Viherhelvetti pääsi valloilleen – psykologinen selviytymispeli Green Hell sai tarinatilan Kommentit pois päältä artikkelissa Viherhelvetti pääsi valloilleen – psykologinen selviytymispeli Green Hell sai tarinatilan

Selviytymispeli on päivittynyt 1.0 versioon ja jättänyt samalla Early Access -vaiheen taakseen. Suurimpana lisäyksenä peli on saanut oman tarinatilan. Myös paljon muuta uutta on lisätty kuten aluetta laajennettu, graafisia lisäyksi ja parannuksia sekä uusia vaikeustasoja.

Pohjimmiltaan Green Hell on selviytymyspeli siinä missä esimerkiksi ja , mutta tietyt piirteet vievät sen astetta syvemmälle kilpailijoistaan. Sademetsään sijoittuvassa selvitymispelissä pitää peru välttämättömyyksien kuten ravinnon, lepäämisen ja raaka-aineiden lisäksi pitää huolta myös omasta mielenterveydestään.

Psykologista selviytymistä

Viidakko-olosuhteissa psykologinen puoli korostuu erityisesti. Luonnon armottomuus ja eristys ulkomaailmasta on mallinnettu pelissä erittäin onnistuneesti. Kun olet saanut ensimmäisen suojarakennelmasi kyhättyä on jo ensimmäiset madot ryömineet ihosi alle, kirjaimellisesti. Näistä päästäksesi tarvitset piikkejä luista tai kalan ruodoista. Jos ne onnistut hankkimaan on kropassasi jo melko varmasti myös iilimatoja. Eikä siinä vielä kaikki, näiden lisäksi pitäisi vielä hankkia puhdasta vettä, vältellä suurempia villieläimiä ja toivoa ettei alkuasukkaat löydä sinua.

Mato pääsi ihon alle, täytyypä lähteä kalaan.

Entistä tarkempaa selviytymistä

Siinä missä useimmissa selviytymispeleissä seurataan ravinnon ja nesteiden saantia, Green Hellissä pelaaja joutuu seuraamaan myös hiilihydraatteja, proteiineja sekä rasvoja. Sillä on väliä mitä syöt – valitsetko rasvapitoisen kookoksenkuoren vai kenties proteiinirikkaan toukan. Myös se kypsentääkö ruoan vai syökö sen raakana on väliä. Pelissä ruokamyrkytyksen saa melko helposti ja laatta lentää varmasti.

Green Hell
Alkuasukkaat voivat aiheutta päänvaivaa selviytyjälle.

Myös rakennelmien, aseiden ja työkalujen väsääminen on viety hieman pidemmälle muista genren peleistä. Rakennukset vaativat paljon materiaalia, mutta niitä myös löytyy ympäristöstä runsaasti. Aseita ja työkaluja on montaa eri sorttia ja jokaiselle on oma soveltuva käyttötarkoitus.

Vastinetta rahoille

Loppujenlopuksi hintaansa nähden Green Hell tarjoaa varsin haastavaa, mutta samalla palkitsevaa selviytymistä. Peli on varsin vakaa ja visuaalisesti erittäin näyttävä. Myös äänimaailma on hiottu ja luo onnistuneen sademetsän tunnelman. Green Hell on saatavilla :lle -palvelusta 20,99€ hintaan.

Tältä näyttää moninpeli ensi viikolla ilmestyvän Welcome to Paradize -zombiepelissä Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää moninpeli ensi viikolla ilmestyvän Welcome to Paradize -zombiepelissä

Welcome To Paradize

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema avoimen maailman -toimintapeli on pelattavissa myös yhteistyössä kavereiden kanssa. Katso moninpelin traileri alta.

Paratiisissa kukaan ei ole yksin, vaikka minkäänlaista juttuseuraa omat hakkerointikypäriä kantavat zombiapulaiset eivät tarjoakaan. Sen sijaan ihmiskaverin kanssa koettuna zombimaailmastakin löytyy jutun juurta jauhettavaksi. Turinoinnin ohella vaarallisten alueiden koluaminen on turvallisempaa, sillä ylimääräiset silmäparit ehkäisevät tehokkaasti salakavalan selkämykseen hyökkäämisen. Toki sekin sillä oletuksella, että pelikaveria kiinnostaa pelikumppanin kohtalo tai että on ylipäätään yhtään enemmän hereillä kuin ympärillä pyörivät zombit.

Welcome to ParadiZen zombikokemus taipuu sujuvasti monenlaiseen pelaamiseen. Olipa pelaaja yksinäinen susi, satunnainen kimppapelaaja tai täyspäiväistä moninpeliä harrastava selviytyjäoletettu, pelin joustava moninpeliluonne taipuu monenlaiseen muottiin. Kaverin kanssa voi pelata silloin ja tällöin tai vaikkapa kokonaisia tehtäväketjuja suorittaen. Sitä paitsi kaverin kanssa on mukavampi joutua zombihirvitysten kouriin kuin täysin yksin.

Mikä parasta, kaverin kanssa pelaaminen ei suinkaan haittaa omaa edistymistä pelissä. Näinpä kaverin kanssa puuhastelu ja seikkaileminen ei suinkaan ole pois omasta tarinalinjastosta. Pelaajia yhteen moninpelisessioon mahtuu enimmillään neljä kerrallaan. Jotta moninpelikokemuksen kuvailu ei jäisi täysin tekstin tasolle, on hommasta julkaistu myös muikea video.

Welcome to ParadiZe on toiminnallinen ja humoristinen selviytymistoimintapeli, jossa pelaaja ohjaa selviytyjää zombimaailmanlopun jälkeisessä maailmassa. Apuna aseiden lisäksi ovat kätevät hakkerointikypärät, joilla zombeista voi kesyttää omia alkukantaisia apureita.

Welcome to ParadiZe ilmestyy 29. helmikuuta 2024 - ja ja S -pelikonsoleille sekä :lle. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Rentoudu digitaalisessa puutarhassa – Garden Life peli ilmestyi tänään Kommentit pois päältä artikkelissa Rentoudu digitaalisessa puutarhassa – Garden Life peli ilmestyi tänään

Garden Life

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema tarjoaa mindfulness-henkistä virtuaalipuuhastelua ja rentouttavaa pelaamista.

Virtuaalisen puutarhan ja kasvihuoneen kanssa puuhastelu voi olla yhtäältä sekä rentouttavaa näpertämistä että tarinavetoista kevytseikkailua ilman suuria ja vaikeita haasteita. Suorituskeskeisen pelaamisen vastapainoksi luotu Garden Life: A Cozy Simulator on lämminhenkinen kokemus täynnä kevyttä tekemistä ja vaivatonta pelattavaa kasvimaan, puutarhan ja lähiympäristön sekä erilaisten puutarhatarvikkeiden parissa.

Värikkäässä ja hyväntuulisessa pelimaailmassa on kaksi erilaista pelimuotoa. Näitä ovat tarinavetoinen kevytseikkailu pienen kaupungin yhteisössä ja omassa rauhassa edistyvä puuhailupuoli ilman suuria tavoitteita tai varsinaisia haasteita. Jälkimmäinen näistä keskittyy enemmän rentouttavaan mindfulness-henkiseen puuhailuun, jossa aivot saavat lepoa ja mieli rentoutumista, kun pelaaja voi keskittyä harmittomiin askareisiin omaa virtuaaliympäristöään kunnostaen. Tarinavetoisessa pelitilassa pelaajalla on selkeitä toisiinsa liittyviä tapahtumia ja tehtäviä, jotka vievät peliä eteenpäin omalla painollaan.

Olipa pelitilana kumpi tahansa, molemmat keskittyvät puutarhanhoitoon, kasveihin ja elinvoimaisen ympäristön kanssa pakertamiseen. Etenemisen myötä pelaajaa palkitaan uusin työkaluin, kasvein ja tarvikkein, jotka tuovat lisää mahdollisuuksia pelissä etenemiselle.

Mukana on yli 120 erilaista kasvia eri väriversioineen ja peräti 245 erilaista koriste-esinettä ympäristöä kaunistamaan. Näiden monipuolisella yhdistämisellä jokainen voi löytää oman virtuaalisisustajansa pienellä vaivalla.

Garden Life on nyt saatavilla , , ja S -pelikonsoleille sekä :lle. Pelin Nintendo -versio julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Pelin ikäraja on PEGI 3.