Viikon ilmaispelit: haastavaa seikkailua pastellipikseleissä ja vuoropohjaisia mutanttiräiskintää Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon ilmaispelit: haastavaa seikkailua pastellipikseleissä ja vuoropohjaisia mutanttiräiskintää 2202

Pelikauppojen sodan ollessa niinkin kuluttajaystävällistä, että kilpailun haastaja jakaa viikottain joko yhden tai joskus kaksi ilmaista peliä. Tämän viikon ilmaispeleiksi ovat valikoituneet kaksi indien valioyksilöä, joista vetää peliteknistä inspiraatiota kaksiulotteisen ajan Zelda-peleistä pastellinvärisessä vieraassa todellisuudessa ja toinen taas ilmastonmuutoksen jälkeisessä, hyvin masentavassa versiossa Ruotsista.

Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter muistuttaa hyvin monelta osalta Super Nintendolle aikanaan julkaistua, ministeri Ohisalon (ja myös allekirjoittaneen) suosikkia Zelda: A Link to the Pastia ja vähän tuoreempaa Bastionia. Hyper Light Drifter on kuitenkin huomattavasti esikuviansa vaikeampi ja turhan vikkelän yksittäisen tai muutaman liian vahvan vihollisen aiheuttamat äkkikuolemat tulevat kuin Sierran klassikkopeleissä ikään. Mitä vaikeampi peli, sitä kovemmassa syynissä pelimekaniikat ovat ja tässä valitettavasti pelin epätäydellisyydet, kuten kömpelö ampuminen nousevat esiin. Valitsen itse mieluummin vanhan kunnon Zeldan, vaikka pastelliseikkailu löytää melko helposti yleisönsä ja nauttii myös laajaa arvostusta.

Hyper Light Drifter on sen verran hankala, että välillä täytyy vähän chillata

 

Vuoropohjainen räiskintä Mutant Year Zero: Road to Eden on tuoreempi tapaus ja muistuttaa melko runsasta kattausta suosikkipelejäni kautta aikojen. Pidän useiden indiepelien tavasta tehdä jostain vanhasta ja hyvästä pelistä paljon komeampi moderni versio ja tässä ollaan todella komean pelin äärellä. Vuoropohjaiset taistelupelit ovat olleet aina tunnelmallisia, varhaisteininä ensimmäistä kertaa pelaamistani UFO: Enemy Unknownista ja Jagged Alliancesta lähtien aina myöhäisempiin Fallouteihin ja Silent Stormeihin asti, ja Mutant Year Zero: Road to Eden ei ole poikkeus. Uskallan sanoa, että kovasta vastuksesta huolimatta tämä on viikon ilmaispelihelmi ja semmoinen joka kannattaa aivan ehdottomasti napata omaan kokoelmaan, vaikka ei Epicin pelikauppaa fanittaisikaan.

Ruotsalaiset pelintekijät eivät kotimaataan peittele.

Pelit löydät Epic Games Storesta, jonka saat ladattua täältä

Pelinkehittäjä, muotoilukeskuksen VR/AR -hessu, kolmekymppinen pc-pelaaja, indie guy. For reviews, contact sebastian ( at ) errori.net

Kommentoi

Ilmaista pelattavaa viikonlopuksi – >observer_ ja Alan Wake’s American Nightmare Kommentit pois päältä artikkelissa Ilmaista pelattavaa viikonlopuksi – >observer_ ja Alan Wake’s American Nightmare 81

>observer_

Epic Games Store jakaa jälleen ilmaisia pelejä ja tällä viikolla vuorossa ovat cyberpunk kauhupeli >observer_ ja kotimaisen Remedyn yliluonnollinen trilleri Alan Wake’s American Nightmare.

>observer_ peli sijoittuu vuoteen 2084, jossa olet osa yritysten rahoittamaa poliisiyksikköä, jonka tarkoituksena on tunkeutua epäiltyjen mieleen. Vuonna 2017 ilmestyneen pelin pääosan etsivä Lazarski roolissa nähdään Rutger Hauer (Blade Runner).

Alan Wake’s American Nightmare puolestaan on kotimaisen Remedy Entertainmentin kehittämä Alan Wake -pelin maailmaan sijoittuva itsenäinen peli. Vuonna 2012 ilmestynyt peli poikkesi aiemman tyylistä mustalla huumorillaan ja psykologisella kauhullaan.

Voit ladata kyseiset pelit ilmaiseksi Epic Game Storesta PC:lle aina lokakuun 24. päivään asti.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Fallout Legacy -pelikokoelma ilmestyi verkkokauppapaikkaan Kommentit pois päältä artikkelissa Fallout Legacy -pelikokoelma ilmestyi verkkokauppapaikkaan 97

Näyttäisi siltä että Bethesda on julkaisemassa jälleen uutta -pelikokoelmaa. Tällä kertaa kokoelma kulkee nimellä Legacy ja se sisältäisi kaikki pelisarjan pelit mukaanlukien 4 Game of the Year -version.

Samoihin aikoihin kun Fallout 4 ilmestyi vuonna 2015 julkaisi Bethesda Fallout Anthology -kokoelman hienossa atomipommipakkauksessa. Kyseinen kokoelma sisälsi kaikki pelisarjan pelit neljättä lukuunottamatta.

Fallout Legacy kansi

Fallout Legacy olisi siis käytännössä sama kuin aikaisempi kokoelma, mutta sisältäisi myös Fallout 4 -pelin kaikkine lisäosineen. Viimeisin mielipiteitä jakanut Fallout 76 ei kuitenkaan paketista löydy.

Paketille on lyöty 40 euron hintalappu ja se löytyy tällähetkellä ainakin Amazon.de -palvelusta.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Tuiskua ja taktiikkaa – Wasteland 3 sai uuden pelivideon Kommentit pois päältä artikkelissa Tuiskua ja taktiikkaa – Wasteland 3 sai uuden pelivideon 104

Alkuperäisistä -peleistä ammentava post-apokalyptinen roolipeli Wasteland 3 on saanut uuden pelivideon Kölnin Gamescom -tapahtumassa.

Joukkorahoitetun pelin tapahtuman sijoittuu post-apokalyptiseen ja jäiseen Coloradon-osavaltioon. Siinä ryhmä Desert Rangereitä yrittää jälleenrakentaa sivistyksen rippeitä.

Wasteland 3 ilmestyy ensi vuoden alussa PlayStation 4, Xbox One -konsoleille, sekä PC:lle, OSX:lle ja Linuxille.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi