Virtuaaliset Logitech McLaren G Challenge -ajokisat jatkuvat uudella kaudella Kommentit pois päältä artikkelissa Virtuaaliset Logitech McLaren G Challenge -ajokisat jatkuvat uudella kaudella

Logitech McLaren G Challenge 21

Logitech G Challenge 2022 -ajokisat haastavat virtuaalikuljettajat rattiohjaimiensa ääreen kisaamaan kovista palkinnoista ja kokemaan vauhdin hurmaa ajosimulaatioiden parissa. G ja McLaren järjestävät jo viidettä kertaa kiehtovan kisakokemuksen, jossa otetaan mittaa maailman parhaista virtuaalikuljettajista. on avoinna kaiken tasoisille simulaatio- ja ajopeliharrastajille.

Tällä kisakaudella potti koostuu peräti 150 000 dollarin arvoisesta palkintokokonaisuudesta. Rahapalkintojen ohella voittaja saa maksetun matkan Itävallan Grand Prix -formulakisoihin. Kisareissun kohokohtiin kuuluvat kilpakuljettaja Lando Norriksen tapaaminen sekä hänen nimikirjoituksellaan varustettu -lahjakokonaisuus.

Virtuaalikilpailua isännöi simulaatiokisojen johtava taho .gp-kisayhteisö. Logitech G Challenge -kisoihin osallistuvat kuljettajat pääsevät kisaamaan ajoradoilla kilpailua varten räätälöidyllä Competizione -ajopelillä. Peli on kuin tehty koettavaksi uudella G Pro Wheel -rattiohjaimella.

Karsinnoista parhaiten selvinneet kilpa-ajajat osallistuvat kisoihin, joista lopulta poimitaan parhaat kuljettajat neljään alueelliseen päätöskisaan. Euroopan- ja Pohjois-Amerikan-kilpailut näytetään suorana lähetyksenä maaliskuussa 2023 Twitch-palvelussa. Kisavoittajien ohella lähetyksissä palkitaan kaksi onnellista osallistujaa katsojien joukosta, joille on luvassa mehevät katsojapalkinnot.

Virtuaalikisoihin rekisteröityminen on nyt avoinna täällä.

Kommentoi

Logitech ja Playseat julkaisivat uuden ajoistuimen Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech ja Playseat julkaisivat uuden ajoistuimen

Logitech Playseat Trophy

Logitech on kehittänyt yhteistyössä Playseatin kanssa korkeatasoisen ajoistuimen, joka takaa täydellisen yhteensopivuuden Logitech G -rattiohjaimille ja -polkimille.

Uudenlainen ajotuoli yhdistää toisiinsa sekä Logitech G:n pelilaitteiden kehittämisen kokemuksen ja ammattitaidon että ajoistuimiin erikoistuneen Playseatin osaamisen. Helposti käyttöön otettava ja jämäkkä ohjaamokokonaisuus tuo realistisen ajamisen tunteen osaksi kenen tahansa kotia.

Trophy-Logitech G Edition -ajotuoli mahdollistaa ensiluokkaisen ajokokemuksen autopelien ammattilaisille ja virtuaaliajamisen harrastajille. Istuimen avoin muotoilu on tuttu oikeista kilpa-ajoneuvoista. Sen valmistusmateriaalina käytetty ActiFit-kangas tarjoaa keveyttä, kestävyyttä, ergonomiaa ja räätälöitävyyttä miellyttävänä kokonaisuutena. Näin istuin tukee sekä muotoilultaan että tuntumaltaan virtuaalikuljettajan suorituskykyä haastavissakin kisatilanteissa.

Istuin ja sen rakenne on suunniteltu ja muotoiltu Logitech G:n ja Playseatin ammattimaisella kokemuksella ja tietotaidolla, joista välittyy rakkaus ja intohimo pelaamista kohtaan. Lopputuloksena on ajoistuin, joka tekee ajopelien pelaamisesta entistäkin nautittavamman kokemuksen.

”Logitech G ja simulaatioajaminen liittyvät irrottamattomasti toisiinsa. Aina lajin alkuajoista asti on Logitech G tuonut omat innovaationsa ajopelaajien ja simulaatioharrastajien ulottuville. Logitech G:n ainutlaatuisen suunnittelutyön ja teknologian ansiosta heidän kanssaan työskentely tuntui luonnolliselta valinnalta. Tämä yhteistyö on mahdollistanut meille ensiluokkaisen ajokehikon kehittämisen. Koska molemmilla yrityksillä on vankka tausta simulaatiopeleistä ja -tuotteista, yhdistämällä voimamme ja osaamisemme toisiinsa voimme luoda jotain ainutkertaista ajosimulaatioiden pelaajille ja autopelien harrastajille. Tarjolla on äärimmäisen monipuolinen ja mukaansatempaava ohjaamoratkaisu heille, jotka haluavat viedä virtuaaliajamisen täysin uudelle tasolle.”

kommentoi Playseatin toimitusjohtaja Tako Dijkman

”Ylil 20 vuoden ajan olemme tehneet tutkimus- ja yhteistyötä ajoammattilaisten kanssa. Tuona aikana on muodostunut ajoistuinten kiistattomaksi standardiksi, joka tuo oikeiden ajoneuvojen realismin osaksi simulaatioajamista. Playseat Trophy-Logitech G Edition -ajotuoli on täydellinen kumppani taannoin julkistetulle Logitech G PRO -rattiohjaimelle ja -polkimille. Tämän yhdistelmän ansiosta virtuaaliajaminen tuo kisa-ajamisen tunnelman kotiin.”

kommentoi Logitech G:n simulaatiotuotteiden markkinointipäällikkö Jim Hoey

Ajoistuimen yhdistämisellä ratti- ja poljinkokonaisuuteen saadaan aikaan huippuluokan simulaatiokokonaisuus. Se tarjoaa sekä räätälöitävän istuinmukavuuden että huipputason tarkan ohjauksen ja ensiluokkaisen ajotuntuman. Näin ajopelistä nauttiminen tuntuu entistä monipuolisemmalta ja realistisemmalta, mikä mahdollistaa yksityiskohtaisen hallittavuuden kaikin eri tavoin. Logitech PRO -rattiohjaimen tehokas Direct Drive -suoravetomoottori kykenee vaikuttavaan vääntövoimaan. Tämä yhdessä Logitech G:n kehittämän TRUEFORCE-voimapalauteteknologian kanssa tekee ohjaimesta ainutlaatuisen miellyttävän ja realistisen kaikenlaisiin ajopeleihin.

Istuimen patentoitu ja vallankumouksellinen muotoilu on luonut simulaatioajamisen uuden standardin. Ajoistuimen kehikko on valmistettu kestävästä, mutta kevyestä hiiliteräksestä, jonka kestävyys on ensiluokkaista. Vahva maalipinta, korkeatasoiset terässeokset, anodisoidut alumiiniosat ja keinonahkapinta tekevät istuimesta näyttävän ja käyttöä kestävän sekä ammattilais- että kotikäytössä. Rattipoljinyhdistelmän lisäksi kehikkoon voidaan kiinnittää myös ohjaimen lisäosia.

Istuimen ActiFit-materiaali tuntuu miellyttävältä. Se myös haihduttaa tehokkaasti lämpöä. Tämä takaa miellyttävän ajotuntuman intensiivisissäkin ajohetkissä. Säädettävän rungon asennon ansiosta ajoistuimesta on helppo löytää itselle sopiva asento. Istuin on kallistettavissa eteen ja taakse sekä siirrettävissä korkeussuunnassa käyttäjän tarpeen ja mieltymysten mukaan. Lisäksi selkänojan asentoa ja erillistä alaselän tukea voi siirtää sekä näiden pehmeyttä ja kovuutta räätälöidä. Tämä yhdistettynä avaraan jalkatilaan tekee käytöstä miellyttävää eri kokoisille virtuaalikuljettajille.

Kokonaisuuden viimeistelee helposti säädettävä poljinalusta. Nopean säädön ansiosta istuin sopii vaivatta myös vaihtuvien kuljettajien tarpeisiin. Istuin on helppo laittaa kasaan, mikä mahdollistaa kevytrakenteisen kehikon siirtämisen istuimineen pois tilaa viemästä, kun sitä ei tarvita. Painoa ajoistuimella on vain 17 kilogrammaa.

Hinta ja saatavuus

Trophy-Logitech G Edition -pelituoli tulee myyntiin välittömästi 599 euron suositushintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Kommentoi

Logitechin uudet G FITS -pelikuulokkeet mukautuvat korvien mukaan Kommentit pois päältä artikkelissa Logitechin uudet G FITS -pelikuulokkeet mukautuvat korvien mukaan

Logitech G FITS

Täyslangattomat G FITS -pelikuulokkeet ovat ainutlaatuinen yhdistelmä upeaa innovointia ja huipputason teknologiaa. Erityisiksi nämä tulppakuulokkeet tekevät niiden käyttämä LIGHTFORM-teknologia, jolla kuulokkeiden korvatulpat muotoutuvat käyttäjänsä korvakäytävän mukaisiksi. Näin voidaan taata sekä täydellinen käyttömukavuus että passiivinen ulkoisten äänten vaimennus. Langattomat Bluetooth- ja LIGHTSPEED-tekniikat vastaavat huippunopeasta ja korkeatasoisesta tiedonsiirrosta. Loppusilaus löytyy monipuolisesta yhteensopivuudesta, sillä kuulokkeet ovat yhteensopivat sekä PC- ja Mac-tietokoneiden, PlayStation- ja Nintendo Switch -pelikonsolien että mobiililaitteiden kanssa.

”Nämä ovat alan ensimmäiset korvien mukaan yksilöllisesti räätälöitävät pelikuulokkeet. Käyttöönotto ei vaadi kuin napin painalluksen. Sen jälkeen LIGHTFORM-teknologia on valmis muovaamaan kuulokkeiden tulpat täydellisesti käyttäjänsä korvan mukaisiksi. Kun yhdistimme tämän huippunopeaan langattomaan LIGHTSPEED-vastaanottimeen, saimme aikaan laadukkaat ja pelaamisen vaatimuksiin vastaavat tulppakuulokkeet.”

kommentoi Gamingin varatoimitusjohtaja Ujesh Desai

Ihmisten sormenjälkien tapaan myös ihmisten korvat ovat yksilölliset. Koska useimmat tulppakuulokkeet tulevat vain muutamana yleiskokona, niistä on lähes mahdotonta löytää itselleen täydellisesti sopivaa vaihtoehtoa. Logitech G FITS -kuulokkeiden LIGHTFORM-teknologia mahdollistaa räätälöidyn kuulokemuodon tekemisen alle minuutissa. Kuulokkeiden käyttöönoton yhteydessä niiden omalla sovelluksella voidaan aktivoida kuulokkeiden yhdysrakenteiset led-valot, jotka kovettavat kuulokkeiden geelipehmusteet korvan muotoon paikoilleen asetettuna. Korvien muodon mukaan räätälöityvä muovausteknologia mahdollistaa ensiluokkaisen käyttömukavuuden ja jämäkän pidon, joten kuulokkeet eivät putoa ulos korvista edes kovassa liikkeessä. Lisäksi mukautuvuus takaa fyysisen taustamelun vaimennuksen, jonka ansiosta äänet toistuvat tarkemmin ja selkeämmin.

Logitech G FITS -kuulokkeet ovat saatavilla mustana tai valkoisena.

Kuulokkeet sopivat erinomaisesti sekä pelaamiseen että elokuvien katselemiseen ja musiikinkuunteluun. Kompaktista koostaan huolimatta kuulokkeet tarjoavat täyteläistä, lämmintä ja erottelukykyistä äänentoistoa ja tuhteja alataajuuksia. Logitech G FITS -sovelluksella voi muokata taajuuskorjaimen asetuksia omien mieltymysten mukaan tai valita jonkin monista esiasetuksista. Näitä ovat pelikäyttöön tarkoitetut FPS- ja RPG-säädöt sekä esiasetukset esimerkiksi podcasteille ja musiikille. Myös erillinen bassonkorostus löytyy jykevää soundia kaipaaville.

LIGHTSPEED-tekniikka takaa kuulokkeille huippunopean langattoman yhteyden, korkealuokkaisen äänenlaadun ja pitkän akunkeston. LIGHTSPEED-vastaanotin on liitettävissä joko USB-A- tai USB-C-liittimillä tietokoneisiin, pelikonsoleihin ja mobiililaitteisiin. LIGHTSPEED-yhteydellä kuulokkeissa riittää virtaa yhdellä latauksella jopa seitsemäksi käyttötunniksi ja latauskotelosta saa lisävirtaa kahdeksaksi tunniksi. Mikäli kuulokkeita käytetään Bluetooth-yhteydellä, käyttöaikaa on yhdellä latauksella kymmeneksi tunniksi, jonka lisäksi latauskotelo tarjoaa virtaa jopa 12 lisätunniksi.

Keskusteluja varten kuulokkeissa on keilanmuodostustekniikkaa hyödyntävät mikrofonit, jotka sopivat sekä äänipuheluihin että pelin aikaiseen keskusteluun vaikkapa moninpelejä pelatessa tai pelejä striimatessa. Keilanmuodostus vähentää myös taustaääniä ja vahvistaa samalla puheääntä. Hyvän äänenlaadun ansiosta puhe toistuu vastaanottajalle selkeästi.

Soikean kapselin muotoiset kuulokkeet tulevat myyntiin valkoisena ja mustana. Kuulokkeiden mukana toimitetaan pyöreähkön ovaalimainen säilytysrasia, joka noudattaa samaa väri- ja muotokieltä.

Hinta ja saatavuus

Logitech G FITS -pelikuulokkeet ovat saatavilla parhaillaan 249 euron hintaan.

Kommentoi