Viikon ilmaispelit: haastavaa seikkailua pastellipikseleissä ja vuoropohjaisia mutanttiräiskintää Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon ilmaispelit: haastavaa seikkailua pastellipikseleissä ja vuoropohjaisia mutanttiräiskintää 1955

Pelikauppojen sodan ollessa niinkin kuluttajaystävällistä, että kilpailun haastaja jakaa viikottain joko yhden tai joskus kaksi ilmaista peliä. Tämän viikon ilmaispeleiksi ovat valikoituneet kaksi indien valioyksilöä, joista vetää peliteknistä inspiraatiota kaksiulotteisen ajan Zelda-peleistä pastellinvärisessä vieraassa todellisuudessa ja toinen taas ilmastonmuutoksen jälkeisessä, hyvin masentavassa versiossa Ruotsista.

Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter muistuttaa hyvin monelta osalta Super Nintendolle aikanaan julkaistua, ministeri Ohisalon (ja myös allekirjoittaneen) suosikkia Zelda: A Link to the Pastia ja vähän tuoreempaa Bastionia. Hyper Light Drifter on kuitenkin huomattavasti esikuviansa vaikeampi ja turhan vikkelän yksittäisen tai muutaman liian vahvan vihollisen aiheuttamat äkkikuolemat tulevat kuin Sierran klassikkopeleissä ikään. Mitä vaikeampi peli, sitä kovemmassa syynissä pelimekaniikat ovat ja tässä valitettavasti pelin epätäydellisyydet, kuten kömpelö ampuminen nousevat esiin. Valitsen itse mieluummin vanhan kunnon Zeldan, vaikka pastelliseikkailu löytää melko helposti yleisönsä ja nauttii myös laajaa arvostusta.

Hyper Light Drifter on sen verran hankala, että välillä täytyy vähän chillata

 

Vuoropohjainen räiskintä Mutant Year Zero: Road to Eden on tuoreempi tapaus ja muistuttaa melko runsasta kattausta suosikkipelejäni kautta aikojen. Pidän useiden indiepelien tavasta tehdä jostain vanhasta ja hyvästä pelistä paljon komeampi moderni versio ja tässä ollaan todella komean pelin äärellä. Vuoropohjaiset taistelupelit ovat olleet aina tunnelmallisia, varhaisteininä ensimmäistä kertaa pelaamistani UFO: Enemy Unknownista ja Jagged Alliancesta lähtien aina myöhäisempiin Fallouteihin ja Silent Stormeihin asti, ja Mutant Year Zero: Road to Eden ei ole poikkeus. Uskallan sanoa, että kovasta vastuksesta huolimatta tämä on viikon ilmaispelihelmi ja semmoinen joka kannattaa aivan ehdottomasti napata omaan kokoelmaan, vaikka ei Epicin pelikauppaa fanittaisikaan.

Ruotsalaiset pelintekijät eivät kotimaataan peittele.

Pelit löydät Epic Games Storesta, jonka saat ladattua täältä

Pelinkehittäjä, muotoilukeskuksen VR/AR -hessu, kolmekymppinen pc-pelaaja, indie guy. For reviews, contact sebastian ( at ) errori.net

Kommentoi

Tuiskua ja taktiikkaa – Wasteland 3 sai uuden pelivideon Kommentit pois päältä artikkelissa Tuiskua ja taktiikkaa – Wasteland 3 sai uuden pelivideon 58

Alkuperäisistä -peleistä ammentava post-apokalyptinen roolipeli Wasteland 3 on saanut uuden pelivideon Kölnin Gamescom -tapahtumassa.

Joukkorahoitetun pelin tapahtuman sijoittuu post-apokalyptiseen ja jäiseen Coloradon-osavaltioon. Siinä ryhmä Desert Rangereitä yrittää jälleenrakentaa sivistyksen rippeitä.

Wasteland 3 ilmestyy ensi vuoden alussa PlayStation 4, Xbox One -konsoleille, sekä PC:lle, OSX:lle ja Linuxille.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Darq on painajaismaisen kaunis puzzlepeli Kommentit pois päältä artikkelissa Darq on painajaismaisen kaunis puzzlepeli 100

7.7 / 10
Hyvää Komeaa katseltavaa ja kuunneltavaa, puzzlet ovat kiehtovia olematta liian vaikeita ja tunnelma pysyy ahdistavana koko pelin läpi. Huonoa Peli vaatii turhan paljon konetehoa. Läppärillä joutuu pudottamaan grafiikat alas että peli on pelattava. Hieman liian kallis kaksituntinen. Lyhyesti Darq on visuaalisesti kiinnostava kauhupuzzlepeli, joka pitää otteessaan koko pelin läpi pelaamisen ajan.

Unfold Gamesin kolme ja puoli vuotta kehittelemä Darq on kaikkien huulilla julkaistuaan blogiviestin, jossa pelin kehittäjä avaa taustoja siihen miksi tämä kieltäytyi Epic Game Storen yksinoikeussopimuksesta. Kehittäjä itse totesi pitävänsä tärkeämpänä lupauksen Steam ja GOG-julkaisusta pitämistä seuraajilleen ja peliä odottaneille ja päätti olla ottamatta vastaan tarjousta.

Törmäsin Darqiin Instagramissa, jossa kehittäjä julkaisi timelapse-videoita peliympäristöjen mallintamisesta Blenderillä. Silloin en vielä tiennyt mitä tuleman pitää, vaikka hahmo ja pelivideot antoivatkin vähän viitteitä. Darqin pelihahmo pystyy kääntämään painovoimaa seinän suuntaan, mikäli seinässä ei ole esteitä, mutta se pystyy silti liikkumaan ilman siihen tarkoitettuja vipuja vain kahdessa ulottuvuudessa. Tämä selitettäneen sillä, että hahmo näkee pelaamisen ajan unta. Pelin puzzlet ovat mielikuvituksellisia ja rakentavat enemmän tunnelmaa kuin haastetta pelaajalle, joka kyllä sopii.

Pelin viholliset ovat kasvottomia jokseenkin ihmisenkaltaisia olentoja, jotka liikkuvat paitsi jalan myös pyörätuolilla. Darqin tehokkainta antia on sinertävän mustavalkoisen 3d-maailman ohella pelimekaniikan tarinankerronta, joka lisää vihollisia karttoihin varovaisen kasvavasti ihan lopun kliimaksiin asti. Äänimaailma on myös tehokas, josta erikseen mainittavaa on matalien bassotaajuuksien käyttö siirtymien kuvaamiseen. Äänten ja musiikin sovittaminen sopii Unfold Gamesin takana olevalle Wlad Marhuletsille, sillä hän on myös tehnyt uran elokuvasäveltäjänä.

Reilun parin tunnin seikkailu osoittaa ensikertalainen Unfold Gamesin taidot interaktiivisena tarinankertojana, sillä peli pitää voimakkaasti otteessaan kautta sen keston. Hintalappu on valitettavan korkea näin lyhyelle pelille, mutta sekin kynnys on ylitettävistä viimeistään ensimmäisissä alennusmyynneissä.

Pelinkehittäjä, muotoilukeskuksen VR/AR -hessu, kolmekymppinen pc-pelaaja, indie guy. For reviews, contact sebastian ( at ) errori.net

Kommentoi

Kylpyhetki ei ole enää ennallaan: Kerättävät peliteemaiset kylpyankat valmiina taistoon Kommentit pois päältä artikkelissa Kylpyhetki ei ole enää ennallaan: Kerättävät peliteemaiset kylpyankat valmiina taistoon 70

Tubbz -yhtiö on lisännyt kylpyankkatuotteidensa tarjontaan pelihahmollisia seuralaisia. Falloutista, Borderlands 3:sta, Skyrimista, Street Fighterista, sekä muista peleistä ja elokuvista tutuilla ankkahahmoilla on pian mahdollista virittää jännittävää tunnelmaa kylpyhuoneeseen tai jopa luoda oma taistelutanner kylpyammeeseen.

Numskullin verkkosivuilta nimittäin pääsee katsastamaan tuoreen tarjonnan ja etsimään suosikkipelisarjojen hahmoja. Tuotteet ovat ennakkotilattavissa 12,99 dollarin hintaan maailmanlaajuisesti mm. Geekstoren kautta.

Kommentoi