Vuoto: Asus ROG Ally saamassa leikatun mallin Kommentit pois päältä artikkelissa Vuoto: Asus ROG Ally saamassa leikatun mallin

Asus ROG Ally

Asuksen tuleva käsikonsoli ja/tai tietokone, ROG , näyttää vuotojen mukaan saavan kaksi versiota, kahdella erilaisella APU-järjestelmäpiirillä. Vuotojen kohteena on halvempi Z1 malli, jonka suorittimessa on 6 ydintä ja 12 säiettä, verrattuna tehokkaampaan 8:ksan ytimen ja 16:sta säikeen 'Extreme' malliin. Molemmat mallit perustuvat samaan arkkitehtuuriin. Näiden lisäksi mallien suorittimien välillä on pieni kellotaajuus ero; 100-200 MHz Extreme mallin hyväksi.

Sen sijaan mallien integroidun näytönohjaimen välillä on huomattavampia eroja, GeekBench vuodon mukaan Z1:ssa olisi selkeästi heikompi näytönohjain. Z1-mallin näytönohjain sisältäisi 2 laskentayksikköä (eng. Compute Unit, CU), ei 6 kuten Ryzen Z1 Extreme (huomaa, että Geekbench näyttää CU-yksiköiden määrän jaettuna kahdella). Odotettavissa oli, että 6-ytimisessä Ryzen 7040U -sarjassa olisi vähintään 3 Compute Unitia (6 CU RDNA3), jotka nousevat 384 Stream-prosessoriin (786 FP32-ydintä) tai 256 SP-ydintä (512 FP32), kuten tämä vuoto antaa ymmärtää. Ryzen Z1 Extreme -mallin on jo vahvistettu sisältävän 6 Compute Unit -yksikköä (12 RDNA3 CU), jolloin kokonaismääräksi tulee 768 Stream-prosessoria tai 1536 FP32-ydintä.

Tästä huolimatta Ryzen Z1:ssä olisi kolme kertaa vähemmän GPU-ytimiä, millä pitäisi olla huomattava vaikutus suorituskykyyn. On kuitenkin mahdollista, että listaus näyttää virheellistä tietoa. ROG Ally Ryzen Z1:llä olisi lähes varmasti se konsoli, jonka huhuttiin maksavan 650 dollaria, Extreme-vaihtoehdon ollessa korkeammalla hinnalla. Kannattaa vain muistaa, että hinnoitteluhuhut pitävät harvoin täysin paikkansa. Joka tapauksessa kiinnostuneen ostajan kannattaa julkaisun yhteydessä pitää silmällä rautasivustojen arvosteluja.

Lähde: videocardz.com

Kommentoi

Asus ROG Ally haastamassa Steam Deckiä? Kommentit pois päältä artikkelissa Asus ROG Ally haastamassa Steam Deckiä?

Asus ROG Ally

paljasti hiljattain uusimman kannettavan :nsä, nimeltään , joka on suunnattu kilpailemaan Valven suositun Steam Deckin kanssa. Laitteessa on 120 Hz:n virkistystaajuudella toimiva 7-tuumainen Full HD -näyttö. Laitteessa on AMD:n kanssa yhteistyössä toteutettu Zen 4 järjestelmäpiiri yhdistettynä rdna3 pohjaiseen integroituun näytönohjaimeen ja mahdollisuus käyttää ulkoista näytönohjainta XG Mobilen kautta, joka on Asuksen oma ratkaisu ulkoisen näytönohjaimen liittämiseen. Laitteessa on Windows 11 käyttöjärjestelmä, joten tavanomaiset ohjelmistot ja pelit toimisivat, kuten tyypillisessä tietokoneessa. Täten laitteella voitaisiin pelata myös moninpelejä, jotka vaativat huijauksenesto ohjelmiston. Pelaamista varten laitteeseen on integroitu ohjain Xbox asettelulla. Laitteen painoksi ilmoitettiin 608g. Tarkempia tietoja, kuten hintaa, akunkestoa, akustisia ominaisuuksia ja todellisia suorituskyky lukemia Asus ROG Allystä saadaan myöhemmin.

Youtube-kanavilta Dave2D ja LinusTechTips voidaan katsoa heidän kokemuksensa laitteen prototyypistä. Heidän mukaansa Asus sanoo ROG Allyn olevan nopeampi kuin kilpailijansa pysyen huomattavasti hiljaisempana. Heidän mukaansa akunkesto vastaa Steam Deckiä. Laitteessa on kuulokeliitäntä, MicroSD korttipaikka, sormenjälkilukija ja USB-C portti. Jäämme siis odottamaan, kuinka hyvin ROG Ally pystyy kilpailemaan Valven Steam Deckin kanssa. Liikkuvalle pelaajalle näyttääkin tulevan mukavat ajat ja valinnanvaraa.

Kommentoi

IKEAn ja ASUS ROGin tulevista pelikalusteista saatiin lisää kuvia Kommentit pois päältä artikkelissa IKEAn ja ASUS ROGin tulevista pelikalusteista saatiin lisää kuvia

Ruotsalainen huonekalujätti ja pelioheislaitevalmistaja ovat julkaisseet peliaiheisia tuotteita aiemmin Kiinassa ja Japanissa. Nyt tuotteet ovat vihdoin saapumassa myös muihin maihin lokakuussa.

Tuotteiden joukossa on mm. erilaisia pelituoleja ja pöytiä, mutta myös kärry :lle, kuuloke- ja hiirikaapeliteline sekä hiirimatto.

Pelituotteet ovat olleen aiemmin saatavilla ainoastaan Kiinassa ja Japanissa. Vielä ei ole tietoa saapuuko tuotteet Eurooppaan ja Suomeen asti.

Kommentoi