Viikon ilmaispelit: haastavaa seikkailua pastellipikseleissä ja vuoropohjaisia mutanttiräiskintää Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon ilmaispelit: haastavaa seikkailua pastellipikseleissä ja vuoropohjaisia mutanttiräiskintää

Mutant Year Zero: Road to Eden

Pelikauppojen sodan ollessa niinkin kuluttajaystävällistä, että kilpailun haastaja Epic Game Store jakaa viikottain joko yhden tai joskus kaksi ilmaista peliä. Tämän viikon ilmaispeleiksi ovat valikoituneet kaksi indien valioyksilöä, joista vetää peliteknistä inspiraatiota kaksiulotteisen ajan Zelda-peleistä pastellinvärisessä vieraassa todellisuudessa ja toinen taas ilmastonmuutoksen jälkeisessä, hyvin masentavassa versiossa Ruotsista.

Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter muistuttaa hyvin monelta osalta Super Nintendolle aikanaan julkaistua, ministeri Ohisalon (ja myös allekirjoittaneen) suosikkia Zelda: A Link to the Pastia ja vähän tuoreempaa Bastionia. Hyper Light Drifter on kuitenkin huomattavasti esikuviansa vaikeampi ja turhan vikkelän yksittäisen tai muutaman liian vahvan vihollisen aiheuttamat äkkikuolemat tulevat kuin Sierran klassikkopeleissä ikään. Mitä vaikeampi peli, sitä kovemmassa syynissä pelimekaniikat ovat ja tässä valitettavasti pelin epätäydellisyydet, kuten kömpelö ampuminen nousevat esiin. Valitsen itse mieluummin vanhan kunnon Zeldan, vaikka pastelliseikkailu löytää melko helposti yleisönsä ja nauttii myös laajaa arvostusta.

Hyper Light Drifter on sen verran hankala, että välillä täytyy vähän chillata

 

Mutant Year Zero: Road to Eden

Vuoropohjainen räiskintä on tuoreempi tapaus ja muistuttaa melko runsasta kattausta suosikkipelejäni kautta aikojen. Pidän useiden indiepelien tavasta tehdä jostain vanhasta ja hyvästä pelistä paljon komeampi moderni versio ja tässä ollaan todella komean pelin äärellä. Vuoropohjaiset taistelupelit ovat olleet aina tunnelmallisia, varhaisteininä ensimmäistä kertaa pelaamistani UFO: Enemy Unknownista ja Jagged Alliancesta lähtien aina myöhäisempiin Fallouteihin ja Silent Stormeihin asti, ja Mutant Year Zero: Road to Eden ei ole poikkeus. Uskallan sanoa, että kovasta vastuksesta huolimatta tämä on viikon ilmaispelihelmi ja semmoinen joka kannattaa aivan ehdottomasti napata omaan kokoelmaan, vaikka ei Epicin pelikauppaa fanittaisikaan.

Ruotsalaiset pelintekijät eivät kotimaataan peittele.

Pelit löydät Epic Games Storesta, jonka saat ladattua täältä

The Big Con ja Town of Salem 2 ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa The Big Con ja Town of Salem 2 ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

The Big Con

tarjoaa jälleen ilmaista pelattavaa -pelaajille. Tällä viikolla voit napata kaksi hieman erilaista peliä ilmaiseksi: koominen seikkailupeli ja sosiaalinen päättelypeli . Kiirehdi kuitenkin, sillä pelit ovat lisättävissä kirjastoosi 25. huhtikuuta asti.

The Big Con

The Big Con on 90-luvun tunnelmissa seikkaileva peli, jossa pelaat Alin roolissa. Ali on sarkastinen lukiolainen, joka jättää harjoitusleirin väliin ja lähtee road tripille halki Amerikan. Matkan varrella Ali yrittää tienata rahaa erilaisilla huijauksilla. Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä.

Town of Salem 2

Town of Salem 2 puolestaan on sosiaalinen päättelypeli, jossa pelaajat ottavat roolin kyläläisten joukosta. Osa pelaajista on kuitenkin salaa roistoja, joiden tarkoitus on eliminoida muut kyläläiset. Pelaajien tulee keskustella ja paljastaa epäilyttävät hahmot, kunnes kaikki roistot on löydetty. Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä.

Toisin sanoen, luvassa on joko hauskaa huijarin elämää tai paranoiaa pursuavaa kyläelämää. Kummankin pelin voit lunastaa ilmaiseksi Epic Games Storesta ja ne jäävät pelitilillesi ikuisesti.

Mitkä Fallout –pelit kannattaa pelata sarjan katsomisen jälkeen ja mitä välttää Kommentit pois päältä artikkelissa Mitkä Fallout –pelit kannattaa pelata sarjan katsomisen jälkeen ja mitä välttää

Fallout 3

Prime Videossa pyörinyt -sarja koukutti varmasti monet teistä, eikä ihme! Jos jäit kaipaamaan lisää post-apokalyptista jännitystä telkkarin sammuttua, niin ei hätää – Fallout-pelejä löytyy pilvin pimein! Tässä artikkelissa vinkataan missä järjestyksessä peleihin kannattaa palata tai tutustua ja mitä välttää.

Fallout 3 – Joutomaan sankariksi

heittää sut suoraan post-apokalyptiseen Washington D.C.:hen. Peli alkaa maanalaisesta Vaultista, aivan kuten sarjan hahmon Lucynkin kohdalla. Luvassa on tehtävä selvittää kadonnut isä. Pelillä on selkeä pääjuttu, ja vaikeusastetta voi säätää omien taitojen mukaan. Täydellinen hyppypaikka Fallout-maailmaan tutustumiseen!

Fallout 4 – Tervetuloa Commonwealthiin

vie sinut puolestaan post-apokalyptiseen Bostoniin. Herättyäsi Vault-Tecin pakasteesta löydät itsesi autiomaasta, joka muistuttaa vahvasti sarjan miljöötä. Peli tarjoaa valtavan maailman tutkittavaksi, ja pääjuttu ohjaa sinua matkalla, jos haluat. Fallout 4 on toinen loistava aloituspeli Fallout-sarjan ensikertalaisille.

Fallout: New Vegas – Erilainen reissu Vegasiin

on myös todella suosittu peli, mutta se on enemmänkin perinteinen roolipeli, jossa pitää vähän suunnitella tekemisiään. Jos kaipaat kuitenkin avointa pelimaailmaa ja kiehtovaa tarinaa New California Republicissa, tämä Fallout-peli on sinua varten.

Fallout ja Fallout 2 – Alkuperäiset legendat

Fallout-faneille on olemassa myös klassiset Fallout ja . Nämä pelit tarjoavat syvällisen roolipelaamiskokemuksen, mutta grafiikka ja pelattavuus saattavat tuntua vähän vanhanaikaisilta verrattuna uudempiin peleihin.

Fallout 76 – Yhdessä tai yksin

heittää sinut suoraan verkkoroolipeliin, jossa tehtävänäsi on jälleenrakentaa post-apokalyptistä West Virginiaa. Voit pelata yksin tai kavereiden kanssa. Aiemmin pelistä puuttui tyystin tarina ja NPC:t, mutta suuren palauteryöpyn jälkeen Bethesda toi nämä toivotut ominaisuudet mukaan. Verkkoroolipeli ei välttämättä sovi kaikille, mutta jos kaipaat seuraa seikkailuun, kannattaa kokeilla tätä!

Fallout Shelter – Mukana kulkeva Vault-seikkailu

Fallout Shelter on mobiilipeli, jossa pelaaja toimii oman maanalaisen Vaultin valvojana. Tehtävänäsi on pitää asukkaat hengissä ja onnellisina. Tämä tarkoittaa kaikenlaista puuhaa resurssien keräämisestä uusien asukkaiden houkuttelemiseen ja Vaultissa piilevien uhkien torjuntaan. Fallout Shelter on helppo oppia ja pelata pätkissä, joten se on täydellinen valinta Fallout-maailman tunnelman kokemiseen vaikka työmatkalla!

Fallout: Brotherhood of Steel ja Fallout Tactics – Spin-off taktikointia

Fallout: Brotherhood of Steel ja Fallout Tactics sijoittuvat myös Fallout-universumiin, mutta ne ovat hieman erilaisia pelejä. Brotherhood of Steel on toimintapainotteinen ja Tactics on vuoropohjainen strategiapeli. Nämä pelit saattavat kiinnostaa, jos kaipaat vaihtelua, mutta eivät välttämättä tarjoa sitä autenttisinta Fallout-roolipelaamista.

Etsitpä sitten tuttua maailmanloppua tai syvällistä roolipelaamista, Fallout-peleistä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Kaiva siis Pip-Boy taskustasi ja suuntaa kohti seikkailuja!