Viikon ilmaispelit: haastavaa seikkailua pastellipikseleissä ja vuoropohjaisia mutanttiräiskintää Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon ilmaispelit: haastavaa seikkailua pastellipikseleissä ja vuoropohjaisia mutanttiräiskintää

Pelikauppojen sodan ollessa niinkin kuluttajaystävällistä, että kilpailun haastaja jakaa viikottain joko yhden tai joskus kaksi ilmaista peliä. Tämän viikon ilmaispeleiksi ovat valikoituneet kaksi indien valioyksilöä, joista vetää peliteknistä inspiraatiota kaksiulotteisen ajan Zelda-peleistä pastellinvärisessä vieraassa todellisuudessa ja toinen taas ilmastonmuutoksen jälkeisessä, hyvin masentavassa versiossa Ruotsista.

Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter muistuttaa hyvin monelta osalta Super Nintendolle aikanaan julkaistua, ministeri Ohisalon (ja myös allekirjoittaneen) suosikkia Zelda: A Link to the Pastia ja vähän tuoreempaa Bastionia. Hyper Light Drifter on kuitenkin huomattavasti esikuviansa vaikeampi ja turhan vikkelän yksittäisen tai muutaman liian vahvan vihollisen aiheuttamat äkkikuolemat tulevat kuin Sierran klassikkopeleissä ikään. Mitä vaikeampi peli, sitä kovemmassa syynissä pelimekaniikat ovat ja tässä valitettavasti pelin epätäydellisyydet, kuten kömpelö ampuminen nousevat esiin. Valitsen itse mieluummin vanhan kunnon Zeldan, vaikka pastelliseikkailu löytää melko helposti yleisönsä ja nauttii myös laajaa arvostusta.

Hyper Light Drifter on sen verran hankala, että välillä täytyy vähän chillata

 

Vuoropohjainen räiskintä Mutant Year Zero: Road to Eden on tuoreempi tapaus ja muistuttaa melko runsasta kattausta suosikkipelejäni kautta aikojen. Pidän useiden indiepelien tavasta tehdä jostain vanhasta ja hyvästä pelistä paljon komeampi moderni versio ja tässä ollaan todella komean pelin äärellä. Vuoropohjaiset taistelupelit ovat olleet aina tunnelmallisia, varhaisteininä ensimmäistä kertaa pelaamistani UFO: Enemy Unknownista ja Jagged Alliancesta lähtien aina myöhäisempiin Fallouteihin ja Silent Stormeihin asti, ja Mutant Year Zero: Road to Eden ei ole poikkeus. Uskallan sanoa, että kovasta vastuksesta huolimatta tämä on viikon ilmaispelihelmi ja semmoinen joka kannattaa aivan ehdottomasti napata omaan kokoelmaan, vaikka ei Epicin pelikauppaa fanittaisikaan.

Ruotsalaiset pelintekijät eivät kotimaataan peittele.

Pelit löydät Epic Games Storesta, jonka saat ladattua täältä

Kommentoi

Humble Bundle tarjoilee yli 1000 euron arvoista pelipakettia – tuotto hyväntekeväisyyteen Kommentit pois päältä artikkelissa Humble Bundle tarjoilee yli 1000 euron arvoista pelipakettia – tuotto hyväntekeväisyyteen

Humble Bundle

Humble Bundle on tehnyt saman minkä Itch.io -kauppapaikka teki aiemmin ja kasannut yli 1 000 euron arvosta pelejä hyvätekeväisyyspakettiin.

Paketin tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Yhdysvalloissa rotuoikeuksien puolesta taisteleville tahoille kuten NAACP Legal Defense Fund, Race Forward ja The Bail Project.

28 euron pakettiin kuuluu mm. BioShock Remastered, FTL: Faster Than Light, System Shock Enhanced Edition, System Shock 2, Kerbal Space Program, , This War of Mine, Armello, Baba Is You, Spelunky, Surviving Mars, EarthNight, Broken Age, NBA 2K20 ja monia muita. Pelien lisäksi paketin mukana tulee myös digitaalisia kirjoja ja sarjakuvia.

Itch.io -kauppapaikan yli 1 500 peliä sisältävä paketti keräsi hyväntekeväisyyteen yhteensä yli 8 miljoonaa dollaria.

Kommentoi

Huhu pitikin paikkansa – Grand Theft Auto V ilmaisena Epic Games Storessa Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu pitikin paikkansa – Grand Theft Auto V ilmaisena Epic Games Storessa

Grand Theft Auto V

Huhut Epic Games Storen seuraavasta ilmaisesta pelistä varmistuivat tänään. Kauppapaikka tarjoaa Grand Theft Auto V -pelin PC-version ilmaiseksi 21.5. saakka. Kun pelin lataa sovelluksen kautta ennen ensi torstaita, sen saa pitää pysyvästi. GTA V ilmestyy ladattavaksi Epic Games Storeen tänä iltana kello 18 Suomen aikaa.

Vuonna 2013 julkaistu Grand Theft Auto V on tällä hetkellä maailman toiseksi myydyin peli heti Minecraftin jälkeen. GTA V:n iästä huolimatta moninpeliosioon eli GTA Onlineen tehdään edelleen uutta sisältöä.

Juttua muokattu 14.5. klo 15.48. Kellonaika muutettiin Suomen ajaksi.

Kommentoi