Viikon ilmaispelit: kieli poskella limailua ja vedenalaista seikkailua Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon ilmaispelit: kieli poskella limailua ja vedenalaista seikkailua

ABZU

jakaa tuttuun tapaan viikottain joko yhtä tai kahta ilmaista peliä. Tällä viikolla ilmaispeleiksi on valikoitunut jälleen kaksi erinomaista indiepeliä, joista ensimmäinen  hieman pelottava peli pienestä limapallosta nimeltään Ash ja toinen on puolestaan mukaansatempaava vedenalainen seikkailupeli.

The End Is Nigh

The End Is Nigh on indiekehittäjien Edmund McMillenin ja Tyler Glaielin karmeahko ja rönsyilevä tasoseikkailu. Siinä pieni limapallo Ash yrittää välttää tulevaisuuden kärsimykset ja saadakseen itselleen edes yhden kaverin vaikka pala palalta. Pelissä on valtava määrä tasoja joista osa on toteutettu erittäin näyttävään retrotyyliin.

Osa The End Is Nigh -pelin tasoista on toteutettu erittäin näyttävään retrotyyliin.
Osa The End Is Nigh -pelin tasoista on toteutettu erittäin näyttävään retrotyyliin.

ABZU

ABZU on puolestaan ja -pelien taustalla häärineen Matt Navan ja tämän Giant Squid Studiosin käsialaa. Siinä yksinäinen sukeltaja liitää läpi valtameren, samalla yrittäen palauttaa sen ekosysteemiä ystävällisen valkohain seuraamana. Pelin kiehtova maailma on kuin suoraan unesta ja siellä seikkailevat eliöt ovat oikean elämän inspiroimia. Valtavat kalaparvet reagoivat proseduraalisesti niin pelaajaan kuin petokaloihinkin.

ABZUn kuvankaunis maailma on kuin suoraan unesta
ABZUn kuvankaunis maailma on kuin suoraan unesta

Voit ladata pelit ilmaiseksi Epic Games Store -palvelusta täältä aina ensi viikon torstaihin syyskuun 12. päivä asti.

Ilmaiseksi pelattavassa Trackmania -ajopelissä aloitettiin syyskauden ajot uusilla radoilla Kommentit pois päältä artikkelissa Ilmaiseksi pelattavassa Trackmania -ajopelissä aloitettiin syyskauden ajot uusilla radoilla

Trackmania

on julkaissut ilmaispelattavalle -ajopelille peräti 25 uutta ajorataa sekä uudet ajokuosit. Voit katsoa uuden trailerin alta.

Kesän lämpö ja vehreys ovat jo taakse jäänyttä elämää. Trackmanian vauhdikkaassa ajopelimaailmassa tämä tarkoittaa syyskauden aloitusta, jonka myötä ajokisat syöksyvät keltaisen, oranssin ja punaisen sävyihin.

Mukana olevat 25 uutta rataa ovat pelattavissa yksin- ja moninpelinä, mukaan lukien Ranked 3v3 -pelitilassa, jossa otetaan tiimeistä mittaa. Lisäksi syyskautta juhlitaan uudella prestige-tason autopinnoitteella, joka tulee saataville neljänä eri variaationa (pronssi, hopea, kulta ja hulppea author). Lisäksi kerättävissä on peräti 100 uutta mitalisaavutusta. Radoista kahdeksan ovat ilmaiseksi pelattavissa, kun Track of the Day- ja Cup of the Day -kisat alkavat 8. lokakuuta.

-pelaajien lisäksi Trackmania saapui toukokuussa myös pelikonsoleille. Sen myötä pelaajat pääsevät nauttimaan vauhdikkaista kisa-ajoista -, /S-, - ja -pelikonsoleilla PC-pelaamisen ohella (, Ubisoft Connect ja Epic). Mikä parasta, eri alustat ovat yhteensopivia toistensa kanssa, joten pc-pelaajat pääsevät kisaamaan konsolipelaajien kanssa. Lisäksi alustojen välinen edistyminen mahdollistaa sen, että millä alustalla pelaaja ikinä peliä pelaakaan, saavutukset ja muut edistymiset kirjautuvat järjestelmään automaattisesti.

Trackmania on mielikuvituksellinen, realismia venyttävä ja uskomattoman koukuttava ajopeli, jossa pelaajat voivat luoda erilaisia ratoja ja pelitiloja vain mielikuvitus rajoittavana tekijänä. Pelin perusversio on pelattavissa ilmaiseksi ja tämän lisäksi pelaajat voivat ostaa Standard- ja Club-versiot pelistä 9,99 ja 29,99 euron hintaan.

Trackmania on saatavilla ilmaiseksi PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille. PC:lle peli on saatavilla - ja Ubisoft Store -kauppapaikoista.

Vampire: The Masquerade – Swansong -ilmestyi – Nintendo Switchille Kommentit pois päältä artikkelissa Vampire: The Masquerade – Swansong -ilmestyi – Nintendo Switchille

Vampire: The Masquerade – Swansong

PAN Vision Finlandin jakelema ja NACONIn julkaisema tuo suositun World of Darkness -pelimaailman vampyyrit myös Nintendo Switchille.

World of Darkness -pelimaailmaan perustuva ja siihen sijoittuva Vampire: The Masquerade -roolipeli on tarinavetoinen kokemus maailmasta vampyyrihahmojen silmin. Aiemmin PlayStation- ja Xbox-pelikonsoleille julkaistu roolipeli tarjoaa perinteisten pöytäpelien tapaan pelaajille erilaisia etenemisvaihtoehtoja. Siinä missä yksi pelaaja valitsee tavakseen suoraviivaisen toiminnan, toiselle vaihtoehtona saattaa olla juonittelevampi ja vaivihkaisempi lähestymistapa.

Jännitystä, toimintaa ja draamaa toisiinsa yhdistävä pelattavuus muodostaa kiehtovan kokonaisuuden erilaisten vampyyrihahmojen kautta koettuna. Lisäksi peli tuo keskiöön Bostonin suurkaupungin erilaisine ryhmittymineen, joista jokaisella on roolinsa vampyyrien edustamassa elämäntyylissä.

Pelaajan ohjattavana on kolme erilaista vampyyria, joista jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Kaikkia kuitenkin yhdistää verenhimo ja sen kurissa pitäminen. Kiehtovaan juonitteluiden verkkoon ja valtataisteluiden vyyhtiin joutuminen tekeekin tästä roolipelistä ainutlaatuisen kokemuksen.

Vampire: The Masquerade – Swansong on nyt saatavana Nintendo , , , ja S, sekä Nintendo Switch -konsoleille ja :lle Epic Games Storen kautta.