Virtuaalimaailmaa yksinkertaisesti, mutta viihdyttävimmillään – arvostelussa Walkabout Mini Golf Kommentit pois päältä artikkelissa Virtuaalimaailmaa yksinkertaisesti, mutta viihdyttävimmillään – arvostelussa Walkabout Mini Golf

Walkabout Minigolf (PSVR2)

9 / 10
Hyvää Immersiivinen kokemus oikein mainiosti toimivineen fysiikkoineen. Jaksaa viihdyttää yksin- ja yhdessä. Radat tarjoavat tarpeeksi haastetta ja pitävät mielenkiinnon yllä useankin pelikerran verran. Äänimaailma on onnistunut ja tekevät kokemuksesta entistäkin todentuntoisemman. Edullinen hinta antamaan kokemukseen verrattuna. Huonoa Hieman karu miljöö, mutta toisille kyseinen "piirrettymäinen" tyyli saattaa olla erittäinkin miellyttävä kokemus. Yhteenveto Walkabout Mini Golf on heittämällä tällä hetkellä yksi viihdyttävimmistä VR -kokemuksista aina vaan porskuttavan, vanhan kunnon Beat Saberin ohella. Se on pieni, mutta silti niin pippurinen. Ja hinta ei muuten todellakaan päätä huimaa!

Walkabout Mini Golf on Mighty Coconutin kehittämä- sekä vuonna 2021 julkaisema virtuaalimaailmassa pelattava mini golf -rymistely, joka on kaikessa hiljaisuudessaan ilmestynyt nyt myöskin PlayStation 5 -konsolin omille PSVR 2-laseille. Kyseinen teos on herättänyt ihastusta mm. Meta Questin käyttäjien keskuudessa jo pidemmän ajan, mutta viimein meidän ”konsolipellejenkin” aikakin on koittanut!

Walkabout Mini Golf on virtuaalinen minigolf-peli, joka tuo kaiken, mitä rakastat oikeasta minigolfista, ja parantaa sitä vieläkin enemmän, avaten pelaajalle mahdollisuuden kokea pelimaailmoja, joita heidän mielikuvituksensa ei ole aiemmin rajannut. Pelaaminen on helppoa ja luonnollista, fysiikka on erittäin realistinen, ja laaja valikoima kenttiä tarjoaa haasteita sekä kokeneille golffareille, että rennommille pelaajille.


Ensituntuma pelistä on erittäinkin positiivinen ja ennen kaikkea immersiivinen, ja se herättää jopa hämmästyttävän todellisen tunnelman, vaikkakaan graafisesti ei missään Horizon Call Of The Mountainin -tasoisessa maailmassa puttaillakaan. Karuus on kuitenkin joskus myös kaunista, ja se toteutuu Walkabout Minigolfin kiehtovassa maailmassa erittäin hyvin.

Äänimaailma luovat todellisen immersion tunteen, mutta suositeltavana on kuulokkeiden käyttö. Tuolloin pelikentät heräävät todellakin eloon kaikkine pienine yksityiskohtineen, joita kentät tarjoavat. Vesiputouksien äärellä puttailu on yllättävänkin rentouttavaa puuhaa.

Fysiikka on pelissä yllättävän tarkkaa, ja jokainen lyönti välittyy täydellisesti sille antamallaan voimalla. Onnistumisen tunne on valtaisa, kun ohjain tottelee oikein pallolle antamaasi voimaa. Tästä on annettava valtaisat kehut PSVR2:n erinomaisille sense-ohjaimille, jotka hoitavat homman maaliin kiitettävästi. Kokemus on lähes kuin oikealla kentällä värkätessä, valitettavasti raitis ulkoilma vain puuttuu ympäriltä. Homma muuttui varsin hikiseksi kesäkuumalla sisätiloissa mailaa heilutellessaan.

Jokainen 18-reikäinen kenttä on huolellisesti suunniteltu jäljittelemään klassisen minigolfin tunnelmaa valtavissa ympäristöissä. Yhteenliitetyt reiät kannustavat pelaajaa tutkimaan koko kenttää, etsimään hukkuneita palloja ja keksimään omia temppulaukauksia hyödyntämällä ympäristön kaikkea mahdollista. Eikä pelin kentätkään muuten ole ihan mitään tavan tallaajan miljöitä! Puttailemaan pääsee mitä uskomattomimpiin kohteisiin ja lisähaastetta ja mielenkiintoa pelaamiseen tuovat kenttien tarjoamat korkeuserot ja muut kiehtovat esteet, joita ei ihan jokaisen viihdepuiston katalogista löydykään.

Walkabout tarjoaa matalan kynnyksen panoksen minigolfia kauniissa ympäristöissä. Peli voidaan aloittaa tai keskeyttää milloin tahansa, mikä tekee siitä oman kategoriansa kärkikokemuksen moninpeli-:ssä. Se on syy pitää virtuaalilasit ja ohjaimet ladattuina lauantai-illan saunailtaa varten, ja hyvä syy myöskin kutsutuille kavereillesi saapua oikeasti myös paikallekin. Toki onhan tämäkin sen verta hikistä hommaa, hyvässä mielessä, että tuuletin määritetyn pelialueesi välittömään läheisyyteen olisi suotavaa.

Walkabout Mini Golf on heittämällä tällä hetkellä yksi viihdyttävimmistä VR -kokemuksista aina vaan porskuttavan, vanhan kunnon Beat Saberin ohella. Ja hinta ei päätä huimaa, sillä tällä hetkellä keväällä PSVR2:lle julkaistu golfhupailu on tarjolla noin 15€ hintaan. Ja rohkenen sanoa, että sen toimivuudesta ja viihdyttävyydestä voisin mielelläni pulittaa kassaan huomattavasti enemmänkin. Jos omistat VR-lasit, ja mini golfin kiehtova maailma houkuttelee, suosittelen kokemusta lämpimästi tulevan, ja niin kovin sateisen viikonlopun aktiviteetiksi.

Assassin’s Creed -saapuu Meta VR-laitteille marraskuussa – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed -saapuu Meta VR-laitteille marraskuussa – katso traileri

Assassin's Creed Nexus VR

Ubisoft julkaisee marraskuussa suositun Assassin's Creed -pelisarjan antisankarit omassa seikkailussaan Meta Quest -virtuaalilaseille.

Huippusuosittu Assassin's Creed – pelisarja on tuonut pelejä usealle pelikonsolille sekä älypuhelimille. Nyt pelisarja valtaa myös suositut Meta Quest -virtuaalilasit, kun Assassin's Creed Nexus julkaistaan omana VR-seikkailunaan. Ainutlaatuinen pelikokemus tuo mukanaan kolme suosikkihahmoa pelisarjan eri aikakausilta ja peleistä. Näitä ovat tutut nimet, kuten Italian oma Ezio Auditore, amerikkalainen Connor ja kreikkalaissoturi Kassandra.

Tuttuun Assassin's Creed -tapaan mukana on parkouria ja vapaata kiipeilyä sekä hiippailua ja kiehtovia taisteluita, unohtamatta pelisarjalle ominaista hiippailua ja salamurhaamista. Tällä kertaa kaikki kuitenkin koetaan virtuaalilaseilla ensimmäisen persoonan kuvakulmasta.

Pelin tapahtumat saavat alkunsa, kun valeasuinen hakkeri työskentelee kuvitteellisen Abstergo-yhtiön tiloissa estääkseen tämän suunnitelmat muinaisen teknologian käytöstä. Pelaajahahmo toimii Abstergon kyberturvallisuuspäällikkö Dominika Wilkin alaisuudessa, joka mahdollistaa sukeltamisen virtuaalimaailmoihin renessanssiajan Italiassa, vallankumousvaiheen Yhdysvalloissa ja muinaisessa Kreikassa. Dominika Wilkin ääninäyttelijänä toimii palkittu näyttelijätär Morena Baccarin.

Jokaisella pelin kolmesta keskushahmosta on erilaiset aseensa ja tyylinsä. Esimerkiksi Kassandra ja Connor käyttävät pitkän kantaman aseenaan lyhytjousta, kun taas Ezio luottaa salakavalaan pienoisvarsijouseen. Lähitaistelussa Ezio ja Kassandra suosivat miekkoja, mutta Connor hoitaa hommansa Tomahawk-kirveellä. Samainen lähitaisteluase toimii myös heittoaseena. Lisäksi pelaajan ohjastamat hahmot voivat käyttää heittoveitsiä ja pommeja sekä pelisarjalle ominaisia piiloveitsiä.

Pelisarjalle ominaisesti mukana on paljon hiippailua, kiipeilyä, vapaata tutkimista ja ikonisia uskonloikkia. Matkan varrella pelaaja kohtaa tuttuja historiallisia hahmoja eri aikakausilta. Luvassa onkin ensiluokkaisen jännittävä ja kiehtova pelikokemus ensimmäisen pelaajan kuvakulmasta.

Assassin's Creed Nexus VR julkaistaan 16. marraskuuta , ja -virtuaalilaseille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Resident Evil 4 sai tänään uuden Separate Ways -lisäosan Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evil 4 sai tänään uuden Separate Ways -lisäosan

Resident Evil 4

Tänään julkaistu Separate Ways -pelilaajennus tuo uuden tarinallisen kulman -kauhupelin tapahtumiin. Siinä syvennytään synkkiin ja kauhupitoisiin hetkiin Ada Wongin saappaissa. Samalla tarina kuitenkin risteää myös alkuperäisen pelin keskushahmon, sankari Leon S. Kennedyn kanssa.

Samalla Separate Ways esittelee hienoisia uudistuksia ja muutoksia pelimekaniikkaan, mikä osaltaan tekee sivuseikkailusta uudenlaisen ja raikkaan kokemuksen. Selviytymiskauhu ja kuumottava jännitys ovat kuitenkin vahvasti läsnä myös pelilaajennuksessa, joten luvassa on toisaalta myös tuttua herkkua pelisarjan faneille.

Oman seikkailutarinan ohella Resident Evil 4 saa myös odotetun Mercenaries-pelitilansa. Se tuo pääpelistä poikkeavia haastekokemuksia kaikkien pelaajien iloksi. Mercenaries-tilassa pelattavista hahmoista ovat mukana myös sekä Ada Wong että hänen pahamaineinen työnantajansa, Albert Wesker.

Uudet lisäykset kruunaa pelin alkuperäismusiikki, joka on nyt saatavilla useimmissa musiikin suoratoistopalveluissa. Mukana on peräti 80 musiikkikappaletta tunnelmoivaa musisointia pelin eri vaiheista.

Resident Evil 4 -pelin uusversio on saatavilla nyt , , ja S sekä -pelikonsoleille että :lle. Pelin -versio julkaistaan myöhemmin tulevana talvena. Pelin ikäraja on PEGI 18.