Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 22 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 22

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

The Backrooms 1998

Julkaistu: Toukokuu 26. Kehittäjä: Steelkrill Studio

Jos et tiedä mitä ”The Backrooms” ovat, ne ovat paikka erityisen karmivassa internetin urbaanissa legendassa, joka on saanut insipiraationsa valokuvasta, jossa on toimistotila, jossa on kuvottavan keltainen sävy. Kannattaa lukea Wikipedian artikkeli taustaa varten. Backrooms on erittäin suosittu creepypasta, joka on synnyttänyt melkoisen määrän Backrooms-aiheisia kauhupelejä, joista montaa ei ole vielä julkaistu. The Backrooms 1998 seuraa The Backroomsiin joutuneen 90-luvun teinin epäonnisia seikkailuja. Voit odottaa hyvin paljon käytetyn VHS-kasetin levotonta rakeisuutta ja sitä, että joudut vaeltelemaan huonosti valaistuilla keltaisilla käytävillä etsiessäsi pakotietä. Tämä Early Access -peli saattaa kestää ”pari vuotta”, kun uusia ominaisuuksia lisätään, kuten satunnaisia ympäristöjä.

En ole varma, kuinka hyvä tämä peli on; pitäkää tätä varoituksena tai varoituksena siitä, että Backrooms-aiheisia pelejä on tarjolla runsaasti niille, jotka niitä etsivät.

Freud’s

Julkaistu: Toukokuu 26. Kehittäjä: Axel Fox

Tämän -rahoitteisen tarinallisen seikkailupelin pääosassa on Sigmund Freud, psykoanalyysin itävaltalainen isä. Freudin epäonneksi hänen hallussaan oleva ”outo egyptiläinen artefakti” on alkanut puhua hänelle ja haastaa hänet filosofisiin arvoituksiin, jotka sinun, pelaajan, on ratkaistava hänen puolestaan. Älä odota tavanomaisia ”Point & Click” -seikkailupulmia, sillä tässä sinun on ”psykoanalysoitava Freudin potilaita ja tutkittava heidän alitajuntaansa selvittääksesi heidän piilotetut unensa, pakkomielteensä sekä heidän seksuaalisten häiriöidensä syyt”. Ei kuulosta hauskalta, varsinkin jos teet ison virheen.

Julkaistu: Toukokuu 28. Kehittäjä: Esturia Games

on vanhanaikainen, vuoropohjainen roguelike, jonka upea 1980-luvun DOS-taidekuvitus on ihastuttava. Nelihenkinen ryhmäsi on heitetty Sargosian Abyssiin, ja sen on vähälukuisten aloitusaseidensa avulla vähitellen vahvistuttava ja aseistettava itsensä paremmin, jotta se voi paeta kohtaloaan. Se on tietysti helpommin sanottu kuin tehty, sillä kyseessä on roguelike, ja vaikka tasoja on vain kymmenen, sinun on läpäistävä koko peli kuolematta. Pelissä on valinnainen moodi, joka kytkee permadeathin pois päältä, mutta tämäkin myönnytys poislukien, tämä näyttää olevan peli masokistisimmille taktisen RPG:n ystäville keskuudessamme.

Hellslave

Julkaistu: Toukokuu 26. Kehittäjä: Ars Goetia

Tässä on kiehtova dungeon crawler, jonka synkkä ja verinen taidetyyli muistuttaa Darkest Dungeonia. Formaatti on kuitenkin aivan erilainen: Hellslavessa vuoropohjainen taistelu pelataan ensimmäisen persoonan näkökulmasta, vaikka itse luolastoissa navigoidaan ylhäältä alaspäin, ja jokaiseen luolastoon pääsee suuremman maailmankartan kautta. Ryhmäsi tehtävänä on tehdä sopimus paholaisen kanssa, mikä ilmeisesti estää maailmaa tuhoavan demonien hyökkäyksen. En usko, että sopimuksen tekeminen paholaisen kanssa on kovin hyvä idea, mutta se tarjoaa ainakin tekosyyn käyttää hienoja demonivoimia taistellessasi tiesi läpi todella synkkien ympäristöjen.

Julkaistu: Toukokuu 26. Kehittäjä: Octavi Navarro

on jälleen yksi kauhupeli (nykyään julkaistaan viikoittain todella paljon indie-kauhupelejä), ja se on ensimmäisen persoonan peli uniikilla taidetyylillä, joka sekoittaa pikselitaidetta ja 3D-ympäristöjä. Ystäväporukka on asettanut itselleen haasteen: joukko kortteja on ripoteltu ympäri vanhaa kartanoa, ja käyttämällä pelkkää tulikärpäspurkkia valonlähteenä se, joka löytää kaikki kortit, voittaa, ja tulee näin ollen ”jengin johtajaksi”. Mutta tämä kaikin puolin hauska aktiviteetti menee nopeasti pieleen, kuten kauhupeleissä on tapana käydä. Aikana, jolloin useimmat kauhupelit valitsevat joko modernin realistisen lähestymistavan tai sitten 1990-luvun monikulmaisen viilun, Uninvited erottuu varmasti edukseen.

Kommentoi

Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 25 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 25

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Redout 2

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: 34BigThings srl

PC:n Wipeoutiksi laajalti kutsuttu Redout on saanut jatkoa. Redout 2 jatkaa tutulla kaavalla ja pelin 36 rataa kutsuvat kisailemaan neonvärien loisteessa omalla kustomoitavalla futuristisella kilpavälineellä. Jos lajityypin pelit kolahtavat, on tämäkin varma hankinta.

Julkaistu: Kesäkuu 15. Kehittäjä: Noble Muffins

Pelkän nimen perusteella American Theft 80s -peliä voisi luulla Unityllä tehdyksi valmiita palasia käyttäväksi höpöpeliksi, joita on pullollaan. Mutta nimen taakse kätkeytyykin ihan oikea peli, jonka takaa löytyy Thief Simulatorista tuttu studio. Avoimen maailman rötöstelypeli onkin hyvin lähellä tuota peliä, joskin 80-luvun teemalla ryyditettynä. Ryöstelemään voi lähteä yksin tai konnakoplan kera.

Nightmare Frames

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: Postmodern Adventures

Toinen 80 -luvulle sijoittuva peli Nightmare Frames on point & click -seikkailupeli “maailman pelottavimman kauhuleffan etsimisestä”. Pelin päähenkilönä pyörii Alan Goldberg niminen käsikirjoittaja tarkoituksenaan löytää elokuvalleen nerokas ohjaaja, joka takaisi Goldbergin nousun takaisin parrasvaloihin. Premissi on hauska seikkailupelille, joka Steam -sivujensa mukaan ei välttämättä aivan täysin tulekaan sijoittumaan Hollywoodiin. Luvassa on synkkiä yllätyksiä.

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: Bitmap Bureau

Ysärimätkintöjen jälkeläisiä tuntuu nyt tupsahtelevan kuin sieniä sateella. Viime viikkoisen TMNT: Shredder’s Revenge -pelin julkaisun jälkimainingeissa muilla mätkintäpeleillä voi olla vaikeaa löytää tietään pelaajien hyllyille, mutta genren faneja hemmotellaan uuden pelin muodossa. Kasarilta teemojaan ammentavan mätkinnän päähenkilö Claire Sparks lähtee pelastamaan Syndi8 -jengin kidnappaamaa siskoaan kahden kaverinsa avustuksella. Pelistä löytyy myös kahden pelaajan sohvacooppi.

Julkaistu: Kesäkuu 18. Kehittäjä: Sokpop Collective

Pikkupelejä tehtailevan Sokpop Collectiven viimeisimmässä Tile Talessa pelaajat työntelevät laattoja ruudukolla. Jos laatat sopivat temaattisesti yhteen (esim. neljä metsälaattaa), avautuu peliin uusia laattoja omilla säännöillään. Kyseessä on mielenkiintoinen aivopähkinä, sillä tiettyjen laattojen vierekkäisyys saattaa vaikuttaa myös ympäröiviin laattoihin, kuten jos sijoitat tuulimyllyn niittyjen viereen, saat viljapeltoja. Iloisen ulkoasunsa ja upean musiikkinsa saattelemana tämä peli sopii hyvin vaikkapa kahvitaukopeliksi.

Kommentoi

Keskiaikasimulaatio The Guild 3 ilmestyi virallisesti – katso julkaisutraileri Kommentit pois päältä artikkelissa Keskiaikasimulaatio The Guild 3 ilmestyi virallisesti – katso julkaisutraileri

The Guild 3

Synkkään keskiaikaan sijoittuva The Guild 3 -peli on ilmestynyt vihdoin pois Early Access -tilasta :lle. Samalla pelistä on saatu uusi julkaisutraileri, joka avaa hyvin pelin kulkua.

Keskiaikaista kauppaa ja historiallista elämäsimulaatiota yhdistelevässä pelissä pelaajat pääsevät rakentamaan oman kuningaskuntansa Eurooppaan.

Tarkoitus on kerryttää mainetta ja pelaajan päätettäväksi jää haluaako vakiinnuttaa arvovaltainen asema, ryhtyä ilmiantajaksi, kaupungin legaatiksi tai vaikkapa pormestariksi.

Pelissä yhdistyvät nerokkaasti eri elementtejä roolipeleistä, taloussimulaatioista, strategiapeleistä sekä elämäsimulaatioista.

on saatavilla :lle Steamin ja GOGin kautta. Peli ilmestyi alunperin Early Access -tilassa vuonna 2017.

Kommentoi