Xbox julkaisee kustomoitavat konsolipinnat Xbox Series X:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Xbox julkaisee kustomoitavat konsolipinnat Xbox Series X:lle

Xbox on ilmoittanut tuovansa markkinoille ensimmäiset -konsolipinnat, jotka antavat pelaajille mahdollisuuden muokata konsoliaan ja personoida pelikokemustaan. Tarjolla on kaksi rohkeaa konsolipintamallia: Starfield ja Mineral Camo. Näitä konsolipintoja koristavat kiinteät paneelit sekä huolella käsitellyt kankaat, ja ne istuvat täydellisesti Xbox Series X -konsolin päälle. Ennakkotilaukset konsolipinnoille ovat jo avoinna MicrosoftStore.com -sivustolla, ja ne julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Starfield Edition saapuu saataville 18. lokakuuta hintaan 54,99 euroa. Tämä pinnan versio on saanut innoituksensa Starfield-pelistä ja muista suosituista Xbox-lisävarusteista, tarjoten mahdollisuuden yhdistää Series X -konsoli äskettäin julkaistuun Starfield-ohjaimeen ja kuulokemikrofoniin.

Mineral Camo -pinta on saatavilla 10. marraskuuta hintaan 49,99 euroa. Tämä vaihtoehto tarjoaa pelaajille mahdollisuuden lisätä visuaalista tehoa konsoliinsa ja samalla sovittaa se yhteen Xboxin Camo Special Edition -ohjainten kanssa.

Konsolipintojen monipuoliset vaihtoehdot antavat pelaajille mahdollisuuden luoda juuri sellainen ulkoasu kuin haluavat, heijastaen omaa pelityyliään ja mieltymyksiään. Lisätietoja Xbox Series X -konsolipinnoista voi löytää Xboxin viralliselta sivustolta, Xbox Wirestä.

Farming Simulator 22 laajenee uudella keskieurooppalaisella kartalla Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 22 laajenee uudella keskieurooppalaisella kartalla

Farming Simulator 22

PAN Vision Finlandin jakelema ja GIANTS Softwaren julkaisema laajenee Puolasta ja Tsekeistä innoituksensa saaneella premium-tason pelikartalla. Katso uusi traileri alta.

Zielonkan pelikartta edustaa näkemystä keskieurooppalaisesta maalaiskaupungista ja sitä ympäröivistä maatiloista. Erityisesti innoituksen kohteena ovat olleet Puola ja Tšekki, joille ominaiset arkkitehtuuri, viljavat pellot ja viljelykasvit ovat vahvasti läsnä myös kuvankauniissa Zielonkassa.

Uuden karttapaketin myötä uusina viljelykasveina tulevat mukaan porkkana, palsternakka ja punajuuri. Kaikkiaan eri viljelykasvien kokonaismäärä kasvaa peräti kahteenkymmeneen. Lisäksi tarjolla on myös uusia työkoneita ja työkaluja, joilla kasvien sato saadaan talteen tehokkaasti.

Zielonkan pikkukaupunki tunnetaan erityisesti sen pianovalmistajasta ja tämä on myös hyvä bisnesmahdollisuus paikallisille tilanomistajille. Tuomalla puulankkuja pianonvalmistukseen voivat metsänhoitoa harjoittavat tilalliset netota hyvän summan rahaa. Maanviljelypuolella menestytään muun muassa perunoilla, joista paikallinen perunalastutehdas valmistaa naposteltavaa. Lisäksi Zup, Zup, Zup -keittotehdas tarvitsee monia raaka-aineita purkitetun ruoan ystäville.

Pelaaja voi myös ostaa maatilalleen monia Zielonkassa valmistettuja tarvikkeita ja esineitä, kuten vaikkapa kaupungin omia pianoja. Tämänkaltaiset keräilykohteet rikastuttavatkin peliä ja oman tilan kohentamista hauskalla tavalla.

Kaikkien aikojen monipuolisin maanviljelysimulaatio sisältää uusina viljelykasveina viinirypäleet, oliivit, durran, porkkanat ja punajuuret. Nämä vaativat erikoishuomiota ja näitä varten on ostettavissa myös omia työkoneita. Farming Simulator 22 sisältää myös uudenlaiset pelikartat täynnä tekemistä. Peruspeli sisältää kaksi uutta pelialuetta sekä uusitun Erlengratin vuoristoalueen. Yhdysvaltojen keskilännestä innoituksensa saanut Elmcreek on täynnä avaria peltoja ja aukeita, joihin pelaaja voi perustaa oman maatilansa. Kaikkiaan erilaisia pelikarttoja on Premium-versiossa kuusi erilaista. Virtuaalimaanviljelijät voivat suunnitella ja määrittää monenlaisia ja eri kokoisia peltoja alueelleen niin eurooppalaiseen kuin amerikkalaiseenkin tyyliin.

Sekä Farming Simulator 22 -peruspelille ostettava Zielonka-karttapaketti että tämän lisäosan ja peruspelin sisältävä Farming Simulator 22: Premium Edition julkaistaan 14. marraskuuta , ja S, sekä -pelikonsoleille, että - ja Mac-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Ubisoft ja Microsoft tekevät merkittävän pilvipelisopimuksen, mikä voi mullistaa peliteollisuuden Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft ja Microsoft tekevät merkittävän pilvipelisopimuksen, mikä voi mullistaa peliteollisuuden

Ubisoft Forward

Ubisoftin johtaja Yves Guillemot vertaa tulevaisuuden videopelien pilvipalveluita Netflixin mullistavaan vaikutukseen televisio- ja elokuvateollisuudessa. Tämä kommentti seurasi Ubisoftin ja Microsoftin merkittävää pilvipelisopimusta.

, joka on tunnettu peleistään kuten Assassin's Creed ja Tom Clancy's Rainbow Six, sopi viime kuussa hankkivansa Activision Blizzardin pelien suoratoiston oikeudet osana Microsoftin yrityskauppaa, jonka arvo on 75 miljardia dollaria.

Kun Netflix aloitti suoratoiston, sen osakekurssi laski ja se sai paljon kritiikkiä.

”Nykyään näemme, mitä heistä on tullut”, totesi Guillemot Financial Timesille. ”Sama tulee tapahtumaan videopelien kanssa, mutta se vie aikaa. Kun se todella lähtee, se tapahtuu erittäin nopeasti.”

Pilvipelaamisen odotettiin mullistavan peliteollisuuden, mutta sen kasvu on ollut hitaampaa kuin monet olivat ennustaneet. Esimerkiksi Google sulki Stadia-pilvipelipalvelunsa, kun se ei onnistunut houkuttelemaan tarpeeksi käyttäjiä.

Tutkimusryhmä Omdia arvioi, että pilvipelaamispalvelut, kuten Xbox Game Pass Ultimate ja PlayStation Plus Premium, tuottavat 3,2 miljardia dollaria vuonna 2023, mikä on vain 2 % koko kuluttajien pelimenoista. Asiantuntijat ennustavat tämän luvun kaksinkertaistuvan seuraavien viiden vuoden aikana.

Ubisoft on kuitenkin optimistisempi pilvipelaamisen suhteen.

”Uskomme vahvasti, että seuraavien viiden–kymmenen vuoden aikana monet pelit tullaan suoratoistamaan ja ne myös tuotetaan pilvessä”, sanoo Guillemot.