppäimien määrää

:n ”konepellin alta” löytyy Roccatin oma Owl-Eye 19k DPI -sensori, joka toimitti testaajien alaisuudessa uskomattoman tarkkaa liikehdintää. Tätä edesauttoi myös hiiren mukana toimitetut laadukkaan oloiset liukutassut, joista ostajalle tarjotaan myyntipaketissa myöskin varakappaleet. Tarjolla on siis ainakin lähes kitkatonta menoa sitä vaativille. Hiiren toimivuus oli laadukasta sekä kunnon pelihiirimatolla, että myöskin ”paljaaltaan” ilman mattoa.

:n 4D-rulla on kumpaankin suuntaan klikattavissa. Tämä lisää hiiren näppäintoimintojen määrää. Kuva: Digiosaamisella työelämään -hanke

Ostohousut jalkaan?

Roccatin pyörii noin 92-95€ hintaluokassa. Toiset voivat sanoa sen olevan väkevä hinta hiirestä, mutta asiaan enemmän vihkiytyneet tietävät kyllä laadukkaiden pelihiirien arvon parhaimmillaan (vai pahimmillaan?). Tässä hintaluokassa Kone XP tarjoilee huimaa suorituskykyä, ja sen pinnan alta paljastuu muutakin kauneutta, kuin vain pelkkä valoshow. Se on erinomaisesti muotoiltu ja ainakin testiraatimme käsituntumassa ei löytynyt laisinkaan valittamista. Suuri kiitos kuuluu myös itse ohjelmoitaville näppäintoiminnoille. Tämä ominaisuus ei tietenkään ole kaikkia varten, mutta ehkä kovimmat ”hifistit” tulevat saamaan tästä eniten irti. Mikäli olet päättänyt sijoittaa max.100€ verran tulevaan pelihiireesi, etkä hätkähdä sen tarjoamista valoilmiöistä, kannattaa Kone XP poimia ehdottomasti kauppojen hyllyiltä kuleksimasta. Tässä on todellakin vastinetta rahoillesi!

Arvio: Digiosaamisella työelämään -hanke

Kommentoi

Roccatin uusi kevyt ja langaton Burst Pro Air -pelihiiri ilmestyi Kommentit pois päältä artikkelissa Roccatin uusi kevyt ja langaton Burst Pro Air -pelihiiri ilmestyi

Roccat Burst Pro Air

Corporationin palkittu -oheislaitemerkki, on tänään ilmoittanut, että maailmanlaajuisesti vähittäismyynnissä on saatavilla uusi Burst Pro Air langaton PC-pelihiiri. Symmetrinen, langaton, kevyt ja RGB-valaistuksen ansiosta visuaalisesti upea hiiri on täynnä ROCCATin keskeisiä suorituskykyisiä komponentteja ja teknologioita.

Näihin innovaatioihin kuuluvat Stellar Wireless, joka optimoi langattoman signaalin voimakkuuden ja akun keston, Owl-Eye Optical 19K DPI -sensori sekä naurettavan nopeat ja tarkat Titan Optical Switches -kytkimet. Hiiressä on ladattava akku, joka tarjoaa jopa 100 tunnin peliajan, ja -pelaajat voivat nauttia jopa viiden tunnin peliajasta mukana tulevalla USB-C-kaapelilla 10 minuutin pikalataamisen jälkeen. Vallankumouksellinen läpinäkyvä Bionic Shell -muotoilu palaa myös uuteen langattomaan malliin, jossa on parannettu ergonomia ja enemmän LED-valoja kuin langallisessa mallissa, jotta RGB-valaistuskokemus olisi entistäkin vaikuttavampi ROCCATin älykkään AIMO-valaistusmoottorin avulla.

”Burst Pro -hiiremme langaton versio on ollut yksi yhteisömme eniten toivomista tuotteista, joten olemme erittäin iloisia voidessamme tuoda sen markkinoille. Burst Pro Air on täydellinen langaton hiiri FPS-faneille, mutta langattomien tuotteiden tarve on tietysti muutakin kuin pelaamista, ja Burst Pro Air on loistava lisä mihin tahansa kaapelittomaan kokoonpanoon.”

sanoo René Korte, ROCCATin perustaja ja Turtle Beachin -oheislaitteiden toimitusjohtaja

Alkuperäisen Burst Pron tavoin Burst Pro Airissa on ROCCATin ensiluokkaiset komponentit, jotka tarjoavat vertaansa vailla olevaa mukavuutta ja suorituskykyä. Hiiri on rakennettu ja kehitetty nopeutta sekä reagointikykyä silmällä pitäen, ja se on suunniteltu nopeisiin ja intensiivisiin ensimmäisen persoonan -peleihin, joissa vaaditaan tarkkuutta ja suorituskykyä.

Burst Pro Airin nopeat ja herkästi reagoivat Titan Optical Switch -kytkimet tarjoavat 0,2 ms:n toimintanopeuden ja ovat kaksi kertaa nopeampia ja kaksi kertaa kestävämpiä kuin tavalliset mekaaniset kytkimet, ja ne takaavat jopa 70 miljoonaa klikkausta. Koska vallankumouksellinen mekaniikka voidaan yhdistää vain vallankumoukselliseen teknologiaan, ROCCATin räätälöity optinen Owl-Eye-sensori (joka perustuu PixArtin PAW3370:een) tuottaa jopa 19K DPI:n tarkkuuden ja tarjoaa ennennäkemättömän liikkeenseurannan.

Burst Pro Airin elegantissa ja tyylikkäässä muotoilussa on ainutlaatuinen vettä ja pölyä kestävä Bionic Shell -kuori, joka tekee siitä keskimääräistä langatonta hiirtä kevyemmän. Kuoren hunajakennorakenteen ansiosta Burst Pro Air painaa vain 81 grammaa ja siinä on neljä LED-vyöhykettä, jotka toimivat ROCCATin älykkään AIMO-valaistusmoottorin avulla. Burst Pro Air synkronoi 16,8 miljoonan värivirran vaihtoehtonsa kaikkien muiden AIMO-yhteensopivien tuotteiden kanssa tarjoten ainutlaatuisen RGB-valaistuksen räätälöintikokemuksen.

Burst Pro Airin langatonta yhteyttä ja akun suorituskykyä hallinnoi ROCCATin Stellar Wireless -teknologia, joka tasapainottaa jatkuvasti signaalin voimakkuutta ja akun käyttöä optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. -pelaajat voivat myös valita joko matalan viiveen pelikäyttöön soveltuvan 2,4 GHz:n langattoman yhteyden tai monikäyttöisen Bluetooth 5.2 -langattoman yhteyden. Burst Pro Air tarjoaa jopa 100 tuntia langatonta suorituskykyä yhdellä latauksella keskeytymätöntä pelaamista varten. Kun on aika ladata Burst Pro Air, kevyt USB-C PhantomFlex -kaapeli tuntuu lähes ”langattomalta” toiminnalta, ja se tarjoaa viisi tuntia pelikäyttöä vain 10 minuutin latauksen jälkeen. Lämpökäsitellyt puhtaan PTFE:n liukukalvot ovat myös kääntentekevät. Lisälämpökäsittely tarkoittaa, että Burst Pro Air on esiviritetty tarjoamaan uskomattoman liukuvuuden ja sulavat hiiren liikkeet heti laatikosta tultuaan.

Lukemattomien ominaisuuksiensa lisäksi Burst Pro Air tukee myös NVIDIA Reflex Analyzeria. NVIDIA G-SYNC -näytöissä, joissa on Reflex, on maailman ensimmäinen ja ainoa järjestelmän viiveanalysaattori, joka havaitsee pelihiiristä tulevat naksahdukset ja mittaa ajan, joka kuluu siitä aiheutuvien pikseleiden (aseen suuliekki) muuttumiseen näytöllä. Kun ROCCATin Burst Pro Air -hiirtä käytetään yhdessä Reflexillä varustetun NVIDIA G-SYNC -näytön kanssa, pelaajat voivat mitata ja parantaa oheislaitteen ja koko järjestelmän latenssiaikaa.

ROCCATin langaton -pelihiiri Burst Pro Air on nyt saatavilla nyt osallistuvilta jälleenmyyjiltä maailmanlaajuisesti 99,99 euron hintaan.

Kommentoi

Turtle Beach tähtää ympäristötavotteiden parantamiseen Play With Purpose -ohjelman avulla Kommentit pois päältä artikkelissa Turtle Beach tähtää ympäristötavotteiden parantamiseen Play With Purpose -ohjelman avulla

Turtle Beach

Johtava pelitarvikkeiden toimittaja Turtle Beach Corporation, julkisti tänään virallisesti yhtiön ympäristö-, sosiaali- ja hallinto-ohjelman (ESG), jonka nimi on Play with Purpose. Play with Purpose -ohjelma sekä yhtiön hallituksen hyväksymä ESG-politiikka virallistavat yhtiön ESG-aloitteet ja asettavat tavoitteet, jotka ovat ja tulevat jatkossakin olemaan tärkeä osa Turtle Beach Corporationin liiketoimintaa.

Play with Purpose -julkaisu on saatavilla yhtiön verkkosivustolla ja siinä korostetaan Turtle Beach Corporationin nykyisiä ja tulevia aloitteita ja tavoitteita hiilijalanjäljen pienentämiseksi, muovipakkausten poistamiseksi, pakkauskoon pienentämiseksi ja hiilivaikutusmerkintöjen lisäämiseksi tiettyihin tuotteisiin Turtle Beach-, ROCCAT- ja Neat Microphones -brändeillä. Turtle Beach Corporationin ESG-tavoitteiden lisäksi Play with Purpose tarjoaa myös tietoa yhtiön monimuotoisuudesta, osallisuudesta ja sitoutumisesta yhteisöihin.

”Yhtenä tunnetuimmista pelialan tuotemerkeistä jo vuosikymmeniä Turtle Beach on sitoutunut pitkällä aikavälillä ESG-aloitteisiin, ja tämänpäiväinen ilmoitus on osoitus tulevaisuuden tavoitteistamme. RPS Groupin tiimin johdolla ja organisaation sisäisen energian vahvistamana haluamme tehdä enemmän ja paremmin, joten olemme innoissamme voidessamme jakaa nämä suunnitelmat ja tavoitteemme yhteisön kanssa. Haluamme varmistaa, että kun kuluttajat ostavat Turtle Beachin, ROCCATin ja Neat Microphonesin tuotteita, he voivat luottaa siihen, että keskitymme ympäristövaikutusten minimoimiseen, ja lisäksi he tietävät saavansa korkealaatuisen tuotteen.”

sanoo Jürgen Stark, Turtle Beach Corporationin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja

Yksi Turtle Beach Corporationin tähänastisista sitoumuksista sisältää muovin käytön vähentämisen pakkauksissa 88 prosentilla (painon mukaan) yhtiön Xboxille tarkoitettujen Stealth 600 Gen 2 -kuulokkeiden osalta (verrattuna alkuperäiseen Stealth 600 Xbox -kuulokemalliin). Lisäksi muiden kuulokemallien osalta muovin käyttöä on vähennetty 87-96 prosenttia (painon mukaan). Turtle Beach Corporation on myös uudistanut tuotepakkauksia ajan mittaan pienentääkseen niiden kokonaiskokoa ja mahdollistaakseen tehokkaamman toimituksen, mikä vähentää tuotteiden toimitukseen liittyviä hiilidioksidipäästöjä.

Turtle Beach Corporation aikoo kuitenkin mennä pidemmälle. Vuoteen 2023 mennessä yhtiö pyrkii ottamaan käyttöön hiilineutraaleja tuotteita ja lisäämään hiilivaikutusmerkinnän tiettyihin tuotteisiin. Turtle Beachin ESG-tiimi tutkii parhaillaan mahdollisia kuluttajan jälkeisen kierrätysmuovin (post-consumer recycled plastics, PCR) lähteitä ja tapoja, joilla PCR voidaan parhaiten integroida tuleviin tuotteisiin. Vuoteen 2024 mennessä tavoitteena on sisällyttää vähintään 10 prosenttia PCR:ää tiettyihin tuotteisiin. Nämä toimet eivät ainoastaan minimoi Turtle Beach Corporationin ympäristövaikutuksia, vaan antavat myös Turtle Beachin, ROCCATin ja Neat Microphonesin asiakkaille mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia ostopäätöksiä, jotka tukevat kestävämpää elämäntapaa.

Play with Purpose -ohjelmassa on kyse muustakin kuin ympäristöstä. Yhtiö on nimittäin aina tukenut vahvasti monimuotoisuutta ja osallisuutta sekä vakaata yhteisötukea ja vuorovaikutusta. Yhtiö uskoo, että työpaikan monimuotoisuus luo ympäristön, jossa erilaiset näkökulmat parantavat luovuutta, tuottavuutta, tiimin jäsenten sitoutumista ja työntekijöiden yleistä tyytyväisyyttä. Monimuotoisuuden edistämiseksi Turtle Beach on tehnyt aloitteita, kuten tehnyt yhteistyötä monimuotoisuuteen keskittyvien, erikoistuneiden työpaikkasivustojen kanssa, jotta hakijakunta olisi entistä monipuolisempi.

Yhtiön sisäisten pitkäaikaisten monimuotoisuuspyrkimysten lisäksi yli 60 prosenttia Turtle Beach Corporationin ulkoisista pelikumppaneista ja lahjakkaista luojista tulee pelialalla aliedustetuista ryhmistä. Turtle Beach Corporation tukee myös laajempaa yhteisöä antamalla tukea asioille, joista me, asiakkaamme ja kumppanimme, välitämme vahvasti. Esimerkiksi vuonna 2020 Turtle Beach Corporation teki yhteistyötä Roc Nationin ja Team Rocin kanssa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden uudistuksen tukemiseksi ja antoi taloudellista tukea The Gathering for Justice ja Until Freedom -tapahtumille. Vuonna 2021 Turtle Beach ilmoitti myös pitkäaikaisesta kumppanuudesta GLSENin kanssa LGBTQ+-pelaajien tukemiseksi.

”Haluamme työskennellä monipuolisten, parhaiden ja älykkäimpien ihmisten kanssa, koska se tekee Turtle Beach Corporationista paremman paikan. Olipa kyse sitten yhtiön jäsenistä, muista yrityksistä, joiden kanssa teemme yhteistyötä, tai vaikuttajista, sisällöntuottajista ja ammattilaispelaajista, joiden kanssa teemme yhteistyötä, monimuotoisuus on aina ollut tärkeässä asemassa liiketoimintamme kannalta.”

Stark lisäsi

Turtle Beach Corporation palkkasi RPS Groupin – maailmanlaajuisen ESG-konsulttiyrityksen – auttamaan sen ESG-strategian parantamisessa, avustamaan sen täytäntöönpanossa ja antamaan puolueettoman arvion sen tämänhetkisestä tilanteesta ESG-asioissa.

Kommentoi