Viisi hyvää Netflixin lasten piirrettyä 4-vuotiaan mielestä Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi hyvää Netflixin lasten piirrettyä 4-vuotiaan mielestä

lapsi siluetti netflix lasten menu

Arvioinnissa apuna on ollut hyvin vaativalla maulla varustettu 4-vuotias pikkukaveri jolle ei kelpaa mikä tahansa roska vaan ainoastaan mielenkiinnon tarpeeksi hyvin pitävä viihde. Rehellisesti sanottuna en ole itse näitä koskaan katsonut, koska olen aikuinen ja en katso lasten piirrettyjä mutta voin antaa vähän näkökulmaa siihen minkälainen vaikutus näillä on ja onko näissä esimerkiksi lauluja jotka käyvät hermojen päälle.

Nekku-apinan verraton työkaluvyö

Yksi Netflixin uusimmista piirretyistä, joka tuntui koukuttavan samantien. Jaksot ovat noin vartin mittaisia, ja genrenä on erilaisia ongelmia ratkaiseva puhuva eläin, joita on nähty Mikki Hiiren ja Felix-kissan ajoista saakka. Ensimmäisen kauden bingetykseen menee saman verran aikaa kuin normaalin supersankarileffan katsomiseen, joten sarjan pyörityksen ei pitäisi etätöitä tekevälle aiheuttaa aivan massiivisia syyllisyyden tunteita. Äänet ovat lievästi ärsyttäviä, joista esiin on tarpeen nostaa raivostuttava sinisen hirven, Dame Ednan ja Elton Johnin yhdistelmältä näyttävän hahmon ”Benni on mun koira” -renkutus.

Lohikäärmeet: Pelastuspartio

Vaikka tarjoaakin melko kummallisen valta-aseman ihmisten ja ilmeisen älykkäiden eläinten välillä ja nostaa esille kysymyksen voiko sarja olla allegoria jonkinlaiselle palveluluokan, joka ei ansaitse korvausta vaan tyytyy ratsun rooliin, oikeutukselle, ei 4-vuotiasta lasta tämä kysymys kiinnosta eikä haittaa. Lohikäärmeet ovat siistejä. Viikingit ovat siistejä. Joskus lohikäärmeet ovat pulassa ja joskus joku toinen on pulassa ja tämä pula-tilanne on lopetettava yleensä ilmeisen reilulla tavalla. Yksinkertaisia, myös pienimmille turvallisia opettavaisia tarinoita niin kauan kun ei ala asiaa liian kauaa miettimään. Ei sisällä ärsyttäviä lauluja.

Superlentokoneet

Samaa ongelmia ratkovaa ihmisenkaltaisuutta löytyy myös Superlentokoneista. Eri puolilla maailmaa (mukaanlukien Suomessa) on lapsilla pieniä tai vähän suurempia arkisia ongelmia, joita puhuvat, ajattelevat ja akuankkamaisen nasevasti puhuvat lentokoneet ratkaisevat. Jaksoja kaudessa on aivan valtavasti, joten katsottavaa riittää. Jaksot ovat myös 12 minuutin mittaisia, eli eivät liian lyhyitä tai liian pitkiä. Sarja on löytynyt aikanaan myös ”ruotsinkielisen pikku kakkosen” BUU-Klubbenin listoilta, jonka pitäisi olla jonkinlainen laadun mittari.

Rabbids Invasion

Ettei peliteema kokonaan unohtuisi, kyseinen piirretty tulee ranskan Ubisoftilta. Rabbidit ovat olleet Rayman Raving Rabbids -pelien päähahmoja, jotka muistuttavat sekä ulkonäöltään että eleiltään hieman minioneita, vaikka ovatkin hieman vanhempi keksintö. on Youtubepiirretyille tyypillistä kohellusta ja kohkaamista ja arveluttavampaa päätyä esitellyistä piirretyistä. Jaksoissa ei ole kauheasti opetuksia ja huumori painottuu slapstickiin. Tunnari saattaa ärsyttää pitkän päälle ja kohellus ei ole ihan kaikkien makuun.

Late Lisko

jatkaa myös kohelluslinjalla. Hahmot ovat yliammuttuja, hieman liian ilmeikkäitä ja ehdottomasti ärsyttäviä. Jopa siinä määrin, että isommat lapset eivät välttämättä siedä kyseistä sarjaa. Typerien hahmojen joukkoon kuuluu muun muassa lava-autoa ajava ukko joka nukkuu jatkuvasti –  myös ratissa. Täyttä roskaahan tämä on, mutta pikaruoka on aina ollut suosittua.

Kuumottavia leffoja Halloweeniksi? Katso Errorin suositukset Kommentit pois päältä artikkelissa Kuumottavia leffoja Halloweeniksi? Katso Errorin suositukset

Viikonlopun -bileet ympäri kotimaatamme on pian taas täällä. Mikä olisikaan halloweenin hengessä parempaa kuin uppotua kauhuelokuvien pariin ja antaa niiden viedä sinut mennessään. Errori.net on koonnut teille listan elokuvista, jotka saavat sinut kurkkimaan niskasi taakse ja illalla katsomaan sänkysi alle.

Listauksen voit tarkistaa trailereiden kera tästä alta:

The Exorcist (1973)

Manaaja (1973) on kauhuklassikko William Friedkinin ohjauksessa, perustuen Blattyn samannimiseen romaaniin. Elokuvassa tarkastellaan paitsi riivausta, myös perhedynamiikan murtumista teini-ikäisen Reganin muuttuessa. Vuonna 2000 julkaistiin pidennetty versio sisältäen mm. kuuluisan hämähäkkikävelyn. Katolisen kirkon päämanaaja pitää elokuvaa todenmukaisena, mutta huomauttaa liioitelluista erikoistehosteista.

Halloween – Naamioiden yö (1978)

John Carpenterin (1978) esitteli kauhufaneille ikonisen sarjamurhaajan, Michael Myersin. Elokuva on tunnettu modernin slasher-genren pioneerina ja asetti perustan koko Halloween-elokuvasarjalle. Kuuluisa teemasävelmä on ohjaajan itsensä käsialaa. Vuonna 2007 Rob Zombie uudelleenfilmatisoi klassikon, pyrkien palauttamaan elokuvasarjan alkuperäiseen pelottavaan loistoonsa.

The Shining (1980)

Stanley Kubrickin The Shining (1980) on kauhuelokuva perustuen Stephen Kingin 1977 romaaniin. Elokuva kertoo kirjailija Jack Torrancesta (Jack Nicholson), joka ottaa pestin Overlook-hotellissa, ja hänen poikansa Dannysta (Danny Lloyd), jolla on erityisiä psyykkisiä kykyjä. He jäävät hotelliin eristyksiin lumimyrskyn takia, ja paikan yliluonnolliset voimat alkavat vaikuttaa Jackiin. Pian Danny ja hänen äitinsä Wendy (Shelley Duvall) ovat vaarassa Jackin mielen järkkyessä.

The Thing (1982)

John Carpenterin ohjaama (1982) on yksi kauhuelokuvien klassikoista, joka on säilyttänyt pelottavuutensa vuosikymmenten saatossa. Elokuva vie katsojan Etelämantereen tutkimusasemalle, jossa miehistö joutuu taistelemaan tuntematonta, muodonmuutoksia taitavaa olentoa vastaan.

The Grudge (2004)

Kauna, tunnetaan myös nimellä – kirous”, on Takashi Shimizun ohjaama kauhuelokuva vuodelta 2004, joka perustuu hänen aikaisempaan japanilaiseen teokseensa Ju-On: The Grudge” (2003). Elokuvalle on tuotettu kaksi jatko-osaa vuosina 2006 ja 2009. Se on saanut parodiahahmoittelun ”Scary Movie 4” -elokuvassa.

Mirrors (2008)

(2008) on yliluonnollinen kauhuelokuva Alexandre Ajan ohjauksessa, pääosissa Kiefer Sutherland, Paula Patton ja Amy Smart. Alun perin nimeltään ”Into the Mirror”, elokuva sai nimensä myöhemmin muutettua. Kuvaukset alkoivat toukokuussa 2007 ja elokuva saapui Yhdysvaltojen teattereihin elokuussa 2008.

The Conjuring (2013)

(2013) on James Wanin ohjaama kauhuelokuva ja ensimmäinen osa ”Conjuring-universumista”. Elokuvassa Patrick Wilson ja Vera Farmiga näyttelevät Ed ja Lorraine Warrenia, jotka tutkivat paranormaaleja tapahtumia Perronin perheen maalaistalossa vuonna 1971. Elokuva sai ensi-iltansa 2013, keräsi yli 318 miljoonaa dollaria ja on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kauhuelokuvista.

The Witch (2015)

Robert Eggersin ohjaama (2015) on tummasävyinen folk-horror-elokuva, joka vie katsojan 1600-luvun Uuteen Englantiin. Elokuva kertoo nuoresta perheestä, joka karkotetaan uskonnollisesta yhteisöstään ja joutuu selviytymään yksinäisessä metsässä. Kun perheen nuorin tytär katoaa, alkaa tapahtua outoja ja pelottavia asioita.

IT (2017)

IT (2017) on Andy Muschiettin ohjaama kauhuelokuva, joka perustuu Stephen Kingin samannimiseen romaaniin. Bill Skarsgård näyttelee pelottavaa Pennywise-klovnia. Elokuva sai ensi-iltansa syyskuussa 2017 ja rikkoi useita box office -ennätyksiä, keräten yli 700 miljoonaa dollaria. Tämä teki siitä kaikkien aikojen tuottoisimman R-luokitellun kauhuelokuvan, ohittaen ”Manaajan”, joka piti ennätystä 44 vuotta. Elokuvaa ylistettiin laajalti ja sitä pidetään yhtenä parhaista Stephen Kingin teoksiin perustuvista filmatisoinneista. Jatko-osana ”IT: Toinen luku” julkaistiin vuonna 2019.

Us (2019)

(2019) on Jordan Peelen kirjoittama ja ohjaama psykologinen kauhuelokuva, jossa nähdään tähtinä Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss ja Tim Heidecker. Tarina keskittyy Adelaide Wilsoniin (Nyong'o) ja hänen perheeseensä, jotka joutuvat vaarallisten kaksoisolentojen kohteeksi.

The Invisible Man (2020)

Näkymätön mies (2020) on Leigh Whannelin kirjoittama ja ohjaama tieteiskauhuelokuva, joka ammentaa inspiraationsa HG Wellsin klassikosta sekä vuoden 1933 samannimisestä elokuvasta. Elokuvassa Elisabeth Moss esittää naista, joka on vakuuttunut siitä, että hänen muka kuollut ex-poikaystävänsä (Oliver Jackson-Cohen) stalkkaa ja terrorisoi häntä käyttäen hyväkseen kykyään olla näkymätön. Muissa rooleissa nähdään Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer ja Michael Dorman.

Smile (2022)

(2022) on Parker Finnin kirjoittama ja ohjaama psykologinen kauhuelokuva, joka on hänen ensimmäinen pitkä ohjauksensa. Elokuva pohjautuu hänen aiempaan lyhytelokuvaansa ”Laura Hasn't Slept” (2020). Tarinassa terapeutti Rose Cotter (Sosie Bacon) todistaa potilaansa erikoista itsemurhaa ja sen jälkeen kokee kasvavasti kauhistuttavia tapahtumia, jotka saavat hänet uskomaan yliluonnolliseen. Muissa päärooleissa ovat Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Kal Penn, Rob Morgan ja Caitlin Stasey, joka toistaa roolinsa lyhytelokuvasta.

M3GAN (2022)

on vuonna 2022 ensi-iltansa saanut tieteis-kauhuelokuva, joka yhdistää modernin teknologian ja perinteisen kauhuelokuvan elementit. Elokuva kertoo Gemmasta, leluyritykselle robotteja suunnittelevasta naisesta, joka luo M3GANin – aidonoloisen nuken, joka on ohjelmoitu lapsen parhaaksi ystäväksi.

Kun Gemma ottaa M3GANin huostaansa veljentyttärensä kuoleman jälkeen, nukesta tulee tytön paras ystävä. M3GAN oppii ja kehittyy nopeasti, mutta samalla sen tekoäly alkaa käyttäytyä yhä ennakoimattomimmalla tavalla. Pian nukesta tulee uhka sekä tytölle että kaikille, jotka tulevat liian lähelle.

The First Omen (2024)

The First Omen on vuonna 2024 ensi-iltansa saanut kauhuelokuva, joka toimii prequelina klassikkokauhuelokuvasarjalle The Omen. Elokuva vie katsojan syvemmälle paholaisen syntymyksen synkkiin salaisuuksiin ja esittelee tapahtumia, jotka johtivat ikonisen antikristuksen syntymään.

Alien: Romulus (2024) (Saapunut ostettavaksi digitaalisiin palveluihin)

Alien: Romulus on vuonna 2024 ensi-iltansa saanut tieteiskauhuelokuva, joka vie katsojan takaisin Alien-universumin alkuperäisiin juuriin. Elokuva sijoittuu alkuperäisen Alien-elokuvan ja Aliensin väliin ja kertoo ryhmästä nuoria avaruusmatkailijoita, jotka löytävät itsensä hylätyltä avaruusasemalta.

Netflixin uusi ominaisuus antaa tallentaa ja jakaa suosikkikohtauksia Kommentit pois päältä artikkelissa Netflixin uusi ominaisuus antaa tallentaa ja jakaa suosikkikohtauksia

Netflix x YouTube

on julkaissut uuden Moments-ominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat tallentaa ja jakaa suosikkikohtauksiaan sosiaalisessa mediassa. Kyseinen uudistus saapuu juuri ennen -sarjan toisen kauden julkaisua, joka nähdään Netflixissä 26. joulukuuta.

Moments-ominaisuuden avulla katsojat voivat tallentaa suosikkikohtauksiaan mobiililaitteellaan ja lisätä niihin aikaleiman, jolloin kohtaukset löytyvät helposti myöhemmin My Netflix -välilehdeltä. Kohtauksia voi myös jakaa Instagramissa, WhatsAppissa, SnapChatissa ja Messengerissä. Netflix ei ole vielä vahvistanut, onko Moments tulossa saataville myös televisiosovellukseen tai selaimelle, mutta aikoo laajentaa ominaisuutta tulevaisuudessa.