Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 7 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 7

Steam (Valve)

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Rise of the Third Power

Julkaistu: Helmikuu 11. Kehittäjä: Stegosoft Games

Pelin Ara Fell tekijöiltä tulee toinen 16-bittinen vanhanajan melodramaattinen RPG-peli. Rise of the Third Power pelissä ohjataan kahdeksasta ainutlaatuisesta hahmosta koostuvaa seuruetta, jotka kaikki pelaavat omaa ratkaisevaa rooliaan vuoropohjaisissa taisteluissa. Pelissä laitteita päivitetään vaihtamisen sijaan, mikä eliminoi mm. ostojen katumisen riskin. Kuten Dangenin julkaisemasta pelistä voi odottaa, tämän pelin pikselitaide on upeaa.

Blood West

Julkaistu: Helmikuu 11. Kehittäjä: Hyperstrange

Blood West on ensimmäisen persoonan kauhuretro räiskintäpeli, joka sijoittuu ”pahaan villiin länteen”. Peli lainaa joitain mukaansatempaavia sim-ominaisuuksia, sekä sen epälineaarisessa lähestymistavassa että ”piirteisiin perustuvassa hahmon etenemisessä”. Siinä missä ja Elderborn ovat molemmat Hyperstrange-tapauksia, niin Blood West:in Early Access -versio on vain murto-osa siitä, mitä loppupeli tulee olemaan, kun se julkaistaan noin 6–8 kuukauden kuluttua.

Julkaistu: Helmikuu 10. Kehittäjä: Door 407

Vaikka on sääli, että diplomatia ei ole vaihtoehto, niin silti tämä eetos on synnyttänyt reaaliaikaisen strategiapelin, joka keskittyy siirtokuntien puolustamiseen kirjaimellisesti tuhansia vihollisia vastaan. Pelissä olet lordi, ja sinun tehtäväsi on rakentaa vauras valtakunta ja selviytyä seiniä vahvistamalla, varustamalla jalkaväkeä sekä rakentamalla ja huolellisesti asettamalla piirityksiä.

Nebulous: Fleet Command

Julkaistu: Helmikuu 12. Kehittäjä: Eridanus Industries

Viime viikolla Early Accessiin lanseerattu Nebulous: Fleet Command on simulaatio, joka keskittyy avaruussota-alusten rakentamiseen ja niiden hyödyntämiseen vihollisen alusten lyömiseksi. Steam-sivun mukaan sinulla on paljon vapautta yksittäisten sota-alusten lisäksi myös niiden laivaston kokoonpanon suhteen, ja taisteluun sukeltaminen vaatii melkoista taktista ennakkosuunnittelua. Nebulous pysyy Early Accessissa jopa kaksi vuotta, mutta peliin suunniteltu ominaisuuslista on pitkä, ja muutaman päivän jälkeen se on jo rakentanut terveen ”erittäin positiivisen” statuksen Steamissä.

Julkaistu: Helmikuu 13. Kehittäjä: Brody Rampono

on ilmainen liikkeenjohtopeli, jossa johdat suurta lääkeyhtiötä. Se ei kuitenkaan ole vain hyvän mielen peli, jossa jaetaan tärkeitä lääkkeitä apua tarvitseville ihmisille. Odotettujen sim-elementtien kuten tutkijoiden palkkaaminen, lääkkeiden keksiminen ja toimitusketjusi hienosäädön lisäksi sinun on myös ”palkattava lakimiehiä puolustamaan mahdollisesti epäeettisiä tekojasi”.

Kommentoi

This War of Mine ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa This War of Mine ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

This War of Mine

Palkittu sotaselviytymispeli on parhaillaan ladattavissa ilmaiseksi :lle Puolan hallituksen toimesta.

Kyseessä on siis pelin Puolan kielinen versio, joka on tarkoitettu oppilaille ja opettajille käytöksi opetusmateriaalina.

Suositussa pelissä pelaajat yrittävät selviytyä siviileinä sodasta kärsivässä kaupungissa. Sodanvastaisen pelin kehittäjä 11 Bit Studios onnistui keräämään yli 600 000 euroa sodasta kärsivälle Ukrainalle.

This War of Mine -pelin voi ladata ilmaiseksi :lle täältä. Peli on parhaillaan myös 80% alennuksessa Steamissä.

Kommentoi

Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 25 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 25

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: srl

PC:n Wipeoutiksi laajalti kutsuttu Redout on saanut jatkoa. jatkaa tutulla kaavalla ja pelin 36 rataa kutsuvat kisailemaan neonvärien loisteessa omalla kustomoitavalla futuristisella kilpavälineellä. Jos lajityypin pelit kolahtavat, on tämäkin varma hankinta.

American Theft 80s

Julkaistu: Kesäkuu 15. Kehittäjä: Noble Muffins

Pelkän nimen perusteella American Theft 80s -peliä voisi luulla Unityllä tehdyksi valmiita palasia käyttäväksi höpöpeliksi, joita on pullollaan. Mutta nimen taakse kätkeytyykin ihan oikea peli, jonka takaa löytyy Thief Simulatorista tuttu studio. Avoimen maailman rötöstelypeli American Theft 80s onkin hyvin lähellä tuota peliä, joskin 80-luvun teemalla ryyditettynä. Ryöstelemään voi lähteä yksin tai konnakoplan kera.

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: Postmodern Adventures

Toinen 80 -luvulle sijoittuva peli on point & click -seikkailupeli “maailman pelottavimman kauhuleffan etsimisestä”. Pelin päähenkilönä pyörii Alan Goldberg niminen käsikirjoittaja tarkoituksenaan löytää elokuvalleen nerokas ohjaaja, joka takaisi Goldbergin nousun takaisin parrasvaloihin. Premissi on hauska seikkailupelille, joka Steam -sivujensa mukaan ei välttämättä aivan täysin tulekaan sijoittumaan Hollywoodiin. Luvassa on synkkiä yllätyksiä.

Final Vendetta

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: Bitmap Bureau

Ysärimätkintöjen jälkeläisiä tuntuu nyt tupsahtelevan kuin sieniä sateella. Viime viikkoisen TMNT: Shredder’s Revenge -pelin julkaisun jälkimainingeissa muilla mätkintäpeleillä voi olla vaikeaa löytää tietään pelaajien hyllyille, mutta genren faneja hemmotellaan uuden Final Vendetta pelin muodossa. Kasarilta teemojaan ammentavan mätkinnän päähenkilö Claire Sparks lähtee pelastamaan Syndi8 -jengin kidnappaamaa siskoaan kahden kaverinsa avustuksella. Pelistä löytyy myös kahden pelaajan sohvacooppi.

Tile Tale

Julkaistu: Kesäkuu 18. Kehittäjä: Sokpop Collective

Pikkupelejä tehtailevan Sokpop Collectiven viimeisimmässä Tile Talessa pelaajat työntelevät laattoja ruudukolla. Jos laatat sopivat temaattisesti yhteen (esim. neljä metsälaattaa), avautuu peliin uusia laattoja omilla säännöillään. Kyseessä on mielenkiintoinen aivopähkinä, sillä tiettyjen laattojen vierekkäisyys saattaa vaikuttaa myös ympäröiviin laattoihin, kuten jos sijoitat tuulimyllyn niittyjen viereen, saat viljapeltoja. Iloisen ulkoasunsa ja upean musiikkinsa saattelemana tämä peli sopii hyvin vaikkapa kahvitaukopeliksi.

Kommentoi