Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 7 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 7

Steam (Valve)

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Rise of the Third Power

Julkaistu: Helmikuu 11. Kehittäjä: Stegosoft Games

Pelin Ara Fell tekijöiltä tulee toinen 16-bittinen vanhanajan melodramaattinen RPG-peli. pelissä ohjataan kahdeksasta ainutlaatuisesta hahmosta koostuvaa seuruetta, jotka kaikki pelaavat omaa ratkaisevaa rooliaan vuoropohjaisissa taisteluissa. Pelissä laitteita päivitetään vaihtamisen sijaan, mikä eliminoi mm. ostojen katumisen riskin. Kuten Dangenin julkaisemasta pelistä voi odottaa, tämän pelin pikselitaide on upeaa.

Blood West

Julkaistu: Helmikuu 11. Kehittäjä: Hyperstrange

on ensimmäisen persoonan kauhuretro räiskintäpeli, joka sijoittuu ”pahaan villiin länteen”. Peli lainaa joitain mukaansatempaavia sim-ominaisuuksia, sekä sen epälineaarisessa lähestymistavassa että ”piirteisiin perustuvassa hahmon etenemisessä”. Siinä missä Jupiter Hell ja Elderborn ovat molemmat Hyperstrange-tapauksia, niin Blood West:in Early Access -versio on vain murto-osa siitä, mitä loppupeli tulee olemaan, kun se julkaistaan noin 6–8 kuukauden kuluttua.

Diplomacy is Not an Option

Julkaistu: Helmikuu 10. Kehittäjä: Door 407

Vaikka on sääli, että diplomatia ei ole vaihtoehto, niin silti tämä eetos on synnyttänyt reaaliaikaisen strategiapelin, joka keskittyy siirtokuntien puolustamiseen kirjaimellisesti tuhansia vihollisia vastaan. Pelissä olet lordi, ja sinun tehtäväsi on rakentaa vauras valtakunta ja selviytyä seiniä vahvistamalla, varustamalla jalkaväkeä sekä rakentamalla ja huolellisesti asettamalla piirityksiä.

Nebulous: Fleet Command

Julkaistu: Helmikuu 12. Kehittäjä: Eridanus Industries

Viime viikolla Early Accessiin lanseerattu Nebulous: Fleet Command on simulaatio, joka keskittyy avaruussota-alusten rakentamiseen ja niiden hyödyntämiseen vihollisen alusten lyömiseksi. -sivun mukaan sinulla on paljon vapautta yksittäisten sota-alusten lisäksi myös niiden laivaston kokoonpanon suhteen, ja taisteluun sukeltaminen vaatii melkoista taktista ennakkosuunnittelua. Nebulous pysyy Early Accessissa jopa kaksi vuotta, mutta peliin suunniteltu ominaisuuslista on pitkä, ja muutaman päivän jälkeen se on jo rakentanut terveen ”erittäin positiivisen” statuksen Steamissä.

Over the Counter

Julkaistu: Helmikuu 13. Kehittäjä: Brody Rampono

on ilmainen liikkeenjohtopeli, jossa johdat suurta lääkeyhtiötä. Se ei kuitenkaan ole vain hyvän mielen peli, jossa jaetaan tärkeitä lääkkeitä apua tarvitseville ihmisille. Odotettujen sim-elementtien kuten tutkijoiden palkkaaminen, lääkkeiden keksiminen ja toimitusketjusi hienosäädön lisäksi sinun on myös ”palkattava lakimiehiä puolustamaan mahdollisesti epäeettisiä tekojasi”.

Metroidvania-peli Alruna saapuu Steamiin syksyllä – demo pelattavissa jo nyt Kommentit pois päältä artikkelissa Metroidvania-peli Alruna saapuu Steamiin syksyllä – demo pelattavissa jo nyt

Ruotsalaisen pelinkehittäjä Niklas Hallin luoma metroidvania-peli saapuu syksyllä Steamiin. Peli tarjoaa perinteistä pikselitaidetta sekä ainutlaatuisen ei-lineaarisen kenttäsuunnittelun, joka antaa pelaajalle vapauden rikkoa pelin järjestystä.

Voit taistella pelin loppuvastuksia haluamassasi järjestyksessä. Hahmollasi on myös kyky luoda omia köynnöksiä, joilla voit kiivetä ylös tai hiipiä vaikeiden kohtien ohi. Pelimaailmasta löytyy myös salaisuuksia, ja sen voi läpäistä myös ilman aseita, hyödyntämällä erikoiskykyjä.

Alruna kertoo tarinan kuolevan maailman kuivuneesta hengestä, driadista, joka elää kuolleiden maassa. Maa on kuiva ja jäljellä on vain ”The Sprawl”. Necro-Industrialistien autiomaata asuttavat luurangot toikkaroivat ympäriinsä surullisena muistutuksena elämästä. Mutta ovatko ne todellinen vihollinen? Kärsivätkö ne yhtä paljon kuin driadit Necro-Industrialistien ikeessä?

Helmikuussa järjestetyn Next Fest -tapahtuman suositun demon jälkeen kehittäjä Niklas Hallin on käynyt läpi pelaajien palautteet ja luonut demoversiolle uuden päivityksen. Päivitys sisältää muun muassa entistä reagoivamman ja muokattavamman ohjauksen sekä uusia iskuja.

Alruna and the Necro-Industrialists -pelin demo-versio on parhaillaan ladattavissa Steamistä :lle. Pelin koko versio ilmestyy alustavasti syksyllä.

Uusi kotimainen mobiilipeli vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi kotimainen mobiilipeli vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle

Mikäpä olisikaan suomalaisempaa, kuin halonhakkuu ja saunan lämmittäminen? Tuore kotimainen -mobiilipeli haastaa pelaajan lämmittämään saunan täydelliseen lämpötilaan.

Kirves käteen ja saunapuita pienimään. Yksinkertaisesta pelimekaniikasta huolimatta puiden hakkaaminen on haastavampaa, kuin miltä näyttää. Samaan aikaan on huolehdittava siitä, ettei kiukaassa tuli pääse sammumaan. Klapit palavat pesässä nopeasti, joten uusia puita tulee hakata yllättävän ripeästi. Kun kiusakivet hehkuvat tarpeeksi punaisena, voi saunomisen aloittaa. Kiukaan kohdelämpötila on sattumanvaraisesti 70 ja 120 asteen välillä.

Saunan ja pelin erikoisuus piilee siinä, ettei kyseessä ole ihan tavallinen puukiuas. Tässä Jounistudiosin kehittämässä saunasimulaattorissa lämmitetään perinteistä Aitokiuasta, jossa hormin pelti pitää muistaa avata ennen tulen sytyttämistä ja niin ikään laittaa kiinni ennen löylyjen heittämistä. Jos savua pääsee saunaan, niin damage-mittari värähtää. Juuri tämä erikoisuus on herättänyt ihmetystä ainakin Reddit-keskustelufoorumin kommenttien perusteella.

Tämä oli minulle ihan uutta tietoa, aina oppii uutta.

eräs käyttäjä kommentoi Redditissä

Mitään tarkkaa mittaria saunan lämpötilalle ei anneta, joten lämpötila tulee päätellä kivien hehkumisen perusteella. Kun luulet lämmittäneesi saunan täydellisesti, voit aloittaa löylyn heittämisen. Peli antaa suoran kommentin siitä, kuinka lämmitys onnistui.

Yksinkertaisesta pelimekaniikasta huolimatta Sauna Pro on koukuttava ja sopii lyhyeen ja antoisaan pelihetkeen. Peli sopii erityisesti hieman varttuneemmille saunanlämmittäjille, jotka eivät halua käyttää useita tunteja mobiilipelien parissa.

Sauna Pro -mobiilipelissä huokuu samanlainen retrotunnelma, kuin esimerkiksi Hoya Horrorin kehittämässä -videopelissä. Tästä saa kiittää pelin miellyttävää grafiikkaa ja taustamusiikkia, joka tuo mieleen 90-luvun lauantaisaunat. Pelimusiikin on luonut Son Sakari.

Apple-käyttäjät joutuvat nuolemaan näppejään, sillä Jounistudiosin kehittämä saunapeli on ladattavissa toistaiseksi ainoastaan -laitteille Google Play -kauppapaikasta. Pelin ikäraja on 7.

Jounistudios on kälviäläinen pieni pelipaja, joka on aiemmin julkaissut -indiepelin -käyttäjille.