Viisi uutta Steam peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 51 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 51

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina pelejä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto Steamissa julkaistuista peleistä.

Black Tail

Julkaistu: Joulukuu 15. Kehittäjä: The Parasight

Hardtail on ensimmäisen persoonan seikkailu, joka on vahvasti inspiroitunut slaavilaisesta kansanlegenda Baba Yagasta. Päähenkilö on Yaga, mutta älä huoli: et joudu lyömään vihollisia survinella, koska taistelussa on kyse maagisesta jousiammunasta. Blacktailissa Yaga on ”16-vuotias tyttö, jota syytetään noituudesta ja karkottamisesta keskiaikaisesta slaavilaisesta asutuksesta”, ja etsiessään häntä vainoavia henkiä hän tekee tuskallisia päätöksiä, jotka vaikuttavat koko maailmaan. Mukaan lukien ne, jotka ovat karkottaneet hänet. Studio The Parasight sisältää entisiä Bloober Teamin jäseniä, ja vaikka Blacktail ei olekaan kauhua, se näyttää yhtä upealta kuin The Medium ja Layers of Fear 2. Early arviot ovat myös ”erittäin positiivisia”.

Melatonin

Julkaistu: Joulukuu 16. Kehittäjä: Half Asleep

Melatonin on spykedeelinen rytmipeli, joka sijoittuu todellisuuden ja unelmien kynnykselle. Mikä tärkeintä, se on rytmipeli, joka poistaa tavanomaiset rytmipelien käyttöliittymät: pyörivän kuvakesarjan sijaan Melatoninin ympäristöt ja animaatiot kertovat sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää (Thumber teki myös tämän, vaikkakin täysin eri tavalla). Melatoninin maailma esitetään terävin linjoin ja mieleenpainuvin pastellisävyin, jokaisella 20 tasolla on oma lempeä ja kupliva musiikkinsa. Jos hallitset sen ja haluat enemmän, siellä on myös tasoeditori.

Julkaistu: Joulukuu 26. Kehittäjä: Perfect Day Studio

Peli, joka pyrkii hallitsemaan unettomuuden tuskan, ei kuulosta erityisen houkuttelevalta ,mutta Theater in the Head näyttää kuitenkin kiehtovalta. Loputtoman unettoman yön edetessä päähenkilö on vuorovaikutuksessa erilaisten pulmien kanssa, jotka pyörivät hänen mielessään. Se on pohjimmiltaan point and click pulmapeli, mutta pulmapeleillä, jotka pyrkivät herättämään pelätyn keskiyön valppauden tunteen. Insomnian kehittänyt Perfect Day Studio, joka vastaa erittäin suositusta A Perfect Daystä, joka ei ole valitettavasti saanut vielä englanninkielistä käännöstä.

River City Girls 2

Julkaistu: Joulukuu 15. Kehittäjä: WayForward

Edeltäjänsä tavoin River City Girls 2:ssa on kyse oikein kävelemisestä ja pahisten lyömisestä. Se on Beat ’em up, jonka on kehittänyt yksi alan parhaista pikselitaidestudioista, ja jos äskeinen Shredder’s Revenge herätti kiinnostuksesi uudelleen vanhan koulun toiminta peleihin, tämä on näkemisen arvoinen. Pelissä on kuusi pelattavaa hahmoa, joilla kaikilla on enemmän liikkeitä ja teloituksia kuin aikaisemmassa pelissä, kuten ensimmäisessä pelissä, löytyy paikallinen tuki sekä online co-op. Periaatteessa tyypilliseen jatkotyyliin kaikkea on enemmän.

Vale

Julkaistu: Joulukuu 17. Kehittäjä: Dynamic Zero

Tässä on tyylinen open world RPG, jonka pikselitaide esitys muistuttaa ruusunpunaisia laseja 8-bittisiin Zelda peleihin. Steamin kuvauksen perusteella tarina on yhtä vaniljaa kuin tuleekin: päähenkilö etsii jotakin tai muuta aarretta, ja sen löytäminen täydentää heidän ”isänsä perintöä”. Mutta monimutkainen tarina ei tee hyvää roolipeliä, varsinkin jos olet mukana askartelussa, levellaamisessa ja taistelussa, joita kaikkia Vale tarjoaa suuria annoksia. Vaikuttaa hauskalta vanhan koulun peliltä ja pikselitaide on todella kaunista.

Kommentoi

Tältä tuleva The Day Before -selviytymispeli näyttää säteenseurannalla – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä tuleva The Day Before -selviytymispeli näyttää säteenseurannalla – katso traileri

The Day Before

Kovasti odotetusta uudesta avoimen maailman zombieselviytymismoninpelistä on saatu tuore pelivideo, jolla nähdään peli koko komeudessaan säteenseurannalla varustettuna.

Pelin piti ilmestyä jo viime vuonna, mutta sittemmin pelin ilmoitettiin viivästyvän tämän vuoden puolelle Unreal Engine 5 -pelimoottoriin siirtymisen vuoksi.

The ja The Last of Us -peleistä ammentava sijoittuu pandemian jälkeiseen Amerikkaan, jossa lihan selviytyjät taistelevat zombeja sekä muita selviytyjiä vastaan keräten ruokaa, aseita ja ajoneuvoja.

ilmestynee maaliskuun 1. päivä 2023 :lle Steamin kautta sekä ja Series X sekä S -konsoleille.

Kommentoi

System Shock -uusinto ilmestyy vihdoin maaliskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa System Shock -uusinto ilmestyy vihdoin maaliskuussa

System Shock

Nightdive Studios on vihdoin julkaisemassa kovasti odotetuttua System Shock -pelin uusintoa maaliskuussa 2023. Tarkkaa päivämäärää pelin julkaisulle ei kuitenkaan vielä ole.

Alkuperäisen System Shock -pelin uusinto on ollut kehitteillä jo pitkään aina vuoden 2016 Kickstarter huumasta lähtien. Pelin piti alunperin ilmestyä jo vuonna 2018, mutta kehittäjien suunnitelmat olivat liian laajat ja homma levisi pian käsiin. Sittemmin kehittäjät ovat palanneet takaisin alkuperäiselle uskollisempaan linjaan.

Julkaisu tapahtuu yhdessä kehittäjä Nightdive Studiosin ja julkaisija Prime Matterin toimesta. Prime Matter on osa Koch Media konsernia ja on julkaissut pelejä kuten Kingdom Come: Deliverance sekä Wasteland 3.

System Shock -uusinto ilmestyy maaliskuussa 2023 PlayStation 5, PlayStation 4, ja S sekä Xbox One -konsoleille, että PC:lle.

Kommentoi