Villin lännen selviytymispeli Wild West Dynasty ilmestyi Early Access -tilassa – katso pelivideo Kommentit pois päältä artikkelissa Villin lännen selviytymispeli Wild West Dynasty ilmestyi Early Access -tilassa – katso pelivideo

Wild West Dynasty

Kehitystiimi ja julkaisija ovat avanneet Early Accessin ovet odotetulle eri genrejä yhdistävälle -pelille. Pelissä sekoittuvat tarinavetoinen toimintaseikkailu, avoimen maailman hiekkalaatikkomaisuus, syvällinen mutta intuitiivinen kaupunginrakentelu, resurssienhallinta sekä roolipeli. Pelissä pääset kokemaan selviytymistaistelun 1800-luvun Amerikan lännen villin rajamaan ankarassa ympäristössä.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme avata näkemyksemme villistä lännestä pelaajille. Odotamme innolla yhteisön palautetta, samalla kun otamme seuraavat askeleet laajalla toimintasuunnitelmallamme. Meillä on jo suunnitteilla paljon lisäsisältöpäivityksiä, aina uudesta tutkittavasta biomista, tarinan laajentamisesta ja jatkamisesta tai useammista käsityöpiirustuksista pelimekaniikan hiomiseen asti.”

kommentoi Moon Punch Studion kehityspäällikkö ja toimitusjohtaja Szymon Żebialowicz

”Olemme erittäin ylpeitä voidessamme vihdoin kutsua pelaajat karuun ja laajaan Villiin länteen. Moon Punch Studio laittoi sydämensä ja sielunsa tämän valtavan avoimen maailman luomiseen ja täytti sen elämällä ja mielenkiintoisilla mekaniikoilla, samalla kun se laajensi Dynasty-pelisarjan rajoja.”

Toplitzin tuotantopäällikkö Robin Gibbels lisää

Wild West Dynasty on nyt saatavilla Early Accessissa Steamissa, .comissa ja Epic Games Storessa, jossa pelaajat voivat hankkia lippunsa villin lännen valloittamiseen 20 %:n erikoisalennuksella 24,99 euron suositushinnalla.

Pääpelin lisäksi saatavilla on kolme erikoisversiota:

  • ”Settler's Guide to the Wild West”, joka on kokoelma kolmesta peliin liittyvästä digitaalisesta kirjasta (Game Compendium, Cookbook ja Wild West Architect).
  • The Digital Supporter Edition, jossa on lisämateriaaleja, kuten Original Soundtrack, jossa on 20 pelin tunnelmallista kappaletta, taustakuvia ja eksklusiivinen novelli.
  • Ultimate Edition, jossa yhdistyvät The Settler's Guide ja Digital Supporter Pack.

Säännöllisiä sisältöpäivityksiä suunnitellaan, ja tiekartta on laadittu jo seuraavaksi kahdeksitoista kuukaudeksi. Suunniteltujen parannusten ja lisäysten joukossa on muun muassa pelattava naishahmo, vuoristoalueiden avaaminen kolmantena valtavana elinympäristönä laajassa avoimessa maailmassa, dramaattisen tarinan jatkaminen, minipelejä, uusia pelattavuuselementtejä sekä uusia tuettuja kieliä.

Wild West Dynasty on saatavilla :lle Steam, Epic Games Store ja GOG -kauppapaikkojen kautta.

Seuraava Doom -peli vie pelaajat keskiajalle Kommentit pois päältä artikkelissa Seuraava Doom -peli vie pelaajat keskiajalle

Doom Eternal

Näyttäisi siltä, että seuraava -peli vie pelaajat aiemmin tutusta scifimaailmasta suoraan keskiajalle. Nimittäin huhujen mukaan seuraava peli kantaisi nimeä .

Aiemmin Year Zero -koodinimellä tunnettu projekti on ollut työn alla jo neljä vuotta ja sen kerrotaan olevan ”keskiaikaishenkinen Doom-maailma”.

Pelistä ei vielä sen tarkemmin tiedetä mitään, mutta alustavien tietojen mukaan peli saatetaan paljastaa kesäkuun 9. päivä järjestettävässä Games Showcase -tapahtumassa. Pelin on määrä ilmestyä :lle sekä , että Xbox -konsoleille.

Tarinallinen taideteos – arvostelussa Senua’s Saga: Hellblade II Kommentit pois päältä artikkelissa Tarinallinen taideteos – arvostelussa Senua’s Saga: Hellblade II

Senua's Saga: Hellblade II

Senua's Saga: Hellblade II (PC)

7 / 10
Hyvää Grafiikat. Äänimaailma ja -näyttely. Senuan ilmeet. Huonoa Erittäin suoraviivainen. Ei juurikaan haasteita. Vaisut taistelukohtaukset. Oudot fps romahtamiset.

Palkitun Hellblade: Senua's Sacrificen jatko-osassa, Seanua's Saga: Hellblade II, palaa raa'alle selviytymismatkalle läpi viikinkiajan Islannin myyttien ja kärsimysten. Senuan aikomuksena on pelastaa tyrannian kauhujen uhreiksi joutuneet, ja hänen edessään on taistelu sekä sisäisen että ulkoisen pimeyden kukistamiseksi.

Aiempaa peliä arvostelija ei ole pelannut, joten tämä peli on ensikosketus kyseiseen pelisarjaan. Elokuvamainen, tarinaan painottuva peli, joka kuvaa hyvin psykoosin oireita ja hallusinaatioita. Peli onkin tehty yhteistyössä ammattilaisten ja psykoosista kärsineiden ihmisten kanssa.

Pelin tarina sijoittuu 900-luvun Islantiin. Senua on jäänyt tahallaan ihmiskaappaajien vangiksi, löytääkseen näiden päällikön ja lopettaakseen ihmisten kaappaamiset. Miksi he kaappaavat ihmisiä? Kuka on kaiken takana ja mitä salaisuuksia saari ja sen asukkaat piilottelevat?

Senua

Jokaisella taistelulla on tarinansa

Senua's Saga: Hellblade II tarjoaa brutaaleja ja kiihkeitä taisteluja Senuan kamppaillessa selviytymisestä sekä ulkoisia, että sisäisiä vihollisia vastaan. Taistelusysteemi on melko simppeli: sinulla on kevyt ja raskas hyökkäys, sekä väistö ja blokkaus.

Haasteita pelissä ei valtavasti ole, pois lukien riimupuiden ja muiden piilotettujen salaisuuksien etsiminen.
Pulmia pelissä on muutamia, mutta nekään eivät ole mahdottoman hankalia. Käytännössä Senua on vuorovaikutuksissa erilaisten esineiden kanssa, jotka omalta osaltaan muuttavat maailmaa, avaten ja sulkien reittejä kohti pulmien ratkaisuja. Näitä vaihtelemalla pelaaja pääsee askel askeleelta pelissä ja pulmien ratkonnassa eteenpäin.

Kuten useimmissa nykypeleissä, grafiikat ovat tässäkin erinomaiset. Elokuvamainen laajakuva (mustat palkit ylhäällä ja alhaalla) oli välillä ärsyttävä, mutta teemallisesti sopiva. Senuan ilmeet olivat erinomaisesti tehty ja kauhun, paniikin sekä surun ja epäilyksen pystyi näkemään helposti kasvoilta.
Peli ei myöskään säästele raakuuden kanssa, vaan näyttää miten ihmiset toisiaan kohtelevat, kun se kaikista pahin tapahtuu.

Senua

Välillä pelissä oli selittämättömiä kuvataajuuden (fps) romahtamisia, jolloin ne tippuivat 70:stä alle 10:neen. Tällaisi romahduksia sattui muutamaan otteeseen ja ne tekivät pelistä lähes mahdottoman pelata, etenkin jos fps romahti ennen taistelua tai sen aikana. Tämä teki mahdottomaksi väistää tai blokata vihollisten hyökkäyksiä.

Vaikka Senua's Saga: Hellblade II on graafisesti ja tarinallisesti erinomainen peli, jotain jäi puuttumaan. Oliko se pelin pituus? Kenties erittäin suoraviivainen pelin eteneminen? Tai hieman tylsät taistelukohtaukset? Jotain pelistä jäi joka tapauksessa hieman kaipaamaan, jonka seurauksena voi Steamin 49.99€:n hintaa hieman kyseenalaistaa. Parempi kenties heittää toivelistalle ja odottaa alennuksia.

Arvosanaksi pelinä Senua's Saga: Hellblade II saa 7/10, juurikin edellä mainittujen puutteiden/ongelmien takia. Mutta jos siihen suhtautuu interaktiivisena elokuvana tai taiteena, voisi arvosana olla helposti 9/10. Kokemuksena erinomainen, pelinä vähän vaisu.