Viisi hyvää leffaa Netflixistä joita et todennäköisesti ole nähnyt Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi hyvää leffaa Netflixistä joita et todennäköisesti ole nähnyt

Sicario

Suoratoistopalveluissa on se ongelma, että sisältö tuntuu usein heikommalta kuin männävuosien videovuokraamot huonoimpina aikoinaan. Jos ei halua katsoa jotain lukuisista Netflixin elokuvaoriginaaleista, joissa ei kauhean montaa tärppiä lopulta ole, tai Crimes of Grindelwaldin tai Pixelsin kaltaista saastaa, alkaa runsaudenpulaksi haukuttu valikoima tuntua lähinnä pulalta. Pinnan alta löytyy kuitenkin oikeita helmiä, jotka valitettavasti pysyvät siellä Netflixin tasottomien hakutoimintojen vuoksi.

Sanotaan, että modernit vampyyrielokuvat eivät ole oikein mistään kotoisin, ja jos sillä tarkoitetaan Dark Shadowsia ja Twilight-roskaa, ollaan oikeilla jäljillä. Ruotsissa tehtiin kuitenkin reilu kymmenen vuotta sitten yksi kenties parhaista vampyyrielokuvista, joka löytyy palvelusta nimellä .

Let the Right one In (2008)

Johan Ajvide Lindqvistin Låt den rätte komma in -teokseen perustuvassa elokuvassaan ohjaaja Tomas Alfredsson liikkuu pelottavien ja tehosteilla höystettyjen ympäristöjen sijaan melko vähäeleisesti ja hahmojen välisiä suhteita korostaen. Elokuvassa on myös hyvin raakaa väkivaltaa muutamassa kohtauksessa, jotka saattavat tuoda paatuneemmalle kauhufanillekin sitä aitoa pahaa oloa. Elokuvan anti on kuitenkin sen todentuntuisuudessa. Elokuva oli ohjaaja Alfredssonille jonkinlainen läpimurto, jonka jälkeen hän ohjasi katsojalle haastavan Tinker Tailor Soldier Spy -agenttielokuvan ja toisella tavalla katsojalle haastavan Jo Nesbø -filmatisointi The Snowmanin. Katsojalle haastava, mutta viihdyttävä ja kiinnostava on kuitenkin venäläisen Ilya Naishullerin .

Hardcore Henry (2015)

Allekirjoittaneelle myös muusikkona vaikuttava Naishuller on tuttu lähinnä venäläiselle ska-rock-yhtye Leningradille tekemistään väkivaltaisista musiikkivideoista. Väkivaltaa ei elokuvasta puutu ja se on vastaus ihmisille, joiden mielestä vuoden 2005 Doom -elokuvan ainoa hyvä kohta  oli se jossa toimintaa kuvattiin pelin tapaan ensimmäisestä persoonasta. Hardcore Henry on kuvattu kauttaaltaan ensimmäisestä persoonasta ja se on hölmön yliampuvassa ilottelussaan piristysruiske aikana, jolloin toimintaelokuva tarkoittaa lähinnä kumipukuista supersankarihöttöä. Venäjälle päästään myös brittiläisessä satiirissa .

Death of Stalin (2018)

Aikana jolloin sekä maailman että oman maan mahtavimmat ihmiset tuntuvat olevan lähinnä pikkumaisia, pikkusieluisia ja ahneita idiootteja, toimii Josif Stalinin kuoleman ympärille rakennettu kuvitteellinen satiiri hyvänä terapiana. Keskeisinä hahmoina hääräävät umpikierot Nikita Hruštšov (Steve Buscemi) ja Lavrenti Berija (Simon Russell Beale), ääliö Georgi Malenkov (Jeffrey Tambor) ja ruumiillistunut Big Dick Energy, Georgi Žukov (Jason Isaacs). Veteraaninäyttelijöiden esitystä on ilo seurata ja huipulla olevien paskiaisten edesottamuksille voi nauraa. Huipun paskiaisten vaikutuksia tavallisiin ihmisiin kuvaa satiirin ja komedian keinoin myös Boots Rileyn nerokas kulttielokuva .

Sorry to Bother You (2018)

Elokuva kertoo lyhykäisyydessään puhelinmyyjäksi päätyneen miehen (Lakeith Stanfield) matkasta huippumyyjien joukkoon vaihtoehtoisessa todellisuudessa. Matka huipulle taittuu kun hän oppii puhumaan kuin valkoinen mies (äänenä David Cross) ja paljastaa samalla miten julmaa rahan valta taas on tarinassa joka vinoilee viiltävästi nykyajalle ja alustataloudelle. Yhteiskunnallisissa ajatuksissa pyörii myös Denis Villeneuven .

Sicario (2015)

Loistavasta Blade Runner -jatkostaan tuttu Denis Villeneuve ohjasi vuonna 2015 huumekartellien ja näiden vastaisen taistelun maailmaan sijoittuvan elokuvan Sicario. Elokuvan teemat menevät hyvin synkille vesille ja se käsittelee maailmaa jossa ei lopulta ole hyviä ihmisiä.

SkyShowtimen marraskuun leffa- ja sarjatärpit – mukana Yellowstone ja American Gigolo Kommentit pois päältä artikkelissa SkyShowtimen marraskuun leffa- ja sarjatärpit – mukana Yellowstone ja American Gigolo

Yellowstone

SkyShowtimen marraskuun tarjontaan kuuluu mm. suositun sarjan viides kausi, tositarinaan perustuva minisarja , ruotsalaiseen hittiromaaniin perustuva -sarja, ikonisen 80-luvun elokuvan nykymuotoinen sarja sekä ja -elokuvat.

Yellowstone viides kausi

Tässä draamasarjassa seurataan Yhdysvaltain suurinta yhtenäistä karjatilaa pyörittävää Duttonin perhettä, jonka päätä, John Duttonia, esittää Kevin Costner. Karjatila kohtaa jatkuvasti haasteita rajanaapureidensa – laajenevan kaupungin, intiaanireservaatin ja Amerikan ensimmäisen kansallispuiston – suunnalta, ja sarjassa nähdään muuttuvia liittolaissuhteita, selvittämättömiä murhia, avoimia haavoja ja vaivalla ansaittua kunnioitusta. Kausi starttaa marraskuun 13. pävä.

A Friend Of The Family

Anna Paquinin, Jake Lacyn ja Colin Hanksin tähdittämä A Friend Of The Family perustuu kylmäävään tositarinaan Brobergin perheestä, jonka tytär Jan joutui vuosien varrella useita kertoja karismaattisen ja pakkomielteisen perhetutun kidnappaamaksi. Uskoonsa, perheeseensä ja yhteisöönsä sitoutuneet Brobergit olivat täysin valmistautumattomia niihin monimutkaisiin keinoihin, joiden avulla heidän naapurinsa käytti heidän heikkouksiaan hyväkseen, ajoi heidät erilleen ja käänsi lopulta heidän tyttärensä heitä vastaan. Tämä on tarina siitä, miten Brobergien elämä muuttui pysyvästi ja miten he tilanteesta selvisivät. Sarja saapuu SkyShowtimen valikoimaan myöhemmin tänä vuonna.

Let The Right One In

Tämän ruotsalaisen hittiromaanin ja siitä tehdyn elokuvan innoittaman sarjan keskiössä ovat Oscar®-ehdokas Demián Bichirin esittämä Mark ja hänen tyttärensä Eleanor, joiden elämät muuttuivat pysyvästi kymmenen vuotta aiemmin tyttären muututtua vampyyriksi. Eleanor on jäänyt – kenties ikuisesti – 12-vuotiaaksi ja elää nyt suljettua elämää. Hän voi käydä ulkona ainoastaan öisin, ja isä Mark pyrkii parhaansa mukaan hankkimaan tyttärelleen ihmisverta, jota tytär tarvitsee pysyäkseen hengissä. Lähtökohdat ovat tunnelatautuneet ja karmeatkin, mutta Let The Right One In haastaa rohkeasti oman genrensä odotuksia ja tutkii ihmisten haurautta, vahvuutta ja myötätuntoa inhimillisellä otteella. Sarja saapuu SkyShowtimen valikoimaan myöhemmin tänä vuonna.

American Gigolo

Ikonisen 1980-luvun elokuvan nykypäivään tuova American Gigolo seuraa Julian Kayea, joka vapautuu vankilasta 15 vuoden aiheettoman tuomion jälkeen. Julian yrittää selvitellä mutkikkaita suhteitaan Gretchen Molin esittämään entiseen rakkaaseensa Michelleen, hankalaan äitiinsä sekä hänet pettäneisiin ihmisiin sekä sovittaa yhteen menneisyyttään maksullisena seuralaisena ja nykyistä minäänsä. Samalla Rosie O'Donnellin esittämä etsivä Sunday pyrkii selvittämään totuutta murhasta, josta Julian joutui vankilaan vuosia sitten, ja paljastaa matkan varrella paljon suuremman salaliiton kuin kukaan osasi odottaa. Sarja saapuu SkyShowtimen valikoimaan myöhemmin tänä vuonna.

Belfast

Oscar®-voittaja Judi Dench, Jamie Dornan, Caitriona Balfe ja Ciarán Hinds tähdittävät tätä brittiläis-irlantilaista draamaa, joka kuvaa hohdokkaan työläisperheen elämää ja perheen nuoren pojan lapsuutta Belfastin myllerrysten keskellä. Tämä osittain omaelämäkerrallinen tarina on ohjaaja Kenneth Branaghin tähän asti henkilökohtaisin elokuva, ja se on täynnä jännitystä, tunnetta ja huumoria. Elokuva saapuu SkyShowtimen valikoimaan marraskuussa 2022.

Ambulance

Kolme elämää muuttuu ikiajoiksi yhden päivän aikana Los Angelesin kaduilla. Ohjaaja-tuottaja Michael Bayn vauhdikkaassa trillerissä ansioitunut veteraani Will Sharp on pulassa vaimonsa sairaalalaskujen kanssa ja päätyy vastoin järjen ääntä pyytämään apua adoptioveljeltään Dannylta (jota esittää elokuvassa Jake Gyllenhaal). Karismaattinen taparikollinen Danny tarjoaa ratkaisuksi keikkaa: Los Angelesin historian suurinta pankkiryöstöä, josta on mahdollista saada 32 miljoonaa dollaria. Will ei kykene kieltäytymään, kun panoksena on hänen vaimonsa henki. Mutta kun pakomatka menee kaikin tavoin pieleen, epätoivoiset veljekset päätyvät kaappaamaan ambulanssin ja huomaavat pian joutuneensa kovavauhtiseen takaa-ajoon, jolle ei tunnu näkyvän loppua. Elokuva saapuu SkyShowtimen valikoimaan marraskuussa 2022.