Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 19 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 19

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Best Month Ever!

Julkaistu: Toukokuu 5. Kehittäjä: Warsaw Film School Video Games & Film Production Studio

on kerronnallinen seikkailupeli, joka sijoittuu 1960-luvun Yhdysvaltoihin. Se seuraa yksinhuoltajaäidin Louisen ja hänen poikansa Mitchin matkaa. Pelissä Louise yrittää näyttää pojalleen tätä ohjailevia mahdollisia arvoja ja miten julmassa nykymaailmassa navigoidaan. Pelissä on tehtävä tuskaisia päätöksiä ja jokaisella valinnalla on seurauksensa sekä Mitchiin että tarinan esitystapaan. Best Month Ever! pelin grafiikka on värikästä ja viehättävän elokuvamaista.

Yaengard

Julkaistu: Toukokuu 5. Kehittäjä: Planeshift Interactive

on vuoropohjainen roolipeli, jossa persoonallisuutesi muuttavat voimiasi ja taitojasi. Näitä persoonallisuuksia muovaavat läpikotaisin tehdyt narratiiviset päätökset, mutta jokainen on myös muokattavissa mm. erityisillä komboilla. Voimakkaasti D&D:n inspiroima Planeshift-studio panee merkille Yaengardin ”klassisen pöytäroolipelityylisenä pelinä”, ja siinä on myös rogueliitteja, koska jokainen puolueen jäsen on erilainen jokaisessa kampanjassa.

Tile Cities

Julkaistu: Toukokuu 5. Kehittäjä: yevhen8

on rentouttava pulmapeli, jossa nautit kaupungin kasvun katselusta. Toisin kuin perinteiset kaupunkirakentajat, sinun ei tarvitse huolehtia putkistosta, sähköistä ja siitä, onko sinulla liikaa teitä. Kuten yllä olevasta trailerista näkyy, sijoitat kaupunkikorttelilaatat yhteen varmistaen, että muodot sopivat yhteen. Asiaa hieman mutkistaa, että jotkut laatat sopivat paremmin yhteen kuin toiset, joten kannattaa miettiä esimerkiksi raitiovaunulinjoja, jotka yhdistävät varikkoja. Mukana on myös erittäin rentouttava luova tila, jos et halua ajatella ollenkaan.

Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit

Julkaistu: Toukokuu 6. Kehittäjä: Tag of Joy

on osoita ja klikkaa seikkailu, joka sijoittuu nykyajan Eurooppaan. Se seuraa tarinaa Chicagon Mildasta, joka matkustaa Liettuaan saamaan perinnön. Mutta salaperäinen mies haluaa myös saalistaa tuon perinnön. Crowns and Pawns on upea seikkailupeli, jossa on runsaasti tutkimista ja pulmien ratkaisemista. Paljasta salaisuudet kuninkaasta, jota ei koskaan kruunattu.

The Cleaner

Julkaistu: Toukokuu 5. Kehittäjä: Dystopia Corp

Hotline Miamin ja SuperHotin vahvasti inspiroima on salamannopea ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka palkitsee täydellisen toteutuksen ja tyylin. Pelissä ohjaat korkeasti koulutettua ”siivoajaa”, jolla on ainutlaatuinen voima. Yksikin luoti voi tappaa sinut, mikä tarkoittaa, että sinun on otettava kaikki hyöty irti kyvystäsi hidastaa aikaa, tässä Matrix-tyylisessä luotien välttelyssä.

Metroidvania-peli Alruna saapuu Steamiin syksyllä – demo pelattavissa jo nyt Kommentit pois päältä artikkelissa Metroidvania-peli Alruna saapuu Steamiin syksyllä – demo pelattavissa jo nyt

Ruotsalaisen pelinkehittäjä Niklas Hallin luoma metroidvania-peli saapuu syksyllä Steamiin. Peli tarjoaa perinteistä pikselitaidetta sekä ainutlaatuisen ei-lineaarisen kenttäsuunnittelun, joka antaa pelaajalle vapauden rikkoa pelin järjestystä.

Voit taistella pelin loppuvastuksia haluamassasi järjestyksessä. Hahmollasi on myös kyky luoda omia köynnöksiä, joilla voit kiivetä ylös tai hiipiä vaikeiden kohtien ohi. Pelimaailmasta löytyy myös salaisuuksia, ja sen voi läpäistä myös ilman aseita, hyödyntämällä erikoiskykyjä.

Alruna kertoo tarinan kuolevan maailman kuivuneesta hengestä, driadista, joka elää kuolleiden maassa. Maa on kuiva ja jäljellä on vain ”The Sprawl”. Necro-Industrialistien autiomaata asuttavat luurangot toikkaroivat ympäriinsä surullisena muistutuksena elämästä. Mutta ovatko ne todellinen vihollinen? Kärsivätkö ne yhtä paljon kuin driadit Necro-Industrialistien ikeessä?

Helmikuussa järjestetyn Next Fest -tapahtuman suositun demon jälkeen kehittäjä Niklas Hallin on käynyt läpi pelaajien palautteet ja luonut demoversiolle uuden päivityksen. Päivitys sisältää muun muassa entistä reagoivamman ja muokattavamman ohjauksen sekä uusia iskuja.

Alruna and the Necro-Industrialists -pelin demo-versio on parhaillaan ladattavissa Steamistä :lle. Pelin koko versio ilmestyy alustavasti syksyllä.

Uusi kotimainen mobiilipeli vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi kotimainen mobiilipeli vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle

Mikäpä olisikaan suomalaisempaa, kuin halonhakkuu ja saunan lämmittäminen? Tuore kotimainen -mobiilipeli haastaa pelaajan lämmittämään saunan täydelliseen lämpötilaan.

Kirves käteen ja saunapuita pienimään. Yksinkertaisesta pelimekaniikasta huolimatta puiden hakkaaminen on haastavampaa, kuin miltä näyttää. Samaan aikaan on huolehdittava siitä, ettei kiukaassa tuli pääse sammumaan. Klapit palavat pesässä nopeasti, joten uusia puita tulee hakata yllättävän ripeästi. Kun kiusakivet hehkuvat tarpeeksi punaisena, voi saunomisen aloittaa. Kiukaan kohdelämpötila on sattumanvaraisesti 70 ja 120 asteen välillä.

Saunan ja pelin erikoisuus piilee siinä, ettei kyseessä ole ihan tavallinen puukiuas. Tässä Jounistudiosin kehittämässä saunasimulaattorissa lämmitetään perinteistä Aitokiuasta, jossa hormin pelti pitää muistaa avata ennen tulen sytyttämistä ja niin ikään laittaa kiinni ennen löylyjen heittämistä. Jos savua pääsee saunaan, niin damage-mittari värähtää. Juuri tämä erikoisuus on herättänyt ihmetystä ainakin Reddit-keskustelufoorumin kommenttien perusteella.

Tämä oli minulle ihan uutta tietoa, aina oppii uutta.

eräs käyttäjä kommentoi Redditissä

Mitään tarkkaa mittaria saunan lämpötilalle ei anneta, joten lämpötila tulee päätellä kivien hehkumisen perusteella. Kun luulet lämmittäneesi saunan täydellisesti, voit aloittaa löylyn heittämisen. Peli antaa suoran kommentin siitä, kuinka lämmitys onnistui.

Yksinkertaisesta pelimekaniikasta huolimatta Sauna Pro on koukuttava ja sopii lyhyeen ja antoisaan pelihetkeen. Peli sopii erityisesti hieman varttuneemmille saunanlämmittäjille, jotka eivät halua käyttää useita tunteja mobiilipelien parissa.

Sauna Pro -mobiilipelissä huokuu samanlainen retrotunnelma, kuin esimerkiksi Hoya Horrorin kehittämässä -videopelissä. Tästä saa kiittää pelin miellyttävää grafiikkaa ja taustamusiikkia, joka tuo mieleen 90-luvun lauantaisaunat. Pelimusiikin on luonut Son Sakari.

Apple-käyttäjät joutuvat nuolemaan näppejään, sillä Jounistudiosin kehittämä saunapeli on ladattavissa toistaiseksi ainoastaan -laitteille Google Play -kauppapaikasta. Pelin ikäraja on 7.

Jounistudios on kälviäläinen pieni pelipaja, joka on aiemmin julkaissut -indiepelin -käyttäjille.