Viherhelvetti pääsi valloilleen – psykologinen selviytymispeli Green Hell sai tarinatilan Kommentit pois päältä artikkelissa Viherhelvetti pääsi valloilleen – psykologinen selviytymispeli Green Hell sai tarinatilan 213

Selviytymispeli on päivittynyt 1.0 versioon ja jättänyt samalla Early Access -vaiheen taakseen. Suurimpana lisäyksenä peli on saanut oman tarinatilan. Myös paljon muuta uutta on lisätty kuten aluetta laajennettu, graafisia lisäyksi ja parannuksia sekä uusia vaikeustasoja.

Pohjimmiltaan Green Hell on selviytymyspeli siinä missä esimerkiksi ja , mutta tietyt piirteet vievät sen astetta syvemmälle kilpailijoistaan. Sademetsään sijoittuvassa selvitymispelissä pitää peru välttämättömyyksien kuten ravinnon, lepäämisen ja raaka-aineiden lisäksi pitää huolta myös omasta mielenterveydestään.

Psykologista selviytymistä

Viidakko-olosuhteissa psykologinen puoli korostuu erityisesti. Luonnon armottomuus ja eristys ulkomaailmasta on mallinnettu pelissä erittäin onnistuneesti. Kun olet saanut ensimmäisen suojarakennelmasi kyhättyä on jo ensimmäiset madot ryömineet ihosi alle, kirjaimellisesti. Näistä päästäksesi tarvitset piikkejä luista tai kalan ruodoista. Jos ne onnistut hankkimaan on kropassasi jo melko varmasti myös iilimatoja. Eikä siinä vielä kaikki, näiden lisäksi pitäisi vielä hankkia puhdasta vettä, vältellä suurempia villieläimiä ja toivoa ettei alkuasukkaat löydä sinua.

Mato pääsi ihon alle, täytyypä lähteä kalaan.

Entistä tarkempaa selviytymistä

Siinä missä useimmissa selviytymispeleissä seurataan ravinnon ja nesteiden saantia, Green Hellissä pelaaja joutuu seuraamaan myös hiilihydraatteja, proteiineja sekä rasvoja. Sillä on väliä mitä syöt – valitsetko rasvapitoisen kookoksenkuoren vai kenties proteiinirikkaan toukan. Myös se kypsentääkö ruoan vai syökö sen raakana on väliä. Pelissä ruokamyrkytyksen saa melko helposti ja laatta lentää varmasti.

Green Hell
Alkuasukkaat voivat aiheutta päänvaivaa selviytyjälle.

Myös rakennelmien, aseiden ja työkalujen väsääminen on viety hieman pidemmälle muista genren peleistä. Rakennukset vaativat paljon materiaalia, mutta niitä myös löytyy ympäristöstä runsaasti. Aseita ja työkaluja on montaa eri sorttia ja jokaiselle on oma soveltuva käyttötarkoitus.

Vastinetta rahoille

Loppujenlopuksi hintaansa nähden Green Hell tarjoaa varsin haastavaa, mutta samalla palkitsevaa selviytymistä. Peli on varsin vakaa ja visuaalisesti erittäin näyttävä. Myös äänimaailma on hiottu ja luo onnistuneen sademetsän tunnelman. Green Hell on saatavilla :lle -palvelusta 20,99€ hintaan.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Uusi Samurai Jack -peli kehitteillä Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi Samurai Jack -peli kehitteillä 27

Cartoon Networkilla ja Adult Swimillä pyörineestä suositusta animaatiosarjasta julkaistaan uusi peli vuoden 2020 aikana. Samurai Jack: Battle Through Time on pelisarjan kolmas julkaisu. Kaksi aiempaa julkaisua tapahtuivat jo 2003 ja 2004.

Julkaisutrailerin perusteella ei pysty pelistä paljoakaan kertomaan, mutta nimen perusteella pelin tehtävänä lienee löytää taistelujen välistä portaali jonka avulla Jack voisi matkustaa takaisin omaan aikaansa kukistaakseen Akun. Animaatiosarjassa Aku, joka alkoi vallata maailmaa vankilasta vapauduttuaan, lähetti Jackin tulevaisuuteen turvatakseen oman selustansa.

Samurai Jack: Battle Through Time julkaistaan ilmestyessään :lle, PlayStation 4:lle, Xbox One:lle ja Nintendo Switch.

IT-suunnittelija ja tietojärjestelmätieteiden opiskelija

Kommentoi

The Division 2: Warlords of New York -lisäosa sai näyttävän animoidun trailerin Kommentit pois päältä artikkelissa The Division 2: Warlords of New York -lisäosa sai näyttävän animoidun trailerin 41

The Division 2: Warlords of New York

The Division 2 -pelin Year 2 -sisältöön ja takaisin New Yorkiin vievä Warlords of New York on saanut varsin näyttävän animoidun trailerin, joka pureutuu tulevan lisäosan taustoihin. Lisäosa ilmestyy ensi viikon tiistaina maaliskuun 3. päivä.

Warlords of New Yorkissa nimensä mukaan palataan pelisarjan ensimmäisen osan maisemiin, jotka on kuitenkin muuttuneet hurrikaanin jäljiltä. Siinä metsästetään entistä Division -agenttia nimeltään Aaron Keener ja tämän kätyreitä.

Sopivasti ennen lisäosan ilmestymistä peli on ilmaispelattavissa tulevana viikonloppuna helmikuun 27. päivästä aina maaliskuun 2. päivään asti.

Tuleva lisäosa ei kuulu pelin Year 1 -sisältöön, vaan on erikseen ostettavissa. Pelistä on myös tulossa Ultimate Edition -versio, joka sisältää peruspelin ja uuden lisäosan lisäksi myös Year 1 -sisällöt.

The Division 2 on saatavilla PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleille sekä :lle, että Google Stadia -pelipalvelun kautta. Pelin perusversio on parhaillaan hyvässä alennuksessa ja sen saa ostettua konsoleille ja :lle n. 10€ hintaan.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Path of Exile: Delirium tuo peliin vaikeutta ja lisää taitoja Kommentit pois päältä artikkelissa Path of Exile: Delirium tuo peliin vaikeutta ja lisää taitoja 34

Path of Exile: Delirium

Grinding Gear Games on paljastanut ensimmäisen Path of Exile -lisäosan tälle vuodelle. Lisäosakantaa nimeä Delirium ja se tuo pelin legendaarisiin taisteluihin lisää vaikeutta ja mahdollistaa pelaajien jo entuudestaan laajan taitopuun kasvattamista uusilla taidoilla.

Käytännössä pelialueelle ilmestyy Mirror of Delirium -ilmestymiä, jotka aktivoimalla olemassa olevat vastustajat voimistuvat ja lisää syöksyy ympäröivästä sumusta. Myös loppuvastustajat saavat lisävoimia sumusta.

Mitä kauemmaksi Mirror of Deliriumia pelaaja etenee, sitä vaikeammaksi vastukset muuttuvat. Vaikeammat vastukset tuovat myös mukanaan paremmat palkinnot. Pelaaat voivat ansaita Cluster Jewelsejä, joilla pelin taitopuuta voi laajentaa uusilla taidoilla kuten Blade Blast tai Kinetic Bolt.

Path of Exile: Delirium ilmestyy :lle maaliskuun 13. päivä ja viikkoa myöhemmin konsoleilla.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi