Presidentti Vladimir Putin haluaa Venäjälle oman pelikonsolin Kommentit pois päältä artikkelissa Presidentti Vladimir Putin haluaa Venäjälle oman pelikonsolin

Venäjän presidentti Vladimir on antanut ohjeita hallinnolleen tutkimaan videopelien, pelikonsoleiden sekä niihin liittyvien järjestelmien kehittämistä Venäjällä, kertoo valtiollinen uutistoimisto Tass. Putinin mukaan konsolin on tarkoitus valmistua muutaman vuoden kuluessa.

Toimeksiannon mukaan takaraja on asetettu 15. kesäkuuta 2024, ja Venäjän pääministeri Mihail Mishustin on nimetty valvomaan sen etenemistä. Suunnitelman mukaan ensimmäisen konsolin odotetaan olevan valmiina joko vuonna 2026 tai 2027. Tämä tavoite vaikuttaa kunnianhimoiselta, sillä kehitystyö alkaa tyhjältä pöydältä.

Suurimmat konsolivalmistajat, kuten Sony (PlayStation), Microsoft (Xbox) ja Nintendo (Switch), vetäytyivät Venäjältä vuonna 2022 pian sodan alkamisen jälkeen. Vaikka valmistajat vetäytyivätkin, kaikkien valmistajien konsoleita on edelleen tuotu maahan ilman lupaa.

Venäjällä on aiemmin suunniteltu oman pelimoottorin kehittämistä maan peliteollisuuden tulevaisuuden turvaamiseksi. Tämän lisäksi Putin on ilmaissut halunsa, että suosittujen nettipelien taustalla olevat yritykset toimisivat suoraan Venäjällä. Hän on myös vaatinut maahan perustettavaksi kansallisia esports-kisoja, joissa amerikkalaiset pelit eivät olisi sallittuja.

PS. Artikkelin kuva ei liity tapaukseen! Ainakaan vielä….