Viikon ilmaispelit: haastavaa seikkailua pastellipikseleissä ja vuoropohjaisia mutanttiräiskintää Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon ilmaispelit: haastavaa seikkailua pastellipikseleissä ja vuoropohjaisia mutanttiräiskintää

Mutant Year Zero: Road to Eden

Pelikauppojen sodan ollessa niinkin kuluttajaystävällistä, että kilpailun haastaja Epic Game Store jakaa viikottain joko yhden tai joskus kaksi ilmaista peliä. Tämän viikon ilmaispeleiksi ovat valikoituneet kaksi indien valioyksilöä, joista vetää peliteknistä inspiraatiota kaksiulotteisen ajan Zelda-peleistä pastellinvärisessä vieraassa todellisuudessa ja toinen taas ilmastonmuutoksen jälkeisessä, hyvin masentavassa versiossa Ruotsista.

Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter muistuttaa hyvin monelta osalta Super Nintendolle aikanaan julkaistua, ministeri Ohisalon (ja myös allekirjoittaneen) suosikkia Zelda: A Link to the Pastia ja vähän tuoreempaa Bastionia. Hyper Light Drifter on kuitenkin huomattavasti esikuviansa vaikeampi ja turhan vikkelän yksittäisen tai muutaman liian vahvan vihollisen aiheuttamat äkkikuolemat tulevat kuin Sierran klassikkopeleissä ikään. Mitä vaikeampi peli, sitä kovemmassa syynissä pelimekaniikat ovat ja tässä valitettavasti pelin epätäydellisyydet, kuten kömpelö ampuminen nousevat esiin. Valitsen itse mieluummin vanhan kunnon Zeldan, vaikka pastelliseikkailu löytää melko helposti yleisönsä ja nauttii myös laajaa arvostusta.

Hyper Light Drifter on sen verran hankala, että välillä täytyy vähän chillata

 

Mutant Year Zero: Road to Eden

Vuoropohjainen räiskintä on tuoreempi tapaus ja muistuttaa melko runsasta kattausta suosikkipelejäni kautta aikojen. Pidän useiden indiepelien tavasta tehdä jostain vanhasta ja hyvästä pelistä paljon komeampi moderni versio ja tässä ollaan todella komean pelin äärellä. Vuoropohjaiset taistelupelit ovat olleet aina tunnelmallisia, varhaisteininä ensimmäistä kertaa pelaamistani UFO: Enemy Unknownista ja Jagged Alliancesta lähtien aina myöhäisempiin Fallouteihin ja Silent Stormeihin asti, ja Mutant Year Zero: Road to Eden ei ole poikkeus. Uskallan sanoa, että kovasta vastuksesta huolimatta tämä on viikon ilmaispelihelmi ja semmoinen joka kannattaa aivan ehdottomasti napata omaan kokoelmaan, vaikka ei Epicin pelikauppaa fanittaisikaan.

Ruotsalaiset pelintekijät eivät kotimaataan peittele.

Pelit löydät Epic Games Storesta, jonka saat ladattua täältä

Toiminnantäyteinen tasohyppelypeli Super Meat Boy Forever ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Toiminnantäyteinen tasohyppelypeli Super Meat Boy Forever ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Super Meat Boy Forever

jakaa tällä viikolla ilmaiseksi toimintaa ja tasohyppelyä yhdistelevää Forever -peliä.

Peli on jatkoa vuonna 2010 ilmestyneelle suositulle Super Meat Boy -pelille. Pelin kentät ovat ankaria ja kuolema tulee pelaajille taatusti tutuksi. Juokse, hypi, lyö ja potki tiesi tuttujen ja uusien maailmojen läpi.

Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä.

Aavikkorallipeli Dakar Desert Rally ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Aavikkorallipeli Dakar Desert Rally ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Dakar Desert Rally

jakaa tällä viikolla ilmaiseksi suosittuun oikean elämän erämaaralliin perustuvaa -peliä.

Vuonna 2022 ilmestyneessä pelissä pelaajat pääsevät kokemaan maailman rankimman rallin digitaalisena. Valitse haluamasi kulkuneuvo virallisesti lisensoitujen moottoripyörien, autojen tai kuorma-autojen joukosta ja suuntaa jollekkin ikonisesta rallipaikasta kuten Saudi Arabia tai Peru.

Pelata voi joko yksin tekoälyvastuksia vastaan tai yhdessä muoden pelaajien kanssa verkossa. Mukana on myös täysin avoin pelimaailma tutkittavaksi.