Viherhelvetti pääsi valloilleen – psykologinen selviytymispeli Green Hell sai tarinatilan Kommentit pois päältä artikkelissa Viherhelvetti pääsi valloilleen – psykologinen selviytymispeli Green Hell sai tarinatilan

Selviytymispeli on päivittynyt 1.0 versioon ja jättänyt samalla Early Access -vaiheen taakseen. Suurimpana lisäyksenä peli on saanut oman tarinatilan. Myös paljon muuta uutta on lisätty kuten aluetta laajennettu, graafisia lisäyksi ja parannuksia sekä uusia vaikeustasoja.

Pohjimmiltaan on selviytymyspeli siinä missä esimerkiksi ja The Forest, mutta tietyt piirteet vievät sen astetta syvemmälle kilpailijoistaan. Sademetsään sijoittuvassa selvitymispelissä pitää peru välttämättömyyksien kuten ravinnon, lepäämisen ja raaka-aineiden lisäksi pitää huolta myös omasta mielenterveydestään.

Psykologista selviytymistä

Viidakko-olosuhteissa psykologinen puoli korostuu erityisesti. Luonnon armottomuus ja eristys ulkomaailmasta on mallinnettu pelissä erittäin onnistuneesti. Kun olet saanut ensimmäisen suojarakennelmasi kyhättyä on jo ensimmäiset madot ryömineet ihosi alle, kirjaimellisesti. Näistä päästäksesi tarvitset piikkejä luista tai kalan ruodoista. Jos ne onnistut hankkimaan on kropassasi jo melko varmasti myös iilimatoja. Eikä siinä vielä kaikki, näiden lisäksi pitäisi vielä hankkia puhdasta vettä, vältellä suurempia villieläimiä ja toivoa ettei alkuasukkaat löydä sinua.

Mato pääsi ihon alle, täytyypä lähteä kalaan.

Entistä tarkempaa selviytymistä

Siinä missä useimmissa selviytymispeleissä seurataan ravinnon ja nesteiden saantia, Green Hellissä pelaaja joutuu seuraamaan myös hiilihydraatteja, proteiineja sekä rasvoja. Sillä on väliä mitä syöt – valitsetko rasvapitoisen kookoksenkuoren vai kenties proteiinirikkaan toukan. Myös se kypsentääkö ruoan vai syökö sen raakana on väliä. Pelissä ruokamyrkytyksen saa melko helposti ja laatta lentää varmasti.

Green Hell
Alkuasukkaat voivat aiheutta päänvaivaa selviytyjälle.

Myös rakennelmien, aseiden ja työkalujen väsääminen on viety hieman pidemmälle muista genren peleistä. Rakennukset vaativat paljon materiaalia, mutta niitä myös löytyy ympäristöstä runsaasti. Aseita ja työkaluja on montaa eri sorttia ja jokaiselle on oma soveltuva käyttötarkoitus.

Vastinetta rahoille

Loppujenlopuksi hintaansa nähden tarjoaa varsin haastavaa, mutta samalla palkitsevaa selviytymistä. Peli on varsin vakaa ja visuaalisesti erittäin näyttävä. Myös äänimaailma on hiottu ja luo onnistuneen sademetsän tunnelman. Green Hell on saatavilla :lle Steam -palvelusta 20,99€ hintaan.

Kommentoi

Laadukas nippu VR-pelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta Kommentit pois päältä artikkelissa Laadukas nippu VR-pelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta

After the Fall

Humble Bundle tarjoilee jälleen edullista VR-pelipakettia, joka sisältää mm. VFR, ja Vox Machinae -pelit.

Paketti maksaa yhteensä 23,91 euroa ja siihen kuuluvat nämä 7 peliä:

  • After the Fall – Launch Edition
  • Cosmonious High
  • Vox Machinae
  • Arizona Sunshine
  • VFR
  • Cave Digger 2: Dig Harder
  • Bean Stalker

Kaikki pelit ovat Steam -koodeja PC:lle ja vaativat toimiakseen VR-lasit kuten Vive, tai Windows Mixed Reality. Paketti on hankittavissa aina joulukuun 16. päivä asti.

Kommentoi

Assassin’s Creed Valhalla saa viimeisen sisältöpäivityksen – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed Valhalla saa viimeisen sisältöpäivityksen – katso traileri

Assassin's Creed Valhalla

Toimintaseikkailua, eeppisiä taisteluita ja roolipeliominaisuuksia toisiinsa yhdistävä Assassin’s Creed Valhalla saapuu päätepisteeseen The Last Chapter -lisäosan myötä. Se paitsi päättää pelin kahden vuoden mittaisen tarinasaagan viimeisellä luvullaan, myös päivittää peliä uusin ominaisuuksin. Lisäksi peli tekee yhteistyötä suositun Destiny 2 -pelin kanssa yhdistämällä kahden eri pelimaailman teemoja toisiinsa.

Rakastetun viikinkisoturi Eivorin tarina saa arvoisensa päätöksen, kun viimeiset juonilangat punotaan toisiinsa. Tarina tuo mukanaan sekä vanhoja tuttuja, niin vihollisia kuin ystäviäkin, sekä historiallisia hahmoja osaksi Eivorin eeppistä tarinaa. Samalla Eivor oppii Odinin muistoista lisää itsestään. Tarinan lopetus palkitsee pitkän matkan kokeneet pelaajat vaikuttavalla päätöksellään.

Pelipäivitys sisältää myös jaetun historian yhteisen tehtävän tulevasta Assassin’s Creed Mirage -pelistä. Sen päähahmo Roshan huomaa, että hänellä ja Eivorilla on yhteinen vihollinen ja näin kahden assassiinin tiet kohtaavat ainutlaatuisella tavalla.

Päivitys tuo Eivorille myös pari uutta taitoa, jotka voi napata omaan valikoimaansa kokemuspisteitä käyttäen. Lisäksi hahmoilla on vihdoin mahdollisuus pitää aina huppu päässään pelaajan näin halutessa. Pelaaja pääsee myös lunastamaan viikon ilmaisen esineen pelin sisäisestä kaupasta. Tämä ominaisuus sisältyy peliin 6. joulukuuta alkaen.

Erikoisin lisäys päivityksessä on Assassin’s Creed Valhalla- ja Destiny 2 -pelien yhteistyö, jonka myötä Destiny-teemaiset varusteet saapuvat osaksi Assasssin’s Creed Valhallan pelimaailmaa. Tämä sisältää uudenlaisen haarniskakokonaisuuden, miekkoja ja sekä hahmo- että ratsuskinit. Mukana on myös ainutlaatuinen asepaketti täynnä Destiny-tunnelmaa. Vastaavasti Destiny 2 -pelaajat pääsevät nauttimaan Assassin’s Creed -teemaisista asuista pelissään.

Joulukuun 21. päivänä muistellaan pelitarinassa itseään uhrannutta Desmond Milesia, joka pelasti maailman henkensä kustannuksella. Tänä vuonna tämä tarkoittaa nuoren Ezio-assassiinin asun tuomista osaksi Assassin’s Creed Valhalla -pelin valikoimaa.

Päivityskokonaisuus on viimeistelty ilmaisella peliviikonlopulla. 15.-19. joulukuuta välisenä aikana Assassin’s Creed Valhalla on koettavana ilmaiseksi. Näin uudetkin pelaajat voivat päästä osaksi pelin maailmaa ja upeaa tarinaa.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4 Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille sekä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta PC:llä.

Kommentoi