Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 7 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 7

Steam (Valve)

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Rise of the Third Power

Julkaistu: Helmikuu 11. Kehittäjä: Stegosoft Games

Pelin Ara Fell tekijöiltä tulee toinen 16-bittinen vanhanajan melodramaattinen RPG-peli. pelissä ohjataan kahdeksasta ainutlaatuisesta hahmosta koostuvaa seuruetta, jotka kaikki pelaavat omaa ratkaisevaa rooliaan vuoropohjaisissa taisteluissa. Pelissä laitteita päivitetään vaihtamisen sijaan, mikä eliminoi mm. ostojen katumisen riskin. Kuten Dangenin julkaisemasta pelistä voi odottaa, tämän pelin pikselitaide on upeaa.

Blood West

Julkaistu: Helmikuu 11. Kehittäjä: Hyperstrange

on ensimmäisen persoonan kauhuretro räiskintäpeli, joka sijoittuu ”pahaan villiin länteen”. Peli lainaa joitain mukaansatempaavia sim-ominaisuuksia, sekä sen epälineaarisessa lähestymistavassa että ”piirteisiin perustuvassa hahmon etenemisessä”. Siinä missä Jupiter Hell ja Elderborn ovat molemmat Hyperstrange-tapauksia, niin Blood West:in Early Access -versio on vain murto-osa siitä, mitä loppupeli tulee olemaan, kun se julkaistaan noin 6–8 kuukauden kuluttua.

Diplomacy is Not an Option

Julkaistu: Helmikuu 10. Kehittäjä: Door 407

Vaikka on sääli, että diplomatia ei ole vaihtoehto, niin silti tämä eetos on synnyttänyt reaaliaikaisen strategiapelin, joka keskittyy siirtokuntien puolustamiseen kirjaimellisesti tuhansia vihollisia vastaan. Pelissä olet lordi, ja sinun tehtäväsi on rakentaa vauras valtakunta ja selviytyä seiniä vahvistamalla, varustamalla jalkaväkeä sekä rakentamalla ja huolellisesti asettamalla piirityksiä.

Nebulous: Fleet Command

Julkaistu: Helmikuu 12. Kehittäjä: Eridanus Industries

Viime viikolla Early Accessiin lanseerattu Nebulous: Fleet Command on simulaatio, joka keskittyy avaruussota-alusten rakentamiseen ja niiden hyödyntämiseen vihollisen alusten lyömiseksi. -sivun mukaan sinulla on paljon vapautta yksittäisten sota-alusten lisäksi myös niiden laivaston kokoonpanon suhteen, ja taisteluun sukeltaminen vaatii melkoista taktista ennakkosuunnittelua. Nebulous pysyy Early Accessissa jopa kaksi vuotta, mutta peliin suunniteltu ominaisuuslista on pitkä, ja muutaman päivän jälkeen se on jo rakentanut terveen ”erittäin positiivisen” statuksen Steamissä.

Over the Counter

Julkaistu: Helmikuu 13. Kehittäjä: Brody Rampono

on ilmainen liikkeenjohtopeli, jossa johdat suurta lääkeyhtiötä. Se ei kuitenkaan ole vain hyvän mielen peli, jossa jaetaan tärkeitä lääkkeitä apua tarvitseville ihmisille. Odotettujen sim-elementtien kuten tutkijoiden palkkaaminen, lääkkeiden keksiminen ja toimitusketjusi hienosäädön lisäksi sinun on myös ”palkattava lakimiehiä puolustamaan mahdollisesti epäeettisiä tekojasi”.

Trackmania-ajopeli juhlistaa 20-vuotista taivaltaan lisäsisällöllä ja tapahtumilla Kommentit pois päältä artikkelissa Trackmania-ajopeli juhlistaa 20-vuotista taivaltaan lisäsisällöllä ja tapahtumilla

Trackmania

viettää suositun -kilpa-ajopelin pyöreitä vuosia tuomalla mukaan pelattavaa vuosien varrelta. Katso uusi traileri alta.

20 vuotta on pitkä aika mille tahansa pelisarjalle. Näin pitkällä aikajaksolla tekniset kehitysaskeleet ovat valtavia ja jopa useampi pelialusta ehtii vaihtua moisen taipaleen aikana. Trackmania on kaikesta huolimatta nauttinut kasvavasta suosiosta kaikki nämä vuodet ja nyt näitä kuluneita vuosia juhlitaan myös historian sivuja selaamalla. Ensimmäisenä juhlallisuuksia vietetään nauttimalla ensimmäisen Trackmania-pelin niin sanotusta alkuperäisestä trilogiasta eli tuomalla lumi-, aavikko- ja ralliteemaiset kisat mukaan uuteen peliin.

Näistä ensimmäisenä on vuorossa lumiteema, jonka myötä koettavaksi tulee 15 radan mittainen kampanja. Sen myötä kisakaarat muuntuvat lumiautoiksi, jotka toimivat kuin vuoden 2004 Trackmania-autot, mutta modernilla vivahteella. Samalla tämä uusi peliepisodi tuo mukanaan uuden kisa-alustan eli puun ja sata rakennusosaa peliratojen pakertajille.

Synttäreitä juhlitaan myös erilaisilla kisatapahtumilla, kuten Track of the Day- ja Cup of the Day -kisoilla, joista nautitaan lumikampanjan parissa. 30. marraskuuta kello 19.30 alkaen Ubisoft News striimaa Cup of the Day -kisan, jossa mukana ovat Trackmanian tuottaja Augustin De Vita ja sisältöpäällikkö Ayrton Lemaire. Lisäksi mukana on kymmenen striimaajaa, jotka luovat omia ratojaan Trackmanian 20-vuotisjuhlallisuuksia varten. Tämä juhlakisa on vuorossa 18. joulukuuta.

Juhlavuotta tuodaan esille myös uusilla autopinnoitteilla eli skineillä, joista kymmenen tuomariston valitsemaa vaihtoehtoa ovat esillä pelin sisäisessä Ubisoft Nadeo -klubissa.

Tänään alkavat myös Trackmanian maailmanmestaruuskisojen finaalivaiheet, jotka kisataan Ranskan Montpellierissä. Kisatapahtuma myös striimataan katsojille. Tapahtumat alkavat tänään kello 17.00 Suomen aikaa ja jatkuvat koko viikonlopun. Semifinaalit ovat vuorossa sunnuntaina kello 18.00 alkaen ja varsinaiset mestaruusajot kello 21.00 alkaen.

Pelin 20-vuotinen taival jatkuu juhlatunnelmissa myöhemmissäkin päivityksissä ja 1.huhtikuuta lähtien peliin saadaan upea ralliteema omine kisoineen. Tätä seuraa paluun tekevä aavikkoteema, joka julkaistaan pelattavaksi 1. heinäkuuta alkaen osana pelin kesäkampanjaa.

Trackmania on saatavilla ilmaiseksi , , ja S sekä -konsoleille. :lle peli on saatavilla - ja Ubisoft Store -kauppapaikoista. Pelin perusversio on pelattavissa ilmaiseksi ja tämän lisäksi pelaajat voivat ostaa Standard- ja Club-versiot pelistä 9,99 ja 29,99 euron hintaan.

Lemmikkiaiheinen The Sims 4 -lisäosa ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Lemmikkiaiheinen The Sims 4 -lisäosa ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

The Sims 4

-pelin My First Pet Stuff Pack -lisäosa on parhaillaan ladattavissa ilmaiseksi Steamistä.

Lisäosassa Simsit saavat seurakseen koteihinsa rottia, hamstereita, siilejä tai vaikkapa mini-vesipuhveleita. Jos omistat entuudestaan Cats & Dogs Expansion Pack -lisäosan niin saat lisäksi uusia vaatteita nelijalkaisille ystävillesi.

Voit ladata lisäosan ilmaiseksi täältä. The Sims 4 -peruspeli on myös ladattavissa ilmaiseksi.