Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 20 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 20

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Julkaistu: Toukokuu 12. Kehittäjä: Brilliant Game Studios

on eeppinen taistelusimulaattori. Peli lanseerattiin viime viikolla Early Accessiin ja siihen tullaan lisäämään useita houkuttelevia uusia ominaisuuksia kuten todelliset tarinakampanja ja mahdollisuus osallistua taisteluihin ensimmäisen tai kolmannen persoonan näkökulmasta. Pelissä voi myös pelata toisten pelaajien tekemiä kampanjoita.

Achilles: Legends Untold

Julkaistu: Toukokuu 12. Kehittäjä: Point Games

Achilles: Legends Untold on isometrinen toimintaroolipeli. Kreikkalaisesta mytologiasta vahvasti vaikutteita saaneessa pelissä pelaat Achilleuksena, kun hän vaeltelee monipuolisessa, fantastisessa maailmassa, kukistaen peikkoja ja muita mytologisia olentoja. Achilles on Early Access peli, jonka täysi julkaisu voi olla odotettavissa vuoden 2023 keväällä.

The Centennial Case: A Shijima Story

Julkaistu: Toukokuu 12. Kehittäjä: Square Enix

The Centennial Case on aikamatkustava FMV-seikkailu, jonka on ohjannut Koichiro Ito. Se on pohjimmiltaan salapoliisi tarina, jossa näyttelet mysteerikirjailija Haruka Kagamia, jonka tehtävänä on jostain syystä ratkaista neljä Shijiman perheeseen vaikuttanutta murhaa. Nämä tapahtuivat vuosina 1922, 1972 ja 2022, joten odota hieman pukudraamaa, kun keräät vihjeitä ja pohdit todisteita. The Centennial Case ei ole yksinkertainen ”valitse oma seikkailusi” -tyylinen kokemus, vaan se lainaa ongelmanratkaisuelementtejä esimerkiksi Sherlock Holmes -peleistä.

Julkaistu: Toukokuu 11. Kehittäjä: Hypnohead

Ydinreaktorin hallinnasta maksaa todennäköisesti erittäin hyvin, kun otetaan huomioon panokset. Mutta entä jos sinulla ei olisi kokemusta ollenkaan? Siitä Save the Reactorissa on kyse, ja rehellisesti sanottuna se näyttää erittäin stressaavalta. Jopa pelin -sivu pilkkaa ajatusta, että tässä pelissä on kyse ”hauskanpidosta”. Peli on ”vakava point-and-click-simulaattori”, jonka avulla ei vain selvitetä, mitä valtava ja monimutkainen ohjauspaneeli tekee, vaan myös sen tarpeeksi oppiminen pelastaaksesi itsesi. Ei heikkohermoisille tai kenellekään, joka käyttää videopelejä keinona lievittää stressiä.

Songs of Conquest

Julkaistu: Toukokuu 10. Kehittäjä: Lavapotion

Songs of Conquest on vuoropohjainen strategiapeli, jossa on rikas pikselitaidetyyli, ja se roolipelin, taktisen taistelun ja valtakunnanhallinnan yhdistelmä. Valittuasi yhden neljästä ryhmästä, jotka kaikki ovat ikuisesti sotimassa keskenään, kokoa armeija, käytä muinaista taikuutta ja valloita kaukaisia maita. Songs of Conquest on Early Access -tapaus, mutta se on hyvin lähellä valmistumista, ja siellä on jopa online-moninpeli.

Kommentoi

Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 25 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 25

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: 34BigThings srl

:n Wipeoutiksi laajalti kutsuttu Redout on saanut jatkoa. jatkaa tutulla kaavalla ja pelin 36 rataa kutsuvat kisailemaan neonvärien loisteessa omalla kustomoitavalla futuristisella kilpavälineellä. Jos lajityypin pelit kolahtavat, on tämäkin varma hankinta.

Julkaistu: Kesäkuu 15. Kehittäjä: Noble Muffins

Pelkän nimen perusteella American Theft 80s -peliä voisi luulla Unityllä tehdyksi valmiita palasia käyttäväksi höpöpeliksi, joita on pullollaan. Mutta nimen taakse kätkeytyykin ihan oikea peli, jonka takaa löytyy Thief Simulatorista tuttu studio. Avoimen maailman rötöstelypeli onkin hyvin lähellä tuota peliä, joskin 80-luvun teemalla ryyditettynä. Ryöstelemään voi lähteä yksin tai konnakoplan kera.

Nightmare Frames

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: Postmodern Adventures

Toinen 80 -luvulle sijoittuva peli Nightmare Frames on point & click -seikkailupeli “maailman pelottavimman kauhuleffan etsimisestä”. Pelin päähenkilönä pyörii Alan Goldberg niminen käsikirjoittaja tarkoituksenaan löytää elokuvalleen nerokas ohjaaja, joka takaisi Goldbergin nousun takaisin parrasvaloihin. Premissi on hauska seikkailupelille, joka Steam -sivujensa mukaan ei välttämättä aivan täysin tulekaan sijoittumaan Hollywoodiin. Luvassa on synkkiä yllätyksiä.

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: Bitmap Bureau

Ysärimätkintöjen jälkeläisiä tuntuu nyt tupsahtelevan kuin sieniä sateella. Viime viikkoisen TMNT: Shredder’s Revenge -pelin julkaisun jälkimainingeissa muilla mätkintäpeleillä voi olla vaikeaa löytää tietään pelaajien hyllyille, mutta genren faneja hemmotellaan uuden pelin muodossa. Kasarilta teemojaan ammentavan mätkinnän päähenkilö Claire Sparks lähtee pelastamaan Syndi8 -jengin kidnappaamaa siskoaan kahden kaverinsa avustuksella. Pelistä löytyy myös kahden pelaajan sohvacooppi.

Julkaistu: Kesäkuu 18. Kehittäjä: Sokpop Collective

Pikkupelejä tehtailevan Sokpop Collectiven viimeisimmässä Tile Talessa pelaajat työntelevät laattoja ruudukolla. Jos laatat sopivat temaattisesti yhteen (esim. neljä metsälaattaa), avautuu peliin uusia laattoja omilla säännöillään. Kyseessä on mielenkiintoinen aivopähkinä, sillä tiettyjen laattojen vierekkäisyys saattaa vaikuttaa myös ympäröiviin laattoihin, kuten jos sijoitat tuulimyllyn niittyjen viereen, saat viljapeltoja. Iloisen ulkoasunsa ja upean musiikkinsa saattelemana tämä peli sopii hyvin vaikkapa kahvitaukopeliksi.

Kommentoi

Keskiaikasimulaatio The Guild 3 ilmestyi virallisesti – katso julkaisutraileri Kommentit pois päältä artikkelissa Keskiaikasimulaatio The Guild 3 ilmestyi virallisesti – katso julkaisutraileri

The Guild 3

Synkkään keskiaikaan sijoittuva The Guild 3 -peli on ilmestynyt vihdoin pois Early Access -tilasta PC:lle. Samalla pelistä on saatu uusi julkaisutraileri, joka avaa hyvin pelin kulkua.

Keskiaikaista kauppaa ja historiallista elämäsimulaatiota yhdistelevässä pelissä pelaajat pääsevät rakentamaan oman kuningaskuntansa Eurooppaan.

Tarkoitus on kerryttää mainetta ja pelaajan päätettäväksi jää haluaako vakiinnuttaa arvovaltainen asema, ryhtyä ilmiantajaksi, kaupungin legaatiksi tai vaikkapa pormestariksi.

Pelissä yhdistyvät nerokkaasti eri elementtejä roolipeleistä, taloussimulaatioista, strategiapeleistä sekä elämäsimulaatioista.

on saatavilla PC:lle Steamin ja GOGin kautta. Peli ilmestyi alunperin Early Access -tilassa vuonna 2017.

Kommentoi