Viisi hyvää Netflixin lasten piirrettyä 4-vuotiaan mielestä Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi hyvää Netflixin lasten piirrettyä 4-vuotiaan mielestä

lapsi siluetti netflix lasten menu

Arvioinnissa apuna on ollut hyvin vaativalla maulla varustettu 4-vuotias pikkukaveri jolle ei kelpaa mikä tahansa roska vaan ainoastaan mielenkiinnon tarpeeksi hyvin pitävä viihde. Rehellisesti sanottuna en ole itse näitä koskaan katsonut, koska olen aikuinen ja en katso lasten piirrettyjä mutta voin antaa vähän näkökulmaa siihen minkälainen vaikutus näillä on ja onko näissä esimerkiksi lauluja jotka käyvät hermojen päälle.

Yksi Netflixin uusimmista piirretyistä, joka tuntui koukuttavan samantien. Jaksot ovat noin vartin mittaisia, ja genrenä on erilaisia ongelmia ratkaiseva puhuva eläin, joita on nähty Mikki Hiiren ja Felix-kissan ajoista saakka. Ensimmäisen kauden bingetykseen menee saman verran aikaa kuin normaalin supersankarileffan katsomiseen, joten sarjan pyörityksen ei pitäisi etätöitä tekevälle aiheuttaa aivan massiivisia syyllisyyden tunteita. Äänet ovat lievästi ärsyttäviä, joista esiin on tarpeen nostaa raivostuttava sinisen hirven, Dame Ednan ja Elton Johnin yhdistelmältä näyttävän hahmon ”Benni on mun koira” -renkutus.

Vaikka Lohikäärmeet: Pelastuspartio tarjoaakin melko kummallisen valta-aseman ihmisten ja ilmeisen älykkäiden eläinten välillä ja nostaa esille kysymyksen voiko sarja olla allegoria jonkinlaiselle palveluluokan, joka ei ansaitse korvausta vaan tyytyy ratsun rooliin, oikeutukselle, ei 4-vuotiasta lasta tämä kysymys kiinnosta eikä haittaa. Lohikäärmeet ovat siistejä. Viikingit ovat siistejä. Joskus lohikäärmeet ovat pulassa ja joskus joku toinen on pulassa ja tämä pula-tilanne on lopetettava yleensä ilmeisen reilulla tavalla. Yksinkertaisia, myös pienimmille turvallisia opettavaisia tarinoita niin kauan kun ei ala asiaa liian kauaa miettimään. Ei sisällä ärsyttäviä lauluja.

Samaa ongelmia ratkovaa ihmisenkaltaisuutta löytyy myös Superlentokoneista. Eri puolilla maailmaa (mukaanlukien Suomessa) on lapsilla pieniä tai vähän suurempia arkisia ongelmia, joita puhuvat, ajattelevat ja akuankkamaisen nasevasti puhuvat lentokoneet ratkaisevat. Jaksoja kaudessa on aivan valtavasti, joten katsottavaa riittää. Jaksot ovat myös 12 minuutin mittaisia, eli eivät liian lyhyitä tai liian pitkiä. Sarja on löytynyt aikanaan myös ”ruotsinkielisen pikku kakkosen” BUU-Klubbenin listoilta, jonka pitäisi olla jonkinlainen laadun mittari.

Ettei peliteema kokonaan unohtuisi, kyseinen piirretty tulee ranskan Ubisoftilta. Rabbidit ovat olleet Rayman Raving Rabbids -pelien päähahmoja, jotka muistuttavat sekä ulkonäöltään että eleiltään hieman minioneita, vaikka ovatkin hieman vanhempi keksintö. Rabbids Invasion on Youtubepiirretyille tyypillistä kohellusta ja kohkaamista ja arveluttavampaa päätyä esitellyistä piirretyistä. Jaksoissa ei ole kauheasti opetuksia ja huumori painottuu slapstickiin. Tunnari saattaa ärsyttää pitkän päälle ja kohellus ei ole ihan kaikkien makuun.

Late Lisko jatkaa myös kohelluslinjalla. Hahmot ovat yliammuttuja, hieman liian ilmeikkäitä ja ehdottomasti ärsyttäviä. Jopa siinä määrin, että isommat lapset eivät välttämättä siedä kyseistä sarjaa. Typerien hahmojen joukkoon kuuluu muun muassa lava-autoa ajava ukko joka nukkuu jatkuvasti –  myös ratissa. Täyttä roskaahan tämä on, mutta pikaruoka on aina ollut suosittua.

Kommentoi

David Lynchin uskotaan työstävän uutta Netflix-sarjaa nimeltä ”Wisteria” Kommentit pois päältä artikkelissa David Lynchin uskotaan työstävän uutta Netflix-sarjaa nimeltä ”Wisteria”

Yhdysvaltalaisen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja David Lynchin uskotaan työstävän parhaillaan uutta Netfilx-sarjaa nimeltä ”Wisteria”. Sarjan tuottajana kerrotaan olevan Sabrina S. Sutherland. Uutinen sai alkunsa Welcome To Twin Peaks -sivustosta ja Production Weekly ilmoitti sarjan kuvausten käynnistyvän ensi vuoden toukokuussa.

Yhteistyön Lynchin ja Netflixin kerrotaan alkaneen jo vuodesta 2018, jolloin Lynch nähtiin Netflixin tiloissa. David Lynch ei ole asiasta tiedottanut, joten lähitulevaisuus näyttää pitääkö tieto paikkansa.

Kuva: David Lynch Theater -kuvakaappaus https://youtu.be/krIj6eLF4mU

Kommentoi

The Witcher -sarjan kuvaukset jatkuivat – tältä Geralt näyttää kakkoskaudella Kommentit pois päältä artikkelissa The Witcher -sarjan kuvaukset jatkuivat – tältä Geralt näyttää kakkoskaudella

The Witcher - Netflix

on jatkanut suositun The Witcher -sarjan kakkoskauden kuvauksia ja ovat sen kunniaksi julkaisseet kuvan päähahmo Geraltista uuden panssarinsa kera.

Sarjan toisen kauden kuvaukset keskeytyivät koronaviruksen takia ja kauden julkaisu vuoden 2021 alkupäästä siirrettiin myöhäisemmälle ajankohdalle.

Nähtäväksi jäänee päästäänkö sarjan uusia hahmoja kuten Vesemirin rooliissa nähtävää Kim Bodniaa (The Bridge, Killing Eve) näkemään tulevien viikkojen aikana.

Uutisoimme hiljattain myös kuinka sarjan kolmas kausi on mahdollisesti saanut vihreää valoa.

Kommentoi