Viisi uutta Steam peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 51 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 51

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina pelejä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto Steamissa julkaistuista peleistä.

Black Tail

Julkaistu: Joulukuu 15. Kehittäjä: The Parasight

Hardtail on ensimmäisen persoonan seikkailu, joka on vahvasti inspiroitunut slaavilaisesta kansanlegenda Baba Yagasta. Päähenkilö on Yaga, mutta älä huoli: et joudu lyömään vihollisia survinella, koska taistelussa on kyse maagisesta jousiammunasta. Blacktailissa Yaga on ”16-vuotias tyttö, jota syytetään noituudesta ja karkottamisesta keskiaikaisesta slaavilaisesta asutuksesta”, ja etsiessään häntä vainoavia henkiä hän tekee tuskallisia päätöksiä, jotka vaikuttavat koko maailmaan. Mukaan lukien ne, jotka ovat karkottaneet hänet. Studio The Parasight sisältää entisiä Bloober Teamin jäseniä, ja vaikka Blacktail ei olekaan kauhua, se näyttää yhtä upealta kuin The Medium ja Layers of Fear 2. Early arviot ovat myös ”erittäin positiivisia”.

Melatonin

Julkaistu: Joulukuu 16. Kehittäjä: Half Asleep

on spykedeelinen rytmipeli, joka sijoittuu todellisuuden ja unelmien kynnykselle. Mikä tärkeintä, se on rytmipeli, joka poistaa tavanomaiset rytmipelien käyttöliittymät: pyörivän kuvakesarjan sijaan Melatoninin ympäristöt ja animaatiot kertovat sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää (Thumber teki myös tämän, vaikkakin täysin eri tavalla). Melatoninin maailma esitetään terävin linjoin ja mieleenpainuvin pastellisävyin, jokaisella 20 tasolla on oma lempeä ja kupliva musiikkinsa. Jos hallitset sen ja haluat enemmän, siellä on myös tasoeditori.

Insomnia: Theater in the Head

Julkaistu: Joulukuu 26. Kehittäjä: Perfect Day Studio

Peli, joka pyrkii hallitsemaan unettomuuden tuskan, ei kuulosta erityisen houkuttelevalta ,mutta Theater in the Head näyttää kuitenkin kiehtovalta. Loputtoman unettoman yön edetessä päähenkilö on vuorovaikutuksessa erilaisten pulmien kanssa, jotka pyörivät hänen mielessään. Se on pohjimmiltaan point and click pulmapeli, mutta pulmapeleillä, jotka pyrkivät herättämään pelätyn keskiyön valppauden tunteen. Insomnian kehittänyt Perfect Day Studio, joka vastaa erittäin suositusta A Perfect Daystä, joka ei ole valitettavasti saanut vielä englanninkielistä käännöstä.

River City Girls 2

Julkaistu: Joulukuu 15. Kehittäjä: WayForward

Edeltäjänsä tavoin :ssa on kyse oikein kävelemisestä ja pahisten lyömisestä. Se on Beat 'em up, jonka on kehittänyt yksi alan parhaista pikselitaidestudioista, ja jos äskeinen Shredder's Revenge herätti kiinnostuksesi uudelleen vanhan koulun arcade toiminta peleihin, tämä on näkemisen arvoinen. Pelissä on kuusi pelattavaa hahmoa, joilla kaikilla on enemmän liikkeitä ja teloituksia kuin aikaisemmassa pelissä, kuten ensimmäisessä pelissä, löytyy paikallinen tuki sekä online co-op. Periaatteessa tyypilliseen jatkotyyliin kaikkea on enemmän.

Arcane Vale

Julkaistu: Joulukuu 17. Kehittäjä: Dynamic Zero

Tässä on retro tyylinen open world RPG, jonka pikselitaide esitys muistuttaa ruusunpunaisia laseja 8-bittisiin Zelda peleihin. Steamin kuvauksen perusteella tarina on yhtä vaniljaa kuin tuleekin: päähenkilö etsii jotakin tai muuta aarretta, ja sen löytäminen täydentää heidän ”isänsä perintöä”. Mutta monimutkainen tarina ei tee hyvää roolipeliä, varsinkin jos olet mukana askartelussa, levellaamisessa ja taistelussa, joita kaikkia Arcane Vale tarjoaa suuria annoksia. Vaikuttaa hauskalta vanhan koulun peliltä ja pikselitaide on todella kaunista.

Tältä näyttää tuleva The Rogue Prince of Persia – katso esittelyvideo Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää tuleva The Rogue Prince of Persia – katso esittelyvideo

The Rogue Prince of Persia

on julkaisemassa uutta -peliä, joka yhdistää perinteisen tasohyppelyn ja roguelite-pelaamisen ainutlaatuisella tavalla. Voit katsoa pelin esittelyvideon alta.

The Rogue yhdistää perinteisen ja kaksiulotteisen tasoloikkatoiminnan osaksi suosittua roguelite-pelityyliä. Verraton lajityyppifuusio onkin tuulahdus pelisarjan perinteitä ajalta, jolloin sankariprinssi loikki sivuttain avautuvassa maailmassa ansoja vältellen ja vihollisia vastaan taistellen. Uutta sen sijaan on jatkuvuutta kuolemankin kautta tarjoava roguelite-pelattavuus, jossa hahmo voi jatkaa matkaansa kokemusta kartuttaneena myös viikatemiehen vierailun jälkeen.

-pelistudion persoonallinen ja värikylläinen luomus yhdistää toisiinsa sulavaa liikkumista, kaunista hahmoanimaatiota ja palkitsevaa pelaamista. Pelin päähahmona nähdään uudenlainen prinssi, joka saa vastaansa Persiaan hyökänneen hunniarmeijan. Synkkää shamanistista taikuutta avukseen käyttäneet barbaarijoukot eivät ole helppoja vastuksia, joten prinssiltä vaaditaan nokkeluutta, nopeutta ja sopeutumiskykyä.

Apunaan prinssillä on taikavoimilla varustettu bola-ase, joka palauttaa prinssin kuolon jälkeen takaisin elävien kirjoihin turvalliseen paikkaan. Tässä tapauksessa paikkana on autiomaan keidas, josta sankari löytää itsensä liian vaaralliseksi käyneen yhteenoton jälkeen.

Vielä kehitysvaiheessa oleva peli saapuu -pelipalvelun early access -testivaiheeseen toukokuun puolivälissä. Tällöin pelaajat pääsevät kokemaan vielä viimeistelyä vaille olevan pelin toiminnallisuuden, vauhdikkuuden ja pelattavuuden, ja samalla antamaan palautetta pelitiimille. Samanaikaisesti pelistudio hioo peliä paremmaksi, jouhevammaksi ja toimivammaksi sekä lisää sisältöä pelaajia silmällä pitäen ennen pelin virallista julkaisua.

Aitoon roguelite-tyyliin pelin kentät uudistuvat jokaisen yrityskerran myötä, mikä tarkoittaa, että aarteet, ansat ja viholliset vaihtavat paikkaa, tehden näin uusista pelikerroista yllätyksellisiä ja vaihtuvia. Samalla pelaajan käyttöön avautuu uusia etenemisväyliä, joten jokainen hahmokuolemaankin päätynyt pelikerta vie kokonaisuutta eteenpäin.

Prinssi osaa myös hyödyntää seinäjuoksentelun jaloa taitoa, mikä mahdollistaa epätavallisen liikkumistavan kentistä toiseen. Tämä yhdistettynä vauhdikkaisiin loikkiin tekee prinssistä erityisen liikkuvaisen ja antaa pelaajalle mahdollisuuden ratkoa pulmia luovilla tavoilla. Erilaiset tasot, pylväät ja muut ulokkeet mahdollistavat ainutlaatuisia tilanteita vihollisen yllättämiseen ylhäältä käsin. Pelaajan on myös syytä pitää silmänsä auki oville, jotka saattavat johdattaa hahmon aarrekammioihin.

Viholliset ja vastukset tarjoavat monipuolista taisteluhupia monella eri tavalla, joten sankarilta edellytetään nopeita reaktioita, järjen käyttöä ja tilanteeseen sopeutumista. Aseita vaihtelemalla tilanteiden mukaan vihollisia voidaan taltuttaa monin eri tavoin. Yhdistelemällä toisiinsa lähitaistelua, kaukohyökkäyksiä ja nopeita liikkeitä vaikeatkin viholliset kaatuvat osaavan pelaajan käsittelyssä.

The Rogue Prince of Persia -toimintapeli saapuu Steam-pelipalveluun early access -versiona 14. toukokuuta 2024. Pelin virallinen julkaisu ja pelialustat ilmoitetaan myöhemmin. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Huhu: Uusi Prince of Persia peli saapuu myöhemmin tänä vuonna Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: Uusi Prince of Persia peli saapuu myöhemmin tänä vuonna

Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Uusi -peli nimeltä ”” huhutaan saapuvan myöhemmin tänä vuonna, ja sen on kehittänyt Dead Cellsin yhteiskehittäjä .

Pelin sisäpiiriläisen Tom Hendersonin mukaan peli tulee olemaan ”roguelite”-kokemus, mikä tarkoittaa, että se sisältää satunnaisesti luotuja tasoja ja pysyvää kuolemaa. Toisin kuin perinteiset Prince of Persia -pelit, tämä julkaistaan Early Access -versiona Steamissa, jossa se saa ”jatkuvia ilmaisia päivityksiä” pelaajien palautteen perusteella.

On tärkeää huomata, että tämä on vain huhu, mutta Hendersonilla on hyvä maine vuodoissa. ei ole virallisesti ilmoittanut pelistä.

Lähde: Nintendo Life