Vampire: The Masquerade -aiheinen battle royale peli ilmestyy ensi vuonna Kommentit pois päältä artikkelissa Vampire: The Masquerade -aiheinen battle royale peli ilmestyy ensi vuonna

Vampire: The Masquerade

Entisten ja -pelien kehittäjien perustama on kehittämässä parhaillaan -aiheista battle royale peliä.

Pelissä eri vampyyrilahkot ottavat mittaa toisistaan Prahan rakennusten katoilla. Pelata voi joko yksin tai yhdessä muiden kanssa vastaan muita sekä vihamielistä Entity tahoa, joka haluaa tuhota kaikki vampyyrit. Käytössäsi on yliluonnollisia voimia, erilaisia aseita sekä tietenkin verta, joka tekee sinusta vahvemman.

Toistaiseksi nimettömän pelin odotetaan ilmestyvän ensi vuoden loppupuolella. Toinen odotettu samaan pelimaailmaan sijoittuva Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 -peli myöhästyi aiemmin tänä syksynä ensi vuoden puolelle.

Kovasti odotettu Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 esittäytyy uusilla pelivideoilla Kommentit pois päältä artikkelissa Kovasti odotettu Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 esittäytyy uusilla pelivideoilla

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Useampaan otteeseen viivästynyneestä ja kovasti odotetusta -pelistä on saatu uusia kattavia pelivideoita. Voit katsoa ne alta.

Pelin kehityshistoria on ollut vähintäänkin myrskyisä ja sen suuntaa on muutettu useaan otteeeseen. Ensimmäisen kerran pelistä kuultiin vuonna 2019 ja sen piti ilmestyä maaliskuussa 2020. Teknisten haasteiden vuoksi julkaisua kuitenkin siirrettiin.

Elokuussa 2020 pelin julkaisua viivästettiin edelleen ja sen piti ilmestyä seuraavana vuonna. Alkuvuodesta 2021 julkaisija ilmoitti, että kehittäjä siirretään pois kehitystehtävistä ja tillalle otettiin tällöin vielä nimetön kehittäjä.

Syyskuussa 2023 pelin uudeksi kehittäjäksi ilmoitettiin The Chinese Room, joka tunnetaan mm. Dear Esther -seikkailupelistä.

– Bloodlines 2 -pelin on määrä ilmestyä tämän vuoden aikana , , ja -konsoleille sekä :lle.

Torille! – Kotimainen Skábma voitti parhaan pohjoismaisen pelin palkinnon Kommentit pois päältä artikkelissa Torille! – Kotimainen Skábma voitti parhaan pohjoismaisen pelin palkinnon

Skábma - Snowfall

-palkintogaalat vietettiin eilen toukokuun 25. päivä Ruotsin Malmössä ja parhaan pohjoismaisen pelin palkinnon nappasi kotimainen Skábma – Snowfall -peli. Tapahtuma oli osa vuosittaista pelialan konferenssia.

Illan suuri voittaja Skábma – Snowfall on saanut inspiraationsa saamelaisten alkuperäiskansojen vanhoista uskomuksista ja kansantarinoista. Peli voitti vuoden parhaan pohjoismaisen pelin palkinnon lisäksi myös parhaan taiteen palkinnon.

Nordic Game on ainoa maailmanlaajuinen tapahtuma, jossa keskitytään erityisesti pohjoismaiseen peliteollisuuteen, ja nyt viidennentoista kerran järjestetty Nordic Game Awards -seremonia oli jälleen yksi konferenssin kohokohdista. Edellisvuosien tapaan Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin alan vertaisista koostuva tuomaristo valitsi finalistit ja voittajat.

Palkintogaalaa isännöivät PixelTV:n Thomas Bense ja David Bateson, joka on kuuluisien -pelien agentti 47:n ääninäyttelijä. Dynaaminen kaksikko viihdytti upeasti liveyleisöä ja julkisti Nordic Game Awards 2023 -voittajat:

  • Vuoden paras pohjoismainen peli: Skábma – Snowfall, kehittäjä Red Stage Entertainment, Suomi
  • Vuoden paras pohjoismainen peli, pieni näyttö: Source of Madness, kehittäjä Carry Castle, Ruotsi
  • Paras taide: Skábma – Snowfall, kehittäjä Red Stage Entertainment, Suomi
  • Paras pelisuunnittelu: , kehittäjä The Outsiders, Ruotsi
  • Paras teknologia: Virtuoso, kehittäjä Really Interactive, Ruotsi
  • Paras audio: Metal Hellsinger, kehittäjä The Outsiders, Ruotsi
  • Parasta hauskanpitoa kaikille: Time on Frog Island, kehittäjä Half Past Yellow, Tanska
  • Paras debyytti: Raft – The Final Chapter, kehittäjä Redbeet Interactive, Ruotsi

Lisäksi tuomaristo päätti antaa erityismaininnan tanskalaiselle pelille The Forest Quartet, jonka on kehittänyt Mads & Friends.

Katso kaikki ehdolla olleet nimikkeet täältä.