Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 20 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 20

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Ultimate Epic Battle Simulator 2

Julkaistu: Toukokuu 12. Kehittäjä: Brilliant Game Studios

on eeppinen taistelusimulaattori. Peli lanseerattiin viime viikolla Early Accessiin ja siihen tullaan lisäämään useita houkuttelevia uusia ominaisuuksia kuten todelliset tarinakampanja ja mahdollisuus osallistua taisteluihin ensimmäisen tai kolmannen persoonan näkökulmasta. Pelissä voi myös pelata toisten pelaajien tekemiä kampanjoita.

Achilles: Legends Untold

Julkaistu: Toukokuu 12. Kehittäjä: Dark Point Games

on isometrinen toimintaroolipeli. Kreikkalaisesta mytologiasta vahvasti vaikutteita saaneessa pelissä pelaat Achilleuksena, kun hän vaeltelee monipuolisessa, fantastisessa maailmassa, kukistaen peikkoja ja muita mytologisia olentoja. Achilles on Early Access peli, jonka täysi julkaisu voi olla odotettavissa vuoden 2023 keväällä.

The Centennial Case: A Shijima Story

Julkaistu: Toukokuu 12. Kehittäjä: Square Enix

The Centennial Case on aikamatkustava FMV-seikkailu, jonka on ohjannut Koichiro Ito. Se on pohjimmiltaan salapoliisi tarina, jossa näyttelet mysteerikirjailija Haruka Kagamia, jonka tehtävänä on jostain syystä ratkaista neljä Shijiman perheeseen vaikuttanutta murhaa. Nämä tapahtuivat vuosina 1922, 1972 ja 2022, joten odota hieman pukudraamaa, kun keräät vihjeitä ja pohdit todisteita. The Centennial Case ei ole yksinkertainen ”valitse oma seikkailusi” -tyylinen kokemus, vaan se lainaa ongelmanratkaisuelementtejä esimerkiksi Sherlock Holmes -peleistä.

Save the Reactor

Julkaistu: Toukokuu 11. Kehittäjä: Hypnohead

Ydinreaktorin hallinnasta maksaa todennäköisesti erittäin hyvin, kun otetaan huomioon panokset. Mutta entä jos sinulla ei olisi kokemusta ollenkaan? Siitä Save the Reactorissa on kyse, ja rehellisesti sanottuna se näyttää erittäin stressaavalta. Jopa pelin -sivu pilkkaa ajatusta, että tässä pelissä on kyse ”hauskanpidosta”. Peli on ”vakava point-and-click-simulaattori”, jonka avulla ei vain selvitetä, mitä valtava ja monimutkainen ohjauspaneeli tekee, vaan myös sen tarpeeksi oppiminen pelastaaksesi itsesi. Ei heikkohermoisille tai kenellekään, joka käyttää videopelejä keinona lievittää stressiä.

Songs of Conquest

Julkaistu: Toukokuu 10. Kehittäjä: Lavapotion

on vuoropohjainen strategiapeli, jossa on rikas pikselitaidetyyli, ja se roolipelin, taktisen taistelun ja valtakunnanhallinnan yhdistelmä. Valittuasi yhden neljästä ryhmästä, jotka kaikki ovat ikuisesti sotimassa keskenään, kokoa armeija, käytä muinaista taikuutta ja valloita kaukaisia maita. Songs of Conquest on Early Access -tapaus, mutta se on hyvin lähellä valmistumista, ja siellä on jopa online-moninpeli.

Metroidvania-peli Alruna saapuu Steamiin syksyllä – demo pelattavissa jo nyt Kommentit pois päältä artikkelissa Metroidvania-peli Alruna saapuu Steamiin syksyllä – demo pelattavissa jo nyt

Ruotsalaisen pelinkehittäjä Niklas Hallin luoma metroidvania-peli saapuu syksyllä Steamiin. Peli tarjoaa perinteistä pikselitaidetta sekä ainutlaatuisen ei-lineaarisen kenttäsuunnittelun, joka antaa pelaajalle vapauden rikkoa pelin järjestystä.

Voit taistella pelin loppuvastuksia haluamassasi järjestyksessä. Hahmollasi on myös kyky luoda omia köynnöksiä, joilla voit kiivetä ylös tai hiipiä vaikeiden kohtien ohi. Pelimaailmasta löytyy myös salaisuuksia, ja sen voi läpäistä myös ilman aseita, hyödyntämällä erikoiskykyjä.

Alruna kertoo tarinan kuolevan maailman kuivuneesta hengestä, driadista, joka elää kuolleiden maassa. Maa on kuiva ja jäljellä on vain ”The Sprawl”. Necro-Industrialistien autiomaata asuttavat luurangot toikkaroivat ympäriinsä surullisena muistutuksena elämästä. Mutta ovatko ne todellinen vihollinen? Kärsivätkö ne yhtä paljon kuin driadit Necro-Industrialistien ikeessä?

Helmikuussa järjestetyn Next Fest -tapahtuman suositun demon jälkeen kehittäjä Niklas Hallin on käynyt läpi pelaajien palautteet ja luonut demoversiolle uuden päivityksen. Päivitys sisältää muun muassa entistä reagoivamman ja muokattavamman ohjauksen sekä uusia iskuja.

Alruna and the Necro-Industrialists -pelin demo-versio on parhaillaan ladattavissa Steamistä :lle. Pelin koko versio ilmestyy alustavasti syksyllä.

Uusi kotimainen mobiilipeli vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi kotimainen mobiilipeli vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle

Mikäpä olisikaan suomalaisempaa, kuin halonhakkuu ja saunan lämmittäminen? Tuore kotimainen -mobiilipeli haastaa pelaajan lämmittämään saunan täydelliseen lämpötilaan.

Kirves käteen ja saunapuita pienimään. Yksinkertaisesta pelimekaniikasta huolimatta puiden hakkaaminen on haastavampaa, kuin miltä näyttää. Samaan aikaan on huolehdittava siitä, ettei kiukaassa tuli pääse sammumaan. Klapit palavat pesässä nopeasti, joten uusia puita tulee hakata yllättävän ripeästi. Kun kiusakivet hehkuvat tarpeeksi punaisena, voi saunomisen aloittaa. Kiukaan kohdelämpötila on sattumanvaraisesti 70 ja 120 asteen välillä.

Saunan ja pelin erikoisuus piilee siinä, ettei kyseessä ole ihan tavallinen puukiuas. Tässä Jounistudiosin kehittämässä saunasimulaattorissa lämmitetään perinteistä Aitokiuasta, jossa hormin pelti pitää muistaa avata ennen tulen sytyttämistä ja niin ikään laittaa kiinni ennen löylyjen heittämistä. Jos savua pääsee saunaan, niin damage-mittari värähtää. Juuri tämä erikoisuus on herättänyt ihmetystä ainakin Reddit-keskustelufoorumin kommenttien perusteella.

Tämä oli minulle ihan uutta tietoa, aina oppii uutta.

eräs käyttäjä kommentoi Redditissä

Mitään tarkkaa mittaria saunan lämpötilalle ei anneta, joten lämpötila tulee päätellä kivien hehkumisen perusteella. Kun luulet lämmittäneesi saunan täydellisesti, voit aloittaa löylyn heittämisen. Peli antaa suoran kommentin siitä, kuinka lämmitys onnistui.

Yksinkertaisesta pelimekaniikasta huolimatta Sauna Pro on koukuttava ja sopii lyhyeen ja antoisaan pelihetkeen. Peli sopii erityisesti hieman varttuneemmille saunanlämmittäjille, jotka eivät halua käyttää useita tunteja mobiilipelien parissa.

Sauna Pro -mobiilipelissä huokuu samanlainen retrotunnelma, kuin esimerkiksi Hoya Horrorin kehittämässä -videopelissä. Tästä saa kiittää pelin miellyttävää grafiikkaa ja taustamusiikkia, joka tuo mieleen 90-luvun lauantaisaunat. Pelimusiikin on luonut Son Sakari.

Apple-käyttäjät joutuvat nuolemaan näppejään, sillä Jounistudiosin kehittämä saunapeli on ladattavissa toistaiseksi ainoastaan -laitteille Google Play -kauppapaikasta. Pelin ikäraja on 7.

Jounistudios on kälviäläinen pieni pelipaja, joka on aiemmin julkaissut -indiepelin -käyttäjille.