Viherhelvetti pääsi valloilleen – psykologinen selviytymispeli Green Hell sai tarinatilan Kommentit pois päältä artikkelissa Viherhelvetti pääsi valloilleen – psykologinen selviytymispeli Green Hell sai tarinatilan 46

Selviytymispeli on päivittynyt 1.0 versioon ja jättänyt samalla Early Access -vaiheen taakseen. Suurimpana lisäyksenä peli on saanut oman tarinatilan. Myös paljon muuta uutta on lisätty kuten aluetta laajennettu, graafisia lisäyksi ja parannuksia sekä uusia vaikeustasoja.

Pohjimmiltaan Green Hell on selviytymyspeli siinä missä esimerkiksi ja , mutta tietyt piirteet vievät sen astetta syvemmälle kilpailijoistaan. Sademetsään sijoittuvassa selvitymispelissä pitää peru välttämättömyyksien kuten ravinnon, lepäämisen ja raaka-aineiden lisäksi pitää huolta myös omasta mielenterveydestään.

Psykologista selviytymistä

Viidakko-olosuhteissa psykologinen puoli korostuu erityisesti. Luonnon armottomuus ja eristys ulkomaailmasta on mallinnettu pelissä erittäin onnistuneesti. Kun olet saanut ensimmäisen suojarakennelmasi kyhättyä on jo ensimmäiset madot ryömineet ihosi alle, kirjaimellisesti. Näistä päästäksesi tarvitset piikkejä luista tai kalan ruodoista. Jos ne onnistut hankkimaan on kropassasi jo melko varmasti myös iilimatoja. Eikä siinä vielä kaikki, näiden lisäksi pitäisi vielä hankkia puhdasta vettä, vältellä suurempia villieläimiä ja toivoa ettei alkuasukkaat löydä sinua.

Mato pääsi ihon alle, täytyypä lähteä kalaan.

Entistä tarkempaa selviytymistä

Siinä missä useimmissa selviytymispeleissä seurataan ravinnon ja nesteiden saantia, Green Hellissä pelaaja joutuu seuraamaan myös hiilihydraatteja, proteiineja sekä rasvoja. Sillä on väliä mitä syöt – valitsetko rasvapitoisen kookoksenkuoren vai kenties proteiinirikkaan toukan. Myös se kypsentääkö ruoan vai syökö sen raakana on väliä. Pelissä ruokamyrkytyksen saa melko helposti ja laatta lentää varmasti.

Green Hell
Alkuasukkaat voivat aiheutta päänvaivaa selviytyjälle.

Myös rakennelmien, aseiden ja työkalujen väsääminen on viety hieman pidemmälle muista genren peleistä. Rakennukset vaativat paljon materiaalia, mutta niitä myös löytyy ympäristöstä runsaasti. Aseita ja työkaluja on montaa eri sorttia ja jokaiselle on oma soveltuva käyttötarkoitus.

Vastinetta rahoille

Loppujenlopuksi hintaansa nähden Green Hell tarjoaa varsin haastavaa, mutta samalla palkitsevaa selviytymistä. Peli on varsin vakaa ja visuaalisesti erittäin näyttävä. Myös äänimaailma on hiottu ja luo onnistuneen sademetsän tunnelman. Green Hell on saatavilla :lle -palvelusta 20,99€ hintaan.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Terminator: Resistance -peli ilmestyy marraskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Terminator: Resistance -peli ilmestyy marraskuussa 10

Terminator: Resistance

Uusi Terminator -elokuva saapuu teattereihin marraskuussa, mutta se ei ole ainoa annos tätä tuhon siivittämää saagaa. Nimittäin tulossa on myös Terminator -aiheinen peli Terminator: Resistance.

Pelin tapahtumat sijoittuvat Los Angelesiin 31 vuotta tuomionpäivän jälkeen ja siinä sotilas nimeltään Jacob Rivers taistelee koneita vastaan osana Resistance Pacific Divisionia. Pelin tarina perustuu alkuperäisiin ikonisiin ensimmäiseen ja toiseen Terminator -elokuvaan ja erityisesti niissä nähtävään ”Tulevaisuuden sotaan”.

Peliin lupaillaan myös roolipelielementtejä, kuten erilaisia taitoja. Pelimaailmasta löytää myös romua jota voi käyttää kaupankäyntiin tai rakentamiseen.

Taistelun tiimellyksessä.
Taistelun tiimellyksessä.

Ensimmäisestä persoonasta kuvattu toimintapeli ja sen taustalla on puolalainen pelistudio Teyon sekä brittiläinen julkaisija Reef Entertainment. Samainen kaksikko vastasi myös 2014 ilmestyneestä Rambo -aiheisesta pelistä Rambo: The Video Game.

Terminator: Resistance ilmestyy marraskuun 15. päivä Playstation 4 ja Xbox One -konsoleille sekä :lle Steamin kautta.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Eläintarhasimulaatio Planet Zoo saa beta-kokeilujakson syyskuun lopulla Kommentit pois päältä artikkelissa Eläintarhasimulaatio Planet Zoo saa beta-kokeilujakson syyskuun lopulla 28

Planet Zoo

Brittiläisen Frontier Developmentsin kehittämä eläintarhasimulaattori Planet Zoo on saamassa beta-kokeilujakson, joka kestää syyskuun 24. päivästä aina lokakuun 8. päivään asti. Kokeilujakso on ainoastaan pelin Deluxe -version tilanneille.

Deluxe-versio maksaa 54,99€ ja sen voi hankkia Frontierin oman kaupan tai Steamin kautta. Beta-versioon pääsyn lisäksi Deluxe-version mukana saa kolme valikoitua eläintä, taustakuvia sekä pelin ääniraidan.

Planet Zoo -pelissä eläimet ja erityisesti niiden realistin mallinnus ja käyttäytyminen on keskipisteessä. Ne ajattelevat, tuntevat ja tutkivat ympäristöään aktiivisesti. Jokaisella pelin eläimellä aina elefantista leijonan pentuihin on oma persoonallisuus ja ulkonäkö.

Peli ilmestyy marraskuun 5. päivä 2019 :lle Frontierin kaupan ja -palvelun kautta.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Lil’ Wayne nähdään Ghost Recon Breakpointin uudella videolla Kommentit pois päältä artikkelissa Lil’ Wayne nähdään Ghost Recon Breakpointin uudella videolla 14

Ghost Recon Breakpoint

Odotettu Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint -toimintapeli on avoimessa beetatestivaiheessa syyskuun lopussa. Sen kunniaksi pelijulkaisija Ubisoft on julkaissut pelistä näyttävän ja hauskan mainosvideon, jossa on pääosassa Grammy-palkittu räppäri Lil’ Wayne.

Kanadan Vancouverissa kuvatun mainosvideon ohjauksesta vastaa muun muassa Deadpool 2 -elokuvan ohjauksesta tunnettu David Leitch. Pelivideossa lähestytään tiimipelaamista hauskanpidon ja kommunikoinnin kautta. Kun tarkkaan laaditut strategiat menevät nappiin ja pelaajat pelaavat tiukasti yhteen, on lopputulos saumaton. Tai kuten Lil’ Wayne videolla hauskalla tavalla osoittaa, joskus myös täysin arvaamaton.

Pelin beetatestiversio on saatavilla sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että -tietokoneille 26.-29. syyskuuta välisenä aikana. Pelaajat voivat ladata pelin beetaversion pelilaitteilleen jo 24. syyskuuta kello 13.00 Suomen aikaa. Epic Storesta peli on ladattavissa -tietokoneille kello 18.00.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint -pelissä pelaajan Ghost-sotilaat kohtaavat vertaisensa vastustajan, sillä vastassa ovat Yhdysvaltain armeijasta loikanneet erikoissotilaat. Saman koulutuksen ja kokemuksen läpi käyneet Wolves-joukot ovat vallanneet Auroan saariston, joka on myös armeijan käyttämän Skell Technology -aseyrityksen keskuspaikka. Sen ansiosta Wolves-joukot on varustettu Skellin huipputason sotilaslennokeilla ja muilla huipputason kalustolla.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint -toimintapeli julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille, PC:lle että Google Stadia -pelipalvelulle 4. lokakuuta 2019. Lisäksi peli tulee saataville myös Ubisoftin uuteen Uplay+ -tilauspalveluun. Pelin Gold-, Ultimate- tai keräilijänversion omistajat pääsevät nauttimaan pelistä kolme päivää etuajassa.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi