Vauhtia löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii – arvostelussa The Crew Motorfest Kommentit pois päältä artikkelissa Vauhtia löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii – arvostelussa The Crew Motorfest

The Crew Motorfest

The Crew Motorfest (Xbox Series X)

6 / 10
Hyvää Realistiset grafiikat. Audio. Monta eri alustaa. Crossplay Huonoa Toistaa itseään liian nopeaa. Ei splitscreeniä, Autot tuhoutumattomia. Freedrivessä ei pysty kommunikoimaan, vaikka moninpeli pakko. Oma persoona puuttuu. Yhteenveto The Crew Motorfestistä Vauhtia kyllä löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii. Ehkä nekin ongelmat ovat jo selätettynä seuraavassa versioinnissa?

Ubisoftin julkaisema kantaa mukanaan monenlaista painolastia. Se on nimittäin sarjan kolmas osa, joka on jatkoa aiemmalle The Crew 2 -pelille, ja se tuo mukanaan sekä sarjan perinteitä että uusia tuulia.

Ubisoft Ivory Tower -pelistudio on tällä kertaa siirtänyt pelaajat vehreälle O'ahu-saarelle, osana Havaijin saariryhmää, jossa he voivat kokea ajamisen hurman peräti 600 eri ajoneuvolla – tietenkin pelin edetessä ja saavutusten karttuessa.

Pelikokemuksen alkumetreillä pelaajaa tervehdittiin uudenlaisella ohjaustuntumalla. Auton hallinta vaati totuttelua, sillä perinteisistä autopelikokemuksista poiketen ohjaus ei ollutkaan niin suoraviivaista touhua, kuin äkkiä voisi olettaa. . Tämän realistisen lähestymistavan voi nähdä sekä plussana että miinuksena, riippuen pelaajan henkilökohtaisista preferensseistä. Ensivaikutelmiin liittyi myös huoli pelin mahdollisesti toistuvasta luonteesta, joka ilmeni kilpailuiden samankaltaisuutena ja voittokriteerien mustavalkoisuutena.

Vaikka The Crew Motorfest tarjoilee silmäkarkkia huipputason grafiikan myötä, herää kysymys. voiko liiallinen realismi ja visuaalinen varovaisuus olla rasite? Pelin värimaailma ja tyyli olisivat saattaneet hyötyä rohkeammista valinnoista ja kenties jopa surrealistisemmista elementeistä, joilla se olisi voinut erottua edukseen tämän genren muista teoksista. Nyt läpi paistaa, ehkä jo hieman liiallinenkin vaikutteiden ottaminen ”isoveljiltään”. Persoona jää jotenkin varjoon.

Moninpelielementit tuovat mukaan oman vivahteensa, mutta herättävät samalla kritiikkiä. Vaikka pelaajaa kannustetaan osallistumaan moninpeliin, tuntuu pelin kommunikaatio-ominaisuudet kovin rajoitetuilta ja vuorovaikutus muiden pelaajien kanssa melko etäältä. Moninpeli ja yhteisöllisyys jäävät siis tavoittamattaan, mikä on varsin ironista tällaisessa laajasti moninpeliä korostavassa ympäristössä.

Myönteisiä huomioita The Crew Motorfest saa alustatuestaan (lukuun ottamatta Nintendo Switchiä), crossplay-ominaisuudestaan ja audiototeutuksestaan, joka sopii peliin kuin nenä päähän. Kootusti voisi todeta, että peli jää keskinkertaisuuden ja potentiaalin välimaastoon. Paperilla kun niin moni asia näyttää hyvältä.

The Crew Motorfest ei ole peli, jonka voi suositella ostettavaksi täyteen hintaan, mutta kun se kuuluisa ”Anttilan alelaari” saa kyseisen autopelin sopuhintaan, niin mikäpäs siinä sitten, ajanvietteeksi perjantai-iltaan vaan. Vauhtia kyllä löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii. Ehkä nekin ongelmat ovat jo selätettynä seuraavassa versioinnissa?

Arvostelu: M.Säily

Just Dance 2025 Edition -tanssipeli edistää ADHD-tietoisuutta Kommentit pois päältä artikkelissa Just Dance 2025 Edition -tanssipeli edistää ADHD-tietoisuutta

Just Dance 2025 Edition

Ubisoftin hiljattain ilmestynyt sisältää 40 uutta kappaletta, joiden joukossa on Galantis-yhtyeen ”BANG BANG (My Neurodivergent Anthem)” -kappale, joka käsittelee ADHD:ta eli aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriötä.

Pelin kehityksessä on tehty yhteistyötä Ubisoftin neurodiversiteettiresurssiryhmän (ERG) kanssa. Yhteistyön tavoitteena oli varmistaa ADHD:n asianmukainen käsittely pelissä. ”BANG BANG” -kappaleen koreografia on suunniteltu kuvastamaan ADHD-kokemusta.

Pelissä on useita pelitiloja, mukaan lukien kuntoilutoiminnot ja moninpelitilat. Pelaajat voivat laajentaa kappalevalikoimaansa Just Dance+ -tilauspalvelun kautta.

Just Dance 2025 Edition on nyt saatavana Nintendo -, - ja |S -pelikonsoleille. on saatavana -, - ja -virtuaalilaseille. Pelien ikäraja on PEGI 3.

Ubisoft pohdiskelee, olisiko maailma valmis uudelle Rayman-pelille Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft pohdiskelee, olisiko maailma valmis uudelle Rayman-pelille

Rayman Legends

on vahvistanut tutkivansa mahdollisuutta uudesta Rayman-pelistä hiljattain hajonneen työskennellessä muun muassa uudelleenjulkaisun parissa.

Ubisoftin edustaja sanoi Kotakulle lähetettyssä sähköpostiviestissä: ”Olemme iloisia voidessamme vahvistaa, että ja ovat äskettäin aloittaneet tutkimusvaiheen -brändin parissa. Projekti on vielä alkuvaiheessa, ja jaamme lisätietoja myöhemmin.”

Ubisoftin lausunto seuraa raporttia aikaisemmin tänään, jossa kerrotaan Lost Crown -tiimin siirtyneen työskentelemään Beyond Good and Evil 2:n, seuraavan Ghost Reconin ja ilmoittamattoman Rayman-uudelleenjulkaisun parissa. Luoja Michel Ancelin kerrottiin myös olevan mukana, mikä Ubisoft myöhemmin vahvisti.

”Rayman-brändin luojana Michel Ancellia konsultoidaan universumin johdonmukaisuuden varmistamiseksi”, Ubisoftin edustaja sanoi.

Ancel lähti Ubisoftilta vuonna 2020 sanoten aikovansa jättää peliteollisuuden ja avata villieläinsuojelukeskuksen. Ancelin paljastettiin myöhemmin olevan tutkittavana syytöksistä käyttäytymisestään, joka johti myrkyllisiin työpaikkakulttuuriin, mikä hän kiisti ja kutsui ”fake news” Instagram-julkaisussaan. Hän on enimmäkseen pysynyt matalalla profiilissa sen jälkeen, vaikka hän kunnioittikin Beyond Good and Evil 2:n luovaa johtajaa Emile Morelia, joka kuoli äkillisesti vuonna 2023.

Sarjan viimeisestä pelistä, vuonna 2013 julkaistusta , on kulunut yli vuosikymmen. Vaikka sen alku on haalistunut, Rayman on legendaarinen alustapeli, jonka historia ulottuu vuoteen 1995. Sarja on ilmestynyt lukuisille alustoille, Atari Jaguarista ja Sega Saturnista Switchiin, PS4:ään ja Xbox Oneen. Rayman Legendsin määritelmäversio julkaistiin vuonna 2017.

Kehittäjä Ubisoft Montpellier työskentelee ilmeisesti edelleen ahkerasti Beyond Good and Evil 2:n parissa, joka ilmoitettiin vuonna 2017 eikä ole juuri näkynyt sen jälkeen. Ubisoft Milan on puolestaan parhaiten tunnettu työstänsä Mario + Rabbids: Sparks of Hope -pelissä.

Ubisoft kokonaisuudessaan on edelleen ympäröity huhuilla yritysoston ja muiden ongelmien vuoksi. Ranskalainen kustantajan tulot on määrä julkaista ensi viikolla, ja niillä on mahdollisuus valaista lisää sen yhä epävarmempaa tulevaisuutta.