Vauhtia löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii – arvostelussa The Crew Motorfest Kommentit pois päältä artikkelissa Vauhtia löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii – arvostelussa The Crew Motorfest

The Crew Motorfest

The Crew Motorfest (Xbox Series X)

6 / 10
Hyvää Realistiset grafiikat. Audio. Monta eri alustaa. Crossplay Huonoa Toistaa itseään liian nopeaa. Ei splitscreeniä, Autot tuhoutumattomia. Freedrivessä ei pysty kommunikoimaan, vaikka moninpeli pakko. Oma persoona puuttuu. Yhteenveto The Crew Motorfestistä Vauhtia kyllä löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii. Ehkä nekin ongelmat ovat jo selätettynä seuraavassa versioinnissa?

Ubisoftin julkaisema kantaa mukanaan monenlaista painolastia. Se on nimittäin sarjan kolmas osa, joka on jatkoa aiemmalle The Crew 2 -pelille, ja se tuo mukanaan sekä sarjan perinteitä että uusia tuulia.

Ubisoft Ivory Tower -pelistudio on tällä kertaa siirtänyt pelaajat vehreälle O'ahu-saarelle, osana Havaijin saariryhmää, jossa he voivat kokea ajamisen hurman peräti 600 eri ajoneuvolla – tietenkin pelin edetessä ja saavutusten karttuessa.

Pelikokemuksen alkumetreillä pelaajaa tervehdittiin uudenlaisella ohjaustuntumalla. Auton hallinta vaati totuttelua, sillä perinteisistä autopelikokemuksista poiketen ohjaus ei ollutkaan niin suoraviivaista touhua, kuin äkkiä voisi olettaa. . Tämän realistisen lähestymistavan voi nähdä sekä plussana että miinuksena, riippuen pelaajan henkilökohtaisista preferensseistä. Ensivaikutelmiin liittyi myös huoli pelin mahdollisesti toistuvasta luonteesta, joka ilmeni kilpailuiden samankaltaisuutena ja voittokriteerien mustavalkoisuutena.

Vaikka The Crew Motorfest tarjoilee silmäkarkkia huipputason grafiikan myötä, herää kysymys. voiko liiallinen realismi ja visuaalinen varovaisuus olla rasite? Pelin värimaailma ja tyyli olisivat saattaneet hyötyä rohkeammista valinnoista ja kenties jopa surrealistisemmista elementeistä, joilla se olisi voinut erottua edukseen tämän genren muista teoksista. Nyt läpi paistaa, ehkä jo hieman liiallinenkin vaikutteiden ottaminen ”isoveljiltään”. Persoona jää jotenkin varjoon.

Moninpelielementit tuovat mukaan oman vivahteensa, mutta herättävät samalla kritiikkiä. Vaikka pelaajaa kannustetaan osallistumaan moninpeliin, tuntuu pelin kommunikaatio-ominaisuudet kovin rajoitetuilta ja vuorovaikutus muiden pelaajien kanssa melko etäältä. Moninpeli ja yhteisöllisyys jäävät siis tavoittamattaan, mikä on varsin ironista tällaisessa laajasti moninpeliä korostavassa ympäristössä.

Myönteisiä huomioita The Crew Motorfest saa alustatuestaan (lukuun ottamatta Nintendo Switchiä), crossplay-ominaisuudestaan ja audiototeutuksestaan, joka sopii peliin kuin nenä päähän. Kootusti voisi todeta, että peli jää keskinkertaisuuden ja potentiaalin välimaastoon. Paperilla kun niin moni asia näyttää hyvältä.

The Crew Motorfest ei ole peli, jonka voi suositella ostettavaksi täyteen hintaan, mutta kun se kuuluisa ”Anttilan alelaari” saa kyseisen autopelin sopuhintaan, niin mikäpäs siinä sitten, ajanvietteeksi perjantai-iltaan vaan. Vauhtia kyllä löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii. Ehkä nekin ongelmat ovat jo selätettynä seuraavassa versioinnissa?

Arvostelu: M.Säily

Skull and Bones aloitti toisen sisältövuotensa Kommentit pois päältä artikkelissa Skull and Bones aloitti toisen sisältövuotensa

Skull and Bones

Muistatko vielä Ubisoftin -merirosvopelin? Julkaisu kesti vuosia ja kun se lopulta saatiin ulos helmikuussa 2024, vastaanotto oli melko haalea. Pelaajia jäi vähän ja kiinnostus hiipui nopeasti – ainakin Steamissä.

Silti jatkaa pelin tukemista, ja nyt starttaa toinen sisältövuosi. Ensimmäinen kausi kantaa nimeä Ascent into Chaos ja tuo peliin uutta tekemistä: sluuppi-laiva, uusi statusvaikutus nimeltä Shell-Shocked, päivityspuu sekä tiikerinpentu lemmikiksi.

Lue myös: Purjeilla kohti pettymyksiä – arvostelussa merirosvoseikkailu Skull and Bones

Merkittävin uutuus on Item Ascension -järjestelmä, jossa tehokkaita aseita voi kehittää kolmella tasolla: Basic, Advanced ja Special. Aseiden harvinaisuus määrittää, kuinka monta ja millaisia parannuksia niihin voi lisätä. Käyttö vaatii vähintään Infamy Tier 9 -tason.

Ubisoft vakuuttaa sitoutuneensa pelin pitkäaikaiseen kehitykseen. Jää nähtäväksi, kuinka moni enää nousee laivaan mukaan.

Skull and Bones on saatavilla sekä ja sekä S -pelikonsoleille että :lle. Tietokoneversiot ovat myynnissä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikoissa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Prince of Persia loikkaa taskuun – The Lost Crown nyt myös mobiilissa Kommentit pois päältä artikkelissa Prince of Persia loikkaa taskuun – The Lost Crown nyt myös mobiilissa

Prince of Persia: The Lost Crown

on tuonut suositun : The Lost Crown -toimintaseikkailun iPhone- ja -laitteille. Nyt voit hypätä muinaisen Persian syövereihin vaikka bussimatkalla – eikä pelituntuma kärsi tippaakaan.

Kyseessä on sivulta kuvattu metroidvania-henkinen seikkailu, jossa ketterä tasohyppely, napakat taistelut ja mystinen tarinankerronta lyövät kättä. Mukana on myös älykkäitä pulmakohtia ja eeppisiä vihollisia, kuten genressä kuuluukin. The Lost Crown tuo sarjan vanhan koulukunnan tunnelman tähän päivään ja sujahtaa sulavasti nykyaikaisiin puhelimiin.

Mobiiliversio pyörii hienosti 60 fps:n nopeudella ja ohjaus toimii joko peliohjaimella tai suoraan kosketusnäytöltä. Pelaamista on myös mukautettu mobiilikäyttöön: esimerkiksi automaattinen juomien ja torjuntojen käyttö sekä ajanhidastus helpottavat vaikeimpia kohtia.

Kaikki alkuperäisen version saavutettavuusominaisuudet ovat mukana, eikä syyttä – peli nappasi Innovation in Accessibility -palkinnon The Game Awards 2024 -gaalassa.

Voit kokeilla peliä maksutta App Storessa ja Google Play Storessa. Koko pelin voi lunastaa tarjoushintaan 5. toukokuuta asti.

Prince of Persia: The Lost Crown on nyt saatavilla iOS- ja Android-laitteiden lisäksi , , , , Nintendo -konsoleille sekä :lle. Peli löytyy myös Ubisoft+-tilauksella. Ikärajasuositus on PEGI 16.