Viherhelvetti pääsi valloilleen – psykologinen selviytymispeli Green Hell sai tarinatilan Kommentit pois päältä artikkelissa Viherhelvetti pääsi valloilleen – psykologinen selviytymispeli Green Hell sai tarinatilan

Selviytymispeli on päivittynyt 1.0 versioon ja jättänyt samalla Early Access -vaiheen taakseen. Suurimpana lisäyksenä peli on saanut oman tarinatilan. Myös paljon muuta uutta on lisätty kuten aluetta laajennettu, graafisia lisäyksi ja parannuksia sekä uusia vaikeustasoja.

Pohjimmiltaan on selviytymyspeli siinä missä esimerkiksi The Long Dark ja The Forest, mutta tietyt piirteet vievät sen astetta syvemmälle kilpailijoistaan. Sademetsään sijoittuvassa selvitymispelissä pitää peru välttämättömyyksien kuten ravinnon, lepäämisen ja raaka-aineiden lisäksi pitää huolta myös omasta mielenterveydestään.

Psykologista selviytymistä

Viidakko-olosuhteissa psykologinen puoli korostuu erityisesti. Luonnon armottomuus ja eristys ulkomaailmasta on mallinnettu pelissä erittäin onnistuneesti. Kun olet saanut ensimmäisen suojarakennelmasi kyhättyä on jo ensimmäiset madot ryömineet ihosi alle, kirjaimellisesti. Näistä päästäksesi tarvitset piikkejä luista tai kalan ruodoista. Jos ne onnistut hankkimaan on kropassasi jo melko varmasti myös iilimatoja. Eikä siinä vielä kaikki, näiden lisäksi pitäisi vielä hankkia puhdasta vettä, vältellä suurempia villieläimiä ja toivoa ettei alkuasukkaat löydä sinua.

Mato pääsi ihon alle, täytyypä lähteä kalaan.

Entistä tarkempaa selviytymistä

Siinä missä useimmissa selviytymispeleissä seurataan ravinnon ja nesteiden saantia, Green Hellissä pelaaja joutuu seuraamaan myös hiilihydraatteja, proteiineja sekä rasvoja. Sillä on väliä mitä syöt – valitsetko rasvapitoisen kookoksenkuoren vai kenties proteiinirikkaan toukan. Myös se kypsentääkö ruoan vai syökö sen raakana on väliä. Pelissä ruokamyrkytyksen saa melko helposti ja laatta lentää varmasti.

Green Hell
Alkuasukkaat voivat aiheutta päänvaivaa selviytyjälle.

Myös rakennelmien, aseiden ja työkalujen väsääminen on viety hieman pidemmälle muista genren peleistä. Rakennukset vaativat paljon materiaalia, mutta niitä myös löytyy ympäristöstä runsaasti. Aseita ja työkaluja on montaa eri sorttia ja jokaiselle on oma soveltuva käyttötarkoitus.

Vastinetta rahoille

Loppujenlopuksi hintaansa nähden tarjoaa varsin haastavaa, mutta samalla palkitsevaa selviytymistä. Peli on varsin vakaa ja visuaalisesti erittäin näyttävä. Myös äänimaailma on hiottu ja luo onnistuneen sademetsän tunnelman. Green Hell on saatavilla PC:lle Steam -palvelusta 20,99€ hintaan.

Kommentoi

Overwatch 2 -pelin Junker Queen hahmosta saatiin uusi traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Overwatch 2 -pelin Junker Queen hahmosta saatiin uusi traileri

Overwatch 2

on julkaissut uuden trailerin tulevasta 2 -pelin uudesta Junker Queen hahmosta. Voit katsoa trailerin alta.

Junker Queen -hahmo on kyberneettisesti kyvykäs, erittäin liikkuva ja käyttää aseenaan raidetykkiä.

Aiemmin ilmoitettiin, että 2 tulee olemaan ilmaispelattava ja se tulee korvaamaan aikaisemman Overwatch -pelin kokonaisuudessaan.

2 lanseerattiin alunperin vuonna 2019 Blizzconissa, mutta sen jälkeen pelistä ei kuultu juurikaan. Vuonna 2020 ja 2021 pelin käsikirjoittaja Michael Chu ja ohjaaja Jeff Kaplan jättivät Blizzardin.

2 ilmestyy tilassa 5, PlayStation 4, ja S, sekä Nintendo Switch -konsoleille, että :lle.

Kommentoi

The Sims 4 -pelin uusin lisäosa vie pelaajat takaisin koulun penkille Kommentit pois päältä artikkelissa The Sims 4 -pelin uusin lisäosa vie pelaajat takaisin koulun penkille

The Sims 4: High School

Electronic Arts ja Maxis ovat julkaisemassa uuden High School -lisäosan The Sims 4 -peliin heinäkuun 28. päivä. Voit katsoa lisäosan trailerin alta.

Lisäosa tuo peliin Copperdale Highh -koulukampuksen ja paljon uutta tehtävää. Peliin saadaan myös ThrifTea -kahvila, kirjasto sekä rehtorin kartano.

Lisäosan myötä peliin saadaan myös uusia ennalta luotuja hahmoja kuten rehtorin tytär Ash, joka on tyyli-ikoni. Mukana ovat myös romanttisesti kiusallinen Kevin sekä tähtiurheilija Sidney.

Lisäosassa pelaajat pääsevät osallistumaan luennoille ja kokeisiin sekä käymään lounaalla. Mukana on myös cheerleadingiä, eri urheilulajeja sekä shakkiklubi.

The Sims 4: High School -lisäosa saapuu heinäkuun 28. päivä PC:lle ja Macille Originin ja Steamin kautta, sekä PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X ja S että Xbox One -konsoleille.

Kommentoi