Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 13 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 13

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Animal Shelter

Julkaistu: Maaliskuu 23. Kehittäjä: Games Incubator

on ensimmäisen persoonan simulaattori, jossa on kyse hylättyjen eläinten hoitamisesta. Nelijalkaisten ystävien luottamus on ansaittava mm. silittämällä, herkkuja antamalla ja leikittämällä. Eläimiin on tutustuttava tarpeeksi hyvin, jotta löytää niille parhaiten soveltuvan kodin. Simulaattori näyttää yllättävän yksityiskohtaiselta, ja siinä on paljon siistejä ominaisuuksia, kuten mahdollisuus pukea ja kuvata hoidossasi olevia eläimiä.

The Planet Crafter

Julkaistu: Maaliskuu 24. Kehittäjä: Miju Games

on avaruudessa selviytymisen avoimen maailman terraformoiva askartelupeli. Tehtävänäsi on muokata vihamielisen planeetan ekosysteemiä ihmisille elämiskelpoiseksi. Pelissä yrität selviytyä, kerätä resursseja, rakentaa tukikohtaasi ja luoda sitten happea, lämpöä ja painetta upouuden biosfäärin luomiseksi, koko ajan kuitenkin omaa happi varaasi tarkkaillen – tämä on kuitenkin selviytymispeli. The Planet Crafter on Early Access tapaus, ja kehittäjien mukaan se voi olla siellä yhdestä kahteen vuotta, mutta lisäsisältöä aiotaan lisätä sen aikana.

A Memoir Blue

Julkaistu: Maaliskuu 25. Kehittäjä: Cloisters Interactive

on värikäs ja rento Indie peli kuuluisasta uimarista pohtimassa levotonta menneisyyttään. Lähde mieleenpainuvalle matkalle Miriamin myrskyisään lapsuuteen ja monimutkaiseen suhteeseen, jonka hän jakoi omistautuneen äitinsä kanssa. A Memoir Blue on lyhyt ja suloinen tapaus, jonka taidetyyli yhdistää mieleenpainuvasti käsin piirrettyä taidetta 3D-malleihin.

Imp of the Sun

Julkaistu: Maaliskuu 24. Kehittäjä: Sunwolf Entertainment

on ei-lineaarinen 2D-toimintatasohyppely, mutta sen Peru-vaikutteinen asetus on suuri vetokortti, kuten myös sen toiminnan nopeatempoinen sujuvuus. Nin nimisellä hahmolla tutkit hajallaan olevaa toisiinsa yhdistettyä metroidvania karttaa, taistelet ja kehität taitojasi ja etsit ja voitat vartijoita, jotka varastivat auringon voiman.

Highrise City

Julkaistu: Maaliskuu 24. Kehittäjä: Fourexo Entertainment

on 3D kaupunginrakennus simulaatio peli. Siinä keskitytään voimakkaasti resurssien ja talouden hallintaan, mikä tarkoittaa, että käytät enemmän aikaa tuotantoketjuista stressaamiseen kuin metropolisi layoutin suunnitteluun, vaikka teetkin tietysti myös jälkimmäistä. Peliin odotetaan lisää karttoja ja rakennuksia Highrise Cityn ollessa Early Access -tilassa, ja sen odotetaan valmistuvan joskus tänä vuonna.

Metroidvania-peli Alruna saapuu Steamiin syksyllä – demo pelattavissa jo nyt Kommentit pois päältä artikkelissa Metroidvania-peli Alruna saapuu Steamiin syksyllä – demo pelattavissa jo nyt

Ruotsalaisen pelinkehittäjä Niklas Hallin luoma metroidvania-peli saapuu syksyllä Steamiin. Peli tarjoaa perinteistä pikselitaidetta sekä ainutlaatuisen ei-lineaarisen kenttäsuunnittelun, joka antaa pelaajalle vapauden rikkoa pelin järjestystä.

Voit taistella pelin loppuvastuksia haluamassasi järjestyksessä. Hahmollasi on myös kyky luoda omia köynnöksiä, joilla voit kiivetä ylös tai hiipiä vaikeiden kohtien ohi. Pelimaailmasta löytyy myös salaisuuksia, ja sen voi läpäistä myös ilman aseita, hyödyntämällä erikoiskykyjä.

Alruna kertoo tarinan kuolevan maailman kuivuneesta hengestä, driadista, joka elää kuolleiden maassa. Maa on kuiva ja jäljellä on vain ”The Sprawl”. Necro-Industrialistien autiomaata asuttavat luurangot toikkaroivat ympäriinsä surullisena muistutuksena elämästä. Mutta ovatko ne todellinen vihollinen? Kärsivätkö ne yhtä paljon kuin driadit Necro-Industrialistien ikeessä?

Helmikuussa järjestetyn Next Fest -tapahtuman suositun demon jälkeen kehittäjä Niklas Hallin on käynyt läpi pelaajien palautteet ja luonut demoversiolle uuden päivityksen. Päivitys sisältää muun muassa entistä reagoivamman ja muokattavamman ohjauksen sekä uusia iskuja.

Alruna and the Necro-Industrialists -pelin demo-versio on parhaillaan ladattavissa Steamistä :lle. Pelin koko versio ilmestyy alustavasti syksyllä.

Uusi kotimainen mobiilipeli vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi kotimainen mobiilipeli vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle

Mikäpä olisikaan suomalaisempaa, kuin halonhakkuu ja saunan lämmittäminen? Tuore kotimainen -mobiilipeli haastaa pelaajan lämmittämään saunan täydelliseen lämpötilaan.

Kirves käteen ja saunapuita pienimään. Yksinkertaisesta pelimekaniikasta huolimatta puiden hakkaaminen on haastavampaa, kuin miltä näyttää. Samaan aikaan on huolehdittava siitä, ettei kiukaassa tuli pääse sammumaan. Klapit palavat pesässä nopeasti, joten uusia puita tulee hakata yllättävän ripeästi. Kun kiusakivet hehkuvat tarpeeksi punaisena, voi saunomisen aloittaa. Kiukaan kohdelämpötila on sattumanvaraisesti 70 ja 120 asteen välillä.

Saunan ja pelin erikoisuus piilee siinä, ettei kyseessä ole ihan tavallinen puukiuas. Tässä Jounistudiosin kehittämässä saunasimulaattorissa lämmitetään perinteistä Aitokiuasta, jossa hormin pelti pitää muistaa avata ennen tulen sytyttämistä ja niin ikään laittaa kiinni ennen löylyjen heittämistä. Jos savua pääsee saunaan, niin damage-mittari värähtää. Juuri tämä erikoisuus on herättänyt ihmetystä ainakin Reddit-keskustelufoorumin kommenttien perusteella.

Tämä oli minulle ihan uutta tietoa, aina oppii uutta.

eräs käyttäjä kommentoi Redditissä

Mitään tarkkaa mittaria saunan lämpötilalle ei anneta, joten lämpötila tulee päätellä kivien hehkumisen perusteella. Kun luulet lämmittäneesi saunan täydellisesti, voit aloittaa löylyn heittämisen. Peli antaa suoran kommentin siitä, kuinka lämmitys onnistui.

Yksinkertaisesta pelimekaniikasta huolimatta Sauna Pro on koukuttava ja sopii lyhyeen ja antoisaan pelihetkeen. Peli sopii erityisesti hieman varttuneemmille saunanlämmittäjille, jotka eivät halua käyttää useita tunteja mobiilipelien parissa.

Sauna Pro -mobiilipelissä huokuu samanlainen retrotunnelma, kuin esimerkiksi Hoya Horrorin kehittämässä -videopelissä. Tästä saa kiittää pelin miellyttävää grafiikkaa ja taustamusiikkia, joka tuo mieleen 90-luvun lauantaisaunat. Pelimusiikin on luonut Son Sakari.

Apple-käyttäjät joutuvat nuolemaan näppejään, sillä Jounistudiosin kehittämä saunapeli on ladattavissa toistaiseksi ainoastaan -laitteille Google Play -kauppapaikasta. Pelin ikäraja on 7.

Jounistudios on kälviäläinen pieni pelipaja, joka on aiemmin julkaissut -indiepelin -käyttäjille.