World of Warcraft Classic: The Burning Crusade — varaudu lisäosan ammatteihin Kommentit pois päältä artikkelissa World of Warcraft Classic: The Burning Crusade — varaudu lisäosan ammatteihin

Blizzardin Classic: The Burning Crusade -lisäosa (TBC) on edennyt Beta-testaukseen. Tietoja mahdollisista muutoksista tässä Classic-versiossa liikkuu niin foorumeilla kuin Discordin kanavillakin, ja monet alkuperäistä versiota pelanneet ovat myös jakaneet tietojaan siitä, mitä pelaajille on odotettavissa. Yksi muuttuvista tekijöistä pelissä tulevat olemaan ammatit. Siinä missä insinöörit olivat pakollinen ammatti World of Warcraft Classicissa raidatessa, näin ei ole enää TBC:ssä. Listasimme alle muutaman vinkin, kuinka ammattien muutoksiin kannattaa varautua.

Leatherworking — nahat varastoon rumpuja varten

Moni muistaa alkuperäisestä lisäosasta nahasta valmistetut rummut, jotka olivat ahkerassa käytössä raideilla. Niiden tarjoama nopeusbonus pelihahmojen kykyihin auttoi valtavasti taisteluissa. Parhaimmissa killoilla pelaajien oli pakko valita ammatikseen nahkurin ammatti leatherworking, jotta raidissa olisi kaikilla 25 pelaajalla rummut käytössään.

Pelaajat ovatkin toivoneet Blizzardilta muutoksia siihen, kuinka rummut toimivat, jottei sama pakko esiintyisi enää TBC Classic-versiossa. Toistaiseksi Betasta ja Blizzardilta saadut tiedot eivät kuitenkaan vakuuta, ja moni epäilee kyseisen ammatin pysyvän edelleen raidaajille pakollisena. Siksi onkin hyvä varata talteen kaikki ammattiin vaadittavat materiaalit jo nyt, siltä varalta, että se vaaditaan raidaavissa killoissa.

Tailoring — vaatturi tarvitsee tuhansia kankaita

Myös kankaita käyttävä vaatturin ammatti tailoring tulee olemaan suosittu. Monet parhaimmista vaatekappaleista jopa Black Temple -raidiin asti ovat vaatturin itse tekemiä. Näitä käyttävät monet pelihahmot, ja siksi kankaiden hankkiminen on tässä kohtaa hyvä idea. Hinnat ovat nimittäin jo nyt nousseet, ja suunta jatkunee samana pitkälle TBC-lisäosaan.

Blacksmithing ja jewelcrafting — aseseppä ja koruseppä tarvitsevat metalleja

Aseseppä on TBC:ssä lähikontaktissa taisteleville paras ammatti, ja monet pelaajat varautuvat siihen jo materiaaleja kokoamalla. Jos kultaa riittää, tai pelihahmoiltasi löytyy metalleja louhiva mining-ammatti, nyt on hyvä aika ryhtyä töihin. Myös TBC:n uusi koru- ja jalokivisepän ammatti jewelcrafting vaatii metalleja, ja moni varastoi materiaaleja myös siihen.

Alchemy — Alkemistille yksi pelin parhaista trinketeistä

Alkemisti saa TBC:ssä käyttöönsä loistavan trinketin. Perusversio on jo itsessään hyvä monille, mutta Sunwell Plateau -päivityksen mukana trinketti kehittyy neljään erilaiseen, huippu hyvään muotoon. Jos siis et tarvitse esimerkiksi vaatturin tai sepän ammattia, tämä on hyvä vaihtoehto. Alkemistin ammattia varten on hyvä kerätä jo nyt varastoon kukat, joita siihen tarvitaan.

Muut ammatit — engineering, enchanting ja keräilyammatit

Mainitsematta jäivät keräilyammattien lisäksi insinöörin ammatti engineering ja bonuslumouksia vaatteisiin ja aseisiin tekevä enchanting. Insinööri on pommeineen edelleen hyödyllinen pelaajien välisissä taisteluissa, mutta sen merkitys raideilla vähentyy TBC:ssä. Enchanting tarjoaa uutuutena sormuslumoukset, joita lumooja voi tehdä vain itselleen. Siksi korkeimman tason pelaajat saattavat opetella ammatin tilapäisesti aina kun saavat uudet sormuksen, mutta siihen ryhtyvät vain harvat.

Materiaalien keräämiseen kuluu valitettavasti runsaasti peliaikaa, mutta se on hyvä sijoitus tulevaan lisäosaan. Ja pelaamiseen kyllästynyttä tyttöystävää voi lepytellä makuuhuoneessa, ja hankkia vaikkapa uusi seksilelu. Hyvän valikoimaan tarjoaa esimerkiksi Lovebuddy.

Warcraft-kehittäjä avoin uusille elokuville – toivoo yhteistyötä kokeneiden ohjaajien kanssa Kommentit pois päältä artikkelissa Warcraft-kehittäjä avoin uusille elokuville – toivoo yhteistyötä kokeneiden ohjaajien kanssa

Vaikka -jatko-osa saattaisi olla kiinnostava, ei ole kiinnostunut muuttumaan elokuvastudioksi, kertoo pelikehittäjä John Hight.

Haastattelussa IGN:lle, Hight painotti Blizzardin keskittymistä peleihin ja heidän haluaan tehdä yhteistyötä kokeneiden elokuvantekijöiden kanssa tulevia Warcraft-elokuvia varten.

”Me teemme pelejä, ja mielestäni pelit ovat aina ydinalueemme”, Hight selitti.

Hän uskoo, että yhteistyö kokeneiden tekijöiden kanssa olisi tehokkaampaa kuin Blizzardin oma elokuvatuotanto. High kuitenkin korostaa oikeiden kumppaneiden löytämisen tärkeyttä, jotka jakavat Blizzardin intohimon laatuun ja ymmärtävät Warcraft-universumin.

Blizzard työstää uutta Warcraft -peliä mobiililaitteille Kommentit pois päältä artikkelissa Blizzard työstää uutta Warcraft -peliä mobiililaitteille

World of Warcraft

on julkaisemassa tänä vuonna -aiheista mobiilipeliä , mutta nyt myös on saamassa oman mobiilikäsittelynsä.

Pelistä ilmoitettiin Activision Blizzardin viime vuoden viimeisen neljänneksen tulosilmoituksessa. Tuloillaan on myös uutta sisältöä ja -peleihin.

Uudesta mobiilipelistä ei kuitenkaan vielä tiedetä paljoakaan. Vielä ei ole varmaa on kyseessä enemmän strategiapainotteinen vaiko Hearthstone -tyylinen peli. Kyseessä voi olla jopa -tyylinen AR-peli.